God Jul og Godt Nytt År!

Postet av Litrim den 22. Des 2019

God Jul og Godt Nytt År alle sammen og takk for et strålende Litrim-år! Vi har mye hyggelig å se tilbake på i året som nå snart renner ut. Terminlista for 2020 er klar og kan leses her.  22. april går Kringsjåløpet med start og mål ved Nordre Ål Skole.  Vi planlegger å åpne påmeldingsportalen 15. februar.  Tour of Mjøsa er planlagt den 21. - 23. August med avslutning med bakkeløpet opp langs Mesnaelva.

Men først er det klart for en god rolig julehøytid! Kos dere alle sammen!
Terminlista for Sørdalskarusellen 2020

Postet av Litrim den 2. Des 2019

Sørdalskarusellen starter opp onsdag 22. april med Kringsjåløpet. Den nye Nordre Ål Skole står klar til å ta i mot et stort deltakerantall og det skal bli spennende å se hvordan den nye skolen vi fungere for oss.

Bildet: Henriette Frisenberg Sundgaard (358) Søre Ål IL, Agnethe Fløtlien (346) Biristrand og Linn Nesje-Haugli (275) Lillehammer. Foto: Jørgen Skaug

2020 blir det 39. året Sørdalskarusellen arrangeres. Første gang var i 1982 og 2019 var den sesongen med størst oppslutning.

Årets sesong følger samme opplegg som i fjor med forhåpentligvis mindre anleggsvirksomhet i tilknytning til løypene våre. Noen små endringer kan påregnes, men det er bare detaljer.

Litrim planlegger å åpne påmeldingsportalen 15. februar. 


22. april
26.april
Kringsjåløpet
Nordre Ål skoleG. Politi IL
6. mai-
10. mai
MaihaugenløpetMaihaugen
Telthusplassen
SI Aktiv
13. mai -
18. mai
StrandtorgetløpetStart på sletta sør for StrandtorgetLitrim
27. mai -
31. mai
HovemoenløpetFulgekikkertårnet
ved Mjøsa
Habil
3. juni
7. juni
Mesnaelva oppMotbakkeløp
Strandtorget - Kanten Kro
Litrim
24. juni
?
SpareBank1 -
Kanthaugenløpet
Birkebeineren Skistadion
Litrim
19. augustFlømyrløpetSkurvbrua
Nordsetervegen
Litrim
26. augustVegmuseums- løpetVegmuseet
Hunderfossen
Vegvesenet BIL
9. septemberOlympiapark- løpetHåkonsHall, øvre sidet - Lysgårds- bakken (muren)Litrim
16. septemberElvaløpetMellom hallene
Eidsiva arene og Håkons Hall
Tele BILMinneord om Edgar Hansen

Postet av Litrim den 15. Nov 2019

Edgar Hansen døde 27. oktober i Spania. Han var ute på sykkeltur da han falt død om. Det skal være Urneseremoni fra Tune kapell (Sarpsborg) mandag 18. november kl 13:00.

Edgar Hansen var leder for Litrim på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Han var også leder for Olympic Day Run i deler av den perioden. Hans hjertebarn var likevel Norsk Helsevesens Idrettsforbund (NHIF) hvor han satt i styret i mange år via Bedriftsidrettslaget på sykehuset. 

Edgar var utdannet biolog og jobbet på laboratoriet sykehuset på Lillehammer, men gikk over til dataavdelingen på slutten av sin karriere på sykehuset.  Han hadde mange interesser og mange baller i lufta, han var et typisk ja-menneske som stilte opp der det var behov for han. 

Her er et bilde fra null-løpene på Maihaugen hvor den lille gutten er arrangør og registrerer at Edgar går i mål etter å løpt to runder. Edgar var også politiker og stilte med T-skjorte for venstre.Edgar var alltid blid og en følte seg bestandig vel i hans selskap. Han var engasjert og til å stole på. Han hadde til en hvert tid et godt ord til de som var rundt han.

Sammen med sin Solveig hadde han det godt. Som pensjonist ventet han på at Solveig også skulle bli pensjonist. For ni år siden leide de seg leilighet i Spania hvor de har tilbrakt mye tid i vinterhalvåret. Hytta i Skjeberg på Palmetomta har vært tilholdssted om sommeren. 

Han var glad i å sykle, og var stadig å se på sykkeltur. Han sørget også for at Litrim ble arrangør av en sykkelkarusell i terrenget rundt Lillehammer. Karusellen ble arrangert som null-løp.

Edgar døde med hjelmen på! Han ble kremert i Spania og det blir Urneseremoni på mandag.

Våre tanker går til Solveig og hans nærmeste familie!

Vi lyser fred over Edgars minne!
Familien Melbø årets trimmere på premieutdelingen for Sørdalskarusellen.

Postet av Litrim den 7. Nov 2019

Ole Morten, Marit med barna Halvor, Ane og Johan Melbø ble årets trimmere - prisen gikk til hele familien Melbø.  Trofé a.s. har innstiftet prisen som ble delt ut av Morten Thorsrud. Geir Steig sto for den største idrettslige prestasjonen med å bli totalvinner for samtlige ti løp noe som ble markert med en ekstra premie.

Premieutdelingen for Sørdalskarusellen ble arrangert i Håkons Hall på onsdag med god oppslutning hvor alle stoler var opptatt og hvor det var mang en god samtale rundt bordene. Det ble delt ut premier til 18 klassevinnere, 48 som hadde fullført alle 10 løpene, og merker til de som hadde jubileum for antall ganger de hadde fullført Sørdalskarusellen.  

Det var en glad og lykkelig familie som mottok prisen som årets trimmere.  I begrunnelsen for prisen står det at familien Melbø har deltatt i alle løpene og hele familien har vært med hver gang og det på barnas premisser og tempo. Far Ole Morten sier har Sørdalskarusellen har vært en prioritering selv om logistikken kan være krevende til tider, men etter hvert som sommeren gikk ble det en forutsetning å stille. Marit har startet opp en egen karusell for barn og unge i Vingrom etter mønster fra Sørdalskarusellen. Fire løp før sommeren og fire etter og i år var det deltakerrekord med 35 deltakere. Halvor, Ane og Johan svarer med et kontant ja på at de stiller til neste år. Familien Melbø er et godt eksempel på at Sørdalskarusellen er et familiearrangement og at karusellen skal være for alle. 

Tournn Ølstad fra Gjøvik som ble sammenlagtvinner i klasse K50-59 år, var forhindret fra å komme på premieudelingen.  Hun sendt oss en hyggelig hilsen som vi har fått lov til å gjengi her: "Beklager at jeg ikke kommer på premieutdelinga i kveld, men vil gjerne takke for flotte konkurranser i Sørdalskarusellen! Det er krevende løyper og god konkurranse, men mest av alt utrolig moro med så mange deltagere i alle aldre! Dere kan være stolte av at dere bidrar til idrettsglede, folkehelse og god stemning på alle løpene! Også er det moro for mosjonister som ikke kvitter seg med konkurranseinstinktet å måle seg med seg selv gjennom flere år! Se fram til å nye løp i 2020😊 Mvh Torunn Ølstad, Gjøvik."

Tina Træthaug, Søre Ål IL og Geir Steig, Luster IL fikk hver sin glasspokal som best blant de som har fullført alle 10 løpene. Geir Steig fikk i tillegg en oppmerksomhet for å ha vunnet samtlige 10 løp i år og han er den første som har gjort det.  Foto Hans Adolfsson. 

Det var lang kø ved inngangen hvor Litrims Bente Hamnes og Jørn Breili var travelt opptatt ved å dele ut deltakerpermier, resultatlister og lodder etter hvor mange løp den denkelt hadde deltatt i.Det var lang kø ved inngangen hvor Litrims Bente Hamnes og Jørn Breili var travelt opptatt ved å dele ut deltakerpermier, resultatlister og lodder etter hvor mange løp den denkelt hadde deltatt i. Årets deltakerpremie var et stettglass og resultatlisten var på 16 sider slik som i fjor. Foto Hans Adolfsson.  Stinn brakke og godt humør under premieutdelingen.

18 klasseseire i årets karusell

Ida Børset Westad vant klasse 20 - 29 gang for femte gang og får her førsteplasskruset av Jannike Berg Leonhardsen.


Torstein Rudihagen har mange førsteplasser i år, Oslo Maraton og Birkebeinerløpet. Her får han kruset for klasseseier i Sørdalskarusellen 2020 av Bente Hamnes.


Ola Nordenen Dysthe, Kolbu /KK flyttet til Lillehammer for et og et halvt år siden. Han valgte å melde seg på hele karusellen i forkant av sesongen, noe han ikke har angret på. Han fullførte alle 10 løpene og tillegg vant han klasse 20 - 29 år. Neste år stiller han igjen på startstreken skal vi tro han uttalelse i kveld. 


Geir Steig gratuleres for sin sammenlagtseier av Bente Hamnes (foto Hans Adolfsson) 


Vinner av klase Menn 30-39 år ble Gunnar Kaus, med det flotte lagsnavnet Sør Vekkom Raskflygelaug. (Foto Hans Adolfsson)


Sparebank1 Gudbrandsdal stilte med sekk til alle i yngste klasse som hadde fullført Sørdalskarusellen.  Det var Simen Melbø Sunde, Ane Melbø, Johan Melbø, Halvor Melbø, Ole Ludal Laethon, Trygve Ludahl Lagethon og John Raddum Skaug. Foto Hans Adolfsson

De som har fullført alle 10 løpene

48 bilder på plass for å deles ut!  De fleste bildene er tatt av Jørgen Skaug, 

Det ble en stor forsamling - her er alle kvinnene kalt opp for å få bilde og Marit Valset får bildet sitt.

Ole Ludahl Lagethon, Halvor, Johan og Ane Melbø deltok alle ti løp og fikk fin diplom med bilde av seg selv.
 

Det var ennå flere menn . her er det Bjørn Ola Foss som får sitt bildediplom.  

Utmerkelser for fullført Sørdalskarusellen antallganger

Kari-Anne Fredriksen fikk plakett for å ha fullført Sørdalskarusellen 20 ganger. Foto Hans Adolfsson

Sølvmedalje deles ut for å ha fullført karusellen 10 ganger.  I år var det 4 som klarte dette, fra venstre Egil Paulsrud, Svein Løkken, Helger Leonhardsen og Eivor Løkken. Foto Hans Adolfsson

Bronsemedalje deles ut for de som har fullført Sørdalskarusellen fem ganger.  i var det ti som klarte dette, her ved sju av dem. F.v Ida Børset Westad, Anne Gunn Kraabøl, Jan Erik Berger, Lars Krogsveen,Ole Anders Ruud, Arvid Berntsen og Ingulf Nordahl.  Camilla Egeberg Moger, Bernt Tennstrand og Erik Magnus Ring var ikke tilstede under uttrekningen. Foto Hans Adolfsson.

Uttrekning av gavepremier
Også iår hadde vi mange gavepremier gitt av våre samarbeidspartnere. Disse ble trukket ut blant deltakerne som møtte fram i Håkons Hall. Hver deltaker fikk utdelt lodd etter hvor mange løp han eller hun hadde vært med på.

Premiene var fra våre hovedsamarbeidspartnere:

og andre

Helleberg, Røislimoen og Strandtorget

Dessuten

Sulland, Bryggerikjelleren, Egon of Arvid Nordquist AS (smaksprøver rosiner)

Jørn Breili var uttrekningssjef og sørget for at alt gikk riktig og greit for seg. Posen med lodd kommer fra Arvid Nordquist AS som bidro med smaksprøver på SunMaid-rosiner med melon og jordbærsmak.

Johanne Linderud, Dombås IL (nå NTG U) var framme for å hente uttrekningspremier gang på gang. Hun satt på det mestvinnende bordet.

Gladest i dag - Oscar Smogeli Opsann ble den heldige vinner av fruktkurven fra Rema1000 og var kanskje kveldens gladest. Foto Hans Adolfsson

Takk til alle samarbeidspartnere for gode bidrag til premieutdelingen.

Sørdalskarusellen 2019 - den 38. sesongen er nå historie og planleggingen foran neste sesong er i gang.  22
Merete Weng og Per Christian Lysaker Torgersrud best i Saksumdal OPP

Postet av Litrim den 23. Sep 2019

De to beste gutta med hver sin sjekk - Per Christian Lysaker Torgersen og Oddvin Offigstad poserer for fotografen. Best blant jentene ble Merete Weng. Foto: Arrangøren.

Se bilder fra arrangøren på Facebook!

Resultat liste Saksumdal OPP

Junior jenter

1: Ane Melbø 31.39

Junior gutter

1: Halvor Melbø 27.22
2: Johan Melbø 29.21
3: Iver Moen 31.09
4: Petter Haga Flesvik 31.10
4:Torgrim Haga Flesvik 31.10
5: Sondre Smogeli Opsann 38.28

Damer

1: Merete Weng 24.53
2: Marit Melbø 34.39
3: Hanne Nysæther 36.32

Herrer

1: Per Christian Lysaker Torgersen 20.48
2: Oddvin Offigstad 22.18
3: Ola Weihe 24.44
4: Geir Ludvig Aasen Ouren 25.15
5: Christer Opsann 25.49
6: Vemund Lien 26.55
7: Ole Amund Øvstehage 26.56
8: Knut Berntsen 28.52
9: Gudmund Lien 29.00
10: Frode Brenden 30.10
11: Gjert Moen 31.13
12: Pål Arild Olsen 31.36
13: Ole Morten Melbø 34.25
14: Torgeir Kval 36.36
15: Mass Lund Soldal 37.36
DNF: Einar Lien
Fantastisk sesong - rekordenes år i Sørdalskarusellen

Postet av Litrim den 17. Sep 2019

Tallene viser med all tydelighet at 2019-sesongen har vært en fantastisk sesong. Med deltakerrekord i ni av ti løp og med deltakerantall som har et snitt på 286 pr løp viser dette at oppslutningen aldri har vært så stor. Det er spesielt hyggelige deltakerne representerer alle aldersgrupper, toppidrettsutøvere og mosjonister.  Jørgen Skaug sier i en uttalelse at det ikke er så mange andre tiltak i distriktet som har en stor stor betydning for folkehelsa som Sørdalskarusellen. Vi håper så mange som mulig blir klar over dette poenget.

Bildet: Kanthaugenløpet er løpet som i år hadde størst økning i deltakerantallet med 35% økning. Her har starten gått i Kanthaugenløpet hvor deltakerne er godt spredt allerede i den første bakken. Foto: Jørgen Skaug.

Premieutdelingen arrangeres i Håkons Hall 6. november 2019 kl 19:00.

 


20152016201720182019Endring
Kringsjåløpet32333532637743014%53
Maihaugenløpet33427330737241311%41
Strandtorgetløpet26027822529434016%46
Hovemoenløpet2132082793073235 %16
Mesnaelva opp2802072683273301 %3
Kanthaugenløpet16813618119326135%68
Flømyrløpet15813815017119615%25
Vegmuseumsløpet16016520518821715%29
Olympiaparkløpet12712212513515716%22
Elvaløpet114147175201193-4%-8
Total2137200922412565286012%295

Kringsjåløpet satte ny deltakerrekord totalt med hele 430 deltakere og for første gang hadde vi løp med mer enn 400 deltakere, til og med to.

I alt 48 fullførte all 10 løpene - her er alle navnene (foto: Jørgen Skaug)

Første rekke fra venstre: Tina Træthaug, Juni Stavne, Lene Møllerløkken, Ane Melbø, Johan Melbø, Halvor Melbø, Ole Ludahl Lagethon og Geir Steig.

Andre rekke fra venstre: Jan Ingar Hagen, Egil Paulsrud, Hilde Ingeborg Øvstehage, Heine Steinar Sandvold, Linda Jeanette Berger, Geir Strandbakke, Eirik Røysheim, Anne Smidesang, Karoline Linderud, Eivor Løkken, Beate Carolin, Geir Haugen og Gudmund Lien.

Tredje rekke fra venstre: Gunnar Henriksen, Marit Melbø, Bjørn Ola Foss, Ole Morten Melbø, Gunnar Kaus, Ole Anders Ruud, Hanne Mette Aarnes, Christian Halsa, Ingebjørg Wikstrøm, Aadne Smidesang, Marit Valset, Tea Anine Hindar, Per Martin Johansen, Leif Magne Røe, Svein Larsen og Ole Amund Øvstehage.

Fjerde rekke fra venstre: Vemund Lien, Børre Storhagen, Åge Magne Ludvigsen, Truls Gulling, Helge Leonhardsen, Christer Opsann, Inger Jørstad, June Olausen, Geir Morten Brandhaug og Ole Nordengen Dyste.

Knut Rusten var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Flere tall - 184 deltakere fullførte årets karusell og det var 935 som var med i et eller flere løp.

Sammenlagt for Sørdalskarusellen 2019 

Informasjon om premiering i Sørdalskarusellen finner du her!

Utmerkelser 2019

 Kari-Anne Fredriksen har fullført Sørdalskarusellen 20 ganger  (Foto Jørgen Skaug)


Poeng
2019
Antall
2019
Antall
År
Utmerkelse
i år
Kari-Anne Fredriksen280720Plakett
Roar Mikkelsen273815Gullmerket
Egil Paulsrud2341010Sølvmerket
Eivor Løkken2491010Sølvmerket
Helge Leonhardsen2981010Sølvmerket
Svein Larsen2871010Sølvmerket
Ole Anders Ruud222105Bronsemerket
Camilla Egeberg Moger27095Bronsemerket
Erik Magnus Ring16495Bronsemerket
Ida Børset Westad29895Bronsemerket
Jan Erik Berger695Bronsemerket
Anne Gunn Kraabøl29285Bronsemerket
Lars Krogsveen26685Bronsemerket
Bernt Tennstrand18275Bronsemerket
Arvid Berntsen18165Bronsemerket
Ingulf Nordahl13065Bronsemerket

Rangering de med flest karuseller som har deltatt i år:

 

Gunnar Henriksen har fullført alle karuseller fra og med 1983 - bare det første har han bommet på. Vi begynte å registrer alle som fullførte alle 10 løpene fra 2009 - Gunnar har fullført alle 10 hvert år siden. (Foto Jørgen Skaug)

NavnPoengAntall 2019Antall år
Gunnar Henriksen2331037
Oddrun Hovsengen96736
Åge Ludvigsen2921033
Hanne Monica Storhagen281928
Eivind Nybakken288627
Jon Krogsveen300626
Kari-Anne Fredriksen280720
Leiv Roar Østerhagen257916
Arne Stonor223616
Roar Mikkelsen273815
Hege Skari300814
Børre Storhagen1781013
Per Martin Johansen2761013
Hans Ivar Hattestad292713
Bjørn Ola Foss2721012
Geir STRANDBAKKE3001012
Jan Ingar Hagen2761011
Egil Paulsrud2341010
Eivor Løkken2491010
Helge Leonhardsen2981010
Svein Larsen2871010

For å fullføre karusellen må du fullføre minst 6 løp!

PDF-fil over alle som har fullført en eller flere Sørdalskaruseller finner du her!

Best av de beste!

Tina Træthaug, Søre Ål IL ble beste kvinne av de som fullførte alle 10 løpene. (Foto: Jørgen Skaug)

 Beste kvinner med 10 løp!

1Tina TræthaugSøre Ål il4:07:42.2
2Marit MelbøVingrom IL4:35:28.8
3Linda Jeanette BergerØTI SKI4:36:20.8
4Anne SmidesangFÅBERG4:44:23.5
5Hilde Ingeborg Øvstehage
4:44:37.9
6Hanne Mette AarnesØTI4:52:41.9
7Tea Anine Hindar
4:56:12.5
8Ingebjørg WikstrømStatens vegvesen bedriftsidrettslag5:00:51.2
9Beate Carolin
5:10:21.5
10Eivor Løkken
5:11:47.1

Geir Steig, Luster IL gikk til topps i alle løpene i år! Det har aldri skjedd før i Sørdalskarusellens historie.

Foto: Jørgen Skaug


 Beste menn med 10 løp!

1Geir STEIGLuster IL2:57:26.9
2Geir STRANDBAKKELillehammer Skiklub3:24:49.1
3Ola Nordengen DystheKolbu/KK3:26:36.8
4Gunnar KausSør-Vekkom Lauparlag3:31:09.5
5Christer OpsannFollebu skiklubb3:31:49.4
6Vemund Lien
3:42:17.9
7Per Martin JohansenFYK3:54:27.5
8Geir Morten Brandhaug
3:55:43.7
9Gudmund LienRinna il4:01:25.2
10Eirik Røysheim
4:01:55.7Mange vinnere da Elvaløpet avsluttet Sørdalskarusellen 2019

Postet av Litrim den 11. Sep 2019

For første gang i Sørdalskarusellens historie har en og samme person vunnet alle 10 løpene i Sørdalskarusellen. Geir Steig sa det først for moro, så ble det alvor og sannelig har han ikke klart det å bli totalvinner på samtlige ti løp i Sørdalskarusellen. På oppløpet kan Geir Steig bare strekke ut armene og juble.

Det var mange vinnere i kveld og vi ønsker ikke å rangere prestasjonene, så rekkefølgen blir noe tilfeldig. 

Resultater fra Elvaløpet

Sammenlagt for Sørdalskarusellen 2019

Se Jørgen Skaugs bilder på Facebook

Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no: Rekordenes år for Sørdalskarusellen.I denne gjengen er det 49 utøvere som har deltatt i alle løpene. Aldri har gjengen vært så stor og blide og ivrige har de vært alle sammen. I kveld ble det ikke deltakerrekord for Elvaløpet - 193 fullførte og rekorden fra i fjor får stå et år til, men 9 av 10 deltakerrekorder er ganske utrolig.  I år er det 184 som har fullført Sørdalskarusellen dvs deltok i minst 6 løp. Vi kommer tilbake med navn på alle etter hvert.

Imponerte gjorde Lars Jostein Silihagen som representerer Vingar IL, men har tatt med Fuck Cancer. I dag hadde han tenkt å løpe fort, men kreftsykdommen som han har, sa stopp for det. Han begynte med cellegiftkur i går og måtte ta plan B - med cellegiftpumpe under armen la han i vei og fullførte i fin stil. Lars Jostein er 38 år, er gift med har to barn 6 og 3 år og har diagnosen spiserørskreft med spredning. Vi skal komme tilbake til denne saken i en egen artikkel. 

Gd - Aleksander Myklebust: Lars Jostein (38) lar seg ikke stoppe av kreften (For GD-abonenter 

Gjøvikenser Tone Ølstad (180) vant sin klasse K50-59 i kveld og sammenlagt i Sørdalskarusellen med 6 strake seire. Egil Paulsrud (195) fullførte også i år alle ti løpene 

Unge vinnere av fruktkurver i år Celine Storlien og John Raddum Skaug vant hver sin fruktkurv fra Rema 1000 Nymosvingen. Jon Håvard Brandvol vant flott pledd fra Uldvaren. Det ble også trukket ut premier fra Lillsport og Landskampen opp. 

Familien Melbø fra Vingrom har deltatt i alle løpene i Sørdalskarusellen. Du finner dem igjen på gruppebildet over alle sammen. Halvor, Ane, Johan, mor Marit og Ole Morten Melbø er utrolig ivrige og stiller opp hver gang uansett vær. Far Ole Morten mener at treningen har gjort dem gode i løpet av sommeren.  Foto: Jørgen Skaug

Starten har gått hvor Geir Steig tar føringen med en gang. Det ble ganske raskt bra spredning i feltet. Ellers hadde det blitt ganske trangt opp fra Håkons Hall. Jørgen Lippert i guloransje signlet er rett bak sammen Elyas Tesfamichael Negassi. Kjartan Helland debuterte for sesongen etter noen skader i år. 73 er Elmer Mulleri Skalle og Lars Berger har startnummer 149.

Lauritz Græønvold Menkerud, LIF ble vinner av M12-15 år i dag - 12 åringen hevder seg også bra sammenlagt med en 2. plass.
101 er Aleksander  Myklebust, GD var stolt av endelig å fullføre Sørdalskarusellen til og med, med 7 løp etter to sesonger hvor han har manglet et løp.

Lars Berger var i tvil hvor det skulle gå når han rykket opp en klasse. I fjor vant han M30-39, i år vant han 40 - 49 år sammenlagt. -Bra ikke Lysaker Torgersrud synes det er så stas å være med i karusellen, var Lars sin kommentar.

Hanne Marthe Lie flyttet tilbake til regionen, dvs til Lillehammer i juni og har siden da vært trofast deltaker i Sørdalskarusellen. I dag ble det 3. seier for året, men dessverre et løp for lite til å fullføre karusellen. Neste år kanskje? Nå venter vi bare på at fader Asbjørn skal gjøre comeback. Nest best av kvinnene i dag var Ania Zielinkiewicz, LIF etter en hard duell, men hvor Hanne Marthe avgjorde til sin fordel etter en sterk avslutning.

Mille Marie Storlien manglet et løp på å fullføre karusellen og manglet en seier for å ta sammenlagtseieren. Hun gjorde begge deler selv om hun må dele sammenlagtseieren med  Iris Tollan Brandhaug. Start nummer 119 er Vegar Jensen, fra Ørje IL. Han har fullført karusellen med god margin. Foto: Jørgen Skaug

Tele Bil og Litrim samarbeider om Elvaløpet. Her er alle samlet da det meste var ryddet bort. Bak fra venstre Ivar Hjelmseth,  Ole Hovemoen, Trond Gangnes, Torstein Jakobsen, Kjell Håkon Halvorsen og Bente Hamnes. Foran fra venstre Jørn Breili, Arfinn Skaug, Erik Smidesang og Jannike Berg Leonhardsen. Takk for flott innsats. 

Nå er Sørdalskarusellen 2019 historie, mandag skal Litrim bestemme når premieutdelingen skal være og så starter planleggingen for 2020 - den 39. sesongen for Sørdalskarusellen.
Resultat-, påmeldings- og løpsinformasjon Elvaløpet, 11. september 2019 kl 18:30

Postet av Litrim den 11. Sep 2019

Alt er klart for Elvaløpet - siste løpet i Sørdalskarusellen 2019 med start og mål mellom Håkons Hall og Kristins Hall.  

Vi ønsker velkommen til Elvaløpet 2019 hvor Tele BIL er arrangør i samarbeid med Litrim. 

Bildet: Fritjof Loen (453) går i mål under fjorårets løp tett fulgt av Oscar Smogeli Opsann.

Resultater kommer her så snart du er i mål. 

Resultater fra i fjor 

Resultater sammenlagt før siste løp!

Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her!


Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Her kan du melde deg på fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie.

Startnummer kan hentes fra kl 17:15 ved Håkons Hall. Informasjon om startnummer sender på sms litt før kl 17:00.  Melder du deg på etter dette er det fint om du merker deg startnummeret du får tildelt ved påmelding. 

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

Til dere som har deltatt i alle løpene så skal vi ta fellesbildet etter løpet. Det blir rett etter at vi har hatt uttrekning av fruktkurver og pledd! Håper alle stiller!

Løpssponsor: 

Nymosvingen stiller med 2 fruktkurver. Dessuten:


Et pledd trekkes ut

Uttrekningspremier fra Olympiaparkløpet kan hentes under Elvaløpetløpet:

Nr 72 Kari Svingheim  Termoflaske og buff fra Eidsiva Bredbånd
Nr 119 Per Morten Brusveen Termoflaske og buff fra Eidsiva Bredbånd
Nr 165 Anne Størmer Steira Termoflaske fra Olympiaparken
Nr 186 Håkon Sulheim Termoflaske fra Olympiaparken
Nr 190 Knut Rusten Håndkle og buff fra Eidsiva Bredbånd
Nr 193 Jon Håvard Brandvol Hånkle og buff fra Eidsiva Bredbånd
Nr 54 Mads Buhaug  - Startnummer til Landskampen.

Løypa er GPS-målt til 3,3 km:

Alt om Elvaløpet finner du her!

Statistikk og tall - Blir det ny deltakerrekord i kveld?

Velkommen til årets siste løp i Sørdalskarusellen 2019! 
Blir det 10 deltakerrekorder i Sørdalskarusellen i år?

Postet av Litrim den 10. Sep 2019

Vet ikke hva Gunnar, Svein og Åge diskuterte i målområdet i Elvaløpet i fjor, men kan det ha vært Sørdalskarusellen videre utvikling? Blir det 10. deltakerrekorder i Sørdalskarusellen i morgen? Klarer Geir Steig å ta sin 10. seier? Blir det 50 som fullfører alle ti i år og hvor mange klarer å fullføre Sørdalskarusellen i år?

Bildet fra Elvaløpet i fjor: f.v. Gunnar Henriksen som har fullført Sørdalskarusellen 37 ganger, Svein Larsen 10 ganger (sølvmerket i år) og Åge Ludvigsen 33 ganger. Alle tre har fullført alle løpene i år. Foto: Jørgen Skaug. 

Har du husket å komme med forslag på årets trimmer - lenke her!

Påmeldingsportalen finner du her.

Deltakerutvikling 2015 - 2019  

Det er bare siste løp som mangler i oppsettet under. Alle løpene har deltakerrekord og pr nå er økningen 12% i forhold til i fjor. 


20152016201720182019Endring
Kringsjåløpet32333532637743014%53
Maihaugenløpet33427330737241211%40
Strandtorgetløpet26027822529434016%46
Hovemoenløpet2132082793073235 %16
Mesnaelva opp2802072683273301 %3
Kanthaugenløpet16813618119326135%68
Flømyrløpet15813815017119615%25
Vegmuseumsløpet16016520518821715%29
Olympiaparkløpet12712212513515716%22
Elvaløpet114147175201


Total2137200922412565266612%302

Alle som mangler et løp for å fullføre karusellen finner du her:
Arne Stonor mangler et løp og er påmeldt til Elvaløpet!

I alt er det 153 som har fullført årets karusell. I fjor var det 150, så vi håper det blir betydelig flere i år. I tillegg til de 153 er det 52 som har mulighet til å fullføre sitt sjette løp og dermed godkjent krav til fullførelse av Sørdalskarusellen 2019. Her er navnene:

Runar Austgarden, Birk Strand Bjørnaa, Hanne Voytovich Bye, Mona Terese Enger, Lena Kristin Engravslia, Håvard Hagen, Lars Hanstad, Ragnhild Haukåen, Lars Mejdell Hektoen

Erik Holmen, Marius Holmen, Oliver Horten, Ragnhild Huso, Julie Jeistad, Lene Johannessen, Jostein Karlsen, Hege Kittelsen, Marte Kjøren, Even Krogsveen, Anders Ludahl Lagethon, Håkon Kruse Ludvigsen, Hanna Ulrike G Lunde, Berit Melbø, Kristina Miklavic, Rolf Endre Moen

Thomas Moger, Eirik Mugaas, Elyas Tesfamichael Neggasi, Simen Nilstad, Ingulf Nordahl, Eivind Nybakken, Pål Aril Olsen, Amalie Plassen-Brandvol, Hugo Rettien

Magnus Ring, Marie Afseth Rønningen, Karoline SIMPSON-LARSEN, Ole Skaug, Jonny Slåen, Rune Solbakken, Stian Sommerseth, Kristian Stenersen, Sander Stenseth

Hedda Stenumgard, Frode Stiansen, Arne Stonor, Mille Marie Storlien, Anne Marit Storødegård, Simen Melbø Sunde, Kari Tobiassen, Jens Martin Vesterås ogTorunn Ølstad


Her finner du oversikt over premieringen i Sørdalskarusellen!

Familien Melbø fra Vingrom samlet på et brett. Alle fem har deltatt i alle løpene i år. Ane, Johan og Halvor og foreldrene Marit og Ole Morten. Sporty familie! Foto Jørgen Skaug 

Her alle 50 som har fullført 9 løp på de 9 første.

Hanne Mette Aarnes, Linda Jeanette Berger, Geir Morten Brandhaug, Beate Carolin, Ola Nordengen Dysthe, Bjørn Ola Foss, Truls Gulling, Jan Ingar Hagen

Christian Halsa, Geir Haugen, Sondre Haugen, Gunnar Henriksen, Tea Anine Hindar, Per Martin Johansen, Inger Jørstad, Gunnar Kaus, Ole Ludahl Lagethon

Svein Larsen, Helge Leonhardsen, Gudmund Lien, Vemund Lien, Karoline Linderud, Åge Magne Ludvigsen, Eivor Løkken, Ane Melbø, Halvor Melbø, Johan Melbø

Marit Melbø, Ole Morten Melbø, Camilla Egeberg Moger, Lene Møllerløkken, Christer Opsann, Egil Paulsrud,Knut Rusten, Ole Anders Ruud, Leif Magne Røe

Eirik Røysheim, Heine Steinar Sandvold, Aadne Smidesang, Anne Smidesang, Juni Stavne, Geir STEIG, Anne Størmer Steira, Børre Storhagen, Geir STRANDBAKKE

Tina Træthaug, Marit Valset, Ingebjørg Wikstrøm, Hilde Ingeborg Øvstehage og Ole Amund Øvstehage.

Tina Træthaug, Søre Ål leder sammenlagt blant dem som har fullført alle 9 løpene. Her i regnværet i Olympiaparkløpet. Stillingen før siste løp for kvinnene som har fullført alle løpene så langt:

1Tina     TræthaugSøre Ål il3:53:57.3
2Anne Størmer  Steira
4:05:45.9
3Marit  MelbøVingrom IL4:19:42.5
4Linda Jeanette  BergerØTI SKI4:19:45.3
5Hilde Ingeborg  Øvstehage
4:28:31.0
6Anne  SmidesangFÅBERG4:28:36.0
7Hanne Mette  AarnesØTI4:35:59.2
8Tea Anine  Hindar
4:39:46.6
9Ingebjørg  WikstrømStatens vegvesen bedriftsidrettslag4:43:15.4
10Camilla Egeberg  MogerLillehammer Skiklub4:49:29.8

Og her for mennene:

 Geir Steig har vunnet samlige løp i år - klarer han det siste også? Her fra innkomsten i Strandtorgetløpet.

1Geir STEIGLuster IL2:47:02.0
2Geir STRANDBAKKELillehammer Skiklub3:13:08.3
3Ola Nordengen DystheKolbu/KK3:15:02.9
4Gunnar KausSør-Vekkom Lauparlag3:19:21.6
5Christer OpsannFollebu skiklubb3:19:28.8
6Sondre HaugenTeam Parkettpartner3:28:01.6
7Vemund Lien
3:30:23.0
8Per Martin JohansenFYK3:40:41.1
9Geir Morten Brandhaug
3:41:56.8
10Gudmund LienRinna il3:47:46.6Olympiaparkløpet med ny deltakerrekord i regnværet - Geir Steig med sin 9. seier!

Postet av Litrim den 5. Sep 2019

Gråvær og regn forhindret ikke deltakerne i å strømme til Olympiaparken og det tøffeste løpet i Sørdalskarusellen Olympiapparkløpet. 10 km med jevn stigning de 5 første kilometerene er en skikkelig kraftprøve. Den nye deltakerrekorden er på 158 deltakere - den forrige er fra i fjor og var på 135. Olympiaparkløpet er det løpet som samler færrest deltakere i Sørdalskarusellen. 

Geir Steig vant sin 9. seier av 9 mulige. Best blant jentene ble Hanne Marthe Lie. Yngste klasse løp en kortere distanse 

Bildet - OL-ilden burde kanskje være tent under de rådende forholdene. Her er det Eirik Torbjørnsen og Ådne Smidesang som nærmer seg mål.

Det var bløtt i naturen, men ingen klaget.

Resultater Olympiaparkløpet.

Resultater sammenlagt

Bilder på Facebook

Vinnere i kveldens uttrekning i Olypiaparkløpet!

GD med direktesending fra Olympialøpet Se opptaket.

Geir Steig hadde god ledelse ved Kanalen etter at stigningene var unnagjort. Sluttiden imponerte 34:57,3, men likevel et stykke bak fjorårets rekord på 34:33,2 med langt bedre løpsforhold. Det var bløtt i natturen under løpet.

Her har du dagens vinner fortalte Geir Steig (t.h) oss før start - Vegard Ølstad Dalberg, FIK Ren-Eng.  Jeg mener det, understreket han.  Geir ville det nok anderledes for han hadde god ledelse på toppen, 32 sekunder i følge Vegard. I nedoverbakkene mot mål tok Vegard kraftig innpå, men nådde ikke helt fram - 8,6 sekunder var han bak i mål. Vegard var bestemann opp i motbakkeløpet og nummer to sammenlagt i Tour of Mjøsa , men første gang han var med i Sørdalskarusellen. 

Petter Johansen, LIF har andre og tredjeplasser i Sørdalskarusellen, men får ikke fullført karusellen i år. Han er tydelig på frammarsj, unggutten løp 10 km på Hamar på 31:52 i mai. 

Hanne Marthe Lie klarer heller ikke å fullføre årets karusell. med to seire og to andreplasser kan hun maksimalt få fem løp, men må ha seks for å fullføre. 

Mille Marie Storlien løp inn til andre plass i dag. Mille Marie som delte førsteplassen i klasse K12-15 med Julie Jeistad. I år mangler hun et løp på å fullføre - vinner hun sin klasse i siste løp vil hun dele sammenlagtseieren med Iris Tollan Brandhaug, Lillehammer Skiklub.

Bente Størmer Steira hadde følge med brødrene Even (t.v) og Lars Krogsveen underveis og i målområdet hadde de mye å snakke om. Tvekampen brødrene i mellom avgjorde Lars til sin fordel og mellom dem kom Bente. Bente leder sammenlag klasse Aktiv K20-35 år, om hun vinner klassen avhenger av Karoline Simpson-Larsen som mangler et løp på å fullføre. Karoline var påmeldt i feil klasse i første løp og det så ikke ut som hun kunne fullføre karusellen. Nå viser det seg at Karoline likevel kan det.

Ultraløper Ida Børset Westad ble fjerde beste kvinne i dag. Her er hun på oppløpet sammen med Ola Andersbakken. Begge har fullført Sørdalskarusellen 2019. 

Per Martin Johansen tråkket over rett før mål, men kom løpende. I mål fikk han god hjelp av Lillehammer Røde Kors Hjelpekorps som også denne gang var på plass. Per Martin er opptatt å fullføre all ti også i år så han er spent på hvordan det går med benet. I verste fall så kan han gå de 3,3 km i Elvaløpet.

Tina Træthaug, Søre Ål leder sammenlagt blant de som har fullført all ti løp. Hun vinner også sin klasse sammenlagt i årets karusell.

Morten Messenlien, Mesnali Skilag passerer OL-ilden og ser om det er hoppere i skibakken.  Han har margin til de som kommer bak så da kan han kontrollere inn.

Lars Hanstad ble skadet i Hovemoenløpet og det var første gang etter det at han stilte opp i Sørdalskarusellen igjen. Han bestemte seg for å ta det med ro og det førte til en god gjennomføring.

Dag Sulheim bestemte seg sent for å bli med, men tidsnok til å vinne sin klasse M60-69

Anne Størmer Steira var litt ergerlig i mål - hun får ikke fullført alle ti løpene i år. Jakta begynner 10. september, dagen før siste løp Elvaløpet. Anne har 9 av 9 mulige seire i årets karusell og hevder seg også veldig bra sammenlagt blant de som har deltatt i alle løpene hvor hun ligger på andre plass. 

Linda Jeanette Berger hadde egentlig ikke tenkt å delta i dag, men i og med at sønn og mann hadde tenkt å delta, ble det billigere for alle hvis de meldte seg på som familie. Dermed ble det løp, tur med hunden og løp nummer 9 fullført i Sørdalskarusellen.  

Ekteparet Oddveig og Knut Birger Bakken stilte i trimklassen og var godt kledd og i fin stil fullførte de Olympiaparkløpet. Her tar Erik Smidesang, en av Litrims gode hjelper, i mot startnummeret etter målpassering. 

Takk til alle gode hjelpere som stilte opp i regnværet. 
Vinnerne i kveldens uttrekning i Olympiaparkløpet:

Postet av Litrim den 4. Sep 2019

Været kunne ikke hindre at utrolig mange dukket opp til Olympialøpet i kveld - 158 er den nye rekorden.  Regnet fikk flere utslag. Uttrekningsseremonien ble gjort her på nett og ikke etter målgang. Flere bilder må vente til kameraet tørker opp. 

Artikkel fra løpet kommer!

Her er vinnerne :

Nr 72 Kari Svingheim  Termoflaske og buff fra Eidsiva Bredbånd

Nr 119 Per Morten Brusveen Termoflaske og buff fra Eidsiva Bredbånd

Nr 165 Anne Størmer Steira Termoflaske fra Olympiaparken

Nr 186 Håkon Sulheim Termoflaske fra Olympiaparken

Nr 190 Knut Rusten Håndkle og buff fra Eidsiva Bredbånd

Nr 193 Jon Håvard Brandvol Hånkle og buff fra Eidsiva Bredbånd

Nr 54 Mads Buhaug  - Startnummer til Landskampen.

Premiene kan hentes under Elvaløpet som går av stabelen 11. september. 

Se også Facebook / Sørdalskarusellen!
Resultat- og påmeldingsinformasjon Olympiaparkløpet

Postet av Litrim den 3. Sep 2019

Alt er klart for Olympiaparkløpet  2019 - løp nr 9 i Sørdalskarusellen med start på baksiden av  Håkons Hall og mål på muren i hoppbakken.

Vi ønsker velkommen til Olympiaparken til harde tak i en tøff løype.  Litrim er selv arrangør ved hjelp av våre gode hjelpere. Bildet fra i fjor: Jørn Gunnar Kleven og Fritjof Loen diskuterer løpet etter innkomst. Kanskje de klarer å slå tidene fra i fjor?

Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultatene fra i fjor

Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Her kan du melde deg på fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. 

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.15 . Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS ca kl 16:30. 

Starttider: Start er kl  18:30 på østsiden av Håkons Hall. Yngste klasse starter kl 18:32! Trim valgfritt bare målgang skjer etter kl 18:00.

Det er organisert transport av klær fra start til mål!

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

Løypa måler 9750 m med stigning de første 5 km. 

Løypa for de yngste er 3,1 km med en stigning på 142 meter og høydereduksjon på 68 meter.

Alt om Olympiaparkløpet med blant annet bedre løypebeskrivelse!

Tina Træthaug og Geir Steig leder sammenlagt!

Postet av Litrim den 30. Aug 2019

Tina Træthaug, Søre Ål IL leder blant de kvinnene som har fullført alle løpene.  Ungjenta løper i klasse 16-19 år og ligger godt an til å vinne den gjeve prisen som deles ut på premieutdelingen. Med 8 seire er Geir Steig klart i tet blant mennene. I alt er det 54 som har 8 starter på 8 løp i år. To gjenstår!

Bildet:  Tina Træthaug har startnummer 50, Eirik Torbjørnsen nr 201 og Hege Kittelsen, IL Dyre Vaa nr 262.

Anne Størmer Steira ligger på andre plass sammenlagt - hun stiller i klasse K60 - 69, men her konkurrerer alle mot alle. Fantastisk innsats av Anne som har 8 seire i sin klasse i år. 


1Tina TræthaugSøre Ål il3:04:55.3
2Anne Størmer Steira
3:13:04.3
3Linda Jeanette BergerØTI SKI3:20:30.5
4Karoline Linderud
3:20:34.9
5Marit MelbøVingrom IL3:24:02.1
6Anne SmidesangFÅBERG3:29:53.6
7Hilde Ingeborg Øvstehage
3:30:20.2
8Hanne Mette AarnesØTI3:36:07.9
9Ingebjørg WikstrømStatens vegvesen bedriftsidrettslag3:41:16.7
10Tea Anine Hindar
3:41:17.0

De tidligere vinnerne er 

2017 Hege Skari

2018 Bente Størmer Steira. 


Geir Steig løp inn til klar seier i onsdagens Vegmuseumsløp og tok sin 8 seier av 8 mulige. Mikkel Blikstad Thomassen, LIF leder sammenlagt klasse 16 - 19 år mens veteranen Geir Strandbakke er i en klasse for seg i klasse 50 - 59 år.

 

1Geir STEIGLuster IL2:12:04.7
2Mikkel Blikstad ThomassenLillehammer IF2:18:23.9
3Geir STRANDBAKKELillehammer Skiklub2:32:13.7
4Ola Nordengen DystheKolbu/KK2:34:11.2
5Christer OpsannFollebu skiklubb2:36:23.5
6Gunnar KausSør-Vekkom Lauparlag2:38:06.9
7Ole Eirik Fuglehaug EKREMTeam Synnfjell2:40:42.3
8Sondre HaugenTeam Parkettpartner2:45:05.5
9Vemund Lien
2:47:20.4
10Per Martin JohansenFYK2:53:56.6

Tidligere vinnere er Simen Næss Berge, Lif som har vunnet de to siste årene.


Hanne Mette Aarnes, ØTI har deltatt i alle 8 løp og ligger på 8. plass sammenlagt. 

Her er alle de 54 deltakerne som har fullført 8 løp så langt:

Hanne Mette Aarnes, Linda Jeanette Berger, Geir Morten Brandhaug, Beate Carolin, Ola Nordengen Dysthe, Ole Eirik Fuglehaug EKREM, Bjørn Ola Foss, Truls Gulling, 

Jan Ingar Hagen, Christian Halsa, Sondre Haugen, Geir Haugen, Gunnar Henriksen, Tea Anine Hindar, Per Martin Johansen, Inger Jørstad, Jørn Karlsen, Gunnar Kaus,

Ole Ludahl Lagethon, Helge Leonhardsen, Vemund Lien, Gudmund Lien, Karoline Linderud, Åge Magne Ludvigsen, Eivor Løkken, Marit Melbø, Ane Melbø, Ole Morten Melbø,

Halvor Melbø, Johan Melbø, Camilla Egeberg Moger, Lene Møllerløkken, Christer Opsann, Egil Paulsrud, Erik Magnus Ring, Knut Rusten, Ole Anders Ruud,

Leif Magne Røe, Eirik Røysheim, Heine Steinar Sandvold, Anne Smidesang, Aadne Smidesang, Juni Stavne, Geir STEIG, Anne Størmer Steira, Børre Storhagen,

Geir STRANDBAKKE, Mikkel Blikstad Thomassen, Tina Træthaug, Marit Valset, Ingebjørg Wikstrøm, Hilde Ingeborg Øvstehage og Ole Amund Øvstehage

Alle som fullfører alle ti løpene får innrammet diplom med bilde av seg selv på premieutedleingen. 

Vegmuseumsløpet med ny deltakerrekord og Geir Steig vinner og vinner!

Postet av Litrim den 28. Aug 2019

Dårlig værmelding som slo til forhindret ikke god deltakelse og Geir Steig fortsetter å vinne løp i Sørdalskarusellen. I dag var han veldig tent og allerede etter noen meter var han først, en ledelse han holdt helt til mål hvor han kom i ensom majestet på oppløpssiden inn til mål på tiden 11:14,9. Karoline Simpson-Larsen, var best av kvinnene. På bildet følges Geir av skiskytterne  Lars Berger og Håkon Svaland.  

Resultatene finner du her!

Sammenlagtresultater

Jørgen Skaug på Kondis.no: Vegmuseumsløpet - Geir Steig vinner igjen.

Jørgen Skaugs bilder på Facebook


Den nye deltakerrekorden for Vegmuseumsløpet lyder på 217.

I alt er det 55 deltakere som har vært med i alle ti løpene. I fjor var det 42 som klarte det. 

Det var et stort og bredt felt som la ut fra start! Den forrige rekorden var fra 2017 da 205 fullførte løpet. I alt var det 270 påmeldte og altså 217 som fullførte. Det var nok noen som ikke møtte fram pga regnet. (Foto Jørgen Skaug) 

Vått å varme opp til løp i plaskeregnet.

Regnet ga seg litt like før start, men kom snart igjen. Likevel var det varmt og gode forhold for løping. All ble dog skikkelig våte, men som Geir Strandbakke sa - vi er alle vanntette, det er klærne som blir våte.


Karoline Simpson-Larsen, Vargar IL tok sin andre totalseier for sesongen. Hun vant også Mesnaelva opp. Hanne Marthe Lie tok andre plassen og Mille Marie Storlien, Lillehammer Skiklubb som løper i klasse 12 - 15 år ble nummer tre. 

Karoline løp raskt fra de andre jentene og er her sammen med gutta Gunnar Kaus (135), Sør-Vekkom Lauparlag, Jon Håvard Bruce (207), Espen Lund Johansen (90), SI Aktiv og Knut Roland (172).

Per-Christian Lysaker Torgersrud, Team Sportsmanden klarte ikke å fravriste Geir Steig seieren. Til tross for å ha slått han i Tour of Mjøsa måtte Per-Christian ta til takke med andre plassen, men det ble seier i klasse 40-49 år (foto: Jørgen Skaug).

Petter Johansen, LIF løp inn til tredjeplass i dag, 19 sekunder bak, mens Mikkel Blikstad Thomassen også LIF ble nummer fire og vinner av klasse 16 - 19  år (foto Jørgen Skaug).

Hanne Marthe Lie løp også denne gang inn til andre plass. Til nå har det blitt to andreplasser og en første.

Mille Marie Storlien, Lillehammer Skiklub løp inn til tredjeplass totalt og første i sin klasse 12-15 år. Hun konkurrerer med Iris Tollan Brandhaug, Lillehammer Skiklub om totalseieren. Mille Marie kan komme på samme poengsum som Iris, men det forutsetter to klasseseire i de to løpene som gjenstår.

Lang lang rekke gjennom skogen og det kan til tider være trangt. Her er det Gunnar Henriksen (68) som leder an i denne gruppen. Han har allerede fullført årets sesong og for 37. gang.  Ellers med startnummer er Anna Haukåen (52) Ringebu Fåvang Skiklub og Ingulf Nordahl (160) IL Gular.

Camilla Egeberg Moger, Lillehammer Skiklub er også en av de 55 som har fullført alle 8 løpene i Sørdalskarusellen. Her i fint driv rett før mål med Dag Amundsen på slep. Da mangler to løp for å fullføre årets karusell - det kan gå akkurat (Foto: Jørgen Skaug).

Både Anne Størmer Steira og Marit Melbø har 8 starter så langt i år. Anne har også for vane å vinne sin klasse så også denne gang. Marit tar med seg hele familien hver gang og stiller til start. (Foto Jørgen Skaug).

Aleksander og  far Alf Johnny Aaen-Egenes stilte tll start for første gang i Sørdalskarusellen.  Karusellen er et familiearrangement der alle kan være med. (Foto: Jørgen Skaug).


Berit Melbøe og Simen Melbøe Sunde løp også sammen. Begge har deltatt 5 ganger og mangler bare et løp for å fullføre karusellen. (Foto: Jørgen Skaug)

Viktoria Lønning Bueie ville ikke løpe alene så far Henning måtte bli med. Neste å må nok han også melde seg på karusellen (Foto Jørgen Skaug).

Johan Melbø (25) Vingerom - med 8 starter i fint driv. Syver Dahlen (259) Øyer Tretten. Deretter Stine Ludahl Lagethon (11) Øyer Tretten IF,  Lars Hemma (91), Brøttum IL TeamParkettpartner og Ole Andreas Ruud, Søre Ål. Foto: Jørgen Skaug.

Organisator og deltaker Leiv Roar Østerhagen, Vegvesent BIL er snart på oppløpssiden rett foran Beate Carolin.

Vegvesenet BIL var arrangør i dag i samarbeide med Litrim. Her er Ola Sunde, Mikael Klausen, Eirik Trøften Aas og Ola Rosing Eide. Dag Solheim og Leiv Roar Østerhagen var ute i løypa for å samle inn løypebånd!

Våt dag ved Norsk Vegmuseum!


Førstkommende onsdag er det Olympiaparkløpet.
Resultat- og påmeldingsinformasjon Vegmuseumsløpet 2019!

Postet av Litrim den 27. Aug 2019

Alt er klart for Vegmuseumsløpet - løp nr 8 i Sørdalskarusellen med start og mål i Norsk Vegmuseum på Hunderfossen. Vi ønsker velkommen til en fin løype i den idylliske parken.Vegvesenet BIL er arrangør i  samarbeid med Litrim.

Bildet er fra 2018 - uttrekning av flotte gavepremier fra Sparebanken1 .  Foto: Jørgen Skaug.

Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultatene fra i fjor

Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Her kan du melde deg på til  Vegmuseumsløpet fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. 

Løypesponsor:

Banken har vært sponsor for Sørdalskarusellen i tre år.  De stiller med uttrekningspremier i Vegmuseumsløpet.

Alt om Vegmuseumsløpet inkl. løypekart!

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 . Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS på ettermiddagen rett før løpsstart. 

Starttider: 

Alle som løper på tid starter kl 19:00 - (Det kan bli endring på det hvis det blir mange deltakere)

- Trimklassen har valgfri start, men må være i mål etter kl  18:30. 

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

I år er det 27.  gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2017 er på 205 deltakere.

Arrangør er Vegvesenet BIL i samarbeid med Litrim!

Røde kors er på plass. i målområdet.

Velkommen til Vegmuseumsløpet 2019!
Resultater - høsten 2018

Postet av Litrim den 25. Aug 2019


Marte og Mari Nordlunde med h.h.v. 4. og 2. plass I Romjulsrennet

31.12.18 Simen Næss Berge, LIF nummer 2 i Kondis Nyttårsløp i Oslo - Resultater

30.12.18 Resultater Romjulsrennet på Sjusjøen

18.12.18 Terminliste for turrenn i vinter

19.11.18 FredagsBirken blir SkøyteBirken og TurBirken 
               Foto: Birken / Geir Olsen

10.10.18 Rosa Sløyfeløpet Lillehammer EQ Timing - Bilder Facebook

06.10.18 Skeikampen opp (Kondis)

29.09.18 Hafjell opp  (Kondis)

29.09.18 Skåbu Fjellmaraton (Kondis)

16.09 Landskampen opp (Kondis)

Hvem blir årets trimmer i 2019? - Kom med forslag!

Postet av Litrim den 25. Aug 2019

Juni Stavne fikk prisen for årets trimmer i Sørdalskarusellen 2018. Hvem får prisen i år?

Vi ønsker oss forslag fra deg med en kort begrunnelse for nettopp han eller hun skal få prisen. Prisen er innstiftet av Trofé a.s. og i juryen sitter Moren Thorsrud (t.h. i bildet), Inger Hjorthol og Finn Olsen. 

Det er ingen bestemte kriterier utover at en må være ivrig deltaker av Sørdalskarusellen! En deltaker kan ikke få tittelen Årets Trimmer mer enn en gang.

Årets trimmer har blitt delt ut to ganger:  

2018 Juni Stavne

2017 Jan Mikael Enger

Send ditt forslag gjennom i fanen "Kontakt oss" - direkte link her!

 

Vegmuseumsløpet, 8. løp i Sørdalskarusellen 28. august.

Postet av Litrim den 23. Aug 2019

Vegmuseumsløpet arrangeres som navnet sier, i den flotte parken til Norsk Vegmuseum ved Hunderfossen. Løypa er 3,4 km og er ganske kupert, men ikke hardere enn at den skulle passe bra for alle. Løpet arrangeres av Vegvesenet BIL. Bildet fra i fjor viser spurtroppgjøret mellom Rune Øverlie, Ringebu&Fåvang Skiklubb og Eirik Torbjørnsen som i fjor representerte Roterud IL.

Til deg som ikke har meldt deg på ennå - all påmelding foregår på nett:

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Påmeldingsportalen finner du her!

Her kan du melde deg på til Vegmuseumsløpet fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. 

Løypesponsor:

Banken har vært sponsor for Sørdalskarusellen i tre år.  De stiller med uttrekningspremier i Vegmuseumsløpet.


Vegmuseumsløpet som ble arrangert første gang i 1993, er et av Sørdalskarusellens mest populære løp og arrangeres for 27. gang.

Løypebeskrivelse

Den nye bygningen som huser Norsk Kjøretøyhistorisk Musem står ferdig og ble åpnet i juni. Løypa blir nesten helt identisk slik den var rett før byggingen startet.  Start- og målområde er endret.

Vegvesenet BIL og Litrim har vært på befaring og Leiv Roar Østerhagen Vegvesenet BIL, Jørn Breili og Jannike Berg Leonhardsen, Litrim står her på startstreken for Vegmuseumsløpet 2019 og der vi håper den skal forbli i framtiden. Asfaltkanten bør kunne fungere bra som startstrek.

Start blir altså sør for Kjøretøymuseet. Mål blir rett utenfor hovedinngangen til Norsk Vegmuseum.  

Vi har gått gjennom løypa og lagt ut et segment i Strava med navn Vegmuseumsløpet. Løypa utnytter parken på en veldig fin måte og er litt mer kupert enn en kanskje kunne forvente med 57 høydemeter. 

PDF av kart med inntegnet løype finner du her!

Deltakerrekorden er på 205 deltakere fra 2017. For første gang nådde Sørdalskarusellen over 200 deltakere på høsten.

Tor Håkon Viken og Helen Melbø er mestvinnende i Vegmuseumsløpet- 

År Antall
deltakere
Beste mannBeste kvinne
2018188Geir Steig 11:33,7Hanne Mjøen Maridal 13:40,1
2017 205
Kjartan Helland 11:58,1
Julie Aspesletten 14:07,8
2016165Einar Haakon Christian Rose 11:59,7
Marit Østvang 14:20,5
2015160Gishe Abdi Wako 11:28,0
Marte Sofie Buraas 14:07,1
2014128Markus Moe 12:24,1
Therese Sjursen 14:06,2
2013112Trond Vognild 12:07,4
Martine Korslund 13:58,4
2012131Gustav Follerås 11:59,4
Therese Sjursen 14:17,6
2011119Gishe Abdi Wako 11:12,6
 Therese Sjursen 14:10,4
201070Gishe Abdi Wako 11:32,9
Marte Nordlunde 14:29,3

  2009 74 Trond Vognild 12:17,6 Marte Nordlunde 14:43,4  2008 60 Tor Håkon Viken 12:18,5 Helene Melbø 14:06,5  2007 65 Tor Håkon Viken 12:02,8 Liv Hilde Drugli 13:45,1  2006 50 Tor Håkon Viken 12:19,8 Liv Hilde Drugli 13:41,8  2005 59 Kristian Breili 11:47,4 Liv Hilde Drugli 13:42,0  2004 51 Tor Håkon Viken 12:34,4 Liv Hilde Drugli 14.08,2  2003 52 Tor Håkon Viken 12:31,0 Liv Hilde Drugli 14:21,8  2002 40 Thorstein Bostad 12:23,4 Helene Melbø 13:23,7  2001 36 Tor Håkon Viken 12:37,8 Helene Melbø 13:22,0  2000 68 Tor Håkon Viken 12:25,0 Helene Melbø 13:28,0  1999 75 Tor Håkon Viken 11:37,0 Helene Melbø 12:48,0  1998 82 Geir Belsvik 11:05,2 Helene Melbø 13:18,2  1997 89 Jon Hanestad 11:04,1 Miriam HolmOlsen 14:06,1  1996 114 Tor Håkon Viken 11:24,5 Thorild Hovdsveen 14:02,2  1995 131 Anders Bjørnsgaard 10:58,9 Brit Pettersen Tofte 13:44,0  1994 128 Bernt Bjørnsgaard 10:51,0 Ragnhild Bratberg 12:56,5  1993 145 Håvard Moheim 11:09,5 Gerd Flugstad 13:03,

 I 2000 ble løypa lagt noe om - Kristian Breili har rekorden i den nye traseen med 11:47,4 mens Helene Melbø har bestetid blant jentene med 13:22,0. I 2009 ble løypa igjen lagt om og bestetidene er fra 2010 med Gishe Abdi Wako 11:12,6 og 2013 Martin Korslund 13:58,4. I fjor i 2018 måtte vi igjen legge om løypa og det samme altså igjen i år 2019.
Deltakerrekord også i Flømyrløpet - 196 fullførte skogsløpet.

Postet av Litrim den 21. Aug 2019

Det var et stort felt som la ut på den 5,3 km lange skogsløypa fra Skurvbrua i kveld. 196 i tallet er igjen ny rekord, den forrige var på 171. Geir Steig (67) Luster IL tok 7 av 7 mulige seire så langt i Sørdalskarusellen mens Ania Zielinkiewic, LIF ble nummer en av kvinnene. 

Geir Steig var suveren også i kveld hvor han var nesten halvminuttet foran Mikkel Blikstad Thomassen, LIF som løper i M16-19 år som han leder klart. Nummer tre ble Bård Eskil Bjørndalen, Oppstad Friidrett.  Tidene var et hakk dårligere enn de i fjor enda løpsforholdene da var bløtere med striregnet. 

I alt er det nå 57 som har deltatt i all løpene. I fjor var det 42 som fullførte alle. Sammenlagtresultatene er oppdatert - se under fanen Serier. Her kan du se hvor mange løp du har, men sammenlagtpoengene er ikke riktige. Korreksjon kommer.

Resultatene finner du her!

Sammenlagtresultater

Se Jørgen Skaugs bilder på Facebook her!

Påmeldingsportalen for Vegmuseumsløpet er åpen. 

Den raske polske Ania Zielinkiewics som løper for LIF og som ble nummer 2 sammenlagt i Tour of Mjøsa, vant klart kvinneklassen 14,3 sekunder foran Hanne Marthe Lie. Hanne Marthe vant Kanthaugenløpet rett før sommerferien. Nummer tre blant jentene var Mille Marie Storlien i klasse 12-15 år. 

Klaus Tyldum, Rudsbygd var heldig og fikk overrakt en Fjellpulken Xpack Tursekk av Tor Kristian Mjelde i Fjellpulken som var kveldens løpssponsor. Foto: Eivor Løkken

Mikkel Blikstad Thomassen, Lillehammer IF ligger godt an til å vinne M16-19 år med bare første og andreplasser i år. Han har vært med i alle 7 løpene, har bare klasseseire og andreplasser. I kveld ble det igjen klasseseier og nummer 2 totalt. Foto: Jørgen Skaug 

Hanne Marthe Lie ble totalvinner blant damene i Kanthaugenløpet rett før ferie. Nå ble det andreplass med tiden 23:13,2. Foto: Jørgen Skaug

Mille Marie Storlien løp inn til tredje plass totalt og første plass. Hun har ikke fått vært med så mye som hun ønsker , men lovte at hun skulle få med seg de tre siste løpene. I fjor delte hun førsteplassen i klasse. Det kan hun kanskje klare i år også, men det forutsetter tre førsteplasser. Foto: Jørgen Skaug

Elmer Mulleri Skalle, Elektriker'n Lillehammer AS var raskeste opp alle trappene i Mjøstårnet med tiden  94 sekunder 394 tapper 0g 18 etasjer. I dag ble det 7. plass totalt og 4. plass i klassen. Foto: Jørgen Skaug

Anne Størmer Steira vinner og vinner sin klasse i Sørdalskarusellen med 7 av 7 mulige klasseseire i år. Foto: Jørgen Skaug

En trofast traver er Bjørn Ola Foss , Gausdal FIK - så langt i år har han vært med i 7 av 7 løp i Sørdalskarusellen i år. Foto: Jørgen Skaug
Damene fra Lillehammer Tannhelse er alltid blide. Helene Afseth og Marie Afseth Rønningen (229) stiller i Trimklassen med mål om å fullføre karusellen. Foto: Jørgen Skaug

Helge og damene - kan nesten se slik ut. Her er Helge Leonhardsen sammen med Inger Jørstad (184), Lillehammer Skiklub, ved sin side har hun Andrea Skogli Husom. Camilla Egeberg Moger (183), Lillehammer Skiklub følger bak og Beate Carolin (139) deretter. Foto: Jørgen Skaug

Blid jente med lang reisevei. Johanne Haugen fra Dombås tok  turen fra Dombås for å løpe Flømyrløpet. 3. plass i K12-15. Foto: Jørgen Skaug


Ultraløper Ida Børset Westad har for vane og vinne K20-29, så også i dag. Lene Johannessen (144) Ringebu Fåvang Skiklubb ble nummer 4 i klasse K40-49 mens Hanna Ulrikke G Lunde ble nummer sju i K12-15 år. Foto Jørgen Skaug!


Åge Ludvigsen (222) skrøt av løypa og var glad for han ikke måtte nedpå en eneste gang. Ellers på bildet Magne Lindvismoen (218), Vinstra IL, Svein Larsen (221), Søre Ål Il og Rune Austgarden (145), Vestringen IL.  Foto Jørgen Skaug

Mot mål: Dag Ulven (157) fra dagens løpssponsor Fjellpulken, Stine Ludahl Lagethon (6), Øyer Tretten IF, Selma Ødegaar Lauen (54), Ola Andersbakken (174) og Rune Evensen.


Røde Korps hjelpekorps var på plass. De vil være med oss resten av sesongen. Her er det Julia Pettersen og Jørgen Ertzgaard som er på vakt.

Fornøyde løpere: F.v. June Olaussen, Eirik Mugaas, Beate Carolin og Celine Storlien.

Gabriella Malasevska t.h., opprinnelig fra Latvia, men bosatt i Øyer var godt fornøyd med egen innsats. Mor Iveta og søster valgte i dag å være publikum, men Iveta lovte å stille opp i Vegmuseløpet neste onsdag.

DNB BIL stilte flott mannskap med god erfaring f.v Eivind Ormlund, Katrine Hauglund og Grethe Odsæter. Her er det Agnethe Fløtlien som har fått hjelp!
Resultat- og påmeldingsinformasjon Flømyrløpet!

Postet av Litrim den 20. Aug 2019

Første løp i Sørdalskarusellen etter ferien er Kanthaugenløpet i mporgen onsdag kveld 21. august med start og mål på parkeringsplassen ved Skurvbrua ca 6 km opp for Lillehammer. Arrangør er tradisjonen tro DNB BIL i samarbeid med Litrim.

Bildet er fra 2017 - kort etter start. Foto: Jørgen Skaug.

Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultatene fra i fjor

Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Her kan du melde deg på til Mesnaelva opp fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. 


Fjellpulken er ny løpssponsor for Flømyrløpet

Fjellpulken:

Siden 1963 har Fjellpulken på Lillehammer bygget tillit gjennom kvalitet. Verdensledende produsent av barnepulker, turpulker og ekspedisjonspulker. Nå også med en rekke turprodukter som tursekker, bager og andre tur- og friluftsprodukter. Fjellpulken har flere tildelinger av «Merket for god design», tildelt av Norsk Designråd.

Flotte uttrekningspremier - verdt å vente på premieutdelingen. 1 stk Fjellpulken Packbag 115 liter: verdi 799,-

Bag for store volumer. Perfekt for å pakke i pulken, bilen eller takboksen.


2 Fjellpulken Xpack Hoftesekk: verdi 749,-

Solid og god rumpetaske med vanntett glidelås og plass til drikkeflaske, mobil, matpakke etc.


1 stk Fjellpulken Xpack Tursekk 25 liter: verdi 1499,-

Svært behagelig tursekk for sommer og vinter.


I tillegg har arrangør DNB BIL - med seg flere uttrekningspremier!

Løypekart finner du her!

Alt om Kanthaugenløpet 2019!

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 . Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS på ettermiddagen rett før løpsstart. 

Starttider: 

Alle som løper på tid starter kl 19:00 - (Det kan bli endring på det hvis det blir mange deltakere)

- Trimklassen har valgfri start, men må være i mål etter kl  18:30. 

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

I år er det 19.  gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2018 er på 171 deltakere.

Arrangør er DNB BIL i samarbeid med Litrim!

Røde kors er på plass. i målområdet.

Velkommen til Flømyrløpet 2019!

Glade vinnere av Tour of Mjøsa - et vellykket arrangement!

Postet av Litrim den 19. Aug 2019

Så glad ble Julie Aspesletten, Spirit Stavanger Friidrettsklubb da hun vant Tour of Mjøsa. Erik Udø Pedersen, Kristiansan Løpe klubb ble best av mennene og sammen ble Julie og Erik de første vinnerne av Tour of Mjøsa og vi håper at de skal være de første i en lang rekke vinnere i årene som kommer. Touren ble avsluttet med fint vær og fine forhold i motbakkeløpet på Lillehammer og vi hørte bare positive deltakere etter kraftanstrengelsen opp de 360 møydemetrene fra Mjøsas bredd til toppen av Lysgårdsbakken. 

Moelven Trappeløp:       https://live.eqtiming.com/45370#

Resultat Moelv:              https://live.eqtiming.com/45371#

Resultat Gjøvik:              https://live.eqtiming.com/45372#

Resultat Hamar:             https://live.eqtiming.com/45373#

Resultat Lillehammer:   https://live.eqtiming.com/45374#

Sammenlagt serie:         https://live.eqtiming.com/#series:945

Jørgen Skaugs bilder på Facebook: Lenke her!

GD (for abonenter): Julie fra Lillehammer begynte å konkurrere som 25 åring. ...

Sportsmanden: Varmt og hardt da Tour of Mjøsa ble avgjort.

Jørgen Skaug på Kondis.no: Tour of Mjøsa - Vegard Ølstad Dalberg raskest opp Mesnaelva

Rolf Bakken på Kondis.no: To totalvinnere, men over 120 vinnere i Tour of Mjøsa

Maiken Caspersen Falla kastet glans over arrangementet og delte ut blomster til vinnerne. Ledertrøyenemog sjekker ble delt ut av ordførerne i Lillehammer og Ringsaker. Lillehammer Janitsjar spilte fanfare. Det ble en stemningsfull avslutning på et meget vellykket Tour of Mjøsa. Foto Jørgen Skaug

Erik Udø Pedersen, som vant de tre første etappene, var veldig fornøyd, men syntes den siste kilometeren var veldig lang. Julie Aspesletten var veldig godt fornøyd og skrev følgende på sin Instagramkonto etter løpet: Dette har vært en fantastisk helg med så fine rammer rundt alle løpene. Så god logistikk og planlegging for oss løperne med alt fra transport, påfyll i mål, premieutdeling, fantastiske løypevakter og godt merket løyper!(helt supert). God og oversiktlig informasjon. Flotte 5 km løypetraseer i varierende terreng. Absolutt løp for alle! Og en topp avslutning på det hele i Lysgårdsbakken! Godt jobba av hele komiteen og alle de frivillige! 👏👏👏håper dette er kommet for å bli! 

Vegar Ølstad Dalberg, Ren Eng, FIK - Friidrett/Norsk Tipping ble bestemann på motbakkeløpet på Lillehammer med 19:41 og knappet inn 19 sekunder på Erik Udø Pedersen, men det var ikke nok og talt ble det andre plass. Her har han akkurat passert Colletts bru med Mesnaelva i bakgrunnen. (Foto Jørgen Skaug)

Maiken Caspersen Falla valgte intervjurollen i dag - her intervjuer hun Lillehammers ordfører Espen Granberg Johnsen før hun deltok på premieutdeling og skrev autografer etter løpet.

I en hektisk valgkamp tok Ringsaker Anita Ihle Steen seg tid til å stille for arrangementet. Her deler hun ut premie til klasse M50-59.   Øverst på pallen var Tommy Olsen, Ottestad IL, nr 2 Frode Monsen Follo Løpeklubb og Sportsmanden og nr 3 Rolf Bakke FIK Orion og Kondis.  Rolf var tydelig begeistret for Touren og skrev på Facebook: Mine beste idrettsopplevelser på mange år. Takk #tourofmjøsa. Foto: Jørgen Skaug.

Per-Christian Lysaker Torgersrud, Team Sportsmanden er motbakkespesialist, vant klassen sin sammenlagt og ble nummer 2 på Lillehammer som en av to løpere som løp under 20 minutter 19:51. Foto: Jørgen Skaug!Sondre Strande Omland fra Kjelsås IL vant yngste klasse og var tydelig fornøyd med det. Fire seire på fire løp blir seier sammenlagt.

11 år gamle Lauritz Grønvold Menkerud ble nummer to totalt og skal vi tippe, tror vi han nærmer seg toppen i klassen om noen år.


Ania Zielinkiewics, Polen og Lillehammer IF vant første etappe, var 0,2 etter på andre, men tapte litt mer på 3. og 4, men det holdt til andre plass! Ser ut som hun er godt fornøyd på oppløpssiden.


Line Ottesen, Skjetten og Anne Bjørberg Jenssen, Hosle var godt fornøyd med med Tour of Mjøsa. Line ble intervjuet på Østnytt og Anne hadde ledertrøye etter Moelven Trappeløp.

Sprek spurt: Richard Havstein Melkersen (4019), Gausdal Landhanleri valgte motbakkeløpet i dag mens Vebjørn Sveum(26) , Asko Hedmark og Henning Roland (150) Kafteins Corner fullførte fullførte hele Touren. 

Blide Kirsti Mengshoell ser målet rett foran! 360 høydemeter og over 19 km i løpet av helgen er i boks.

En svært fornøyd Krzysztof Janowicz jubler over å være i mål.

Kanskje litt kort for en maratonløper, men det så ut som Gjermund Sørstad koste seg i Touren. Gjermund har vunnet Fjellmaraton flere ganger, senest nå i juni. Gjermund ble nummer 6 i sin klasse sammenlagt. Foto Jørgen Skaug


Marit Melbø i fint driv de siste metrene opp mot mål. Foto Jørgen Skaug!

Et vellykket Tour of Mjøsa er historie. Arrangørene har fått mange positive tilbakemeldinger og er veldig fornøyd med gjennomføring, at samarbeidet rundt Mjøsa fungerte optimalt med mange klubber involvert.
Spenningen fortsatte på Gjøvik, selv om det nesten blåste bort.

Postet av Litrim den 18. Aug 2019

Erik Udø Pedersen, Kristiansand Løpeklubb styrket sin ledelse sammenlagt. Her løper han inn i mål i gul ledertrøye og er nå nesten 30 sekunder foran Vegard Ølstad Dalberg, Ren-Eng FIK Friidrett i mål. Årets vinner av Sentrumsløpet ligger godt an til også å vinne Tour of Mjøsa.

Moelven Trappeløp:       https://live.eqtiming.com/45370#

Resultat Moelv:              https://live.eqtiming.com/45371#

Resultat Gjøvik:              https://live.eqtiming.com/45372#

Resultat Hamar:             https://live.eqtiming.com/45373#

Resultat Lillehammer:   https://live.eqtiming.com/45374#

Sammenlagt serie:         https://live.eqtiming.com/#series:945

Se også Kondis.no, Rolf Bakken Mye vær og spenning i Tour of Mjøsa

Stortalentet fra Raufoss Malin Hoelsveen, i yngste klasse ble beste kvinne på Gjøvik med tiden 18:22. Julie Aspesletten, Spirit Stavanger Friidrett fikk nok en andreplass totalt, men slo rivalen Ania Zielinkiewicz, LIF og overtok ledelsen sammenlagt og ledertrøya.  

Kl 14:30 - starten har gått og det store startfelter tar av gårde på den 5 km lange løypa lang Mjøspromenaden.  De fleste holdt seg varme i bilene sin før start. Det var gangske så ufyselig vær. 

Sterk motvind og regn møtte løperne ut fra start og det var hvite skumtopper på Mjøsa.

Scene, telt og målbuer blåste nesten bort og en måtte ta bort de mest utsatte gjenstandene. Det er ikke hver dag det blåser og regner så mye i Innlandet og østavinden var spesielt vanskelig på startområdet. 


Esten Hansen-Møllerud Hauen, Ren-Eng FIK Friidrett valgte bort ungdomstrøya og løp i klubbdrakta. Han økte forspranget og er 40 sekunder foran Heine Husdal, Drøbak Frogn etter første dag! Ca en km før mål er han rett foran Petter Soleng Skinstad, Gjøvik Firidrettsklubb. 16-åringen ble nummer 8 totalt blant mennene.

Det var flere spurtoppgjør inn mot mål. Oliver Plassen Brandvol (149), Vinstra IL tok spurten her foran Vegar Jøranli, Nordre Land begge innenfor samme sekund.

Tour of Mjøsa fortsetter i dag med 3. etappe på Hamar kl 11:00 og finalen på Lillehammer kl 17:00.

Mennenes jaktstart går med de som ligger innenfor 10 minutter for bestemann hvor første mann starter kl 17:00.  Tilsvarende har jentene start kl 17:20.

Håper at vi ser mange langs løypa i dag!


Spennede om ledelsen i kvinneklassen etter føste etappe i Tour of Mjøsa

Postet av Litrim den 17. Aug 2019

Polske Ania Zielinkiwicz som representerer Lillehammer IF slo til og var sekundet foran Julie Aspesletten, Lillehammerjenta som representerer Spirit Stavanger Friidrett.  Ledertrøya gikk derfor til Ania.

Regnet så ikke ut til å prege arrangementet nevneverdig. Deltakerne var fornøyde syntes det var et artig konsept som de gjerne ville komme tilbake til.

Kommer tllbake til Gjøvikløpet i morgen tidlig!  3 etapper på Hamar starter kl 11:00 i morgen.

Sammenlagtresultatene (serie) er oppdatert også for Gjøvik!

Moelven Trappeløp:       https://live.eqtiming.com/45370#

Resultat Moelv:              https://live.eqtiming.com/45371#

Resultat Gjøvik:              https://live.eqtiming.com/45372#

Resultat Hamar:             https://live.eqtiming.com/45373#

Resultat Lillehammer:   https://live.eqtiming.com/45374#

Sammenlagt serie:         https://live.eqtiming.com/#series:945

Erik Udø Pedersen, Kristiansand Løpeklubb i ensom majestet 17 sekunder foran Vegard Ølstad Dalberg, Ren Eng FIK.

Det var et stort felt som løp ut fra start. Hyggelig var det at veldig mang syntes å trives i regnet. Løypa fikk mye skryt. Det samme fikk arrangementet og etappeløpet. En fin vri hvor en kommer i god kontakt med konkurrentene.

Feltet strakk seg raskt ut.

Treningskameratene Per Christian Lysaker-Torgersrud, Sportsmanden og Geir Steig. Luster IL er jevngode. Før sommeren var det Geir som var best. På Moelv var det Per Christian sin tur.

Henrik Fleisje, Harestua IL i regnet inn til 3. plass i klasse M35 -49 på tiden 16.52.


Etter seier i Prologen stilte Elmer Skalle i den gule ledertrøya. Selv om han ikke klart å forsvare trøya var han like blid for det.

Magne Lindviksmoen var veldig glad for å komme under 30 minutter på 5 km. Det gjorde han senere på dagen også.
Flott innledning på Tour of Mjøsa - god stemning og imponerende tider!

Postet av Litrim den 16. Aug 2019

Her er gjengen som vant trøyene - de gule ledertrøyene ble vunnet av Elmer Skalle, Elektriker'n Lillehammer  med imponerende 1:34 på 18 etasjer og 394 trapper. og Anne Bjørberg Jenssen, Hosle med like imponerende 2:20. Ungdomstrøyen ble innehas av Åshild Hyttebakk, Løten-Friidrett og polske Krzysztof Janowics fra Bialistok.

Det var god atsmosfære, Østnytt var på besøk og deltakerne slet med god syrefest.

Se flott innslag på Østnytt her!

Disse to blide jenten Kjersti Holum-Jakobsen og Kirsti Mengshol ble klokket inn på sammetid 2:27, men Kjersti ble dømt først i mål.

Her finner du resultatene så fort du er i mål:

Moelven Trappeløp:       https://live.eqtiming.com/45370#

Resultat Moelv:              https://live.eqtiming.com/45371#

Resultat Gjøvik:              https://live.eqtiming.com/45372#

Resultat Hamar:             https://live.eqtiming.com/45373#

Resultat Lillehammer:   https://live.eqtiming.com/45374#

Sammenlagt serie:         https://live.eqtiming.com/#series:945

God stemning på taket, etter masse syre kom de seg fort og alle fulgte spent med på resultatene som var live-streamet på taker.

Se bilder på Facebook!
Resultat- og påmeldingsinformasjon Tour of Mjøsa!

Postet av Litrim den 16. Aug 2019

Tour of Mjøsa starter i ettermiddag - kl 18:00 er det klart for Moelven Trappeløp, prologen på 394 trappetrinn og 18 etasjer. Her finner du lett reslultatene så fort du er i mål. Du kan melde deg på hele touren og trappeløpet fram til kl 15:00. Arthur Buchardt teller på knappene om han stiller. (foto: Dag Kåshagen) - se Tour of Mjøsa på Facebook for hele saken.

Her finner du resultatene så fort du er i mål:

Moelven Trappeløp:       https://live.eqtiming.com/45370#

Resultat Moelv:              https://live.eqtiming.com/45371#

Resultat Gjøvik:              https://live.eqtiming.com/45372#

Resultat Hamar:             https://live.eqtiming.com/45373#

Resultat Lillehammer:   https://live.eqtiming.com/45374#

Sammenlagt serie:         https://live.eqtiming.com/#series:945


Påmeldingsportalen for hele Touren og Trappeløpet stenger i dag 16. april kl 15:00. Det er mulig å melde seg på enkeltløp fram til to timer før start.

Påmeldingsportalen for Tour of Mjøsa finner du her! 

Vi starter utdelingen av startnummer i Mjøstårnet kl 15:00 for trappeløpet og ca en halv time senere for de som har meldt seg på hele Touren.  Ellers åpner utdeling av startnummer på de forskjellige stedene 2 timer før løpet starter.

https://www.tourofmjosa.com/

Program Tour of Mjøsa

Minimarked ved start fra kl 15:00 - Minimarked  ved start Mjøstårnet, Moelv, Lillehammer og Hamar.

Ernæring
Sportstape m.m.Program for Tour of Mjøsa på Lillehammer - Maiken stiller!

Postet av Litrim den 15. Aug 2019

Maiken Caspersen Falla er påmeldt for Langrennslandslaget SpareBank1 Østlandet og er tilgjengelig for autografer og selfies på Kanten Kro etter løpet. Her finner du programmet for søndagens evenement.

  Fram til i morgen kl 15:00 kan du fremdeles melde deg på hele touren. På enkeltløp kan du melde deg på inntil to timer før arrangementet. Hvis du ikke vil løpe kan du bli med å heie fram løperne. 

Her kan du melde deg på som deltaker!

Programmet finner du her!

13:00 Kanten Kro er åpen for kiosksalg

15:00 Sport1 Minimesse / Hako, Swix og ernæring, sportstape

15:00 Garderobe Håkons Hall

17:00 Start jaktstart gutter 

17:30 Start jaktstart jenter

Lillehammer Janitsjar spiller ved badedammen

Premieutdeling fra scene i målområdet når alle er i mål.

Ordfører Lillehammer Espen G. Johnsen

Ordfører Ringsaker Anita Ihle Steen

Maiken Caspersen Falla.

Fanfare ved Lillehammer Janitsjar

Premier

Førstepremie til totalvinnere sammenlagt

Premie til alle medaljevinnere i klassen sammenlagt

Premie til klassevinnere i enkeltløp

Medaljer til alle som fullfører Touren

Uttrekningspremier

20:00 Håkons Hall stengerAlle løpere får Sjokolademelk når de går i mål

Minimarked ved start fra kl 15:00 - Minimarked også ved start Mjøstårnet, Moelv og Hamar.

Ernæring
Sportstape m.m.

 Lillehammer Janitsjar spiller ved Badedammen

Her bilde fra siste øvelse før Tour of Mjøsa.

Uttrekningspreminer


Husfliden
 Skibladnerpledd
Strand glassmagasin/Til Bords:  
To termoflasker
PeppeGavekort kr 300,-.
VeidekkeSentrumsgavekort kr 700,-.
Gullsmed FrisenbergFlott skål
SwixTreningssekk

Lillehammer Røde Kors Hjelpekorps er med på Tour of Mjøsa og Sørdalskarusellen.

Postet av Litrim den 14. Aug 2019

Litrim har inngått en avtale med Røde Kors Hjelpekorps om Tour og Mjøsa og Sørdalskarusellen. I fjor hadde vi en ordning med innleid hjertestarter. Nå får vi en mer en utvidet tjeneste for våre deltakere. Dette er et viktig bidrag for å skape trygghet rundt arrangmentene våre som har vokst seg store. I Tour of Mjøsa har de to lag med.

Hjelpekorpset ble stiftet 24. Januar 1942, med varierende aktivitet gjennom årene. De siste tre årene har aktiviteten økt etter en liten nedeperiode og vi er per i dag 25 aktive i Hjelpekorpset. Vi søker stadig nye medlemmer og håper at dette tallet øker med årene. Vi er primært et vinterkorps, og vårt dekningsområde er rundt Nordseter, der har vi vakthelger gjennom hele vintersesongen. Denne avsluttes med en storvakt i påska, der vi bemanner hytta med ca 10 førstehjelpere hele døgnet i 10 dager.

Vårt hovedoppdrag er søk og redning fra fjord til fjell, vi deltar på søks- og redningsoppdrag etter henvendelse fra politi eller AMK.

Ved siden av dette avholder vi kurs for egne medlemmer og eksterne bedrifter/organisasjoner. Vi er også ofte leid inn til forskjellige arrangementer som feks, idrettsarrangement, konserter og andre kulturhendelser. Gjennom året deltar vi på ca 15 slike arrangement som sanitetsstøtte. 

Operativ er Jørgen Ertzgaard
Tour of Mjøsa - 4. etappe motbakkeløpet er merket

Postet av Litrim den 10. Aug 2019

Fredag var Ivar Hjelmseth og Jørn Breili ute og merket løypa til motbakkeløpet 4. etappe i Tour of Mjøsa.
Det er også lagt inn et segment i Strava med navn Tour of Mjøsa4. Etappe - motbakkeløp.

Segmentet tar utgangspunkt i at start er ved parken der mosjonsapparatene er utplassert. Startsted er dessverre ikke avklart på grunn av manglende godkjenning fra kommunen. Et mulig startområde blir fotballbanen i området. 

Påmeldingsfristene er klare!

Postet av Litrim den 6. Aug 2019

Det nærmer seg årets store nyhet på løpsfronten og nå er siste frist for påmelding fastsatt. For deltagelse i hele Tour of Mjøsa ( alle fire løpene) fredag 16.august kl 15.00. For deltagelse i prologen, Moelven Trappeløp i Wood Hotell i Brumunddal er det samme frist, fredag 16. august kl 15.00 (løpsstart kl 17.00)

 

For deltagelse i enkeltløpene er påmeldingsfristen to timer før start i hvert løp.

17.august 5 km i Moelv er påmeldingsfristen samme dag kl 08.00 (løpsstart kl 10.00)

17.august 5 km i Gjøvik er påmeldingsfristen samme dag kl 12.30 (løpsstart kl 14.30

18.august 5 km i Hamar er påmeldingsfristen samme dag kl 09.00 (løpsstart kl 11.00)

18.august , motbakkeløp/jaktstart i Lillehammer er påmeldingsfristen samme dag kl 15.00 (løpsstart kl 17.00)

Vi oppfordrer alle til å melde seg på i god tid. 

Påmeldingsportalen finner du her! 

Motbakkeløypa langs Mesnaelva merkes på fredag!

Her viser Jørn Breili fram hvordan merkestolpene vil se ut. Så får vi håpe av skiltene får stå hele uken fram til løpet.

Motbakkeløpet har samme trasé som Mesnaelva opp, men starten er planlagt til å gå på sletta sør for Strandtorget. Anleggsarbeidet i vinter er ikke helt ferdig ennå så vi må avvente endelig beslutning fra kommunen. Den skal komme i løpet av uka!

Minneord Harald Grandalen

Postet av Litrim den 2. Aug 2019

Harald Grandalen døde 22. juli 2019 etter lang tids sykeleie. Harald var med i Litrim-styret i forrige storhetsperiode for Litrim og gjorde da en fantastisk jobb. Litrim har skrevet minneord som har vært publisert i GD. Bildet viser Harald i en typisk posisjon fra et av våre arrangementer.


Harald Grandalen har gått ut av tiden etter lang tids sykdom. Han har vært utrolig utholdende, men nå sa kroppen stopp.
Med han har vi mistet en Lillehammerentusiast med stort engasjement og ståpåvilje.

Vårt første møte med Harald var da han var vaktmester på Kringsjå, Ekrom og Smestad. Vi opplevde at han gjorde det ekstra trivelig for elevene, og vi tror elevene fra den tiden har mange gode minner om Harald.

Harald kom inn i Litrim på 80 tallet og engasjerte seg raskt i arrangementene og spesielt i Olympic Day Run. Allerede første året i 1987 var han med som løypesjef. Senere ble han løpsleder med ansvar for alt det praktiske. Harald var en praktiker og en handlingens mann, en Pelle-type som fikk til det meste av praktiske løsninger. I et portrettintervju med Gudbrandsdølen Lillehammer tilskuer i 1991 var han indignert over at Lillehammer ikke en gang hadde materiell til å arrangere en pilkastkonkurranse. Løsningen ble at han produserte alt av utstyr som trengtes til arrangementene.

Byen hadde ingen mobil scene til byens arrangementer. Harald kastet seg rundt, tegnet et utkast, kontaktet en produsent og med finansiering av kommune og næringsliv var scenen klar til neste arrangement.
Deltakerne var i sentrum for Haralds idéer – alle skulle få en opplevelse av å være med i Olympic Day Run. Det var kvalitet i all planlegging. Det gjorde at rammen rundt arrangementet skulle være like fin for den første som siste deltaker i mål.

Harald var en entusiast som sto på sent og tidlig. Hans engasjement som frivillig kom i tillegg til hans faste jobb. Det var ingen profesjonell organisasjon som arrangerte Olympic Day Run – alle var frivillige som gjorde en fin jobb for Lillehammer spesielt før OL.

Allerede på slutten av 80-årene fikk han påvist MS, noe som kom som et sjokk på han. Likevel sto han på og vi som var rundt han i Litrim merket ikke så mye til sykdommen selv om vi visste han hadde sine problemer.
Etter OL gikk deltakerantallet for mosjonsløp nedover og Haralds engasjement ble overført til en annen av hans store lidenskaper, Ishockey.

Vi takker Harald for den fantastiske innsatsen han har lagt ned for byen, Litrim og arrangementene.
Våre tanker går til hans nærmeste og spesielt Evy som har stått på i alle år for at Harald skulle få det best mulig under sin lange sykdomsperiode.

Litrim ved Finn Olsen og Jørn Breili

Harald blir begravet fra Nordre Ål Kirke i dag 2. august!
Det nærmer seg Tour of Mjøsa - 16 - 18. august

Postet av Litrim den 21. Jul 2019

Litrim er delarrangør av Tour of Mjøsa og er ansvarlig for motbakkeløpet fra Strandtorget til toppen av hoppbakken (Kanten kro) i praksis blir dette en forlengelse av Mesnaelva opp! Dessuten sitter Jannike Berg Leonhardsen og Finn Olsen i hovedkomiteen.

Bildet: Ine Løvlien, Lillehammer Skiklub ble trukket ut som vinner av et startnummer til Tour of Mjøsa. Hun er allerede påmeldt. (Foto: Jørgen Skaug)

Påmeldingsportalen for Tour of Mjøsa finner du her!

Program

Fredag 16. august kl 17:00 Brumunddal Prolog Moelven Trappeløp i Mjøstårnet

Lørdag 17. august "  10:00 Moelv 5 km fra Moelven stadion 

    "       17.     "       "   14:30 Gjøvik 5 km på Mjøspromenaden

   "        18.     "       "   11:00 Hamar 5 km start og mål ved Stupetårnet

   "        18.     "       "    17:00 Lillehammer - motbakkeløp Strandtorget - Lysgårdsbakken

Les mer på tourofmjosa.com

Vi starter altså med Moelven trappeløp sponset av Moelven i Mjøstårnet med start i resepsjonen på Wood Hotel. Daglig leder av Hedmark og Oppland Friidrettskretser Bård Venholen har rekorden med 1:55,4. Det blir garantert syrefest for de som stiller opp i prologen. Men det er viktig å understreke at dette er en utfordring for absolutt alle og det er en prestasjon å fullføre opp 18 etasjer og 394 trapper. Trappeløpet teller ikke med i samendraget for etappeløpet, men vinner får ledertrøye eller ungdomstrøye.

Tour of Mjøsa er for alle og skal være et lavterskeltilbud som alle kan være med i.

Artikler:

Kristin Størmer Steira og Silje Fjørtoft stiller i Tour of Mjøsa

Hilde GP gleder seg til Tour of Mjøsa

Transport mellom etappene

Løypene på Moelv og Gjøvik er merket og det er opprettet Strava-segmenter for begge traséene. På Moelv har de hatt to testløp og ikke uventet er det Per-Christian Lysaker Torgersrud som har rekorden på femkilometeren.  På Lillehammer og på Hamar blir løypene merket siste uka før løpet.


Heldige vinnere av startnummer til Tour of Mjøsa sålangt er Linda Jeanette Berger vant et startnummer i Mesnaelva opp og fikk bekreftelse av Dag Kåshagen,  Ine Løvlien fra Kanthaugenløpet, her sammen med Jannike Berg Leonhardsen. Dessuten Kari Erlandsen og Jan Erik Berger samt Vermund Kongssund under testløpet i Moelv. Leif Arne Romsås fra Ringebu vant en Facebook-konkurranse foran Mesnaelva opp. Alle disse startnumrene er gitt av Strandtorget. I testløpet 30. juni var det Øystein Leberg som vant startnummer til Tour of Mjøsa.
Sport1 Lillehammer har også hatt konkurranse hvor Torstein Nymoen (nominert av Elmer Mulleri Skalle) og Kim Rami Knuts (nominert av Axel Pettersen) har vunnet hvert sitt startnummer.
Flømyrløpet 21. august

Postet av Litrim den 21. Jul 2019

Flømyrløpet som er et 5,3 km realt skogsløp, innleder høstsesongen med DnB BIL som arrangør. Start og mål er ved Skurvbrua i Nordsetervein ca 6 km opp for Lillehammer mot Nordseter. Løpet ble arrangert første gang i 2001, i år altså for 19. gang. Løpet er for dem som ikke er redd for å bli bløt på beina. Løypa har samme trasé som i fjor og samme lengde som for alle tidligere løp.  Arrangør for Flømyrløpet er DnB BIL i samarbeid med Litrim.

Bildet: Beate Carolin og Eivor Løkken fra regnværsløpet i fjor! - Begge er blant de 66 som har deltatt i alle løpene i vårsesongen. 

Løpssponsor:

Fjellpulken er ny løypwsponsor for året!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Påmeldingsportalen finner du her!

Her kan du melde deg på til Mesnaelva opp fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. 

Løypa - 5 km lang

Jørn Breili og Ivar Hjelmseth har ordnet nye bruer oppover skiløypa. Bruene var til nedfalls og farlige for løperne. Nå er de bygget opp på nytt. Takk til brubyggerne. Foto: Ivar Hjelmseth


Løypebeskrivelse: 5,3 km krevende skogsløp, mest terrengløp. Start og innkomst på parkeringsplassen ved Skurvbrua ved Nordseterveien.,6-7km opp for Lillehammer. Følger skiløypetraseen 2km oppover til Flømyra skytebane. Løypa ble lagt litt om i fjor med en ny og bedre sti. Herfra ca 2km langs noen fuktige partier (myrlendt) til Åsstuevegen. Langs denne nedover ca 1km før en svinger oppover "Hestvegen". Til slutt nedover langs en litt rufsete sti før målgang ved Skurvbrua  Flømyrløpet vil ha samme trasé som i fjor. Hvis det er bløtt er det litt sleipt siste nedoverbakken mot mål.

Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL har rekorden blant kvinnene med tiden 22:41,1 fra 2015.

Se lenker til de enkelte løpene der årstallet er merket blått!

2018171Tonje Skjelstadås, Varden Meråker 24:20,8
2017150Sigrid Jøranli Sundgaard, LIF 25:14,1
2016138Marit Østvang, Ren Eng IL 24:03,9
2015158Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL 22:41,1
2014115Marte Sofie Buraas, LIF 23:59,7
2013111Martine Korslund, Roterud IL 23:38,9
201294Martine Korslund, Roterud IL 25:06,6
2011112Therese Sjursen, BFG Fana 24:40,3
201061Marte Nordlunde, LIF 25:16,8
200976Marthe Bjørnsgaard LIF 24:04,9
200862Marthe Bjørnsgaard LIF 24:51,4
200762Marthe Bjørnsgaard LIF 24:31,8
200644Ragnhild Bratberg DnBNOR 24:46.4
200540Anne-Berit Vangen L.C.K 23:23.1 
200446Liv Hilde Drugli Lif 24:58.2 
200348Liv Hilde Drugli Lif 24:39.0 
200238Helene Melbø Gausdal FIK 24:55.7 
200147Helene Melbø Gausdal FIK 23:09.9 


Menn 2018Geir Steig, Luster IL 19:42,9
2017Kjartan Helland, Moi IL/ Kh Sport Support  20:26,3
2016Hans Inge Klette, Vinjar IL 19:32,6
2015Gishe Abdi Wako, LIF 18:07,1
2014Håvard Lucasen, Ås IL 19:53,7
2013Håkon Svaland, Birkenes IL 19:28,7
2012Per-Christian Lysaker Torgersrud, Eidsiva BIL 20:59,4
2011   BilderEndre Aamodt, Valdres Langløparlag 20:49,2
2010    BilderGishe Abdi Wako, LIF 19:49,8
2009Eirik Richenberg, LIF 21:23,0
2008Tore Krogsveen, Sør Fron 21:06,0
2007Bjørn Robstad LS BIL 20:30,4
2006Arne Krogsveen Sør Fron IL 20:47.7
2005Jon Evensen Mesnali Skilag 20:22.8 
2004Brynjar Skjærli Lillehammer Skiklub 20:48.4 
2003Jon Evensen Mesnali Skilag 20:48.9 
2002Kristian Breili Lillehammer Skiklub 20:07.5 
2001Tor-Håkon Viken ØTI 21:17.5261 løp Kanthaugenløpet - ennå en deltakerrekord!

Postet av Litrim den 26. Jun 2019

308 var påmeldt til Kanthaugenløpet - 261 fullførte - Den tidligere deltakerrekorden var på 193, altså en økning på nesten 35% i forhold til den tidligere rekorden. Det var en fantastisk fin kveld for løping - fin temperatur og det hadde tørket opp en del i forhold til Birken som ble arrangert for 1,5 uke siden.

Her finner du resultatene - sammenlagtresultatene finner du under fanen Serier.

Jørgen Skaug på Kondis: Stor deltakerrekord i Kanthaugenløpet.

Jørgen Skaug på Facebook - 143 bilder.

Litrim håper det er siste gang på en stund at vi må endre løypetraséen i Kanthaugenløpet. Den nye løypetraséen ble godt mottatt og enkelte innspill om at kanskje en skulle endre navnet til Kanalløpet eller noe med Kroken. Kanthaugen ligge litt utenfor traseen. Kanskje kommer det en meningsmåling på Facebook.

Geir Steig, Luster IL er utilnærmelig denne sesong og tok sin 6. seier av 6 mulige - ambisjonen er klar - å vinne alle 10. Det har ingen gjort før han. Petter Johansen, LIF var bare 6,5 sekunder bak så det blir spennende å se hvordan det går til høsten. Geir er påmeldt i Tour of Mjøsa og det skal bli spennende å se om han er like overlegen der. Konkurranse får han garantert.

Hanne Marthe Lie, som løper for OSI Friidrett, opprinnelig fra Øyer og med en far som har vunnet mange løp i Sørdalskarusellen. Asbjørn Lie var den første vinneren av Kanthaugenløpet i 1984. Hanne Marthe har deltatt i mange løp i Sørdalskarusellen, men det er det første i år. 

Bente Størmer Steira ble nummer to totalt i dag, men leder sammenlagt blant de som har deltatt i alle 6. 

Ludvig Solheim Hattestad, VIngrom IL -skiskyting ble beste gutt i klasse M12-15 år med Edvard Solheim Hattestad, ØTI på andre plass.

Ine Løvlien, Lillehammer Skiklub ble trukket ut som vinner av et startnummer til Tour of Mjøsa. Hun rekker antakelig ikke prologen, men regner med å få med seg de øvrige fire løpene. Premieutdeler er Litrims Jannike Berg Leonhardsen og Finn Olsen som begge sitter i hovedkomiteen for Tour of Mjøsa.

Litrim ønsker alle en riktig god sommer - her er Litrims gode hjelpere som sørget for et flott arrangement med mange deltakere. Fra venstre har vi Dag Høiholt Vågsnes, Aina Killingmo, Jørn Breili, Evy Koppervik, Daniel Hovemoen, Ivar Hjelmseth, Jannike Berg Leonhardsen, Ragnar Gorseth, Ingveig L. Strøm,  Alfred Hovemoen og Bente Hamnes. TAKK ALLE SAMMEN!

Neste løp i Sørdalskarusellen går av stabelen 21. august, men før det er det Tour of Mjøsa 16. - 18. august med avslutning på Lillehammer.
Resultat- og påmeldingsinformasjon Kanthaugenløpet 2019

Postet av Litrim den 24. Jun 2019

Siste løp før ferien Kanthaugenløpet går onsdag kveld 26. juni med start og mål på Birkebeineren skistadion uten for det gamle målhuset.

Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultatenene fra i fjor

Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Her kan du melde deg på til Mesnaelva opp fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. 


Løpssponser:

er eneste løpssponsor for to løp!

Se konkurranse på Facebook-siden til Sport1 Lillehammer hvor du kan vinne startnummer til Tour of Mjøsa.

Løypekart finner du her!

Alt om Kanthaugenløpet 2019!

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på Birkebeineren Skistadion. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS på ettermiddagen. . 

Starttider: 

Alle som løper på tid starter kl 19:00

- Trimklassen har valgfri start, men må være i mål etter kl  18:30. 

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

I år er det 36.  gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2018 er på 327 deltakere.

Arrangør er Litrim og våre gode hjelpere!

Toalett på andre siden av stadion på motsatt side av målhuset.

Velkommen til Kanthaugenløpet!

Husk å drikke!
Kanthaugenløpet 26. juni siste løp i Sørdalskarusellen før sommerferien!

Postet av Litrim den 19. Jun 2019

Kanthaugenløpet avslutter vårsesongen for Sørdalskarusellen og har start og mål på Birkebeiner Skistadion. Det er 36. gang løpet arrangeres og denne gang er det Litrim selv som står som arrangør etter at Posten BIL trakk seg som arrangør fordi laget er nedlagt.  Eidsiva er ferdig med anleggsvirksomheten rundt kanalen og vi håper at løypa som blir presentert denne gang blir den permanente. Forholdene rundt kanalen har blitt så bra så vi ønsker å ta med en del av gangveiene som er etablert.  

Bildet fra i fjor i den først motbakken etter start. F.v. Dag Amundsen, UllKisa IL(228), Hanne Monica Storhagen, Lillehammer Svømmeklubb (bak), Marie Berger, Lillehammer Skiklub (16), Guro Skari Berger, Lillehammer Skiklub (30) og bak Ulf Prestegård. Foto: Jørgen Skaug.

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Her kan du melde deg på til Mesnaelva opp fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. 

Kveldens løpssponsor:

Eneste løypesponsor med to løp.

Løypebeskrivelse - løypelengde 5,8km

Start og mål er på samme sted som tidligere og utgangen følger lysløypa. Som i fjor løper vi rett over Birkebeinerveien og tar sti som er merket mot Kroken og løper igjen rett over Birekbeinervegen. Stien munner ut på brua over kanalen og i vi løper tar til venstre langs kanalen til badeplassen og mot dammen. Deretter tar vi skogsbilveien parallelt med kanalen og igjen over Birekbeinerveien og tar stien mot Kanten. Så går løype rett over Kantvegen og inn mot Lyshaugen hvor det blir litt asfalt og så opp asfaltbakken til høyre før du kommer inn på fine gresslagte OL-løyper.  Etter at vi har kommet ut av partiet med diverse skiskytterløyper går løypa tilbake til mål blir løypa som vanlig.

PDF-utgave av løypekartet finner du her!

Se egen artikkel - Løypa har fått sin endelig form - 5,8 km!

Historikk fra løpene nedenfor har noen huller mellom 1985 og 2000 som vi håper å kunne fylle etter hvert. Kanthaugenløpet har vær arrangert hvert år siden starten i 1984. De blå årstallene inneholder lenker til reportasjer det angjeldende år.

År Antall Beste mann Tid Beste kvinne Tid 
Lenke til artikkel. 
2018
193
Geir Steig
16:12,0
Hanne Mjøen Maridal
18:31,7
2017 181 Sondre Bollum 18:42,9 Julie Aspesletten 21:10,5 
2016 137 Kjartan Helland 18:37,3 Marte Flatlien 21:29,6 
2015 168 Gishe Abdi Wako 18:07,1 Marte Sofie Buraas 21:57,8 
2014 131 Håvard Lukasen 19:27,2 Martine Korslund 24:15,4 
2013 127 Frode Nybakken 19:59,0 Therese Sjursen 23:11,0 
2012 127 Frode Nybakken 20:10,8 Maiken Caspersen Falla 22:30,0 
Bilder 

2011 131 Trond Vognild 18:51,4 Liv Hilde Drugli 22:54,8 

Bilder 2010

2010 74 Jostein Rogstad 20:05,4 Bente Størmer Steira 21:44,2 
2009 57 Asbjørn Lie 20:22,4 Liv Hilde Drugli 23:07,5 
2008 52 Tor Håkon Viken 19:29,7 Helene Melbø 22:22,6 
2007 71 Arne Krogsveen 19:08,7 Anne Berit Vangen 22:27,6 
2006 40 Jon Evensen 19:16,8 Helene Melbø 22:09,9 
2005 44 Jon Evensen 18:27,6 Liv Hilde Drugli 20:25,3 
2004 49 Tor Håkon Viken 19:14,0 Anne-Berit Vangen 23:09,8 
2003 44 Espen Eide 19:46,4 Liv Hilde Drugli 22:27,2 
2002 36 Kristian Breili 18:37,5 Helene Melbø 22:18,1 
2001 45 Tor Håkon Viken 19:37,1 Hege Skari 22:36,7 
1991 146 Anton Bueie 23:36 Ragnhild Bratberg 26:25:00 
1984 72 Asbjørn Lie 22:22 Oddrun Hovsengen Løypa til Kanthaugen har fått sin endelig form - 5,8 km!

Postet av Litrim den 18. Jun 2019

Her er løypekartet til Kanthaugenløpet slik vi håper den skal være i mange år. Anleggsarbeidet til Eidsiva Energi er sluttført med godt resultat. Vi ønsker å utnytte kanalområdet mest mulig og har lagt løypa langs kanalen og nesten til Kroken.

PDF-utgave av løypekartet finner du her!

Husk å melde deg på Kanthaugenløpet - Påmeldingsportalen finner du her!

Kanthaugenløpet arrangeres 26. juni kl 19:00.

Over Lyshaugen - toppen mellom hoppbakken og skistadion som vi trodde var Kanthaugen, har vi lagt om løypa litt for å få bedre løpsforhold. Fine stier og ikke så høyt opp.

Jørn Breili (bildet) og Ivar Hjelmseth (foto) har funnet en fin trasé idyllisk langs kanalen og Mesnaelva. 

Vi venter bare på at det skal bli grønt og fint, men kanskje ikke før neste års Kanthaugenløp.

Start og mål er på samme sted som tidligere og utgangen følger lysløypa. Som i fjor løper vi rett over Birkebeinerveien og tar sti som er merket mot Kroken og løper igjen rett over Birekbeinervegen. Stien munner ut på brua over kanalen og i vi løper tar til venstre langs kanalen til badeplassen og mot dammen. Deretter tar vi skogsbilveien parallelt med kanalen og igjen over Birekbeinerveien og tar stien mot Kanten. Så går løype rett over Kantvegen og inn mot Lyshaugen hvor det blir litt asfalt og så opp asfaltbakken til høyre før du kommer inn på fine gresslagte OL-løyper.  Etter at vi har kommet ut av partiet med diverse skiskytterløyper går løypa tilbake til mål blir løypa som vanlig.
Sammenlagtresultatene etter 5 løp er klare!

Postet av Litrim den 12. Jun 2019

Fjorårsvinner blant de som fullførte alle 10, Bente Størmer Steira er i tet også i år og ligger godt an til å gjenta bedriften fra i fjor. Med 5 seire av 5 mulig leder Geir Steig blant gutta. I alt er det 79 som har vært med på alle 5 løpene. På resultatlista finner du sammenlagtresultatene under navnet Serie hvor du ser antall løp på Sørdalskarusellen 2019 Deltatt og stillingen i de forskjellige klassene under Sørdalskarusellen 2019 Sammenlagt!

Bildet: Bente Størmer Steira i Hovemoenløpet foran Espen Lund Johannessen (140) og Richard Høgås (238) Foto Jørgen Skaug 

Resultatene finner du her! Trykk på Serie for å finne sammenlagtresultatene.

Husk å melde deg på Kanthaugenløpet - Påmeldingsportalen er åpen!

De ti beste kvinne

Tone Sundvor Dahl ligger på andre plass blant kvinnene som har deltatt i alle løpene.  Johan Unndeberg, Tistedalen Friluftslag/NTG rett bak. Foto Jørgen Skaug

1Bente StørmerSteira
1:41:19.0
2Tone SundvorDahl
1:45:27.7
3BirteTræthaugSøre Ål il1:53:59.6
4Stine LudahlLagethonØyer-Tretten IF1:54:20.9
5AgnetheFløtlien
1:54:29.5
6TinaTræthaugSøre Ål il1:57:07.2
7Anne StørmerSteira
1:59:08.1
8Linda JeanetteBergerØyer-Tretten if2:02:28.2
9Anne GunnKraabølEidsiva BIL2:04:00.3
10MaritMelbøVingrom IL2:07:23.8

De ti beste mennene

Med sine 5 seire er Geir Steig klart i tet.  

Stian Sommerseth (125) , Somco ligger på andre plass blant de som har fem løp. Her er han et stykke bak disse andre i feltet. Reinar Aaland (110), Øyvind Haslie (120 ?), Hans Olav Kjøs Søre Ål IL (141) og Christer Opsann, Follebu Skiklubb ligger på 5. plass så langt. Foto Jørgen Skaug

1GeirSTEIG
Luster IL1:20:47.0
2StianSommerseth
Somco1:34:31.2
3EvenKarlsen
Lillehammer skiklub1:34:51.3
4GeirSTRANDBAKKE
Lillehammer Skiklub1:35:08.0
5ChristerOpsann
Follebu skiklubb1:35:16.0
6Ola NordengenDysthe
Kolbu/KK1:35:53.9
7SondreBolstad
Malmvegen Warriors1:36:31.3
8GunnarKaus
Ringebu-Fåvang Skiklubb1:39:04.3
9SimenNilstad

1:40:20.6
10Ole Eirik FuglehaugEKREM
Team Synnfjell1:40:23.9Adelskalender for menn og kvinner og noen personlige rekorder i Mesnaelva opp

Postet av Litrim den 9. Jun 2019

Vi er ikke riktig ferdig med Mesnaelva opp ennå.  Løypa er den samme i dag som ved starten i 2008 og vi har derfor satt opp liste over de 10 beste tidene for menn og kvinner. Geir Steig, Luster IL satte ny fantastisk rekord på tiden 18:28,9 med sin første seier i Mesnaelva Opp. Blant kvinnene er det Kristin Størmer Steira som har rekorden  med 20:05,7 en tid hun satte i fjor. 

Det var flere som satte personlige rekorder og vi får reaksjonene til Grete Helen Løsnesløkken og Ida Nyløkken nederst i artikkelen. Vi håper at flere deler sine personlig rekorder med oss. 

Her er de beste mennene

 

1Geir SteigLuster IL18:28,92019
2Per-Christian Lysaker TorgersrudTeam Sportsmanden18:33,92017
3Gishe Abdi WakoLIF18:36,62013
4Vegard Bjørn GjermundshaugAlvdal19:05,02015
5David ThorvikNTG19:10,32017
6Kjartan HellandMO IL 19:15,02015
7Sjur PrestseterLIF19:22,62009
8Øystein UlekleivDombås IL19:22,72018
9Gaute KvaaleRøldal IL / Veidekke Vest19:23,02015
10Torstein Vestli Strandbygda19:24,42019

Det er etter hvert mange som har løpt under den magiske grensen på 20 minutter.  Michael Ericsson vant det første løpet i 2008 med 19:54,4, men har nå havnet et stykke ned på lista. 

Gishe Abdi Wako, LIF vant de fleste løp han deltok i på Sørdalskarusellen og tiden hans fra 2013 holder fortsatt til en tredje plass. Se lenke her! Sjur Prestsæter også LIF vant det andre Mesnaelva Opp på tiden 19:22,6 - det holder fortsatt til til en sjuende plass. Se lenke her! Foto: Jørgen Skaug

Blant årets løpere er det bare Torstein Vestli , Strandbygda som har kommet seg opp på topp ti med en 10. plass. Han ble nummer tre totalt.  Foto: Jørgen Skaug

 De beste kvinnene:

1Kristin Størmer Steira
20:05,72018
2Karoline Simpson-LarsenVargar IL21:36,52019
3Hanne MaridalLIF21:49,12018
4Monica KørraOslo21:49,72011
5Marhe Mæhlum JohansenØstre Toten Skilag21:57,52018
6Bente Størmer SteiraIL Forsøk22:28,52010
7Maiken Caspersen FallaGjerdrum IL 22:30,22013
8Maren WangensteenHøre Ryfoss22:43,22016
9Marthe KristoffersenIL Varden22:46,22018
10Ine SkjellumSøndre Ål Sportsklubb22:51,82019

Kristin Størmer Steira har rekorden for kvinnene fra i fjor hvor hun løp inn på 20:05,7. Foto: Jørgen Skaug

Karoline Simpson-Larsen, Vargar  inntok andreplassen med sin seier i årets utgave av Mesnaelva opp med tiden 21:36,5.  Ola Spigseth, Årnes har her akkurat gått i mål og Alexander Nyheim, Henning Skilag er på vei inn i mål bak Karoline. Foto: Hans Adolfsson.

Med sin tredje plass totalt med tiden 22:54,8 i årets løp, kapret Ine Skjellum, Søndre Ål Sportsklubb 10. plassen på adelslisten pr 2019 i Mesnaelva opp! Foto: Jørgen Skaug

Personlig rekorder

Grete Helen Løsneløkken fra Moelv (214) løpte Mesnaelva opp og skriver på Instagram at det gikk over all forventning. - Eg hadde en pers fra 2014 som eg slo med ca 10 sekunder. tida mi i 2018 var 11 minutter dårliger enn i år. Ellers på bildet Tea Anine Hindar (228) og Monika Izabela Korczynska (225). Kanskje noen kan hjelpe oss med hvem kvinnen i front er? Foto: Jørgen Skaug

Såååå glad blir man når man perser i Mesnaelva opp - og fjorårets tid ble slått med nesten 4 minutter. Det sier Ida Nyløkken på Instagram som jubler etter målgang. Offisiell tid ble 29:07,6. - Fin måte å feire verdens løpedag på. Forferdelig tungt når det står på, men som alltid utrolig deilig å komme på toppen! Perfekt vær med 15 - 16 grader, og tidvis yr i lufta - mye bedre enn fjorårets 28 grader.

Marthe Tøsse Løvseth skriver til oss: - Jeg perset med godt over et minutt og løp Mesnaelva opp på 26:51 i år. Veldig fornøyd med at formen var såpass bra!

Noen flere som vil dele sine perser? Legg gjerne inn på Instagram med #Sørdalskarusellen og #Mesnaelva opp eller send oss en melding via "Kontakt oss" på fanen i hovedmenyen.

Vi håper på å få på plass sammenlagtlistene i løpet av kommende uke!
Til alle gode hjelpere i Sørdalskarusellen! Tusen takk!

Postet av Litrim den 7. Jun 2019

Det er et stort arbeid bak Litrims løp i Sørdalskarusellen. Litrim samarbeider med flere bedriftsidrettslag om arrangementene, men fire av løpene er vi avhengig av gode hjelper som stiller opp gang etter gang. Her ser vi gjengen ved startnummerutdelingen på Strandtorget med blant Aina Killingmo og Margareth Nestavold.  Vi vil takke alle som stiller opp og gjør det mulig å arrangere Sørdalskarusellen.

Jannike Berg Leonhardsen er funksjonæransvarlig og setter opp bemanningslister til de løpene som Litrim arrangerer selv. Jannike har mange jern i ilden, her har hun delt ut en uttrekningspremie, en fruktkurv til Ann Gunn Kraabøl.

Kanthaugen løpet er neste løp hvor det er behov for folk som har lyst til å hjelpe oss. Til høsten er det spesielt Tour of Mjøsa krever mange frivillige mannskaper i tillegg til Olympiaparkløpet. Har du lyst til å være med så bli med i frivilligstaben de gode hjelperne til Litrim. Vi kan tilby hyggelig miljø, mye godt humør i noen hektiske timer i forbindelse med arrangementene. Så satser vi på en frivilligsamling til høsten.

Har du lyst å være med kan du sende oss en melding via "Kontakt oss" fanen på hovedsiden til Litrim.no. 

Gudbrandsdal Politi IL, SI Aktiv, Habil, DNB bil, Vegvesenet BIL og Tele Bil er samarbeidspartnere i hvert sitt løp.

Etter en kraftanstrengelse opp bakkene langs Mesnaelva er det godt med litt drikke etter målpassering. Vann og husholdningssaft serveres etter målpassering!

Startnummeret i Sørdalskarusellen brukes om igjen og det er viktig at alle leverer inn startnummeret sitt etter målpassering. Alfred Hovemoen passer på at Ine Skjellum leverer startnummeret sitt. 

Bagasje skal også fraktes fra start til mål. Vi rakk nesten å få sekker og bagger opp til første mann var oppe. 

Igjen tusen takk til alle gode hjelpere!
Steig og Simpson-Larsen best i Mesnaelva opp

Postet av Litrim den 5. Jun 2019

Geir Steig, Luster IL og Karoline Simpson-Larsen, Vargar IL løp motbakkene langs Mesnaelva raskest. 330 deltakere fullførte i fin stil og sørget for en snau deltakerrekord, 3 mer enn den forrige fra i fjor.

Rekord satt også Geir Steig med tiden 18:28,9, fem sekunder foran treningskamerat og tidligere rekordholder Per-Christian Lysaker Torgersrud. Dette var Geirs 5. seier i årets sørdalskarusell. Det var et skritt nærmere årets målsetning - 10 seire i Sørdalskarusellen.

Karoline Simpson-Larsen, skijenta som går for Vargar IL på Voss, er fra Rollag og studerer Idrettsvitenskap på Lillehammer. Dette var hennes fjerde gode løp i Sørdalskarusellen, men hennes første totalseier. Hun er fast bestemt på å fullføre årets karusell, men neste løp blir ikke før til høsten. Nå venter sommerferie og trening andre steder enn på Lillehammer.  

Kveldens løpssponsor Lillehammer Tannhelse stilte med premie til beste kvinne og mann som inneholdt drikkeflaske, pannebånd, refleksvest og gavekort på tannbehandling. - Det passet fint, var Geirs kommentar. 

Resultatene finner du her!

Les Jørgen Skaugs artikkel på Kondis!

Se Jørgen Skaugs bilder på Facebook - 131 bilder i tallet.

Se Hans Adolfsson bilder fra målområdet!

GD sendte live fra målgangen til Mesnaelva opp!

Linda Jeanette Berger Øyer-Tretten IF fikk trukket ut startnummer til Tour of Mjøsa. Premien ble delt ut av initiativtaker og leder for Tour of Mjøsa Dag Kaashagen. Kanskje planene må endres i familien etter dette. Skåla opp kolliderer med Tour of Mjøsa.

Fotballtrener Svein Cato Bakkemo er flink til å følge opp de talentfulle skijentene sine. Tuva og Hedda er ivrige deltakere i Sørdalskarusellen og bruker det til fin trening. Tuva ble nummer 6 totalt, men Hedda ble nummer 9. Det holdt til første plass i klasse K16-19 for Hedda.

Familien Melbø fra Vingrom samlet på et brett. Alle fem har deltatt i alle løpene i år. Ane, Johan og Halvor og foreldrene Marit og Ole Morten. Sporty familie! Foto Jørgen Skaug

Anne Gunn Kraabøl var den heldige vinner av fruktkurven fra Kiwi, Stampa i kveld. Her sammen med Litrims Jannike Berg Leonhardsen. Foto Jørgen Skaug

Her er løperne bare noen hundre meter etter start. Her er pulje 3 på vei ut ved tunnelen under Mesnadalsarmen. Vi ser  Merethe Braathen Sinnes, Høybråten og Stovner IL / Skogli, Linda Jeanette Berger Øyer Tretten IL, Tuva Bondesson  og Celine Storlien Lillehammer Skiklub. Foto Jørgen Skaug

Grand old man Åge Ludvigsen på Collets bru. Foto Jørgen Skaug.

Bente Størmer Steira hadde best sammenlagttid blant de som fullførte alle 10 løpene i fjor og er på god vei til å delta i alle 10 også i år. Her er hun på Collets bru som krysser med Tuva Bakkemo rett bak. 

Berit Flugstad, Lillehammer Skiklub løper i trimklassen, her i fint driv over Collets bru.

Best av alle kvinnene i dag, Karoline Simpson-Larsen, Vargar IL med en sluttid på 21:36,5 og var  over minuttet foran Kristin Størmer Steira. Rett bak følger Even Karlsen fra Lillehammer Skiklub.

Kristin Størmer Steira gledet seg til løpet, her langer hun ut, men måtte se seg slått av Karoline Simpson-Larsen. Hun er fortsatt rekordholder på distansen med tiden 20:05,7 fra i fjor. Foto Jørgen Skaug

Solveig Hegstad Krüger, Lyn Ski løp inn til en 6. plass i klasse for aktive. Foto Jørgen Skaug

Devon Kershaw, mannen til Kristin Størmer Steira fra Canada var best i klasse M30-39 og kom under 20 minutter.19:32,3 var fjerde beste tid.  Foto Jørgen Skaug

Morten Eide Pedersen hadde tid til et smil i motbakkene forbi Svarga. 20.09,2 holdt til fjerdeplass i aktiv klasse og åttende totalt. Det er i motbakke det går oppover skrev Morten på Instagram eter løpet. Foto Jørgen Skaug

Mangedobbelt vinner av Mesnaelva Opp og tidligere rekordholder Per-Christian Lysaker Torgersrud måtte se seg slått i dag. Det hjalp ikke å bøye nakken, Geir Steig ble for sterk, men det holdt til andre plass og klasseseier. Foto Jørgen Skaug

Det bratt og ikke mulig å løpe alle steder. Elisabeth Tester (227)  fra Storbritania forserer bakken i fint driv, her foran blant annet Karoline Bakken (221), Finlay Knox (240) Gausdal Friidrettsklubb og Kristel Pettersen (252). Foto Jørgen Skaug

Ulendt er det også - rene fjellklatringen opp de siste meterene før en er ute på VIP-veien. Foto Jørgen Skaug


Geir Steig, Luster IL løp inn til sin femte seier for året og satte ny rekord med 18:28,9.  Imponerende gjennomført løp! Foto Hans Adolfsson

Brødrene Kristoffer og Aleksander Myklebust etter målpassering. Far Dagfinn var også med og regner med diskusjon i familien etter løpet. Kristoffer som bor i Oslo er innom Sørdalskarusellen nå og da, men Aleksander, øyner mulighet til å fullføre årets karusellen. Aleksander som er journalist i GD er bokaktuell med naturboka Flyktige øyeblikk. Les artikkel på GD: Nå deler Alkesander sine kuleste opplevelser! 

Mari Trønnes debuterte i Sørdalskarusellen i kveld. Den tidligere toppsykkellisten var godt fornøyd med innsatsen som ble kronet med en en andreplass i klasse K30 - 39. Her tar hun en High Five med Tom Martin Gundersen som også gjorde sine saker veldig bra.

Torgel Senderud og Marit Valset begge Lillehammer Skiklub kivet om å komme først til toppen, en tvekamp Marit vant. Marit satser på å få med seg alle 10 løpene i år. Hun har byttet vakter for hele sesongen for å få det til. 

Alfred Hovemoen får representere Litrims gode hjelpere, et stort antall var med for å gjøre Mesnaelva Opp til et fint arrangement. 

Kanthaugenløpet er neste løp - 26. juni på Birkebeineren skistadion!
Resultat- og påmeldingsinformasjon Mesnaelva Opp 2019

Postet av Litrim den 4. Jun 2019

Da er det klart for Mesnaelva Opp 2019. Tror kanskje ikke det blir varmerekord i år, men pass på å drikke før start.  

Det er altså klart for det 5. løpet i Sørdalskarusellen 2019 - Hovemoenløpet arrangeres for 12. gang. Start syd for Europris / Schousen hvor du kan hente startnummer fra kl 17:30.

Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultatenene fra i fjor

Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her! 


Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Her kan du melde deg på til Mesnaelva opp fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. 

Løpssponsor: 

Lillehammer Tannhelse stiller med flotte uttrekningspremier og premie til beste kvinne og beste mann.

Kiwi Stampa stiller med fruktkurv og Birken stiller med uttrekningspremier. Dessuten trekkes det ut et  startnummer til Tour og Mjøsa som går av stabelen 16. - 18. august.

Alt om Hovemoenløpet finner du her!

Løypebeskrivelse

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på Strandtorget. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS på ettermiddagen. Det blir to sluser for henting av startnummer. 

Starttider: 

Pulje 1 kl 19:00 klasse Aktive menn og kvinner 20-35 år, M16 - 19, M20-29  

Pulje 2 kl 19:02 klasse  M30-39 og M40-49   

Pulje 3 kl 19:04 klasse K12-15, K16-19, K20 -29, K30-39, M12 - 15   

Pulje 4 kl 19:06 Ko-11, M0-11,K40-49, K50-59, K60 -69, M50-59, M60-69 og M70 

- Trimklasse start valgfritt fra 18:30. 

Bagasje kjøres opp fra start til mål.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

I år er det 12.  gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2018 er på 327 deltakere.

Arrangør er Litrim og våre gode hjelpere!


Velkommen til Mesnaelva Opp

Husk å drikke!

25% rabatt på Oslo Maraton for deg som er med på Litrims arrangementer

Postet av Litrim den 4. Jun 2019

Som deltaker på Sørdalskaruseller får du 25% rabatt på BMW Oslo Maraton. Tilbudet har kommet i stand gjennom Litrims samarbeid med Trofe som er sponsor til Oslo Maraton. Rabattkode er TROFE25 - påmelding www.oslomaraton.no .
Lillehammer Tannhelse, Gulling & Sæthre er løpssponsor for Mesnaelva opp!

Postet av Litrim den 3. Jun 2019

Lillehammer Tannhelse, Gulling & Sæthre er løpssponsor for Mesnaelva opp og i tillegg en av hovedsponsorene for Litrim. Nå tilbyr Lillehammer Tannhelse tannregulering, hvor kjeveortoped Malin Schultz er kontaktperson. Med sine 21 ansatte har bedriften vokst mye de siste to årene.

Her er uttrekningspremiene fra Lillehammer Tannhelse. I Mesnaelva opp blir det også premie til beste mann og kvinne. Det er bare å vente på utdelingen av utrekningspremiene - husk at du må være tilstede for å vinne.

Jentene fra Lillhammer Tannhelse viste oss løypa til Mesnaelva opp i fjor!

Lillehammer Tannhelse ble sponsor i 2017

Les også da jentene testet løypa til Kringsjåløpet

Lillehammer Tannhelse ble kåret til det lag som hadde fleste deltakere i Rosa Sløyfeaksjonen. 

Her er gjengen på Kringsjåløpet i 2018. De entusiastiske og blide tannleger sprer glede i Sørdalskarusellen.

Her er de samlet på tannlegekontoret. F.v. Kari Syversen, Gina Løkås, Truls Gulling, Juni Stavne, Knut Sæther, Caroline Dahl, Vivica Rampretht, Elise Sletten, Marianne Holen Stubrud, Helene Afseth og foran i tannlegestolen  Ingvild S. Gulling.

Med en så hyggelig gjeng er det ingen grunn til å grue seg for tannlegestolen.
Mesnaelva opp - neste løp - 5. løp i Sørdalskarusellen

Postet av Litrim den 23. Mai 2019

Onsdag 5. juni er det klart for Mesnaelva opp for 12. gang. Dette er Sørdalskarusellens styrkeprøve og motbakkeløp. Løypa er drøyt 4 km og har en høydeforskjell på 360 meter. Start er på Strandtorget - rett syd for bygningskomplekset og mål ved Kanten Kro. Dette gjør Mesnaelva opp til motbakkeløp nr 105 med høyeste stigning av alle motbakkeløp i Norge.

Bildet: Kristine Stavås Skistad i spurtduell med Christian Halsa. Foto: Hans Adolfsson


18. august gjentas løpet da motbakkeløpet er siste løpet i Tour of Mjøsa - Distansen blir ikke helt identisk, men motbakkene er de samme. Vi har utfordret alle om å dele invitasjonen på Facebook til Mesnaelva opp. Gratis startnummer til Tour of Mjøsa blir trukket ut blant de som delt arrangementet etter at alle er i mål på Mesnaelva opp. 

Påmeldingsportalen er åpen

Historikk fra Mesnaelva opp 

Informasjon om Sørdalskarusellen med terminliste

Starttider: 

Pulje 1 kl 19:00 klasse Aktive menn og kvinner 20-35 år, M16 - 19, M20-29  

Pulje 2 kl 19:02 klasse  M30-39 og M40-49 

 Pulje 3 kl 19:04 klasse K12-15, K16-19, K20 -29, K30-39, M12 - 15 

 Pulje 4 kl 19:06 Ko-11, M0-11,K40-49, K50-59, K60 -69, M50-59, M60-69 og M70 

- Trimklasse start valgfritt fra 18:30. 

Bagasje kjøres opp fra start til mål. 

Løpssponsor:

 

Lillehammer Tannhelse der løpssponsor og stiller med uttrekningspremier. Her fra premieutdelingen i fjor hvor Juni Stavne og Ingvild Gulling delte ut premie til beste kvinne. Anne Størmer Steira tok i mot prisen på vegne av sin datter Kristin.

Lillehammer tannhelse har vokst til 21 ansatte på kort tid og kan skryte av at nesten hele staben er med på Sørdalskarusellen. I fjor høst ble de kåret til å best deltakende lag for Rosa Sløyfeaksjonen.

I fjor lagde vi en film med jentene som her viser oss løypa!


Mesnaelva opp ble første gang arrangert i 2008. 

 

Mesnaelva opp har altså start ved Strandtorget og mål ved Kanten kro på toppen av Lysgårdsbakkene. Løpet er drøyt 4 km langt og har en høydeforskjell på hele 360 meter. Løypa går i naturskjønne områder langsmed Mesnaelva, som renner tvers gjennom Lillehammer.  På grunn av det store deltakerantallet, og enkelte trange partier i løypetraseen, startet løperne i 4 startpuljer.

 Mesnaelva har vært viktig for til utviklingen av Lillehammer som by, både i forhold til næringsliv og kulturliv. Langs med Mesna finner vi rester av historiske bygninger og aktiviteter langs hele strekningen fra elveoset ved Strandtorget og opp til Collet bru, som er oppkalt etter maleren Frederik Collet. Han ble så betatt av lysspillet over Mesna at han de siste 30 år av sitt liv ikke malte stort annet. Collet er regnet som pioneren blant Lillehammer-malerne, og ga også en betydelig pengesum til bygging av brua i 1908.

Løypekart i PDF-format finner du her!

 Vi starter på 123moh og ender på 483moh på Kanten. Du kan merke deg passeringer etter 1,2 og 3km. 1km (193moh) ved hjørnet på Bryggeriet, 2km litt nedenfor den gamle damkrona i Mesnaelva før vi krysser Lysløypa (279moh) og 3km (415moh) i VIP-vegen ved Skrefsrud.

Mesnaelva opp har hatt samme trasé hele tiden. 

Tre generasjoner Størmer Steira - Asta Isabel på armen til mor Kristin og mormor Anne var samlet på Mesnaelva opp i fjor. Alle blide og fornøyde med innsatsen. Kristin var litt forskrekket over å løpe inn til ny rekord med tiden 20:05,7.  Den gamle rekorden ble satt i 2010 da hun ennå var aktiv. Anne vant sin klasse på en tid som hadde holdt til seier også i klassen over.

Deltakerrekord er fra i fjor med 325 deltakere. Kristin Størmer Steira har rekorden blant jentene med 20:05,7 mens Per-Christian Lysaker Torgersrud har sin rekord fra 2017 på  18:33,9. Per Christian har vunnet de tre siste årene og totalt 5 ganger og stiller antakelig til start i år også. Vi ser fram til en eventuell duell mellom Geir Steig og Per Christian. Geir har som ambisjon å vinne all 10 løpene i år. Så blir det også spennende om det blir duell mellom Kristin Størmer Steira og Maiken Caspersen Falla. Kanskje vil også Hanne Mjøen Maridal blande seg inn. 


2018 Antall deltakere 325

Vinnere: Per-Christian Lysaker Torgersrud 18:38,2
 Kristin Størmer Steira 20:05,7 (ny rekord)

Les mer


2017 Antall deltakere 268

Vinnere: Per-Christian Lysaker Torgersrud 18:33,9
 Benter Størmer Steira 22:58,6

Les mer!


2016 Antall deltakere 207 

Vinnere: Per-Christian Lysaker Torgersrud 19:05,5
 Hanne Mjøen Maridal 21:57,1

Les mer

2015 Antall deltakere: 280

Vinnere:  Vegard Bjørn Gjermundshaug 19:05,0
 Kari Øyre Slind 22:52,0 

Les mer

2014 Antall deltaker: 201 

Vinnere: Per-Christian Lyskaer Torgersrud 19:25,7
 Monica Kørra 22:04,5

Les mer!   Resultater PDF

2013 Antall delatakere 214 

Vinnere: Gishe Abdi Wako 18:36,6
 Maiken Caspersen Falle 22:30,2

Les mer om løpet i 2013

2012 Antall delatakere 161 

Vinnere: Per-Christian Lyskaer Torgersrud 19:38,9
 Therese Sjursen 23:11,6

Les mer om løpet i 2012

2011 Antall delatakere 137 

Vinnere: Sondre Ramsrud 20:45,7
 Monika Kørra 21:49,7

Les mer om løpet i 2011   

2010 Antall delatakere 99 

Vinnere: Per Strandhaug 20:07,9
 Kristin Størmer Steira 20:10,3

Les mer om løpet i 2010

2009 Antall delatakere 81 

Vinnere: Sjur Prestseter 19:22,2
 Liv Hilde Drugeli, LIF 24:02,1

Les mer om løpet i 2009

2008 Antall delatakere 88 

Vinnere: Michael Ericsson 19:54,4
 Liv Hilde Drugeli, LIF 23:40,7
Ennå flere rekorder, denne gangen i Hovemoenløpet

Postet av Litrim den 22. Mai 2019

Litrim hadde besøk av generalsekretæren i Norges Bedriftsidrettsforbund Svenn Erik Bolle og da var det naturlig at han overrakte premie til beste kvinne og mann. Maiken Caspersen Falla var tilbake også denne onsdagen og satte like godt rekord for løpet med 20:05,2, mens årets suverent beste mannlig løper Geir Steig  denne sesongen, vartet opp med ny rekord på 17:22,6.  De gamle rekordene hadde Hanne Mjøen Maridal 20:22,6 og Kjartan Helland på 17:26,2. Geir har alvorlig ambisjoner om å vinne alle ti løpene i årets karusell. Det blir spennende å følge med.

Resultatene finner du her!

Jørgen på Kondis: Hovemoenløpet - Geir Steig og Maiken Caspersen Falla igjen raskest.

Jørgen har lagt ut 164 bilder på Facebook!

Hans sine bilder på Facebook!

Se Dag Henriksen sin video fra Hovemoen!


Det ble også denne gang ny deltakerrekordt. 323 fullført løpet mellom bygene og det var ganske så glatt i løypa. Både Maiken Caspersen Falla og Geir Steig fortalte at de hadde valgt feil sko. Maiken var alvorlig redd for å skade seg i utforbakkene. (Fpto: Hans Adolfsson)

Karoline Simpson-Larsen fra Vargar IL var et nytt bekjentskap for oss i Sørdalskarusellen. Hun ble klokket inn på andre plass og skapte en smule forvirring i målområdet da de først trodde at hun var kommet først i mål. På tredje og fjerdeplass fulgte to blad Størmer Steira, Kristin og Bente. 

Dagens løypesponsor Trofé hadde også i år ordnet medalje til alle de yngste - antall medaljer og deltakere var en god del flere enn i fjor.

Noen gjør mye for å være med på Sørdalskarusellen- Mangne Lindviksmoen avsluttet møtet han var på i Oslo tidligere enn møtet var planlagt til, for å rekke til start på Hovemoenløpet. Fire av fire løp!

Stian Sommerseth (182) løper inn til seier i klasse 30-39 år, men resultatet var ikke klart da han gikk i mål. Rett foran løp Endre Wold fra Vik IL inn til tiden 20:00,3. Mulig forklaring på manglende tid for Stian er at startnummeret er snudd og at det var såvidt fuktig luft. - Jeg kommer til å fortsette å løpe med skjevt startnummer, det har jeg gjort i tre år og har blitt mitt varemerket, sa han glad for at han hadde vunnet klassen.  

Fire blad Øvstehage - søsknene fra Vestre Gausdal fullførte alle Hovemoenløpet i god stil. Her er i stigende alder f.v. Martin, Marianne, Hilde Ingeborg og Ole Amund (alltid med gul topplue med joggesko på). Da vi intervjuet 3 av dem i Vegmuseumsløpet for noen år siden understreket de at de var fire som løp, men at broren Terje jobbet i Tromsø, men var ventet hjem om ikke alt for lenge. Nå er han på plass og alle fire er ivrige deltakere i Sørdalskarusellen.  Se filmen fra 2017 her!

Anne Størmer Steira får representere familien. Døtrene Kristin og Bente var også med og som vanlig tar de godt for seg av de fremste plassene. 1. plasser til Anne og Kristin og 3. plass til Bente i sine klasser.  Jon Håvard Brandvol tok veien fra Vinstra for å delta i Hovemoenløpet.

Det skulle vel helst være Viktoria Lønning Bueie som skulle ha det største bilde, men det passet liksom så fint at hun var i armkroken til far Henning. Han løp uten startnummer og er egentlig den 324. deltakeren i løpet. Kanskje han blir med neste gang. Begge var i alle fall godt fornøyd.

Regnet kom under premieutdelingen - imponerende hvor mange som ble igjen for å overvære uttrekningsprmieringe. Eivor Løkken var en av de heldige, men var ikke sikker på hva hun hadde vunnet.  Her er hun i regnet mens June Olauseen følger med. Håvard Hagen følger også med. Han ble også ropt opp som vinner av en uttrekningspremie.  

Arbeidslaget til Habil sørget for god gjennomføring. Regnet holdt opp helt til de skulle pakke sammen, men her lette tåka og regnet holdt litt oppe. Fra venstre Nikolai Båtstad, Rolf Snoen, Tom Simonsen, Kjell Rune Mathisen, Lise Bjørnås og Stine Brønstad. Dette var 37. gang Habil er arrangør av Hovemoenløpet og første gang Alfhild Stokkereit ikke er med i arrangementsgjengen. Habil står for Hovedarsenalet som er lokalisert i Hovemoen og har ca 60 ansatte.
Resultat / Påmeldingsinformasjon Hovemoenløpet 2019

Postet av Litrim den 21. Mai 2019

Det er klart for det 4. løpet i Sørdalskarusellen 2019 - Hovemoenløpet arrangeres for 37. gang.  Start og mål er flyttet tilbake til den fine sletta ved Fuglekikkertårnet etter at anleggsarbeidet med vannverket er ferdig. Her kan startnummer hentes fra ca kl 17:30.  Habil er arrangør i samarbeid med Litrim.

ildet er hentet fra i fjor hvor Ragnhild Haukåen, Ringebu Fåvang Skiklubb er i farten.(Foto Jørgen Skaug)


Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultatenene fra i fjor (med start og mål Gausdal Landhandleri)

Resultater fra 2017  (sammenlignbare resultater - samme løype som i dag)

Til deg som ikke har meldt deg på ennå. 

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet Her kan melde deg på til løpet. Betaling ordnes via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen i dag

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie.

Kveldens Løpssponsor:

 

Også i år blir det medaljer til alle i yngste klasse. Morten Thorsrud og Inger Hjorthol i Trofe har med seg medaljene. 

De deler også ut premie til beste mann og kvinne og har naturligvis med seg flere uttrekningspremier.

Parkering
- Begrenset plass i Svarstadvika / unngå å parker langs veien mot Korgen
- Parkering ved Mosodden
- Parkering på Strandtorget

Henting av startnummer fra kl 17:30

Start kl 19:00 fellesstart for alle

De som løper uten tid kan i trimklassen starter når de vil, men må ikke være i mål igjen før kl 18:30.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

Toalettet ved badeplassen i Svarstadvika  er åpnet. Det er begrenset kapasitet. Kommunen har åpnet toalettet for oss.

Alt om Hovemoenløpet finner du her!

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Bilder #Hovemoenløpet på Instagram

Løypekart 

Det har vært mye fram og tilbake med lengden på løypa - nå er den målt tre ganger - to ganger har to forskjellige GPSer vist 5,2 km - løypa skal derfor være 5,2 km.
 En løper nordover på veg forbi vannverket i Korgen. Holder rett fram forbi vegkrysset og løper ned mot venstre 50m etter krysset.
 Følger gressdekket kjerreveg forbi et par hus og på god sti videre inn i Hovemoen.
 En passerer en grind og en tømmerhytte på venstre side før en tar bratt oppover stien mot høyre i skogkanten av jordene til Hovemoen Gård.
 Stien kommer etter noen hundre meter inn på den gamle hovedstien som går nordover, krysser vegen til Hovemoen Gård, videre under høyspentlinja og følger nordover samme trase som Hovemoenløpet hadde tidligere.
En når et nytt stikryss og tar til høyre og løper stien opp mot Jeistadgruva.
 Her møter en igjen hovedstien og tar nok en gang til høyre og løper sørover, krysser bilvegen og høyspentlinja og følger stien mot motocrossbanen. Før denne nås tar en på nyryddet sti svakt høyre.
 Løypa går nå rett sørover, kommer inn på hovedstien og passerer den velkjente grønne porten i
 kanten av gjerdet til Hovemoen Leir. Kommer inn på bilveg og følger denne forbi Korgen og til mål i Svarstadvika.
 Løypas lengde er 5,2 km, målt med to forskjellige GPS. Løypa er merket.
Hovemoenløpet 2019 - onsdag 22. mai

Postet av Litrim den 19. Mai 2019

Start og mål er flyttet tilbake til den fine sletta ved Fuglekikkertårnet etter at anleggsarbeidet med vannverket er ferdig.
Hovemoenløpet er 4. løp i Sørdalskarusellen og arrangeres i år for 37. gang av Habil, Hovedarsenalet i Hovemoen i samarbeid med Litrim. Løpet er 5850 m langt. Løypa er merket i dag 21.

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Påmeldingsportalen finner du her!

Her kan melde deg på til løpet. Betaling ordnes via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen i dag

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. 

Kveldens løpssponsor er

Trofé er også leverandør av premier til Sørdalskarusellen.  

Hovemoenløpet er et av tre løp som deler ut premie til totalvinnere. Geir Steig og Kristin Størmer Steira fikk hver sin bestemannspremie av løpssponsor Trofé, her representert med Inger Hjorthol og Morten Thorsrud. 

I tillegg blir det uttrekningspremier på vanlig måte. Husk at du må være tilstede for å få uttrekningspremien hvis du blir trukket ut.

Trofé står også bak prisen årets trimmer som blir delt ut på premieutdelingen. I fjor var det Juni Stavne, Lillehammer Tannhelse som ble årets trimmer. På Hovemoenløpet i fjor ble hun trukket ut som vinner av et startnummer til Oslo-mila og det er Inger Hjorthol fra Trofé som er utdeler.

Prisen ble innstiftet i 2017 og her er vinnerne.

2018 Juni Stavne
2017 Jan Mikael Enger

Juryen som består av Morten Thorsrud, Inger Hjorhol og Finn Olsen trenger forslag med begrunnelse og vi oppfordrer alle om å komme med forslag med begrunnelse.

Løypebeskrivelse
Kartet er ikke helt riktig - start og mål er 200 meter lenger sør. Ellers skulle løypa være riktig.
 En løper nordover på veg forbi vannverket i Korgen. Holder rett fram forbi vegkrysset og løper ned mot venstre 50m etter krysset.
 Følger gressdekket kjerreveg forbi et par hus og på god sti videre inn i Hovemoen.
 En passerer en grind og en tømmerhytte på venstre side før en tar bratt oppover stien mot høyre i skogkanten av jordene til Hovemoen Gård.
 Stien kommer etter noen hundre meter inn på den gamle hovedstien som går nordover, krysser vegen til Hovemoen Gård, videre under høyspentlinja og følger nordover samme trase som Hovemoenløpet hadde tidligere.
En når et nytt stikryss og tar til høyre og løper stien opp mot Jeistadgruva.
 Her møter en igjen hovedstien og tar nok en gang til høyre og løper sørover, krysser bilvegen og høyspentlinja og følger stien mot motocrossbanen. Før denne nås tar en på nyryddet sti svakt høyre.
 Løypa går nå rett sørover, kommer inn på hovedstien og passerer den velkjente grønne porten i
 kanten av gjerdet til Hovemoen Leir. Kommer inn på bilveg og følger denne forbi Korgen og til mål i Svarstadvika.
 Løypas lengde er 5850 m, målt med GPS 21. mai. Løypa er merket.


Her har du historikken!

Det  ble satt en flott deltakerrekord i fjor hvor Hovemoenløpet for første gang hadde mer enn 300 deltakere. Rekorden for løpet omfatter årene 2016 og 17 hvor Kjartan Helland har rekorden for menn med tiden 17:26,2, mens Hanne Mjøen Maridal har rekorden for jentene med 20:22,8. De andre årene har det vært forskjellig løype. Geir Steig som representerer Luster IL ser ut til å være utilnærmelig i år med 7 seire i fjor og med 3 så langt i år. Hvem blir den første som slår han og blir det noen i år? Hanne Mjøen Maridal er også grossist med seire de siste årene og blir hard å knekke i Hovemoenløpet. Så spørs det hvem andre som stiller opp. Maiken Caspersen Falla var overbevisene på Strandtorgetløpet og er tydelig i god løpsform. Spennende blir det i alle fall!

2018 (lenke)
Antall deltakere: 307, Menn Geir Steig 19:10,7, Kvinner Kristin Størmer Steira 20:33,6

2017 (lenke)

Antall deltaker: 279 Menn: Kjartan Helland 17:26,2, Kvinner Julie Aspeletten 20:53,9

2016 (lenke)

Antall deltakere: 208 Menn: Pål Golberg 17:51,3 Kvinner: Hanne Mjøen Maridal 20:22,8 

2015 (lenke)

Antall deltakere: 212 Menn: Gishe Abdi Wako 14:46,0 Kvinner: Hilde Fenne 17:08,0 

2014 (lenke) 

Antall deltakere: 175 Menn: Sjur Røthe 15:10,8 Kvinner: Therese Sjursen 18:56,5 Resultater PDF 

2013 (lenke)

 Antall deltakere: 124 Menn: Frode Nybakken, Eidsiva B.I.L. 16:42,0 Kvinner: Martine Korslund, Roterud IL 18:58,7 

2012 (lenke) 

Antall deltakere: 149 Menn: Gustav Follerås, LIF 15:12,3 Kvinner: Therese Sjursen, BFG Fana 18:19,6 

2011 (lenke)

Antall deltaker: 117 Menn: Gishe Abdi Wako, LIF 14:54,4 Kvinner: Marita Thorsvik 18:47,4 

2010 - Gammel løype Antall deltakere: 108 Menn: Gishe Abdi Wako, LIF 12:47,5 Kvinner: Liv Hilde Drugli, LIF 16:05,4 

 2009 - Gammel løype Antall deltakere: 71 Menn: Sjur Prestsæter, LIF 13:31,2 Kvinner: Liv Hilde Drugli, LIF 16:12,2 

 2008 Antall deltakere: 66 Menn: Bjørn Robstad, LS BIL 14:33,0 Kvinner: Cecilie Risvoll Amundsen No BIL 17:19,0

Strandtorgetløpet viste seg fra sin beste side i kveld!

Postet av Litrim den 15. Mai 2019


Strandtorgetløpet viste seg fra sin beste side i kveld. Fint løpevær og mye folk - nok en deltakerrekord ble notert. 372 var påmeldt og av dem 340 som fullførte. Den gamle rekorden var på 294. Det var litt trangt om plassen da startskuddet gikk, stiene på Strandpromenaden er i trangeste laget når noen av landets beste langrennsløpere hadde byttet ut skiene med joggesko. 

Trym Halbjørhus, Hemsedal IL (324) tok teten foran Morten Eide Pedersen (61) og Marcos Puigdefabregas, Lillehammer Skiklub.

Her er alle resultatene!

Se hva Jørgen Skaug skriver på Kondis: Steig og Caspersen Falla raskest i Strandtorgetløpet.

Jørgen Skaugs bilder på Facebook

Hans Adolfssons bilder på Facebook

Det var mye folk på Strandtorget i kveld. GD.no sendte Strandtorgetløpet direkte fra brua over Mesnaelva og det ble tatt utrolig mye bilder. Dag Storm Henriksen har lagt ut en fin film fra Mosodden.

Mange kjente fjes var på plass ved Lågens bredd i dag og av dem var det mange gode skiløpere. Maiken Caspersen Falla er tydelig i god form og knuste konkurrentene med blant annet 5x norgesmester i maraton, Marthe Katrine Myhre. Det lover godt foran vinterens skisesong. Kristin Størmer Steira kom på tredje plass. Det er første gang hun stiller opp i Sørdalskarusellen uten å vinne,

Marthe Katrine som blant annet har vunnet trippelen i Birken flere ganger, debutert i Sørdalskarusellen. Gjøvikjenta som løper for Lillehammer IF, kom litt langt bak i starten og klarte aldri å komme fram. Likevel var hun godt fornøyd med løpet og lovte å komme igjen.

Lars Berger har blitt en ivrig deltaker i Sørdalskarusellen og fullførte karusellen i fjor med sammenlagtseier i sin klasse. I fjor mente han at det ville være tøft å ta seieren etter opprykk i ny klasse. Med to seire så langt har han kommet godt i gang, men måtte se Per-Christian Lysaker Torgersrud langt foran seg i dag.

Det var ikke bare skiløpere som var med. Geir Steig, Luster IL er vanskelig å slå om dagen. I dag var det bare treningskamerat Per-Christian Lysaker Torgersrud, Team Sportsmanden som fulgte han til døra. 3 seire på 3 løp er fasiten så langt for Geir. Hvem skal slå han i år?

Skiløper Martin Løwstrøm Nyenget kom på tredje i dag, med skipøre på fjerde med Daniel Stock, Vadsø Skiklubb og Morten Eider Pedersen på femte.Yngste klasse løp snaut fem km og imponerte stort med sin løping. Navnene skal på etter hvert.

Halvor Melbø, Vingrom IL løp flott og var helt uberørt og glad i mål! Flott innsats. 

Blide jenter fra NTG som vi mangler navnene på. Så glad blir man når en vinner startnummer til Tour of Mjøsa. Her får Kari Erlandsen beviset fra Litrims Bente Hamnes.

Kari Erlandsen og Jan Erik Berger vant begge startnummer til Tour of Mjøsa, mens Frode Stiansen og Knut Skrindo vant gavekort fra Strandtorget. Alle premier var gitt av Strandtorget.

Liten og stor løper sammen - Morten Eide Pedersen (61) passerer Jamie Jack Krüger like før mål.

Lene Møllerløkken, Lillehammer Tannhelse valgte trim i dag og var jublende glad ved målpassering.

Leder for 1. etappe i Tour of Mjøsa som går på Moelv ledes av Geir Andre Holum-Jakobsen. I dag benyttet han anledingen til å være med på Sørdalskarusellen. Løypa i Moelv blir kontrollmålt av Kondis til helgen. Mor og datter Marthe Tøsse Løvseth og Juliane Løvseth Nordengen løp sammen i dag. Marthe i trimklasse mens Juliane på i yngste klasse.

Litrim var selv arrangør i kveld med mange gode hjelpere. Takk til alle som stilte opp. Det ble en fantastisk kveld da det meste gikk på skinner og mang blide deltakere og mye publikum.

22. mai gå Hovemoenløpet av stabelen med Habil som arrangør. Meld deg på fanen Påmelding i hovedmenyen. 
Resultat / Påmeldingsinformasjon Strandtorgetløpet 2019

Postet av Litrim den 14. Mai 2019


Det er klart for det 3. løpet i Sørdalskarusellen 2019 - Strandtorgetløpet arrangeres for 14. gang. Start og målområde er på sletta mellom Strandtorget og Lågen slik det var for tre år siden.  Her kan startnummer hentes fra ca kl 17:30. 

Bildet: Fra Strandtorgetløpet 2018 hvor Hans Ivar Hattestad løp inn til seier i klasse 60 - 69 år . Rett bak løper Gjøvikjenta Hedda Bakkemo inn til 2. plass i klasse 16- 19 år. Livat på Strandpromenaden i fjor hvor russen festet mens løpet gikk.

Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultatenene fra i fjor

Til deg som ikke har meldt deg på ennå. 

Påmeldingsportalen finner du her! 

Du kan melde deg på resten av karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen i dag

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. 

- Startkontingent for resten av Sørdalskarusellen (10 løp) er kr 645,-. 

Strandtorgetløpet ble første gang arrangert i 2006 under navnet Strandpromenaden og tok da over etter det tradisjonsrike løpet Flåkålia rundt. I 2013 forandret løpet navn til Strandtorgetløpet.  I år er det 16. gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2018 er på 294 deltakere. Hvor mange kommer det i år? 


Løpssponsor:

Løpssponsor er Strandtorget .

Uttrekningspremier i år blir to gavekort og to startnummer til Tour of Mjøsa.

Tour of Mjøsa arrangeres 16. - 18. august med prolog Trappeløp og 3 løp a 5 km og motbakkeløp på Lillehammer. Trappeløpet inngår ikke i startnummeret som trekkes ut etter at alle er gått i mål. Verdi på startnummeret er kr 1000,-.  Les mer om Tour of Mjøsa her!


Alt om Srandtorgetløpet finner du her!

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på på plenen mellom Strandtorget og Lågen. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS på ettermiddagen. Det blir to sluser for henting av startnummer. 

Parkering VI ber om at dere parkere på Strandtorgets parkeringsplasser. Det er parkering forbudt langs veien forbi parkområdet. 

Starttider:

Fellesstart for alle som skal løpe 10 km kl 19:00.

Klasse 0-11 år som skal løpe 5 km start kl 19:01.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

Toaletter på Strandtorget. 

Løypebeskrivelse

Starten går på gressletta utenfor Strandtorget hvor vi løper rett nordover og inn på Strandpromenaden og følger den rett nordover til vi kommer til Hovemoen. Vi passerer 2 km rett før vi kommer til toalettet i Svarstadvika og løper forbi Korgen og opp bakken som går opp til Hovemoen. På toppen er det 3 km. Runden i Hovemoen er forlenget med ca 800 meter i forhold til i fjor. Første del er trang og det kan være møtened løpere, men vi håper det går bra. Samme vei tilbake fra Hovemoen. Løypa er målt til ca 9 km - 8,82 for å være nøyaktig. Løypa vil være merket for hver km. 

Vi vil også sette ut slike skilt for bedre å markere at det foregår et arrangement her. VI har slitt med at merkebånd rives ned rett før start.

For yngste klasse 0 - 11 år blir det også i år egen løype - den blir ca 5 km.

 De yngste starter kl 19:01 og løper nordover som de andre, løper opp veien ved Svarstadvika etter drøye 2 km.  Det blir en liten runde her! Voksne som ønsker å følge barna sine og ønsker å få løpet sitt registrert, må løpe i trimklasse. De yngste starter et minutt etter de andre.

Det vil være valgfritt for trimmerne om de vil nøye seg med den korte runden eller ikke.
Strandtorgetløpet 2019 - 15. mai kl 19:00

Postet av Litrim den 12. Mai 2019

Strandtorgetløpet er tilbake på sletta utenfor Strandtorget. Anleggsarbeidet lenger sør er ikke ferdig så da tar vi opp igjen start og målområdet fra 2016 slik bildet viser. Strandtorgetløpet er tredje løpe i Sørdalskarusellen og går 15. mai. . Litrim er selv arrangør og sammen med mange gode hjelpere er vi klare for løp og for å ta i mot mange ivrige deltakere.  


Løpssponsor er Strandtorget .

Uttrekningspremier i år blir to gavekort og to startnummer til Tour of Mjøsa.

Tour of Mjøsa arrangeres 16. - 18. august med prolog Trappeløp og 3 løp a 5 km og motbakkeløp på Lillehammer. Trappeløpet inngår ikke i startnummeret som trekkes ut etter at alle er gått i mål. Verdi på startnummeret er kr 1000,-.  Les mer om Tour of Mjøsa her!

Løypebeskrivelse

Starten går på gressletta utenfor Strandtorget hvor vi løper rett nordover og inn på Strandpromenaden og følger den rett nordover til vi kommer til Hovemoen. Vi passerer 2 km rett før vi kommer til toalettet i Svarstadvika og løper forbi Korgen og opp bakken som går opp til Hovemoen. På toppen er det 3 km. Runden i Hovemoen er forlenget med ca 800 meter i forhold til i fjor. Første del er trang og det kan være møtened løpere, men vi håper det går bra. Samme vei tilbake fra Hovemoen. Løypa er målt til ca 9 km - 8,82 for å være nøyaktig. Løypa vil være merket for hver km. 

Vi vil også sette ut slike skilt for bedre å markere at det foregår et arrangement her. VI har slitt med at merkebånd rives ned rett før start.

For yngste klasse 0 - 11 år blir det også i år egen løype - den blir ca 5 km.

 De yngste starter kl 19:01 og løper nordover som de andre, løper opp veien ved Svarstadvika etter drøye 2 km.  Det blir en liten runde her! Voksne som ønsker å følge barna sine og ønsker å få løpet sitt registrert, må løpe i trimklasse. De yngste starter et minutt etter de andre.

Det vil være valgfritt for trimmerne om de vil nøye seg med den korte runden eller ikke.


Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Påmeldingsportalen finner du her!

Du kan melde deg på resten av karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen i dag

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. 

- Startkontingent for resten av Sørdalskarusellen (10 løp) er kr 645,-. 

Strandtorgetløpet ble første gang arrangert i 2006 under navnet Strandpromenaden og tok da over etter det tradisjonsrike løpet Flåkålia rundt. I 2013 forandret løpet navn til Strandtorgetløpet.  I år er det 16. gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2018 er på 294 deltakere. Hvor mange kommer det i år? 

Her er historien.

Strandtorgetløpet 2018

Strandtorgetløpet 2017

Strandtorgetløpet 2016

Strrandtorgetløpet 2015 

Strandtorgetløpet 2014 

Strandtorgetløpet 2013 

Strandpromenaden 2012 

Strandpromendaden 2011 

Strandpromenaden 2010 

Strandpromenaden 2009 

Strandpromenaden 2008 

Strandpromenaden 2007 

Strandpromenaden 2006

Resultatene:

2018

294

Kristian Græsli
37:30,0
Kristin Størmer Steira
39:32,2
2017 
263 
Kjartan Helland 31:48,4 Julie Aspesletten  37:51,7 
   2016 
278 
Kjartan Helland 36:26,3 Marte Flatlien 40:24,5 
2015 
259 
Gishe Abdi Wako 35:02,0 Hilde Fenne 40:32,0 
2014 
204 
Petter Stakston 37:22,2 Lisa Kvamme 43:13,4 
2013 
207 
Endre Aamodt 36:17,3 Monica Kørra 39:13,4 
2012 
147 
Per-Christian Lysaker Torgersrud 36:08,6 Ida Gjermundshaug Pedersen 40:14,5 
2011 
127 
Gishe Abdi Wako 32:08,8 Liv Hilde Drugli 40:28,6 
2010 
95 
Gustav Follerås 36:38,3 Liv Hilde Drugli 41:05,1 
2009 
79 
Tor Håkon Viken 36:57,3 Kjersti Herberg 40:38,1 
2008 
55 
Per Briskelund 36:01,5 Liv Hilde Drugli 42:50,6 
2007 
47 
Per Briskelund 35:30,2 Hanne Monica Storhagen 50:49,9 
2006 
54 
Helge Holthe 34:53,1 Kari Anne Fredriksen 46:09,4 

Resultat / påmeldingsinformasjon Maihaugenløpet 2019

Postet av Litrim den 7. Mai 2019

Alt er klart for Maihaugenløpet 2019 - her finner du det som skal til for å finne resultatene etter at du har gått i mål og før det informasjon om hvordan du melder deg på. Det er bra med påmeldinger, men vi mistenker at mange sitter på gjerde ennå. Meld dere på nå!

Bildet fra er fra starten i fjor - som i fjor er det fire puljer.  


Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultater fra i fjor!

Til deg som ikke har meldt deg på ennå, her kan du gjøre det:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Du kan melde deg på hele karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen i dag

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. 

- Startkontingent for resten av Sørdalskarusellen (10 løp) er kr 715,-. 

Anbefaling til de som skal være med på mange løp - meld deg på for hele karusellen så slipper du å melde deg på til hvert løp.

Alt om Maihaugenløpet finner du her!

Trangt om plassen - SIL Bil siner representater ordner nummerutdelingen og det meste var under kontroll. Nærmest er det Marita Seljenes Bøe som ordner opp. I år blir startnummer delt ut på på andre siden av veien her.

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på Skjåtunet like ved mål. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS før løpsdagen. Det blir to sluser for henting av startnummer. 

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp. 

Startpuljer

Pulje 1 start kl 19:00 M12-15, M16-19, Aktive M20-25, M20-29

Pulje 2 start kl 19:03 M0-11, M30-39, M40-49, M50-59, M60-69 og M70+

Pulje 3 start kl 19:30, K12-15, K16-19, Aktive K20-35., K20-29.

Pulje 4 start kl 19:33, K0-11 år, K30-39, K40-49, K50 - 59, K60-69 og K70+

Trim uten tidtaking - valgfritt, målgang etter kl 18:30. I sms vil det stå start 18:30, men du starter når du vil bare du er i mål etter kl 18:30.Starten går utenfor Prestegarden og følger veien sørover forbi Skjåktunet. Tar opp til venstre rett etterpå, runder Skolestua og følger veien på oversiden av Nordre Tjern, løper rundt Garmo stavkirke og opp forbi hovedbygningen. Tar til venstre på toppen av bakken og løper på nedsiden av Kirkestuen og til Byavdelingen gjennom Storgata. Svinger til høyre ved Olsengården / torget. Deretter går traséen oppover gjennom 1900 -tallssamlingen. Like før avkjørselen opp til Åseng passerer du løypas høyeste punkt og passerer 1 km. Deretter følges Vatnarveien overfor setergrenda sørover så langt den går. Deretter ned veien langs Nuggla (tjernet) og mot Breisjøen ned bratta og tar inn på veien ovenfor Øygarden, videre over Knutslykkja og ned og rundt Søndre Tjern, forbi Bjørnstad og ned bakken nord for Bjørnstad ved Lensmannsarresten, forbi Maihaugenrestauranten og veien opp på sørsiden av Prestegarden (her er det feil på tegningen) og i mål på Telthusplassen.

Her kan du laste ned kartet i PDF-format

Her kan du se hele løypa -  bli med gjengen som løp gjennom løypa i fjor. Det ble gjort en liten justering etter gjennomløpningen. Løypa går gjennom byavdelingen. Helt på slutten løper en veien opp på sørsiden av Prestegården. Det er feil på tegning og film.


Toaletter: Ved porten nedenfor Garmokirken.


Løpssponsor:

       Mange gode tilbud fra Andreassen blomster denne uken.

Her er en video hvor Arnt Erik Andreassen forteller om forretningene sine.


Andreassen Blomster / Hageland stiller med kveldens utrekningspremier.
Hovemorunden - ryddet og klar til trening, mosjon og tur.

Postet av Litrim den 29. Apr 2019

Pass på, nå er det fint i Hovemoen og eneste skogsområdet nær Lillehammer med mo og gode stier å løpe på. Hovemorunden er klargjort for sommeren. Det er nå vi har Hovemoen til fritidsaktiviteter. Næringsvirksomheten utvider stadig sine områder og snart kommer motorvegen rett gjennom Hovemoen.  

Nå er det bare å få på seg joggesko. Vi vet at det er mange som bruker Hovemorunden, men vi kunne tenke oss en måte å få registrert bruken. Kanskje vi skal opprette en Facebook-gruppe for Hovemoruden. Er Park-run konseptet noe vi kan bruke? Noen som har synspunkter? For de av dere som har Strava, så ligger Hovemo-runden som et segment, så nå  er det bare å se hvem som kan få den raskeste runden

Kart over Hovemorunden finner du her! 

GD 26. juni 2017:   Vil ha flere til å ta i bruk Hovemorunden ( for GD-abonenter)


Mandagsklubben samles på Mosodden og bruker blant annet Hovemoen som treningsarena - her er gjengen samlet i går. Stort oppmøte! Foto: Petter Marum.

Litrims løypegeneral Jørn Breili har satt opp nye skilt og ryddet stiene for vindfall, kvist og kvas. Skiltene har han laget selv og stien er godt merket. Økt bruk har også gjort at stiene er utvidet og de er gode å løpe på.

I helgen var det bitte litt is igjen et par steder, men det er ikke noe problem. Det er tørt og fint. Hovemorunden er merket med oransje merkede små stolper. Det er lett å finne fram og skogen gjør en lett til sinns.Det har vært veldig mye vindfall i vinter og kanskje noe hogst, men Jørn har ryddet stiene slik at det er fint å komme seg fram.Tar du en liten avstikker fra selve Hovemorunden får du en flott utsikt mot Lågendeltaet. Det grønnes om dagen.

Ny fantastisk deltakerrekord i Sørdalskarusellen og Kringsjåløpet.

Postet av Litrim den 24. Apr 2019

Det var utrolig mye folk på Kringsjå skole og Gamle Kringsjåvei i kveld. Utrolige 430 deltakere fullførte kveldens løp noe som er ny deltaker rekord for noe løp i Sørdalskarusellen. Den gamle rekorden fra i fjor var på 377 deltakere, også det i Kringsjåløpet.

Det ble løpt fort i kveld - fjorårsvinnerne Geir Steig og Hanne Mjøen Maridal løp begge fortere enn i fjor. Rekordene blir ikke stående lenge da det blir ny innkomst på den nye Nordre Ål skole neste år.

Resultatene finner du her!

Hør innslag på NRK/HO: Det er flere og flere mosjonsløp i Norge.

NRK.no/HO Deltakerrekord i flere mosjonsløp

Jørgen Skaug på kondis.no: Kjempestart på Sørdalskarusellen

Jørgen Skaugs bilder på Facebook finner du her!

Bildeserie i GD - Mange sprekinger i Kringsjåløpet - foto Hans Adolfsson

GD.no: Mange sprekinger satte ny deltakerrekord i Sørdalskarusellen inkl. resultater.


Sport1 har gjort det til tradisjon at de deler ut et par løpesko til hver av vinnerne i klasse 12-15 år. Oliver Plassen-Branvol fra Vinstra IL og Anisa Buraas, LIF tok hver sin klasseseier. Skoene deles ut av Sport1 og Litrims Ivar Hjelmseth. Anisa ble nest beste kvinne i kveld.

Mennene startet to minutter før kvinnene og her er startfeltet på Kringsjåvegen. Petter Johansen, LIF er i tet foran et stort felt. 

Geir Steig, Luster IL lå litt beskjedent an fra start, men på oppløpssiden var det ingen tvil hvem som var best. Med denne seieren har Geir vunnet Kringsjåløpet fire ganger på rad. Ibram Buras, LIF ble som sin søster Anisa nummer to totalt. Petter Johansen også LIF ble nummer tre. 

Det var virkelig fart på Hanne Mjøen Maridal LIF/Team Ingrid Kristiansen og løp inn til en suveren seier. Det var nok en god gjennomkjøring foran helgens Sentrumsløp. På Instagram skriver hun: Fin gjennomkjøring før Senttrumsløpet i Oslo på lørdag. Seier i Kringsjåløpet i kveld, som gikk unna på 9:51 hele 30 sekunder raskere enn i samme løype i fjor. Dette er artig!


Østnytt var på plass og hadde innslag på 21:55 sendingen.

Sørdalskarusellen er et tilbud for alle, uansett alder og treningsnivå. I bakre del av startpuljen ser vi her gode trimmere i alle aldre. Fra venstre Gudbrand Bergum (6) i M 0-11 år, Sigri Bergum (19) i K 16-19 år, Knut Jarle Sylte (410) i klasse Trim uten tidtaking, Jon Arne Sylte (413) i klasse 0-11 år, Arne Stonor (216) i klasse M 60-69 år, Helge Leonhardsen (230) som vant klasse 70 år og eldre, Kristoffer Hagen (118) i M 20-29 år og Joakim Aalberg i M 30-39 år. (Tekst og foto: Jørgen Skaug)


Det var kamp om startposisjonene blant damene et par hundre meter etter start, bak løpets suverene vinner Hanne Mjøen Maridal. Her ser vi fra venstre Ada Richenberg fra Lillehammer (453) nr. 3 i klasse 12-15 år, Karoline Simpson-Larsen fra Vargar IL (427) som ble vinner av K 20-29 år, Iris Tollan Brandhaug LIF (244) nr. 2 i K 12-15 år, Synne Owren fra Vingrom IL (271) nr. 5 i K 16-19 år, Ingrid Berger Aabrekk fra Sandefjord (275) som ble nr. 6 i K 16-19 år, Tone Sundvor Dahl fra Lillehammer (280) nr. 7 i klasse Aktive 20-35 år, Bente Størmer Steira fra lillehammer (281) nr. 3 i klasse Aktive 20-35 år, Lotte Lie fra Skatval Skilag (292) nr. 4 i K 20-29 år og Tonje Skjeldstadås fra Lillehammer (363) som ble nr. 8 i klasse Aktive 20-35 år. Tekst og foto: Jørgen Skaug

Folksomt rundt drikkestasjonen i mål. Nytt av året er at Rema 1000 sponset bananene som ble tilbudt løperne. Det skal de gjøre hele sesongen.

Far og datter Andrea Marie og Bengt Fjeldbraaten, begge debutanter i Sørdalskarusellen og fornøyde. Bengt er Folkehelsekoordinator i kommune og var naturlig nok veldig fornøyd med den store oppslutningen. Lavterskeltilbud som Sørdalskarusellen er, klinger godt i ørene hans.

Lillehammer Tannhelse stilte igjen med en stor tropp. Ansettelseskrav ser ut til å være at en vil være med i Sørdalskarusellen. Leder for gjengen Ingvild Gulling er imponert over oppslutningen i kveld. - Ja, dette er utrolig og jeg synes det er så utrolig gøy at terskelen for å delta har blitt så mye lavere. Nå er jo alle typer med fra sofaslitere til toppidrettsutøvere. På bildet fra venstre: Marit Aasen , Gina Løkås, Caroline Dahl, Knut Sæther, Jenny Deng, Truls Gulling, Lene S Møllerløkken, Kari Syversen, Juni Stavne, Ingvild Sæthre Gulling

Fin stemning etter målpassering - her er det Aleksander Myklebust, Øyvind Hasli og Richard Havstein Melkersen som har mye å snakke om etter målgang. Tydelig fornøyde alle tre.

Sport1 Lillehammer var på plass hvor blant annet Morten Eide Pedersen demonstrerte Hoka løpssko. Ski er byttet ut med joggesko etter en fin sesong i Ski Classic der han vant klatretrøya. Det var stor interesse foran standen med prøving av sko. På handledagen i Kirkegata var det også ganske bra trafikk. (Foto: Hans Adolfsson)

Gudbrandsdal Politi IL foran den gamle og den nye skole. Politiet har vært arrangør siden 1984 og i år er det 36. gangen de arrangerer Kringsjåløpet. Til venstre Kringsjå skole som flyttes over i Nordre Ål skole. 7 av 8 funksjonærer fra politiet. Fra venstre Line Løkken, Espen Eide, Kristian Svarstad, Roger Mork, Ingvild Teksle Gurigard, Andreas Ulshagen Jorde og Amund Heggerud.  Turid Melgaard var opptatt med å sortere startnummer.

Ti på Topp hadde stand med turtilbud i Lillehammer og i Gausdal! Gunn Monica Husum forteller om turtilbudet i Lillehammer og Gausdal. Kickoff er 10. mai med tur til gapahuken på Søre Ål. (Foto Hans Adolfsson)

Ikke alt arbeid er synlig. Etter hvert løp sorters startnummer slik at de ligger i riktig rekkefølge. Folk er flinke til å levere inn startnummeret sist, men ikke alle. De fem som glemte det gjør at vi får huller i serien som igjen skaper merarbeid. (Foto: Bente Hamnes)
Resultat / påmeldingsinformasjon Kringsjåløpet 2019

Postet av Litrim den 23. Apr 2019

Alt er klart Kringsjåløpet 2019 - her finner du det som skal til for å finne resultatene etter at du har gått i mål og før det informasjon om hvordan du melder deg på. Viktig: Det er ikke parkeringsmuligheter like ved Kringsjåskole. Avsett litt ekstra tid, ta sykkel eller føttene fatt. 

Bildet fra i fjor: Live Haanshus (329) foran Magnus Bueie (16) og Hanne Monica Storhagen i gult. Nr 97 er Mizanur Rahaman.  Foto:  Jørgen Skaug

Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultater fra i fjor!

Til deg som ikke har meldt deg på ennå, her kan du gjøre det:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Du kan melde deg på hele karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen i dag

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 150,-. 

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. 

- Startkontingent for hele Sørdalskarusellen (10 løp) er kr 815,-. 

Anbefaling til de som skal være med på mange løp - meld deg på for hele karusellen så slipper du å melde deg på til hvert løp.


Alt om Kringsjåløpet finner du her!

Parkering


Parkeringsmuligheter: Kirkegården Nordre Ål kirke, ny parkeringsplass nederst i Gjørtlervegen like ovenfor Sigrid Undsetsvet (nedenfor gamle Hammerseng pikeskole) eller Stampa. 

Pga anleggsvirksomhet er det ikke mulig å parkere i start og målområde. Det er ikke mulig å parkere i Gamle Kringsjåveg.

Startnummer

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på Kringsjå skole. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS før løpsdagen. Det blir to sluser for henting av startnummer. 

Husk å levere startnummeret ditt etter innkomst!
Startnummeret skal brukes om igjen samtidig som det brukes i loddtrekningen. 

Starttider:

 Pulje 1: Menn Start er kl 19.00 i Gamle Kringsjåvei ved gangfeltet sør for Skurva. 

Pulje 2: Kvinner start kl 19:02 samme sted

Pulje 3: Trim uten tidtaking valgfritt fra kl 18:30.

Løypa er målt til 2860 meter.

Toaletter:  På siden av det gule skolebygget.


Løpssponsor:

Sport1 Lillehammer vil være tilstede for å vise fra Hoka som vi ser på bildet her, Ascics og andre skotyper. Morten Eide Pedersen, Atle Børresen og Ivar Hjelmseth vil være tilstede.

Husk Handledager på Sport1 i Kirkegata også i morgen 24. april.

Ti på Topp vil ha stand for å vise fram turtilbudet i Lillehammer og Gausdal.

Rema tusen sørger for bananene som deles ut på drikkestasjonen i mål.
Gunnar Henriksen topper adelskalenderen for Sørdalskarusellen

Postet av Litrim den 21. Apr 2019

Bare det første året, i 1982 sto Gunnar Henriksen over Sørdalskarusellen - hvert år siden har han fullført Sørdalskarusellen. Han er påmeldt også i år og sikter mot å fullføre sin 37 Sørdalskarusell. Gunnar har for vane å delta i alle 10 løp hvert år, noe han har gjort siden 2009 da vi begynte å registrere de med 10 deltakelser. Han begynner å få en anselig mengde diplomer med bilde av seg selv for å ha fullført alle 10.

Meld deg på Kringsjåløpet / Sørdalskarusellen her!

Adelslista består av de som har fullført Sørdalskarusellen en eller flere ganger. Naturlig nok består l listen av de gamle traverne som var med helt fra starten. Etter Gunnar finner vi Oddrun Hovsengen som fikk 35 årsplakett på premieutdelingen i fjor. Deretter følger Åge Ludvigsen med 32 og Hanne Monica Storhagen med 27.  Dette er blant de som deltok i fjor. Einar Haugen, som ikke har vært med på noen år, har fullført karusellen 28 ganger. 

Fra i fjor innførte Litrim utmerkelser for de som har rundt tall for fullførte karusellen.

Litrim har innført premiering for de som har rundt tall for fullførte karuseller.  Det hele startet i 1982 og alle årgangene er telt med.
Lurer du på hvor mange ganger du har fullført, finner du informasjon  her!  Merk at listen er sortert på fornavn!


Medalje i sølv, gull og bronse.

Fullført 5 ganger gir bronsemerke
      «    10    «         « sølvmerke
      «    15    «         « gullmerke
      «    20    «         « plakett for fullførte 20 ganger
      «    25    «         « fat fir fullførte 25 ganger
      «    30    «         « plakett for fullførte 30 ganger
      «    35    «         « plakett for fullførte 35 ganger

Kari-Anne Fredriksen løper for 20-årsplaketten i år og satser nok på det.  Her er hun i fint driv i fjorårets Hovemoenløp. Foto: Jørgen Skaug.

Harald Ausgarden har mulighetet på Gullmerket (15 ganger) i år, mens Eivor Løkken, Egil Paulsrud, Helge Leonhardsen, Svein Larsen og Morten Thorsrud sikter seg inn på Sølvmerket (10 ganger). 

Bronsemerket tildeles etter 5 løp og i år er kandidatene følgende:

Torstein Ous, Simen Næss Berge, Dag Storm Henriksen, Anne Gunn Kraabøl, Marcus Midtenget, Camilla Egeberg Moger, Elisabeth Lykken Hamre, Marthe Tøsse Løvseth, Jan Erik Berger, Ole Øyhaugen, Arnt Magne Hagen, Terje Andre Wad-Gylterud, Ole Anders Ruud, Ingulf Nordahl. 

Les mer om Sørdalskarusellen her!
Andreas Grimerud har prøveløpt Moelven Trappeløp

Postet av Litrim den 13. Apr 2019

Andreas som er 16 år og representer Moelven IL Friidrett, en av arrangørklubbene av Tour of Mjøsa, har prøveløpt de 18 etasjene og 394 trappetrinnene i verdens høyeste trehus. Det ble en syrefest av de sjeldne.

Meld deg på til Tour of Mjøsa her!

Andreas satser mest mellomdistanse, men hevder seg godt i terrengløp og motbakkeløp, så han har smakt på syra tidligere. Jeg har aldri fått syre så fort noen gang, kunne Andreas fortelle etter løpet.  Men morsomt var det. Sluttiden ble 1.57.9 og den tiden blir nok stående som rekord, i vertfall frem til prologen til Tour of Mjøsa. Den arrangeres fredag 16.august i Wood Hotell i Brumunddal.

Se video fra løpet her:

https://www.youtube.com/watch?v=x57osYRd_wc

Handledager hos Sport1 Lillehammer 23. - 24. april

Postet av Litrim den 8. Apr 2019

Litrim har inngått ny avtale med Sport1 Lillehammer og i den forbindelse arrangerer vi handledager for Sørdalskarusellens deltakere rett etter påske 23. og 24. april i Kirkegata hvor du får 25% rabatt på sko og 20% rabatt på øvrige produkter. 

Meld deg på Sørdalskarusellen og bli med på Handledager

Vi har laget en video som presentere noen av varene:

______________________________________________________________________________

Med på videoen er Andrea Husom og Bodil Jeistad.


Geir Husom daglig leder i Sport1 Lillehammer har inngått en 3 årig avtale med Litrim, her ved Litrims leder Finn Olsen. Avtalen innebærer handledager, uttrekningspremier til løp og premieutdeling. Sport1 er løpssponsor for Kringsjåløpet og Kanthaugenløpet. 

I forbindelse med Kringsjåløpet vil Sport1 være til stede og vise fram sine produkter.

Sport1 Lillehammer er også sponsor for Tour of Mjøsa. Rull opp - plakaten er plassert i butikken, her med Ivar Hjelmseth Litrim og Sport1 og Bodil Jeistad, Sport1.
Kringsjåløpet 24. april kl 19:00 - Meld deg på!

Postet av Litrim den 5. Apr 2019

Kringsjåløpet er første løp i Sørdalskarusellen er 2,78 km langt og har start og mål ved Kringsjå skole. Utbyggingen av Nordre Ål Skole er i avslutningsfasen og ferdigstilles 1. august, slik at 36. utgaven av Kringsjåløpet vil også i år foregå i et anleggsområde. Gudbrandsdal Politi IL er arrangør. 

Hvis alt går som planlagt går starten går i Gamle Kringsjåvei ved gangfeltet sør for Skurva rett ovenfor og løypa følger Kringsjåveien nordover, tar gangstien ned til Ekromskogen, gjennom øvre del sydover og følger Teigveien til Kringsjå skole.

Kringsjåløpet ble arrangert for første gang i 1984.og inngikk da i Gatekarusellen. Fra 2001 har Kringsjåløpet vært første løp i Sørdalskarusellen. Gudbrandsdal Politi IL har hele tiden vært arrangør.

Meld deg på her! Påmelding fram til kl 18.00 arrangementsdagen 24. april.

Påmeldingsportalen finner du her!

Du  kan melde deg på hele karusellen eller til Kringsjåløpet og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.  

Vi anbefaler at du oppretter Min side hvis du ikke allerede har gjort det.    

 - Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen.      

- Startkontingent løpsdagen fra kl 13.00 - 18.00 er kr 150,-.      

- Startkontingent for hele karusellen er kr 815,- .      

- Familie koster kr 235,- pr løp pr familie. Det er ikke anledning til å melde på en famlie til hele karusellen i påmeldingsportalen. 

er løpssponsor og stiller med premie til vinner av klasse 12 - 15 år.

Dessuten blir det som vanlig uttrekningspremier. Det blir handledager 23. - 24. august i Kirkegata. Vi kommer tilbake med mer informasjon til uka.

Gudbrandsdal Politi IL er arrangør av Kringsjåløpet i samarbeid med Litrim.

På bildet fra i fjor er det litt blandet mannskap mellom Litrim og Politiet. F.v Ivar Hjelmseth, Jannike Berg Leonhardsen og Bente Hamnes fra Litrim og Kristian Svarstad, Jostein Gravdal, Astrid Flægstad, Andreas Jorde, Kjell Joar Løkken, Ingvild Teksle Gurigaard, Stian Bråthen og Ammund Heggerud fra Politiet.

Klasseinndeling!  

De nye klassene i år er  0 - 11 år, 12 - 15 år, 16 - 19 år noe som påvirker aktivklassen og tjueårsklassene. For aktive blir det klasse fra 20 - 35 år og tjueårsklassen 20 - 29 år.  

Sørdalskarusellen består av 10 løp - det første altså Kringsjåløpet

Terminlisten for Sørdalskarusellen 2019 finner du her!

Løypebeskrivelse :
Starten går på Gamle Kringsjåvei ca 100 meter sør for Kringsjå skole og løper over i den nye anleggsvegen ovenfor skolen og følger deretter Kringsjåveien nordover. Ved svingen tar vi gangstien ned til Ekromskogen og fortsetter gjennom øvre del av feltet sydover og følger Teigveien til Hammersengveien. Deretter ca 50 m ned Hammersengveien til veien som går inn til tennishallen og inn til mål ved Kringsjå skole. Løypa er ca 3 km.

Bli med dag jentene fra Lillehammer tannhelse løp gjennom løypa i fjor!


Les mer om Sørdalkarusellen


Her er resultatene fra tidligere løp:

År 

-

Antall 


Menn Kvinner 2018

377

Geir Steig
09:00,6

Hanne Mjøen Maridal
10:21,6

2017 

326 

-  

Geir Steig 

08:39,6 

-  

Marte Flatlien       

09:39,9 

  

2016 

335 

Geir Steig 

08:28,3 

Hilde Fenne 

09:37,7 

Resultat pdf 

2015 

323 

Gishe Abdi Wako 

07:51,0 

Ania Zielinkiwicz 

09:21,0 

Resultat pdf 

2014 

214 

Gishe Abdi Wako 

07:34,4 

Mari Nordlunde 

09:40,3 

Resultat pdf 

2013 

201 

Gustav Follerås 

08:11,9 

Therese Sjursen 

09:52,2 

Resultat pdf 

2012 

187 

Gustav Follerås 

07:50,7 

Therese Sjursen 

09:41,5 


2011 

179 

Gishe Abdi Wako 

07:41,1 

Thea Kroken Murud 

09:17,7 


2010 

105 

Gishe Abdi Wako 

07:58,0 

Marte Norlunde 

10:00,4 


2009 

80 

Christian Bjørge 

07:52,9 

Liv Hilde Drugli 

09:41,7 


2008 

87 

Christian Bjørge 

08:01,4 

Liv Hilde Drugli 

09:35,1 


2007 

73 

Arne Krogsveen 

08:29,4 

Anne Berit Vangen 

09:44,5 


2006 

60 

Jon Evensen 

08:28,9 

Liv Hilde Drugli 

09:35,4 


2005 

45 

Jon Evensen 

08:36,2 

Liv Hilde Drugli 

09:33,9 


2004 

52 

Tor Håkon Viken 

08:40,6 

Brit Tofte 

09:55,4 


2003 

45 

Esdpen Eide 

08:33,7 

Hege Skari Berger 

10:15,5 


2002 

36 

Øystein Lødøen 

08:47,0 

Helene Melbø 

09:29,8 


2001 

45 

Ali Ahmed 

08:02,7 

Brit Tofte 

09:57,5 


2000 

52 

Geir Belsvik 

08:08,2 

Helene Melbø 

09:23,2 


1999 


1998 

74 

Georg Rune Megrund 

08:28,0 

Berit Høyvik 

10:26,0 


1997 

64 

Georg Rune Megrund 

08:19,0 

Brit Tofte 

10:05,0 


1996 

110 

Kristen Kankerud 

08:22,6 


Margareth Nestavold 

10:11,0 


1995 

137 

Jon Hanestad 

08:17,5 


Margareth Nestavold 

10:19,9 


1994 

166 

Morten Viken 

08:09,5 


Torhild Hovdsveen 

10:22,4 


1993 

213 

Ottard Øygard 

08:25,5 


Gerd Flugstad 

09:24,7 


1992 

298 

Jon Hanestad 

08:11 


Brit Pettersen Tofte 

09:32 


1991 

175 

Trond Buhaug 

08:37 


Turid Mellesdal 

10:11 


1990 

167 

Sverre Istad 

08:25 


Oddrun Hovsengen 

09:35 


1989 

208 

Per Torgersen 

08:56 


Oddrun Hovsengen 

10:15 


1988 

190 

Andre Stene 

08:47 


Oddrun Hovsengen 

09:55 


1987 

97 

Olav Lie 

09:04 


Oddrun Hovsengen 

09:38 


1986 

56 

Terje Hagen 

11:51 


Gudrun Sveinhaug 

14:27 


1985 

39 

Åge Brekkum 

10:18 


Margareth Nestavold 

12:11 


1984 

48 

Arve Stangenes 

11:51 


Hilde Karbø 

14:19       


  


Bra respons fra påmeldte, potensielle deltakere, samarbeidspartnere og offentlige innstanser

Postet av Litrim den 3. Apr 2019

VI har nå fått produsert flere roll-up som blir plassert rundt om kring.  Her er en av dem plassert ved rundbana inne på Bislett, kanskje den plassen hvor flest mosjonister kan se den i løpet av ei uke.

Planlegging går sin gang - neste store møte mellom alle arrangørene er førstkommende tirsdag 7. april på Mjøstårnet.

Sport1 er en av sponsorene til Tour of Mjøsa - her viser Ivar Hjelmseth (Sport1 og Litrim) og Bodil Jeistad fram plasseringen av "rull opp plakaten" til Tour of Mjøsa som er plassert foran skoavdelingen på Lillehammer.

Tour of Mjøsa har fått støtte fra Hedmark fylke, Ringsaker kommune, Stange kommune og Regionrådet i Lillehammer.

Det arbeides med flere sponsorer. Foreløpig har vi avtale med Eidsiva, Sport 1, Sparebank1 Østlandet, Strandtorget, Moelven, Strand, Wood Hotel By Frich's, Hyundai og Sulland.
Det blir endringene i løypene også i år!

Postet av Litrim den 1. Apr 2019

Nordre Ål Skole begynner å ta form selv om det fortsatt er et anleggsområde. Her blir det bare små justeringer av løypa. Her gir vi deg en liten oversikt over status for løypene. Størst endring blir det på Strandtorgetløpet.

Kringsjåløpet går av stabelen 24. april og da er Gudbrandsdal Politi IL klar til å ta i mot mange våryre løpere. Påmeldingsmeldingsportalen finner du her! Meld deg på!

Løypekomiteen med Jørn Breili og Ivar Hjelmseth har vært på befaring og kan konstatere, som dere kunne lese på Facebook" for en tid siden at det blir minimale endringer. For: Ivar Hjelmseth

Selv om den nye skolen har fått navnet Nordre Ål Skole vil løpet fortsatt hete Kringsjåløpet.

Maihaugenløpet 8. mai

Maihaugen blir slik som det ble arrangert i fjor.  Løypa fikk god mottakelse og vi beholder løpet slik.  

Se løypa her - video og kart fra gjennomløpingen i fjor!

Strandtorgetløpet 15. mai

Slik blir det ikke i år. Lillehammer Kommune graver for å legge ny vannledning i området og løpet vil bli flyttet. Hvordan det blir er for tidlig å si, men start mål blir flyttet nordover muligens tilbake utenfor Strandtorgetløpet.  Løpskomiteen vil finne en fin løsning for løpet og vi kan love god informasjon etter hvert. 15. mai er datoen.


Det ser ikke ut i området akkurat nå hvor det er et eneste stort anleggsområde.

Elisabeth Børde i Lillehammer kommune/Anlegg Øst forteller at anlegget skal være ferdig i mai, men Strandpromenaden og gressletta vil ikke være istandsatt før i juni. Se også dagens GD 1. april!

Hovemoenløpet 22. mai

Hovemoenløpet flytter tilbake til sletta ved Fuglekikkertårnet og løypa blir som den var i 2017. Vi har håp om bevare denne traseen også senere. Når den nye firefelt E6 kommer, vil den dele Hovemoen i to og vi vil ikke kunne bruke nordre del.

Vegmuseumsløpet 28. august

Astrid Stubberud i Norsk Vegmuseum forteller at bygget som skal romme kjøretøymuseet, er ferdig. Det arbeides nå med innredning og 9. juni skal det være stor åpning med mye kjentfolk og publikum inviteres til å se det nye kjøretøymuseet. 

Det vil bli noen justeringer rundt start og mål for Vegmuseumsløpet i forhold til slik vi hadde det i fjor og  tidligere år. Detaljene er ikke i orden ennå, men vi håper at justeringene skal bety at vi får en fin løype vi kan bruke i mange år. Parkeringsarealene har blitt veldig bra.

Det bygges mye i Lillehammer, men vi håper at det ikke blir behov for nevneverdige endringer i de andre løpene. 

Her finner du hele terminlista!

 
Da ses vi onsdag etter påske! / Huske å melde deg på hele karusellen innen søndag.

Postet av Litrim den 27. Mar 2019

Da ses vi etter påske, sier Eirik Torbjørnsen, Hanne Mjøen Maridal og Per Martin Johansen i filmen som skal promotere Sørdalskarusellen 2019. Alle tre blir å finne på startstreken i Kringsjåløpet 24. april. Sonia Øverbekk og Gyda Nordhagen har stått for produksjonen som er laget i samarbeid med Global Active City og Bengt Fjeldbraaten, folkehelsekoordinator i Lillehammer kommune. 

Husk å melde deg på til Sørdalskarusellen senest søndag 31. mars for å få lav pris.
Påmeldingsmeldingsportalen finner du her!


Se filmen her:

Hjelp oss å dele videoen så flest mulig får se den!

En måned igjen til Kringsjåløpet - hvorfor bør du være med?

Postet av Litrim den 21. Mar 2019

En måned igjen til Kringsjåløpet og bare noen dager til første frist for påmelding går ut. Vi har spurt noen ivrige deltakere om hvorfor de deltar i Sørdalskarusellen, om favorittløp, om årets mål og om de har synspunkter på arrangementene. 

Siste frist for å melde seg på til lav pris for hele Sørdalskarusellen er 31. mars. 

Her kan du melde deg på!


Eirik Torbjørnsen
Nytilsatt leder i Birken og feiret sitt første renn med å runde 50. Han fullførte Sørdalskarusellen for første gang i fjor.
Hvorfor deltar du i Sørdalskarusellen?
• Sørdalskarusellen er en serie flotte løp som passer meg utmerket. Jeg har vært med i flere år nå. Jeg liker ikke å trene med høy intensitet, så jeg bruker løpene spesielt på vårparten til å tvinge meg selv litt ned i «kjeller`n» som oppkjøring inn mot Birkebeinerløpet.
Har du noe favorittløp?
• Ja, det har jeg. Jeg er ikke hurtig og skapt for de korte løpene, men har en brukbar kapasitet og motor, og jeg foretrekker derfor de litt lengre løpene. Mitt favorittløp blir derfor Strandtorgetløpet, der jeg kan holde et stabilt marsjtempo over tid.
Hva er årets mål?
Årets mål er som i fjor:  Å fullføre karusellen. Jeg skal forsøke å få med meg så mange som mulig i hvert fall.
Synspunkter om arrangementet?
Sørdalskarusellen er en flott tiltak for bedre folkehelse. Det gjør meg oppriktig glad å se at så mange unge mennesker deltar og har glede av løpene. Arrangøren og dens medarbeidere gjør en fantastisk jobb. Atmosfæren før og etter løpene er også svært hyggelig.
Juni Stavne
Ansatt hos Lillehammer Tannhelse. Kåret til årets trimmer i fjor og har fullført karusellen to ganger.
Hvorfor deltar du i Sørdalskarusellen?

Jeg deltar på sørdalskarusellen fordi det er en viktig faktor for fysisk og sosial helse, og ikke minst konkurranseinstinktet!

Har du noe favorittløp?
• Det må nok bli Olympiaparkløpet! Fordi det er blytungt til å starte med, og så går det bare en vei, og det er nedover mot mål!
Hva er årets mål?
Å fullføre alle 10 løp med et smil om munnen!
Synspunkter om arrangementet?
Meget positivt! Håper flere får øynene opp og ikke er redde for å delta, dette er for alle!
Hanne Mjøen Maridal.
Aktiv idrettsjente som satser og vinner mange løp i Sørdalskarusellen.  Hun er student og medlem av LIF. Har vært med i flere år, men fullførte Sørdalskarusellen for første gang i fjor.
Hvorfor deltar du i Sørdalskarusellen?

Fordi det er en veldig god forberedelse midt i uka til kommende løp i helgene. Jeg er som regel ute og løper intervaller på onsdager likevel, og da er det ypperlig å kunne ta hardøkta i Sørdalskarusellen, og få litt konkurransetrening på kjøpet!

Har du noe favorittløp?
Før var jeg veldig glad i Mesnaelva Opp, men siden jeg har beveget meg bort fra motbakkeløping og over på mer flate løp, må jeg si at det er litt vanskeligere å velge. Jeg synes egentlig de fleste løpene er veldig greie, men kanskje litt ekstra stas med Kringsjåløpet, siden det er selve starten på karusellen. - Det er ofte deilig å kjenne på det å konkurrere igjen!
Hva er årets mål?

Årets mål i Sørdalskarusellen må jo selvsagt være å få så mange individuelle seire som mulig, som det konkurransemennesket jeg er. Men det viktigste er å kjenne på flyt, og at jeg skal få en god og lystbetont økt med god pushing fra andre løpere!

Årets mål hovedsakelig sett er å se 33-tallet på 10km, og under 1:17:00 på halvmaraton.

Synspunkter om arrangementet?
Jeg trives veldig godt med Sørdalskarusellen, mye på grunn av veldig god tilrettelegging og stemning rundt arrangementene. Synes det er bra at deltakertallene har blitt såpass solide!
Per Martin Johansen
løper for fylket (FYK), har fullført Sørdalskarusellen 12 ganger - flere år med alle løpene. Per Martin har fullført Birken 23 ganger og tatt 13 merker.

Hvorfor deltar du i Sørdalskarusellen?
Deltar fordi jeg synes det er morsomt å løpe og å konkurrere med de som typisk ligger på rundt samme tid. Lettvint og praktisk å slenge seg med og kan løpe hjemmefra til mange av løpene.
Har du noe favorittløp?
Hovemoløpet - sikkert fordi jeg har gjort det brukbart der og glad i sti og litt teknisk underlag.
Hva er årets mål?
Prøve å få med meg alle løpene og gjerne på litt bedre tider enn i fjor.
Synspunkter om arrangementet?
Veldig bra, lavterskel og sosialt.Vel gjennomført Birkebeinerrenn 2019

Postet av Litrim den 18. Mar 2019

Det ble en fantastisk dag over fjellet for de 8442 som gjennomførte lørdagens Birkebeinerrenn. Foto: Geir Olsen/Birken

Birkebeinerrennet 2019 er over og arrangørene kan se tilbake på to flotte helger hvor det meste har vært på stell. Mange blide deltakere var å se i målområdet og langs løypa var det mye folk som heiet på sine favoritter.

Det var lite av uhell og arrangørene brukte veldig lite tid på pressekonferansen etter rennet. Her er alt på stell.

Her er produksjon av artikler jeg har laget for Kondis.no:

- Petter Eliassen suveren vinner av Birken

- Justyna Kowalczyk tok sin tredje Birkebeinerseier på rad.

- Bildegalleri fra målområdet.

- Adelskalenderen for merksankerene i Birkebeinerrennet

- Åsmund fridde til sin Ida ved målgang i Birkebeinerrennet

- Arve Tellefsen gikk for sin avdøde venn, Ola Kvaale.

- Stor entusiasme blant utøvere og lag i StafettBirken

- Simen Sveen og Annika Taylor vant SkøyteBirken

- Supre forhold da UngdomsBirken ble arrangert søndag 10. mars

- Se video fra BarneBirken 2019

- Samleside for Birkebeinerrennet 

Det er så mange historier vi gjerne skulle formidle, men det er umulig å få med seg alt. 

DSC09489-Eirik-Torbjørnsen.jpg

Ny daglig leder passet på å runde 50 på hoveddagen på lørdag og har all grunn til å smile. Imponerende hva staben og de frivillige får til!

Eneste skår i gleden er TV-dekningen i regi av Visma Classics som kun har fokus på eliten - TV-sendingen har ingen ting fra andre klasser i startområdet. Her misunder vi svenkenes dekning av Vasaloppet hvor SVT har vært med siden 60-tallet. NRK synes å ha liten forståelse for breddeidrett.

 Foreløpig har vi bare påmeldingstall. 

Planleggingen av neste års Birekbeinerrenn er allerede i gang. Melder du deg på før torsdag 21. mars får du ekstra rabatt. Neste år går Birkebeinerrennet 21. mars 2020.
Praktisk informasjon fra Birken

Postet av Litrim den 5. Mar 2019

Her kommer nyhetsbrev fra Birken.

Velkommen til Birken Skifestival! Vi gleder oss over gode påmeldingstall og flotte forhold i Birkebeinerløypa - er du klar? 


Alt på start - nytt i 2019
I år henter du ditt startnummer rett ved start på Tingstadjordet, Rena 


Magasin og program
Les magasin og program til Birken Skifestival digitalt

Engangslisens
 Har du husket å løse engangslisens? Har du årslisens på ski registrerer du ditt idrettsnummer på Min Side.  Les mer om skilisens


Bestill buss og parkering
 

Birkenovernatting på Rena
Birken tilbyr madrassovernatting - bestill her


Reise og bo
 Med start og mål på to forskjellige steder kan logistikken by på utfordringer. Det er mange måter å løse denne logistikken på.  Vi gir deg de ulike alternativer her. 

Endelige startpuljer
 Endelige startpuljer settes i uke 9 og 10.  Du laster ned ditt startkort og ser din startpulje på Min Side


Starte i samme pulje? Frist 5. mars

Deltakere som ønsker å starte i samme pulje i Birkebeinerrennet, kan få samlet start i en av de useedede puljene. Les mer om samlet start til Birkebeinerrennet. 


Frister
Se alle frister til Birken Skifestival.
 Endre hentested av startnummer? Frist 3. mars


Birkenkolleksjon
Kjøp Birkenlue, pannebånd, drikkebelte og RaceX-trøye fra Swix


Enda ikke påmeldt?
 Du vet du skal gå Birken, men er fortsatt ikke påmeldt.  Meld deg på nå.


Velfortjent Birkebeinerheder til Åge Ludvigsen

Postet av Litrim den 26. Feb 2019

Åge Ludvigsen fikk overrakt Birkens Hederspris på Skikafeen i formiddag. Nytilsatt daglig leder av Birken Eirik Torbjørnsen hadde med seg en overraskelse i møtet med skientusiastene. Blomster og diplom ble overrakt under møtet til stor applaus. En karaffel og innrammet diplom vil Åge få ved en senere anledning. 

I statuttene for Birkens hederspris står det å lese: "Ved tildeling av prisel skal det legges vekt på at vedkommende gjennom lengre virke har opptrådt forbilledlig og bidratt til Birkebeiner-arrangementenes anseelse og utvikling, eller på annen måte er knyttet til et eller flere av arrangementene gjennom uegennyttig innsats, medmenneskelighet og gjennom sitt eksempel er/har værten stimulans for et eller flere av Birkebeinerarrangementene.

Prisen skal primært tildeles for frivillig innsats og engasjement, men kan også tildeles en deltaker i et eller flere av arrangementene."

Birkens Hederspris deles i 2019 ut for 12. gang. I år går prisen til en deltager. Det er en stund siden sist.

Åge Ludvigsen har deltatt i totalt 76 ganger i et Birken-arrangement. Det er kun 7 deltagere i historien som har flere arrangement totalt enn årets hedersprisvinner. 

Han gikk første Birkebeinerrenn i 1962, der han har totalt 55 deltakelser og 53 merker. Der er kun Fredrik Lütken som gjennom historien har gått flere renn - med 60 deltagelser. Årets hedersprisvinner er den deltager med flest Birken-deltagelser for alle som er påmeldt i årets renns.

I tillegg til å gå på ski er årets prisvinner en habil løper. Han har deltatt i samtlige 21 Birkebeinerløp - og tatt like mange merker!

Birkens hederspris 2019 tildeles Åge Ludvigsen.

Til tross for stavbrekk, tok Åge Ludvigsen sitt 53. merke i Birkebeinerrennet i 2018. Han fikk ny stav av Marit Haugen og her sier han takk for lånet etter målgang.

Gratulerer med en velfortjent pris Åge!


Digitalt påmeldingsbevis til de som melder seg på innen utgangen av februar!

Postet av Litrim den 19. Feb 2019

Edvard Fossum Olstad var den første til å melde seg på til Sørdalskarusellen 2019. Han har alt fått sitt påmeldingsbevis og vi har fått lov til å bruke det på sidene våre.  Foto av Edvard er tatt av Jørgen Skaug under Olympiaparkløpet i fjor høst! 

Edvard som representerer Øyer Tretten IL, har fullført Sørdalskarusellen to ganger tidligere. Han stiller i klasse 12 - 15 år.

Alle som melder seg på innen utgangen av februar får et digitalt påmeldingsbevis som sendes deg på epost. Har du deltatt i Sørdalskarusellen tidligere så har vi antakelig bilde av deg som vi vil bruke. Er du nykommer og ikke deltatt i karusellen tidligere trenger vi et bilde til bruk på påmeldingsbeviset.

Påmeldingsportalen til Sørdalskarusellen finner du her!
Påmeldingsportalen for Sørdalskarusellen åpner fredag 15. februar kl 09:00.

Postet av Litrim den 13. Feb 2019

Fredag morgen klokka 9:00 åpner vi påmeldingsportalen for Sørdalskarusellen 2019. Bli den første som melder seg på!  Har du ambisjon om å fullføre alle ti vil det lønne seg å melde seg på nå. Du sparer litt - de ti første får digitalt påmeldingsbevis med bilde hvis du har deltatt tidligere. Foto: Jørgen Skaug!

Påmeldingsportal åpner 15. februar kl 9:00 klikk her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Lenke til påmeldingen kommer her. Du kan melde deg på hele karusellen eller for et enkelt løp. Datasystemet som Litrim bruker er utviklet av og driftes av EQ-Timing.

- Startkontingent for hele karusellen fram til og med 31. mars er kr 725,-.
- Startkontingent for hele karusellen 1. april - 24.april kl 18:00 er kr 815.

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen.
- Startkontingent løpsdagen fra kl 13.00 - 18.00 er kr 150,-.
- Familiepåmelding koster kr 235,- pr løp pr familie.
- Startkontingent for hele Sørdalskarusellen (10 løp) er kr 815,-.

For enkelt-løp er det kun Kjringsjåløpet som åpner 15. februar.De andre åpner dagen etter foregående løp i karusellen.

Påmeldingsportalen finner du også på hovedsiden med overskrift Påmelding i toppmenyen .

I år er det 38. gang Sørdalskarusellen arrangeres.

Les mer om Sørdalskarusellen!

Hele terminlista finner du her!
Erling Jevne med godt minne fra Sørdalskarusellen!

Postet av Litrim den 12. Feb 2019

Erling var på besøk på Skikafeen på Stasjonen forleden hvor han fortalte om sin glimrende karriere. Han kom også inn på sine erfaringer med Sørdalskarusellen som han brukte aktivt i sitt treningsopplegg. Her forteller han om 5000 meteren i 1990 som avsluttet sesongen. 

Se videoen her!


Her er sammenlagtresultatene fra 1990.  På side 3 på 11. plass i klasse M1 finner du Erlings resultater i 1990. Der han løp 5000 m på 14:59 den 26. september. Det var sent og kaldt.

Samme år løp han også Rabbeløpet som gikk fra Øyer Stasjon, hvor han også vant. Treningskameraten Håvard Moheim kom på andre plass.

Nå har sønnen Erik Johannes (stående) tatt over stafettpinnen som deltaker i karusellen. Her er Erik Johannes sammen med Birk Strand Bjørnaa i Kanthaugenløpet.

Husk at påmeldingsportalen åpner 15. februar kl 9:00.

Årets plakat er ferdig - påmelding til Sørdalskarusellen starter 15. februar

Postet av Litrim den 22. Jan 2019

Slik ser årets plakat ut. Den er ikke ferdig trykket, men du kan laste den ned i originalstørrelse her! 15 februar er planlagt dato for påmelding til Sørdalskarusellen 2019. Litrimstyret har bestemt at det blir samme priser i 2019 som i fjor.

Påmeldingsportalen finner du her - åpner 15. februar kl 9:00

I år er det 38. gang karusellen arrangeres og første løp Kringsjåløpet går onsdag etter påske, den 24. april.

Her kan du laste opp plakat i originalversjon!

Årets terminliste finner du her!

Ny løpssponsor i år blir Fjellpulken som blir løpssponsor for Flømyrløpet 21. august 2019. 

19. januar kunne GD fortelle at Dag Ulven tar over som daglig leder i familiebedriften Fjellpulken. Etter 20 år i ledelsen overlater Anne Rustadstuen ledelsen til Ulven.

Siden 1963 har Fjellpulken blitt produsert på Lillehammer. Dag Ulven forteller til avisa at barnepulken er på retur, men at salg av turpulker har økt.

Dag Ulven er en ivrig løper og fullførte alle 10 løpene i Sørdalskarusellen 2018 - første året han klarte å fullføre karusellen.

Les mer om Fjellpulken på GD.no (abonnenter)

___________________