Trappeløp - 936 trinn i Lysgårdsbakkene.

Postet av Litrim den 21. Sep 2015Ungdoms-OL inviterer til aktivitetsdag med trappeløp i Lysgårdsbakkene.
Les artikkel om løpet på GD.no

Det blir aktiviteter for alle i bakken hele dagen fra 10-16, for store og små, unge og gamle. I tillegg til trappeløp blir det laserskyting, trampoliner, kasseklatring, klatrevegg, minihoppbakke m.m. Det vil også bli mulig å kjøpe seg noe godt, så har man energi til en aktiv dag i bakken.

== Hvem er raskest opp Lysgårdsbakkene? ==
Kl. 12 utfordrer vi til trappeløp i Lysgårdsbakkene, 936 trappetrinn rett opp. Det blir konkurranseklasse med 100 plasser, men det blir egen trimklasse og fullt lov å gå trappene i eget tempo. Deltakelse er gratis i begge klasser, men konkurranseklassen krever påmelding via MinIdrett innen 25. september. Påmelding her: http:/.../bit.ly/trappelop


== Program ==
Konkurransestart kl. 12.00
Trimklasse start kl. 13.00
Premieutdeling kl. 14.00
Aktiviteter for alle i bakken fra kl. 10-16.

Hvor mange tusen trappetrinn klarer vi å gå sammen?
Har du en venn du vil utfordre til duell?

== Transport ==
Gratis shuttlebuss går hver halvtime mellom skysstasjonen og Lysgårdsbakkene, fra 9.45-15.45.

Bussen går fra skysstasjonen hver halvtime via Brubakken, Bjærkebekk og Birkebeineren hotell. Bussen går selvfølgelig også tilbake, men hopper over Brubakken på returen.Torjus nummer 4 i Trippelen

Postet av Litrim den 30. Aug 2015


Torjus Loen lyktes ikke å beholde ledelsen i Trippelen i UngdomsBirkens 16 årsklasse. Jeg "punga" sa en tapper Torjus da han trillet forbi oss i målområdet. Punkteringen gjorde at han endte utenfor pallen og ble nummer fire.Det var en optimistisk gutt som satt i første posisjon på startstreken. Torjus tok straks teten og ledet ut av stadion og inn på Sjøseterveien. Torjus endte på 21. plass i rittet med punktering og altså nr 4 i Trippelen.

Far Fritjof Loen tok sitt 8. merke på lørdag, mens Tiril ble nummer 12 i klasse 14 år i UngdomsBirken. Litrim gratulerer med flott innsats i Birken!Familien Loen klar for Birken

Postet av Litrim den 27. Aug 2015
Torjus, Tiril og far Fritjof Loen er klare for Birkebeinerrittet, Torjus og Tiril først på søndag på UngdomsBirken, mens Fritjof er selvsikker på å klare sitt 8. merke på lørdag.
Men først var trioen på plass på Vegmuseumsløpet på onsdag hvor alle tre har full pott med sikte på å fullføre alle 10 løp i Sørdalskarusellen. Trioen mente det er god tid til restitusjon før rittet.

Familien har alle ambisjoner, men de er nok mest spent på Torjus som leder trippelen før siste øvelse, syklingen. Fokus blir da på 16 årsklassen på søndag og spenningen består i om han klarer å beholde ledelsen og ta hjem trippelen. Listene er saumfart og det kan se ut som de argeste konkurrentene på sykkel ikke er med på trippelen. Med bosted Lillehammer har det vært spesialtrent i løypa og de har trent på slangeskifte hvis det blir punktering.


Her fra starten i vegmuseumsløpet med Torjus først med startnr 93 og Fritjof (92) på hjul - junior har nok tatt over.Tiril midt i bildet med konkurrent og treningsvenninne Julie Egeberg Moger

Vi ønsker lykke til i helgen og håper å bringe bilder fra begivenheten.

9. september er familien Loen på plass i Olympiaparkløpet. Fritjofs forteller at det er hans favorittløp - onsdagene med Sørdalskarusellen er festkveld for familien Loen.
Hafjell Opp 12. september - gratis startnummer trekkes ut i Sørdalskarusellen.

Postet av Litrim den 26. Jul 2015


Lørdag 12. september arrangerer Øyer Tretten IF ski og Pellestova bakkeløpet Hafjell Opp, start på skitorget i Øyer og mål ved Pellestova, løypa måler nøyaktig 7,8 km og har en total stigning på 860 meter.

Bildet er fra Hafjell Opp sitt høyeste punkt Hafjelltoppen, 1065 meter over havet. Jotunheimen og fakkelmannen i bakgrunnen.


Det er løperdrikke halvvegs på distansen ved Mosetertoppen. Arrangørens målsetting er å nå så bredt som mulig mht deltagelse. Hafjell Opp er et glimrende løp for friidrettsløpere som satser motbakkeløp, det er like bra for en langrennsløper som ønsker seg en tøff distanseøkt og ikke minst er det plass til mosjonsløperne enten de deltar i vanlig klasse eller i mosjonsklassen, med eller uten staver.

For de yngste, dvs 15 år og yngre, så er det en kortere variant med start på Mosetertoppen og samme målgang som den lange løypa ved Pellestova. Løypelengde 3,8 km, total stigning 295 meter. Den korte løypa har også egen mosjonsklasse, så det er definitivt plass for alle!

Arrangementet er et meget godt samarbeid mellom ØTI, Pellestova, Mosetertoppen og Hafjell. Det er gøy å dra i gang et arrangement med slik entusiasme. På sikt er målet å virkelig sette både Hafjell Opp og Hafjell Skimarathon på arrangementskartet!

For mer info og påmelding, gå inn på

Arrangøren ønsker å gi bort 3 stk startnummer til deltagerne i Sørdalskarusellen 2015, hhv ett startnummer i Flømyrløpet den 19. august og to startnummer i Vegmuseumsløpet den 26. august.
Konkuransehelg på Lillehammer

Postet av Litrim den 29. Jun 2015Endurance Challenge er avlyst for 2015! Se arrangørens Facebook-side!

Det nye konseptet Endurance Challenge testes ut på Lillehammer fra 2.-4.Juli i år og vil forhåpentligvis etablere seg fullt ut fra og med neste år. For årets arrangement som består av 5 konkurranser på tre dager, så stiller sterke utøvere som Morten Eide Pedersen (bildet fra Maihaugenløpet) fra Team Exspirit.Landslaget i Militær Femkamp og Team Leaseplan opp på flere av øvelsene, noe arrangør Cato-André Granseth er glad for. Det betyr at vi får testet opplegget og logistikken med svært kompetente utøvere allerede år en, sier Granseth. Formatet er lagt opp slik at alle kan delta og alle konkurranser skal være overkommelige for den vanlige mosjonisten samtidig som det blir en utfordring for proffene med det programmet som nå er lagt.

Åretsprogram består av 10km gateløp, en hemmelig konkurranse, hinderløp, rulleskirenn og motbakkeløp. Jeg tror hinderløpet inne på Maihaugen blir rosinen i pølsa for dette året mener Granseth. Der har arrangøren fått med seg Trond Vognild fra det Militære femkamplaget til å legge løypa.Konkurransene er lagt på forskjellige steder rundt omkring i Lillehammer med gågata som base og kjerne. Gateløpet vil ha start og mål i gågata på Lillehammer og vil gå fire runder i en 2,5km sløyfe i byen. Hinderløpet foregår inne på Maihaugen og der vil deltakerne forflytte seg fra 1700-tallets gårder til 2000-tallets tettsteder. Rulleskirennet som foregår i fellesstart går i rulleskiløypa inne på Birkebeineren skistadion og der kommer også bakkeløpet i mål. Det starter nede i byen og går via Håkons Hall og opp trappene i Lysgårdsbakken til målgangen innen på stadion. Den eneste konkurransen arrangøren ikke vil si noe om er The secret challenge. Det eneste deltakerne der får vite er at de skal møte opp på Sport1 Lillehammer lørdag morgen og at de skal løpe langt! 50kr av hver startkontingent går direkte til Right to play sitt arbeid i Tanzania og Jimmy Vika i Right to Play sier følgende om årets arrangement: Det første som slår meg er muligheten man har i forhold til å velge mellom flere forskjellige konkurranseformer. Enten du er mosjonist, langrennsløper, skiskytter eller løper, her finner du noe som passer deg. Jeg tror også mange synes at det er spennende å kunne måle krefter med gode utøvere i forskjellige grener.

Premier er levert av Sport1 Lillehammer og SWIX, så årets prøvearrangement blir en flott test for utøverne!

Årets program er som følger:

Program:

Torsdag:

19.00 – 10km Street Challenge (Lillehammer sentrum)

Fredag:

09.30 – The secret challenge (Målgang Lillehammer sentrum)

14.00 – Foredrag med Morten Eide Pedersen

18.30 – Obstacle challenge (Maihaugen)

Lørdag:

09.30 – Cross country rollerski challenge (Birkebeineren stadion)

13.00 – Uphill Challenge (Start: Lillehammer Sentrum – Mål: Birkebeineren Stadion)


Mer info finner du på: www.endurancechallenge.no