Lillehammer Røde Kors Hjelpekorps er med på Tour of Mjøsa og Sørdalskarusellen.

Postet av Litrim den 14. Aug 2019

Litrim har inngått en avtale med Røde Kors Hjelpekorps om Tour og Mjøsa og Sørdalskarusellen. I fjor hadde vi en ordning med innleid hjertestarter. Nå får vi en mer en utvidet tjeneste for våre deltakere. Dette er et viktig bidrag for å skape trygghet rundt arrangmentene våre som har vokst seg store. I Tour of Mjøsa har de to lag med.

Hjelpekorpset ble stiftet 24. Januar 1942, med varierende aktivitet gjennom årene. De siste tre årene har aktiviteten økt etter en liten nedeperiode og vi er per i dag 25 aktive i Hjelpekorpset. Vi søker stadig nye medlemmer og håper at dette tallet øker med årene. Vi er primært et vinterkorps, og vårt dekningsområde er rundt Nordseter, der har vi vakthelger gjennom hele vintersesongen. Denne avsluttes med en storvakt i påska, der vi bemanner hytta med ca 10 førstehjelpere hele døgnet i 10 dager.

Vårt hovedoppdrag er søk og redning fra fjord til fjell, vi deltar på søks- og redningsoppdrag etter henvendelse fra politi eller AMK.

Ved siden av dette avholder vi kurs for egne medlemmer og eksterne bedrifter/organisasjoner. Vi er også ofte leid inn til forskjellige arrangementer som feks, idrettsarrangement, konserter og andre kulturhendelser. Gjennom året deltar vi på ca 15 slike arrangement som sanitetsstøtte. 

Operativ er Jørgen Ertzgaard


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.