Seks innenfor sekundet i spurten på Romjulsrennet på Sjusjøen

Postet av Litrim den 30. Des 2018


Romjulsrennet ble en jevn affære blant gutta - Sluttiden på disse gutta var alle 57:06 med Vetle Thyli, Raugfoss IL Team Kaffebryggeriet som hårfin vinner. Resultatlisten forteller ikke hvordan tiendedelene fordelte seg mellom Thyli på førsteplass og Øystein Pettersen på 6. plass. Jevnt ble det og i mål ble det ganske kaotisk. 

På bildet ser vi at Vetle Thyli får slengt foten først i over mål foran Anders Mølmen Høst som i tumultene etter målgang var uheldig å brekke den ene skia.

Her er resultatene

Les Rolf Bakkens artikkel på Kondis.no

I alt var det 495 som fullførte rennet. På årets nest siste dag var det mye folk å se på Sjusjøen. Som vanlig arrangerte Brøttum IL Romjulsprinten på en utmerket måte.

Morten Eide Pedersen ledet ved Midtfjellet, men det var et stort felt som han dro med seg. Morten spurtet inn til en tredjeplass totalt. 

 

Mari Nordlunde (t.h.), staket inn til andreplass totalt, mens søsteren Marte noterte en fin fjerdeplass. Begge valgte blanke ski og staket hele veien. Marte syntes det ble litt slitsomt for armene, men var godt fornøyd med løpet.

Best blant jentene ble Margrete Røssum Dyrhovd fra Krødsherad IL / Team Synnfjell. Her er hun i duell med Lasse Leth-Olsen, NRBR.

Team Mosertoppen Skiline var godt representert og godt synlig med sine hvis skidresser. Fra venstre Erik Haugsbø Gulli (416), Ola Kjonerud (194), , Svein Ove Husnes (335), Eirik Røysheim (172), Bjørn Ola Sætha og Frode Stiansen.


I alt 469 startet i konkurranseklassen og 26 i klasse for trim.  Stian Berg fra Hamar Skiklubb tok starten. Han endte tilslutt på 9. plass. 

Anders Fauske- Sjøstedt, Lyn Ski var førstemann i mål i trimklassen. Det gikk så fort at arrangementsstaben ikke helt hadde fått summet seg. Trimmerne gikk 5 km.

Her er dobbelt pall med Vetle Thyl, Raufoss IL Langrenn/Team Kaffebryggeriet og Margrethe Røssum Dyrhovd, Krødsherad / Team Synnfjell på det øverste trinnet, Mari Nordlunde, Follebu Skiklubb og Anders Mølmen Høst, Lyn Ski / Team Serneke på sølvplass, Elena Rise Johnsen, Asker Skiklubb og Morten Eide Perdersen, Lillehammer Skiklub / BN Bank på bronseplassen. Her er bevisene på pengepremiene og vandrepokaler til de på toppen. Begge fikk første napp. Øystein Pettersen har to napp i pokalen fra tidligere. 

Se også samleside for Romjulsrennet på Kondis.no!
God Jul og Godt Nytt År!

Postet av Litrim den 22. Des 2018

Litrim ønsker deltakere, samarbeidspartnere, frivillig og alle ellers som er interessert i mosjonsidrett en riktig 

god jul og et godt nytt år!

Håper vi får se mange av dere på startstreken 24. april da den 38. sesongen av Sørdalskarusellen går av stabelen.

Sett av datoen for Tour of Mjøsa 16. - 18. august. Lenke Her. Litrim står for siste løp - motbakkeløpet fra Lågen til toppen av Lysgårdsbakken (tilnærmet lik Mesnaelva opp). Det er ennå noen få startkontingenter med hotellpakke igjen. 

Terminlista for Sørdalskarusellen finner du her!  På meldingen starter ca 1. mars.


Noen har planlagt 2019-sesongen. Eivor Løkken fikk kalender i presang med datoene for Sørdalskarusellen 2019 på. June Olaussen står bak presangen. Her er mai måned hvor datoene for Maihaugen, Strandtorget og Hovemoen er nedtegnet. Dette er en fin idé til presang for ivrige mosjonister.
Kondis med 210 turrenn i sin terminliste!

Postet av Litrim den 17. Des 2018

I bladet Kondis nr 8 finner du terminlista for turrennsesongen 2018/ 2019 som eget bilag (Kondis nr 9). For Hedmark Oppland starter turrennsesongen på Sjusjøen med Romjulsrennet som bruker å ha god oppslutning.  Så går det slag i slag utover vinteren med Skeikampenrennet 5. januar og Finntjernløpet som arrangeres for 42. gang 20. januar. Kjøldilten arrangeres for 54. gang 27. januar. Turrennene i Hedmark bruker også å ha god oppslutning av langrennsløpere fra vårt distrikt så datoene finner i lenken nedenfor:

Her finner du terminlista for Hedmark og Oppland!

Vi vil bringe resultater fra rennene litt ned på hovedsiden på www.litrim.no.  

Her kan du lese om Romjulsrennet for 2018. 

I Kondis nr 8 finner du også en oppsummering fra Sørdalskarusellen 2018.


Webadressen til Kondis er www.kondis.no .
I dag 10. desember kl 21 åpner påmeldingsportalen for Tour of Mjøsa

Postet av Litrim den 10. Des 2018

Her finner du lenke til påmeldingsportalen: https://www.tourofmjosa.com/

I kveld har du mulighet til å melde deg på og bli blant de 50 første som får billig overnatting i Wood Hotel i Mjøstårnet. 

Denne annonsen står i HA i dag:


Se også artikkel i GD på fredag 7. desember! Ligger bak passord fra GD.
Det er klart for Tour of Mjøsa

Postet av Litrim den 23. Nov 2018

I august 2019 blir det løpefest I Lillehammer og fire andre Mjøsbyer. 16.-18. august går nemlig startskuddet for nyvinningen Tour of Mjøsa. I dag var det pressemøte ved Mjøstårnet med arrangører og presse tilstede. 10. desember 21:00 åpner påmeldingen - da må du være parat - les hvilke fordeler du får ved å melde deg på tidlig lenger ned i artikkelen. 

Bildet: Litrim er en av arrangørene - her er Jannike Berg Leonhardsen og Finn Olsen ved Mjøstårnet som også skal huse Wood Hotels. Foto: Jørgen Skaug!

Her er navnene på de som skal være med å arrangere Tour of Mjøsa, fra venstre Leif Asbjørn  Seegaard og Trond Barhel fra Gjøvik FIK,  Bård Venholen fra friidretskretsene i Hedmark og Oppland, Endre Hjelseth fra Ottestad IL, Dag Kåshagen fra Moleven IL og friidrettskretsene, Jannike Berg Leonhardsen og  Finn Olsen fra Litrim. Foto: Jørgen Skaug

Dette er helt nytt innen løping forteller initiativtaker Dag Kåshagen fra Idrettskretsene. Vi er godt kjent med Tour de France, Tour de ski og Tour of Norway. Det er imidlertid på ski og sykkel. Nå får løperne sin egen  «tour»  Og starten blir i Moelv.
Eller egentlig i Brumunddal. For prologen er fredag kveld, som trappeløp i verdens høyeste trehus, Wood Hotel.  Mer enn tre hundre meter med trapper skal forseres.


Så fortsetter sirkuset med første etappe i Moelv lørdag morgen, med start  i Idrettsvegen og mål i Idrettsparken. Det er en 5 km hvor første halvdel går på asfalt i Industrivegen, så svinger løypa inn i Moskogen ved Gjenvinningsstasjonen og går på flotte stier helt frem til Frislivegen i andre enden av skogen, så er ned Sjølivegen, Puttenvegen og Strandvegen til Idrettsparken.  Løypa er allerede merket i Strava for de som bruker lastet ned deres app.  Da er det bare å teste løypa å sjekke hvordan en ligger an. Løypa vil bli godt merket så fort snøen er borte til våren.  


Andre etappe foregår i Gjøvik. Det er også en 5 km i idylliske strandpromenaden langs  Mjøsa.  


Søndagen starter med ny 5 km, denne gang i Hamar og med det mye omtalte stupetårnet som bakgrunn. Antagelig vil deltagerne få mulighet til å teste stupeferdighetene også.  

Sindre Bjørnstad Skar har akkurat passert en av de brattere delene av løypa med Mjøsa i bakgrunnen (foto Jørgen Skaug)

Avsluttingen på Tour of Mjøsa er lagt til Lillehammer, med start ved Strandtorget. Så er det jo slik at en avslutting på en tour gjerne skal være litt spektakulær. Det blir denne også.
De 50 beste i sammendraget startes i jaktstart, og første mann/kvinne til toppen av Lysgårdsbakken er vinnere. 

Løypa på Lillehammer er identisk med Mesnaelva opp, men er forlenget noe. Starten går ute på gresssletta sør for Strandtorget og mål er dratt litt ut på sletta ovenfor Lysgårdsbakken DVs ved Kanten Kro.

I Tour of Mjøsa kan en velge å stille i et eller flere av løpene, men for å komme på sammenlagtlista må en selvfølgelig stille i alle fire løpene forteller Dag Kåshagen i Hedmark og Oppland Friidrettskretser, som er initiativtagere til nyvinningen.


Vi åpner for påmelding for «full pakke» altså alle fire løpene allerede 10. desember og det vil bli kamp om plassene. De 50 første påmeldte får nemlig en eksotisk opplevelse i tillegg til løpeturene. Overnatting i dobbeltrom i Mjøstårnet hører med, og ikke nok med det, de 200 som er raskest ute med påmelding får gratis tur med Skibladner fra Gjøvik etter målgang der lørdag ettermiddag og seiler inn til den nye Skibladnerbrygga i Brumunddal. Der inviteres de med på fest og moro, det er DalaMart`n i byen. De 50 som er aller raskest ute får en overnatting for to personer, de kan invitere med seg sin kjære eller en konkurrent hvis de heller vil det.  Og altså en plass på Skibladner.

Dette gjør vi som en gimmick, men også for at vi ønsker å vise frem mest mulig av det Mjøstraktene har å by på. 

Vi skal også samarbeide med Geitmyra Matkultursenter, og planen er å tilby en skoleklasse å få opplæring i hvordan høste, tilberede og servere mat, altså fra jord til bord. Og selvfølgelig med råvarer fra Mjøstraktene. Dette blir da serveringsklart til Tour of Mjøsa. Så det er bare å sette av helgen 16.-18. august.  

Søndag 18. august blir det altså en storstilt avslutning med jaktstart og avslutning på toppen. Første mann i mål vinner Touren!

Eirik Torbjørnsen blir ny daglig leder i Birken

Postet av Litrim den 20. Nov 2018

Eirik Torbjørnsen er ansatt som daglig leder i Birken AS og starter i sin nye stilling 1. januar 2019. Dette melder Birken på sine nettsider- Eirik Torbjørnsen fullførte Sørdalskarusellen i fin stil i sommer . På bildet ser vi han på oppløpet i Vegmuseumsløpet i kamp med Rune Øverlie (177) 

Dette skriver Birken om Eirik Torbjørnsen

Foto: Privat

Eirik Torbjørnsen er 49 år, født og oppvokst på Lillehammer og bosatt i Gausdal kommune. Han er nå daglig leder i Lillehammer Fotballklubb, der han har vært siden høsten 2017. Før han kom dit arbeidet han mange år i P4, der han blant annet var en profilert nyhetsanker og programleder for nyhets- og aktualitetsmagasinet "Sytten Tretti". Han har også tidligere jobbet som reporter i TV 2 Nyhetene, og tatt del i internasjonale operasjoner i Afghanistan.

- Det er med ydmykhet jeg går til jobben med å styrke og videreutvikle en allerede sterk nasjonal merkevare. Jeg har et nært forhold til de ulike arrangementene, og ser hva dette medfører av positive ringvirkninger for både folkehelse, reiseliv og næringslivet for øvrig. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben sammen med de ansatte og i nær dialog med eierklubbene, Birkens samarbeidspartnere og de mange frivillige som legger ned en formidabel og prisverdig innsats år etter år, sier Torbjørnsen.

-Jeg er glad for å få Eirik med på laget og ser frem mot et godt samarbeid, sier styreleder i Birken Hans Petter Adolfsen. Jeg er sikker på at Eirik har de egenskapene som skal til for å løfte Birken noen hakk videre, han kjenner produktet og merkevaren vår godt, sier Adolfsen.

Her er terminlista for Sørdalskarusellen 2019

Postet av Litrim den 19. Nov 2018

Sørdalskarusellen starter opp onsdag etter påske 24. april med Kringsjåløpet. Den nye Nordre Ål Skole skal stå ferdig til skolestart i august, så får vi se hvordan det ser ut der i april. Bildet er hentet fra Maihaugenløpet i fjor hvor Birk Strand Rønnestad nærmer seg mål. I 2019 arrangeres Maihaugenløpet på frigjøringsdagen 8. mai.

2019 blir det 38. året Sørdalskarusellen arrangeres. Første gang var i 1982 og 2018 var den sesongen med størst oppslutning.

Årets sesong følger samme opplegg som i fjor samtidig som vi håper at det blir litt mer forutsigbare løyper. Noen utfordringer regner vi også med i år. Det graves mye i denne byen.

Vi er ikke helt i havn  med løpssponsorene, men det regner vi med å få fulgt opp.

Her er lista - bildene er tatt av Jørgen Skaug med et par unntak.


24.04.
Kringsjåløpet
Kringsjå skole
G.Politi IL
08.05.

Maihaugenløpet
Maihaugen
Telthusplassen
SI Aktiv
15.05.
Strandtorgetløpet
Start på sletta sør for Strandtorget
Litrim
22.05.
Hovemoenløpet
Utsiktspunkt Mjøsa eller
Gausdal Land
Habil
05.06.
Mesnaelva opp
Strandtorget /
Mål
Kanten kro
Litrim
26.06.
Kanthaugenløpet
Birkebeineren
Skistadion
Ikke
bestemt
21.08.
Flømyrløpet
Skurvbrua
Nordsetervegen
DNB BIL
28.08.
Vegmuseumsløpet
Vegmuseet
Hunderfossen
Vegvesenet
BIL
04.09.
Olympiaparkløpet
Håkons Hall
Litrim

11.09.
Elvaløpet
Mellom hallene
Tele BIL


Premiedryss i Sørdalskarusellen

Postet av Litrim den 8. Nov 2018

Oddrun Hovsengen har fullført Sørdalskarusellen 35 ganger, og fikk sin velfortjente statuett for det under premieutdelingen etter årets karusell i Håkons Hall onsdag kveld - den 37. Sørdalskarusellen i rekken.

Det har vært en fantasisk sesong for Sørdalskarusellen 2018, der det har vært deltakerrekord i 9 av de 10 løpene som inngår i karusellen. Løpeinteressen i Lillehammerområdet har ikke vært så stor siden Olympic Day Run før OL i 1994. I snitt har det vært 257 deltakere i hvert av løpene.

Tekst og Foto: Jørgen Skaug

Løpene i Sørdalskarusellen arrangeres av Litrim i samarbeide med lokale bedriftidrettslag. Under premieutdelingen var Gunn Monika Husom fra Hedmark og Oppland Bedriftsidrettskrets til stede, hun takket for den innsatsen Litrim gjør for idretten i distriktet, og overrakte blomster til styreleder Finn Olsen i Litrim.

En meget fyldig resultatliste fra årets sesong i Sørdalskarusellen i pdf-format kan leses her.

For deg som savner bilder finner du mange bilder på Facebook!

Det deles også ut en egen pris til årets trimmer i Sørdalskarusellen, som er innstiftet av Trofé a/s. Prisen deles ut etter en skjønnsmessig vurdering av en jury på tre personer. Årets pris gikk til Juni Stavne fra Lillehammer Tannhelse, med følgende begrunnelse fra juryen: "Fra å hate å jogge til å delta i alle løp i Sørdalskarusellen gjør henne til en verdig vinner. Hun deltok for første gang i fjor, noe som ga henne så mye glede at løping nå har blitt en stor del av hennes hverdag. Hun er også den som hver tirsdag før et løp i karusellen motiverer og tar ansvar for å melde på oss fra Lillehammer Tannhelse."

Morten Thorsrud i Trofé delte ut prisen.


Jon Krogsveen har fullført Sørdalskarusellen 25 ganger, og fikk sitt flotte glassfat for denne innsatsen. Veteranen som har 45 merker i Birkebeinerrennet, tar veien fra Fåvang til hvert løp. - Jeg har barn og barnebarn på Lillehammer så det går greit, var hans kommentar.

Bente Størmer Steira og Simen Næss Berge har begge fullført alle løpene i Sørdalskarusellen 2018, og hadde best sammenlagt tid for alle løpene for henholdsvis kvinner og menn. Begge to fikk premie for denne bragden av Finn Olsen, styreleder i Litrim.

Mille Marie Storlien og Julie Jeistad (til høyre) delte klasseseieren i klasse kvinner 12 - 15 år. Her får de sine velfortjente krus med bilde av seg selv fra ett av løpene i premie av Jørn Breili, styremedlem i Litrim.

Alle 42 løperne som har fullført alle 10 løpene i årets Sørdalskarusell fikk et innrammet bilde av seg selv i premie, - et bilde tatt i ett av årets løp. Her får Egil Paulsrud sitt blde av Jannike Berg Leonhardsen, styremedlem i Litrim.

Løpere som har fullført Sørdalskarusellen 5 ganger fikk bronsemedaljer rundt halsen. Her ser vi fra venstre Marianne Øvstehage, Anne Størmer Steira, Ole Amund Øvstehage og Ingebjørg Wikstrøm. Medaljene deles ut av IvarHjelmseth. 

Det ble også delt ut sølvmedaljer til Marita Jacobsen og Jan Ingar Hagen for å ha fullført karusellen 10 ganger. 

De glade gullguttene Leiv R Østerhagen og Arne Stonor fikk sin gullmedalje for å ha fullført 15 ganger.

Posten BIL på Lillehammer har vært en god støttespiller til Litrim til å arrangere Sørdalskarusellen i alle 37 årene. Nå blir Posten BIL på Lillehammer lagt ned, og årets sesong var den siste der Posten BIL sto som arrangør av ett av løpene i karusellen. Finn Olsen, styreleder i Litrim, takket for samarbeidet og overrakte blomster til Einar Haugen - en av ildsjelene i Posten BIL. Einar Haugen har selv fullført Sørdalskarusellen 28 ganger.

Også i år var det mange uttrekningspremier. Hilde Ingeborg Øvstehagen vant en flott Oral-B elektrisk tannbørste, mens Marie Berger vant Asics joggesko.

Det var meget god stemning under premieutdelingen, der deltakerne studerte en omfattende resultatliste på hele 16 sider. 150 deltakere har fullført minst 6 av de 10 løpene, som må til for å ha fullført karusellen, og de fikk et stettglass med gravert logo og årstall i premie.

Et meget aktivt Litrim-styre har vært en forutsetning for den omfattende aktiviteten i årets Sørdalskarusellen, noe de frammøtte satte stor pris med spontan aplaus under presentasjonen. Til tross for at flere av løypene måtte legges om på grunn av byggeaktiviteter, har det meste gått på skinner.

Fra venstre Ivar Hjelmseth, Jannike Berg Leonhardsen, Jørn Breili, Bente Hamnes og Finn Olsen. Disse fem er allerde i gang med å planlegge den 38. Sørdalskarusellen i 2019.
Årets premieutdeling er i Håkons Hall 7. november kl 19:00

Postet av Litrim den 1. Nov 2018

Onsdag 7. november er det klart for premieutdeling i Håkons Hall  for Sørdalskarusellen 2018 med utdelinging av deltakerpremier, premier til klassevinnere og premier til all som fullførte alle 10 de som er best av de ti. I år blir det også utmerkelser til de som har fullført karusellen 5,10, 15, 25 og 35 ganger.

Vi håper riktig mange kommer på premieutdelingen og vi  oppfordrer alle til å få med seg de som glemmer at vi skal ha premieutdeling den 7. november. Invitasjon gis bare gjennom nettsiden og facebook-side og gruppe. 

Bildet viser noen av kopper som tilfaller noen av klassevinnerne.

Resultatlisten som du får utdelt i papirversjon sammen med deltakerpremien finner du her i digital versjon (PDF).

Her er programmet:

Vi følger tradisjonelt opplegg 

- Gjennomgang av årets sesong

- Utdeling av deltakerpremie og resultatliste. 

- Utdeling av premier til 18 klassevinnere

- Utdeling av bilder til de 42 som har fullførte alle 10

- Utdeling til de som fikk best av disse 10. 

- Utmerkelser til de som har fullført Sørdalskarusellen 5,10,15, 25 og 35 år.

- Årets trimmer

- Uttrekning av gavepremier fra våre samarbeidspartnere.

 Det blir enkel servering.

Her er våre samarbeidspartnere:Andreassen Blomster


Også i år blir det mange fine premier. Vi kommer tilbake til dette når det nærmer seg premieutdeling.


Her kan du lese om tidligere premieutdelinger. 

Tidligere premieutdelinger:

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2008

2007

2006
Oppsummering av en fantastisk sesong!

Postet av Litrim den 12. Okt 2018

Det er ennå en stund til premieutdelingen for Sørdalskarusellen. Den går av stabelen i Håkons Hall onsdag 7. november 2018 kl 19:00.

Vi har forsøkt å lage et sammendrag av årets sesong - det blir mye tall, men også noen bilder. Kanskje er dette en artikkel for dem som liker statistikk.

-  Deltakerutviklingen 2015 - 2018
.- Oversikt over utmerkelser i 2018
- Oversikt over de som er best av de med 10 starter

Bildet er fra Strandtorgetløpet - løpet som hadde størst økning i forhold til i fjor til tross for at løpet måtte gjøres om ganske så mye pga utbygging av vannverker i Sannom.


Deltakerutviklingen 2015 - 2018

Stor økning i deltakelsen i forhold til i fjor!


2015201620172018Endring
Kringsjåløpet32333532637716 %
Maihaugenløpet33427330737221 %
Strandtorgetløpet26027822529431 %
Hovemoenløpet21320827930710 %
Mesnaelva opp28020726832722 %
Kanthaugenløpet1681361811937 %
Flømyrløpet15813815017114 %
Vegmuseumsløpet160165205188-8 %
Olympiaparkløpet1271221251358 %
Elvaløpet11414717520115 %
Total213720092241256514 %

Ny deltakerrekord for enkelt løp - Kringsjåløpet med 377 deltakere.
Ny deltakerrekord for 9 av 10 løp.
I snitt var det 257 løpere med på hvert løp.
Strandtorgetløpet med størst prosentuell økning i forhold til i fjor.
Økning i forhold til i fjor var på 14%

Det var trangt om plassen da Kringsjåløpet ble arrangert i april. Hele 377 deltakere fullførte løpet. Dette var en formidabel ny rekord.  Den forrige var fra 2016 da 335 var med. (Foto Hans Adolfsson) Det er Gudbrandsdal Politi IL som er arrangør av Kringsjåløpet.

Utmerkelser i år

Oversikt over dem som har fullført årets karusell og som har fullført fem å eller mer. De som får utmerkelse under premieutdelingen er uthevet.

Oddrun Hovsengen har i år fullført Sørdalskarusellen for 35. gang og får 35 årsplakett på premieutdelingen. Bare to ganger har hun gått glipp av å fullføre karusellen. Samtidig har fått med seg 7 NM-titler i maraton og en pers på 2:40:48 som er en tid som lar seg høre den dag i dag. Det går ikke så fort lenger noe som skyldes hennes helsetilstand. Likevel stiller hun jevnt og trutt opp.

Gunnar Henriksen topper lista over de som har flest fullførte løp. Han fikk sin plakett for 35 løp i vår. Nå har han kommet opp i 36 år med fullførte Sørdalskaruseller.

Det er første gang vi skal dele ut utmerkelser for deltakelse på antall løp. Her er lista over de som har fullført i år og som har 5 år eller flere.

                           Meldinger      


Antall løp i år
Antall år
Utmerkelse i år
Gunnar Henriksen1036
Oddrun Hovsengen93535 års plakett
Åge Ludvigsen1032
Hanne Monica Storhagen1027
Jon Krogsveen62525 årsfat
Alfred Unosen1022
Kari-Anne Fredriksen819
Leiv Roar Østerhagen715Gullmerke
Arne Stonor615Gullmerke
Harald Austgarden614
Hege Skari713
Per Martin Johansen912
Hans Ivar Hattestad712
Børre Storhagen612
Geir STRANDBAKKE1011
Bjørn Ola Foss911
Jan Ingar Hagen1010Sølvmerke
Eivor Løkken109
Egil Paulsrud109
Helge Leonhardsen109
Svein Larsen109
Morten Thorsrud79
Jørn Gunnar Kleven78
Runar Austgarden107
Erik Thoresen67
Jens Martin Vesterås67
Fritjof Loen106
Eirik Røysheim86
Michael Myers86
Dag Amundsen86
Geir Haugen76
Bente Hamnes76
Marianne Øvstehage105Bronsemerke
Jørn Karlsen105Bronsemerke
Ingebjørg Wikstrøm105Bronsemerke
Anne Størmer Steira105Bronsemerke
Ole Amund Øvstehage85Bronsemerke
Ulf Prestegård85Bronsemerke
Torstein Rudihagen85Bronsemerke
Kjartan HELLAND75Bronsemerke

Er du usikker på hvor mange år du har fullført Sørdalskarusellen kan du sjekke det her: 

PDF-fil over alle som har fullført en eller flere løp i Sørdalskarusellen. 

PDFen er av praktiske årsaker sortert på fornavn.


Best av de som har 10 løp:

Bente Størmer Steira fikk beste tid av de som fullførte alle ti løpene i år. Her er på oppløpet under Olympiaparkløpet. (Foto Jørgen Skaug)

Kvinner:

1

Bente Størmer Steira


3:44:00.9

2

Anne Størmer Steira


4:21:26.4

3

Hanne Monica Storhagen

Lillehammer svømmeklubb

4:52:43.2

4

Ida Nyløkken


4:55:17.2

5

Hilde Ingeborg Øvstehage


5:01:17.8

6

Ingebjørg Wikstrøm

Friskis&Svettis/Lillehammer skiklubb

5:07:25.9

7

Marianne Øvstehage

Vestringen IL

5:40:47.0

Som i fjor ble det Simen Næss Berge fra Lillehammer IF som ble best blant gutta som har alle løp i Sørdalskarusellen 2018. Tiden kan ikke sammenlignes med tidene fra i fjor da veldig mange av løpene måtte endres pga diverse byggeaktivitet i byen. Her er de ti beste blant gutta.

1

Simen Næss Berge

Lillehammer IF

3:20:33.5

2

Stian Sommerseth

Somco

3:29:13.1

3

Geir Sandbakken


3:29:58.3

4

Håkon Kruse Ludvigsen

Fagerhøy leirskole

3:30:27.5

5

Geir STRANDBAKKE

Lillehammer Skiklub

3:33:02.0

6

Vegar Jensen

Ørje IL

3:41:34.9

7

Sondre Haugen

Team Parkettpartner

3:45:37.6

8

Torstein Ous

Søre Ål il / Team Sport1 Lillehammer

3:47:59.7

9

Geir Morten Brandhaug

Roterud IL

3:53:06.3

10

Fritjof Loen

Team Mosetertoppen Skiline

3:53:33.8
Fine forhold for Fjellpulkmila på Stampesletta

Postet av Litrim den 7. Okt 2018

Lillehammer IF arrangerte Fjellpulkmila på Stampa i ettermiddag. August Flø fra Fredrikstad IL ble best av de som startet i aktiv klasse mens Lillehammer IFs egen Ania Zielinkiewicz var eneste kvinne i aktiv klasse.

I mosjonsklassen ble det litt klabb og babb med rundehenvisningen hvor Christer Opsann ble anvist siste runde etter 23. runde og han trodde han løp inn til 10000 m en runde for tidlig. For sent oppdaget han at han skulle løpe en runde til. Resultatet skulle vært korrigert.

1
August FløFredrikstad IF32,06,26
2
Gishe Abdi WakoLillehammer IF32,56,65
3
Simen Næss BergeLillehammer IF33,00,34
4
Trond VognhildLillehammer IF33,35,54
5
Ibraham BurasBUL34,25,97
6
Lars EngsethLillehammer Skiklub34,45,47
7
Jarle JakobsenMoelven IL35,22,02
8
Terje GulbrandsenBDO Innlandet35,27,33
9
Elyas TesfamichaelLillehammer IF36,07,27
10
Øyvind HasliEina IL36,19,16
11
Geir SandbakkenLillehammer36,22,59
12
Torjus LoenLillehammer36,30,95
13
Morten GrønnebergAsker Skiklubb Friidrett36,32,88
14
Knut LiumNordre land IL36,39,96
15
Håkon Kruse LudvigsenFagerhøy leirskole36,46,47
16
Fritjof LoenLillehammer39,27,72
17
Frode KorsmoMoelven IL39,52,55
18
Kristian JohansenTeam Parkett Partner40,38,47

Tiden til August Flø, Fredrikstad IF ble 32:06, 26 og var helt suveren i mål. Han skulle gjerne under 32, men det ble det ikke i dag. Medisinstudenten som studerer på femte året i Oslo satser langdistanse 5 og 10 km, men løper også mosjonsløp. Han har 31:06 på Sentrumsløpet og 30:59 på Hytteplanmila. Dette var oppkjøring til NM i terrengløp som går neste helg som han gleder seg veldig til. August tok turen opp fra Oslo for å løpe Fjellpulkenmila og syntes det var veldig fint med så mange deltakere.

Trioen som fulgte etter August Flø var Simen Næss Berge, Gishe Abdi Wako og Trond Vognhild. Alle kjent fra Sørdalskarusellen. Gishe løp ganske ujevnt var lenge nummer to i god avstand til Simen, mens Trond ble litt etter.  På de siste rundene utlignet Simen forspranget og dro de siste rundene. 250 meter fra mål slo Gishe til og sikret seg andre plassen.

Ania Zielinkiewicz, eneste kvinne i aktiv klasse løp jevnt og godt og kom inn på tiden 37:17,42. Her løper hun sammen med Magnus Esberg som ikke kom seg til mål og Fritjof Loen som fikk tiden 39:27,72.

Her er startfeltet for mosjonsklassen

Oscar Smogeli Opsann og far Chrster Opsan begge Follebu Skiklubb gikk raskt opp i tet. Oskar langet ut og fikk ganske så stort forsprang til faren sin. Tempoet ble nok for stort og snart var Christer Opsann i alene i tet.

Her er Christer Opsann alen i tet. Han holder jevne runder på 1:35 og opparbeider seg en ledelse på ca 100 meter til forfølgerne. 

Her er pulje nummer to. Er ikke helt sikker på navnene, men 28 er Even Krogsveen som følges av Arek Zielinkiwicz og Oskar Smogli Opsann.

To runder før mål ringes det for en runde igjen for Christer Opsann og han tror han spurter inn til en komfortabel seier før han oppdager at han har en runde igjen. Arek Zielinkiewics har fått for stort forsprang til at Opsann skal ta han igjen og i resultatlisten står han som vinner.

Morten Thorsrud ble lurt av speaker som annonserte at Christer Opsann var på vei mot mål og la inn en spurt etter 24 runder. Her spurter han inn for andre gang.

I mål var det ingen sure miner. Det er menneskelig å gjøre feil, men kanskje var det vel mye overlatt til det manuelle. 10000 m er en vanskelig øvelse med mange deltakere, men en bør kanskje forvente at en teller riktig på han som leder feltet. Litt krøll med resultatene altså.

1
Arek ZielinkiewiczLillehammer IF39,40,47
2
Christer OpsannFollebu Skiklubb39,43,08
3
Lars Philip OlaussenLillehammer IF39,58,12
4
Jan OterstadÅsløperne40,04,46
5
Even KrogsveenGenus BIL40,28,67
6
Morten ThorsrudLillehammer Skiklub40,47,68
7
Oskar Smogeli OpsannFollebu Skiklubb40,53,00
8
Hallgeir EngenLillehammer40,53,89
9
Robert RøstenLillehammer41,06,72
10
Per Martin JohansenLillehammer Skiklub41,21,27
11
Reinhard KuhsLillehammer IF41,46,82
12
Kristian MuggerudOslo43,50,86
13
Børre StorhagenLillehammer45,49,42
14
Aadne SmidesangFåberg46,16,11
15
Rolf MoenSport1 Strandtorget48,42,55
16
Iver Kraabøl MoenSport1 Strandtorget57,39,72

Her er jentene

1
Anisa BurasLillehammer IF42,45,66
2
Hege SkariLillehammer IF42,51,00
3
Anne StorslettMoelven IL45,13,07
4
Hanne Monica StorhagenLillehammer46,40,19
5
Ewa HolmstadSkreia IL47,17,30
Fantastisk avslutning på en eventyrlig sesong. 42 fullførte alle!

Postet av Litrim den 12. Sep 2018

42 i tallet - blide glade deltakere som har vært med på alle 10.  Etter fintelling er det klart at det er 42 og ikke 39, se navnene nedenfor. 148 har fullført sesongen. 

Det ble en fantastastisk kveld igjen med ny deltakerrekord. 201 fullførte Elvaløpet. Vi ser fram til en fin premieutdeling i Håkons Hall 7. november. 

Her er navn på de som fullførte alle 10 løpene:
1. rad på kne fra venstre Geir Sandbakken, Richard Havstein Melkersen, Hanne Monika Storhagen, Sondre Haugen, Morten Messenlien, Egil Paulsrud, Runar Austgarden og Jan Ingar Hagen.
2. rad fra venstre Jannike Berg Leonhardsen, Torstein Ous, Selma Ødegaard Lauen, Eivor Løkken, Lauritz Grønvold Menkerud, Juni Stavne, Lene Møllerløkken, Ane Melbø, Ida Nyløkken, Anne Størmer Steira, Bente Størmer Steira, Iver Kraabøl Moen, Marianne Øvstehage, Geir Morten Brandhaug, Hilde Ingeborg Øvstehage og Fritjof Loen.
3. rad fra venstre Dag Storm Henriksen, Jørn Karlsen, Oscar Smogli Opsann, Dag Ulven, Martin Bjerke, Gunnar Henriksen, Alfred Unosen, Svein Larsen, Ingebjørg Wikstrøm, Åge Magne Ludvigsen, Helge Leonhardsen og Geir Strandbakke.
Bakerst fra venstre Simen Næss Berge og Håkon Kruse Ludvigsen.
 Lars Helge Engmo, Vegar Jensen, Stian Sommerseth og Bernhard Sommerseth har også fullført alle løpene, men var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Resultater

Les Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no.

Jørgen Skaug har lagt ut 106 bilder på Facebook

Bilder på GD.no: Per Ivar Henriksbø

Det ble et stort startfelt opp bakken ved Håkons Hall. I tet tvillingene Jostein (511) og Even Karlsen (510) foran Sylfest Horten (354), Kjartan Helland (369), Andreas Grimerud, Moelven IL (322).

Hanne Mjøen Maridal tok nok en seier i årets karusell, men måtte bytte makker dvs mannlig vinner da unggutten Birk Strand Brørnaa løp fra alle og var 8,6 sekunder foran Jostein Karlsen i mål med Elyas Tesfamichael Negassi på tredjeplass. Tydelig de unges dag på Stampa. Birk har lang fartstid i Sørdalskarusellen, har fullført 5 ganger, men dette var hans første totalseier. Han har yppet seg mange ganger i år, men ikke nådd helt fram før nå. Men i år ble det bare fem sterter.

Hanne har gjort det for vane og vinne mange av løpene i år. I dag kom den polske jenta Ania Zielinkiewicz som løper for LIF på andreplass. På tredje og best i klasse 12 - 15 år kom Mille Marie Storlien og rett bak der Julie Jeistad. 

Det er flere interessante sammenlagtpoenger, som skulle vært kommentert. En teknisk detalj gjør at dataene ikke kommer opp på resultatene. Regner med at dette er i orden i morgen formiddag. Klikk inn på Serier og klikk på rullgardinen deltatt / sammenlagt. Her får dere sammenlagtresultatene.


Marit Bye debuterte som stadionspeaker i dag. Her intervjuer hun Simen Næss Berge som har fullført alle ti og samtidig fått best tid av dem alle. 

Bente Størmer Steira var best blant jentene med mor Anne på andre plass. 

Torstein Ous, Søre Ål IL / Team Sport1 Lillehammer vant klasse M16-19 år sammenlagt. 

Her kan du se alle sammenlagtresultater klasse for klasse. (endre klasse ved å trykke på rullgardinen).

Fruktkurv og pledd - kveldens heldigste. I dag bare menn, ennå så mange damer som var med. Fv. Ult Prestegård, Per Martin Johansen og Ole Morten Melbø.

Jentene i Litrim-styret Bente Hamnes og Jannike Leonhardsen må ofte løpe trimklasse for å få vært med. Nok av oppgaver i Litrim under arrangement. Vi har et fantastisk fin styre i Litrim!


Alltid orden i sysakene når Tele BiL arrangerer. Her er Arnfinn Skaug, Torstein Jakobsen , Trond Gangnes og Eriks Smidesang samlet etter løpet. Ole Hovemoen og Hans Olav Haugen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Takk for god jobb!

Oppsummering av året kommer, men det vil nok ta litt tid!
Resultat-, påmeldings- og løpsinformasjon Elvaløpet, 12. september 2018 kl 18:30

Postet av Litrim den 11. Sep 2018

Alt er klart for Elvaløpet  2018 - siste løpet i Sørdalskarusellen 2018 med start og mål mellom Håkons Hall og Kristins Hall. Elvaløpet er en del av Sportsuka Lillehammer i 2018.

Vi ønsker velkommen til Elvaløpet 2016 hvor Tele BIL er arrangør i samarbeid med Litrim. 

Bildet: Her ser vi John Raddum Skaug (423) lede an i en gruppe deltakere sammen med Marie Berger (416). Bak ser vi Svein Larsen (401), Ola Drageset-Haug (484), Bente Hamnes (393), Jan Mikael Enger (435), Harald Austgarden (400), Marit Valset (430), Ole Skaug (422), Gunnar Henriksen (397), Markus Haugen (332) og Marita Cecilia Jacobsen (411). (Foto Jørgen Skaug)

Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultater fra i fjor

Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Her kan du melde deg på til Elvaløpet opp fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-. 

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie. 

Startnummer kan hentes fra kl 17:30 ved Håkons Hall. Informasjon om startnummer sender på sms litt før kl 17:00.  Melder du deg på etter dette er det fint om du merker deg startnummeret du får tildelt ved påmelding. 

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.


Løpssponsor: 

Nymosvingen stiller med 2 fruktkurver. Dessuten:


Hansker

Et pledd trekkes ut


 Elvaløpet er del av Sportsuka Lillehammer også i år.

Løypekart:

Håper dere finner utav kartet - går for det meste i den gamle lysløypa.

Velkommen til Elvaløpet, siste løp i Sørdalskarusellen 2018!
Sjekk om du er blant de 37 som har fem løp og må delta i Elvaløpet for å fullføre karusellen.

Postet av Litrim den 10. Sep 2018

130 som har fullført årets karusell så langt. Ytterligere 37 deltakere har muligheten ti å fullføre da de har fullført 5 løp så langt. Tuva Bondesen på bildet er en av disse (foto Jørgen Skaug). Flere tall og bilder lenger ned i artikkelen!

Her kan du melde deg på Elvaløpet!          Alt om Elvaløpet

Her har du navnene med 5 løp:

Iris Tollan Brandhaug, Gunnar Jensen, Rannveig Røstad, Anne Mørkve, Karoline Linderud, Henriette Frisenberg Sundgaard, Ola Rosing Eide, Magne Lindviksmoen, Liv Kristin Øverlie, Erik Magnus Ring

Truls Gulling, Hedda Bakkemo, Petter Marum, Celine Storlien, Andrea Storlien Ulen, Pål Aril Olsen, Marie Afseth Rønningen, Tea Anine Hindar, Robin Heby, Trond Henning Sveen

Ole Anders Ruud, Tuva Bondesson, Halvor Melbø, Kari Syversen, Maria Lykken Hamre, Amund Wardberg Høiby, Hanne Karin Danielsen Marum, Magnus Esberg. Jens Martin Vesterås

Ida Ramstad, Audun Torbjørnsen, Hanna Hasselquist Evensen, Geir Arne Nordengen, Kristian Johansen, Ann Kristin Krogsveen, Mona Terese Enger og Espen Grindhaug.

Finner du navnet de her har du mulighet til å fullføre Sørdalskarusellen 2018 ved å møte opp på onsdag og fullføre løpet.


Deltakerutvikling

I 2017 hadde vi 2240 starter noe som tilsvarer 224 pr løp. I år har vi allerede 2364 starter på ni løp dvs et snitt på 263 deltakere pr løp. I 8 av 9 løp har det vært deltakerrekord. 

Vi bringer her statistikken så langt:2015201620172018Endring
Kringsjåløpet32333532637716 %
Maihaugenløpet33427330737221 %
Strandtorgetløpet26027822529431 %
Hovemoenløpet21320827930710 %
Mesnaelva opp28020726832722 %
Kanthaugenløpet1681361811937 %
Flømyrløpet15813815017114 %
Vegmuseumsløpet160165205188-8 %
Olympiaparkløpet1271221251358 %

202318622066236414 %


I alt er de 39 som har deltatt i alle ti.

Selma Ødegaard Lauen (42) er en av 39 som har fullført alle ni og er på god vei til ti! Heine Steinar Sandvold har også fullført karusellen med sine 6 starter i klass M12-15. Ragnhild Haukåen (223) har tre starter i år.

Åge Magne Ludvigsen, Hanne Monica Storhagen, Svein Larsen, Helge Leonhardsen, Jan Ingar Hagen, Dag Ulven, Jørn Karlsen, Egil Paulsrud, Sondre Haugen, Håkon Kruse Ludvigsen, Alfred Unosen

Ida Nyløkken, Selma Ødegaard Lauen. Dag Storm Henriksen, Fritjof Loen, Marianne Øvstehage, Simen Næss Berge, Hilde Ingeborg Øvstehage, Ingebjørg Wikstrøm, Geir Sandbakken

Geir STRANDBAKKE, Lene Møllerløkken, Lars Helge Engmo, Iver Kraabøl Moen, Eivor Løkken, Jannikeberg Leonhardsen, Gunnar Henriksen, Juni Stavne, Stian Sommerseth

Vegar Jensen, Anne Størmer Steira, Oscar Smogeli Opsann, Richard Havstein Melkersen, Martin Bjerke Bjerke, Torstein Ous, Bente Størmer Steira, Morten Messenlien

Runar Austgarden, Geir Morten Brandhaug

I fjor var det 32 som fullførte alle ti og fikk bilde av seg selv på premieutdelingen.

Av de som har foreløpig har 9 løp har disse best tid.

Bente Størmer Steira leder fremdeles blant jentene nå med mor Anne på andre plass.

1Bente StørmerSteira
3:30:57.0
2Anne StørmerSteira
4:06:57.5
3Hanne MonicaStorhagenLillehammer svømmeklubb4:36:57.2
4IdaNyløkken
4:39:34.9
5Hilde IngeborgØvstehage
4:45:07.5
6IngebjørgWikstrømFriskis&SVettis/Lillehammer skiklubb4:50:25.3
7MarianneØvstehageVestringen IL5:22:33.5

Fjorårsvinner Simen Næss Berge ligger i god posisjon til å vinne også i år!

1Simen NæssBergeLillehammer IF3:07:38.0
2StianSommersethSomco3:17:52.2
3GeirSandbakkenSkogli3:18:22.7
4Håkon KruseLudvigsenFagerhøy leirskole3:18:53.5
5GeirSTRANDBAKKELillehammer Skiklub3:21:33.8
6VegarJensenØrje IL3:29:31.6
7SondreHaugenTeam Parkettpartner3:33:20.0
8TorsteinOusSøre Ål il / Team Sport1 Lillehammer3:36:20.1
9Geir MortenBrandhaugRoterud IL3:40:14.5
10FritjofLoenTeam Mosetertoppen Skiline3:40:47.9

Sammenlagt

Flere klasser begynner å bli klare i forhold til klasseseire.

Bente Kvernstad Haugen fra Ringebu- Fåvang skiklubb vinner klasse K50-59. Det ser ikke ut til å være noen som kan ta henne igjen. Nummer to er Kari-Anne Fredriksen og Ingebjørg Wikstrøm.  Bildet er fra Hovemoenløpet. Foto: Jørgen Skaug!

Her er resultater fra hele klassen sammenlagt!

Elvaløpet 2018 avslutter Sørdalskarusellen 12. september

Postet av Litrim den 7. Sep 2018

Elvaløpet har start og målområdet til mellom hallene.  Løypa blir den samme som i fjor ca 3,2 km.  Elvaløpet avslutter Sørdalskarusellen 2018 og i dag skal det gjøres opp status for sesongen. Løpet ble første gang arrangert i 2002 med Tele BiL som arrangører og det er altså 17. gang løpet går i år.

Bildet: Fjorårets fruktkurver ble vunnet av Hans Ivar Hattestad og Camilla Egeberg Moger!

Husk at starten går kl 18:30. Vi nærmer oss høst med mørkere kvelder!

Påmeldingsportalen finner du her! 

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Her kan du melde deg på til Elvaløpet opp fram til kl 17:30.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-. 

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie. 


Løpssponsor: 

Nymosvingen stiller med 2 fruktkurver. Dessuten:


Hansker

Et pledd trekkes ut


 Elvaløpet er del av Sportsuka Lillehammer også i år.

Løypebeskrivelse

Elvløpet er ca 3,2 km langt i ganske kupert terreng. Start og mål er på plassen mellom Håkons Hall og Kristins Hall. Løypa går sørover og rundt Badedammen og oppover turveien til den gamle lysløypa for så å gjøre en runde omkring i denne før en tar tilbake i lett terreng over Kleivbakken og til mål. 

Deltakerrekorden er fra i fjor da 175 deltakere fullførte. Kjartan HelIand har deltakerrekorden på 10:20,3 og Hanne Mjøen Maridal, LIF

2017 Antall deltakere 175 Vinner menn: Isak Skari Berger, Lillehammer Skiklub 11:08,7 og Julie Aspesletten 12:34,8.

2016 Antall deltakere 147 Vinner menn: Kjartan Helland MoiIL/Kh Sport Support 10:20,3, Vinner kvinner: Hanne Mjøen Maridal, LIF 12:12,7

2015 Antall deltakere 114  - Resultater PDF Vinner menn: Kjartan Helland Moi IL 9:29,3 Vinner kvinner: Hanne Mjøen Maridal, LIF  11:23,4 

2014 Antall deltakere: 115  Resultater PDF Vinner menn: Einar Haakon Christian Rose 10:13,2 Vinner kvinner: Marte Sofie Buraas 12:26,2 

 2013 Antal deltakere: 97 Vinner menn: Vetle Brekmo 11:01,4 Vinner kvinner: Mari Nordlunde 12:04,5 

 2012 Antall deltakere: 92 Vinner menn: Per Christian Lysaker Torgersrud 10:03,2 Vinner kvinner: Mari Virik Nørvik, Skåbu Tverrbygd 11:23,2 

 2011 Antall deltakere: 101 Vinner menn: Geir Strandbakke 10:23,5 Vinner kvinner: Marte Nordlunde 11:28,2 

 2010 Antall deltaker: 55 Vinner menn: Gishe Abdi Wako 9:51,8 (rekord) Vinner kvinner: Marte Nordlunde 12:23,3 

 2009 Antall deltakere: 57 Vinner menn: Trond Vognild 10:05,3 Vinner kvinner: Marte Nordlunde 11:41,9 

 2008 Antall deltakere: 58 Vinner menn: Tor Håkon Viken 10:28,9 Vinner kvinner: Helene Melbø 11:52,7 

 2007 Antall deltakere 66 Vinner menn: Arne Krogsveen 10.12,3 Vinner kvinner: Kari-Anne Fredriksen 12.55,2 

 2006 Antall deltakere: 40 Vinner menn: Arne Krogsveen 10:03,9 Vinner kvinner: Liv Hilde Drugli 11:29,3 

 2005 Antall deltakere: 38 Vinner menn: Jon Evensen 10:01,2  Vinner kvinner: Hege Skari Berger 12:23,0 

 2004 Antall deltakere: 31  Vinner menn: Jon Evensen 10.29,2 Vinner kvinner: Anne Berit Vangen 12.01,2 

 2003 Antall deltakere: 37 Vinner menn: Thorstein Bostad 10:14,5 Vinner kvinner: Liv Hilde Drugli 12:01,3 

 2002 Antall deltakere: 29 Vinner menn: Espen Eide 10:24,1, Vinner kvinner: Helene Melbø 11:54,0 

Den glade dyktige gjengen fra Tele BIL arrangerer Elvaløpet i samarbeid med Litrim.  Tele BIL har vært dyktige samarbeidspartnerer siden starten i 1982, også før Elvaløpet så dagens lys i 2002. Da sto 1500 m bane på programmet.
Geir Steigs store kveld i Olympiaparken!

Postet av Litrim den 5. Sep 2018

Det ble Geir Steigs kveld i kveld med en fantastisk ny rekord for Olympiaparkløpet med 34:33,2. Gishe Abdi Wako satte den gamle helt tilbake i 2010 og var på sterke 35:08,2. Geir tillegger treningssamarbeidet med Pet Christian Lysaker Torgersrud stor ære for framgangen. Systematikk og skikkelig treningsopplegg har gitt resultater. Treningskompisen ble grundig slått i dag, men Per Christian var bar to sekunder bak den gamle rekorden.

Geir Steig, som representerer Luster IL  tok sin 7. totalseier og er for lengst vinner av sin klasse sammenlagt. Tidligere år har Geir vunnet Kringsjåløpet både i 2016 og 17 og tilsynelatende vært fornøyd med det. Nå vinner han alt han deltar i. Videre planer er Elvaløpet og Landskampen opp 16. september - dvs rene lokale arrangement.

Her er dagens resultater!

Her er Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no

Se Jørgen Skaugs bilder på Facebook!

Dagens deltakerantall ble 135 som er ny rekord for Olympiaparkløpet. Den gamle var fra 2015 og lød på 127. Det var strålende vær og behagelig temperatur for løpere og publikum.

Hanne Mjøen Maridal, LIF løp inn til seier nummer seks i sin klasse i årets karusell og vinner dermed klasse Aktiv 20-35. Hun var godt fornøyd og det ser ut som hun har godt med overskudd til å takle arbeidskrav og annet skolearbeid samt trening som skal til. Også denne gang ble Bente Størmer Steira nummer to. 

Imponerte gjorde 14 år gamle Mille Marie Storlien som ble nummer tre totalt foran Gjøvikjenta Tuva Bakkemo og klassekonkurent Julie Jeistad.  Det er bare et poeng som skiller Mille Marie og Julie med Julie først. Hvis Mille Marie vinner sin klasse i Elvaløpet og Julie blir nummer to blir de helt likt.

Lars Berger fullfører Sørdalskarusellen for første gang og vinner sin sjette seier i sin klasse og blir dermed vinner av klasse 30-39.  Neste år blir det nok verre undret han seg etter målgang. Da rykker han opp en klasse og blir sammen med 40-åringene.

Nataniel Haanshus var den første som gikk i mål på såkalt 4km i Olympiaparkløpet. Nataniel syntes nok løypa skulle være litt lenger for løypa målte bare i underkant av 2,5 km. 

- Det er ikke så farlig å gjøre noen forandringer til neste år for da skal jeg løpe i ny klasse, sa den blide gutten.

Ivrige gutter vel i mål og ikke nevneverdig slitne Nataniel Haanshus, Berhard Sommerseth og Halvor Melbø.

Gutta med egen kleskode i løpet i dag - det nærmer seg vinteren og da er Olympiaparkløpet fin trening. Tror ikke alle har like mange løp som Fritjof Loen (109) i årets karusell, men innsatsen var vikrelig god, alle i M40-49. Frode Stiansen (nr 3 fv) ble nr 3, Fritjof Loen nr 5, Richard Høgås (165) nr 6 og Geir Belsvik (nr1 fh) nr 8. Fritjof er en av 39 som har deltatt i alle løp i år.


Så glad blir man når målet er nådd! Erik Thoresen har klart å få kalenderkabalen til å gå opp i år slik at han kunne få være med på 6 løp og dermed var Sørdalskarusellen fullført. 

Hanne Monica Storhagen er en av våre virkelige veteraner. Hanne Monica ligger godt an til deltakelse i 10 løp i år. Hun mangler det siste og dette blir hennes 27 karusell som hun fullfører.  Jan Ingar Hagen som kommer rett bak her, har også ni løp etter kveldens løp og har vært medlem av den eksklusive 10er klubben de siste årene.

Nok en veteran - Jon Krogsveen har fullført Sørdalskarusellen for 25. gang i år - det kvalifiserer til et jubileums-fat som utdeles på premieutdelingen i høst. 

Dagens tvekamp - Sondre Haugen (57) i tet foran Christer Opsann (94) og Nils Madsstuen. Christer tok spurten og var et sukund foran Sondre med Nils tiendedelet bak der igjen.

Takk til alle Litrims gode hjelpere. Jannicke Berg Leonhardsen sitter i Litrimstyret og deler her ut startnummer sammen med Berit Høyvik og Aina Killingmo. De får representere alle sammen som sørget for at alt gikk greit for seg.

Resultat-, påmeldings- og løpsinformasjon Olympiaparkløpet onsdag 5. september kl 18:30.

Postet av Litrim den 5. Sep 2018

Alt er klart for Olympiaparkløpet  2017 - løp nr 9 i Sørdalskarusellen med start på baksiden av  Håkons Hall og mål på muren i hoppbakken.

Vi ønsker velkommen til Olympiaparken til harde tak i en tøff løype.  Litrim er selv arrangør ved hjelp av våre gode hjelpere.

Bildet: Innspurten oppå muren i hoppbakken i fjor i gråværet.  Av disse to er det Per Arne Kolseth (473) som har føringen foran Christer  Opsann (421) Foto: Jørgen Skaug 

Vi satser på at finværet fortsetter utover ettermiddagen.


Resultater kommer her så snart du er i mål. 

Resultater fra i fjor 

Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her! 

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Her kan du melde deg på til Vegmuseumsløpet opp fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-. 

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie. 

Startnummer kan hentes fra kl 17:30 på Norsk Vegmuseum. Informasjon om startnummer sender på sms litt før kl 17:00.  Melder du deg på etter dette er det fint om du merker deg startnummeret du får tildelt ved påmelding. 

 

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.15 . Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS ca kl 16:30. 

Starttider: Start er kl  18:30 på østsiden av Håkons Hall. Yngste klasse starter kl 18:32! Trim valgfritt fra kl 18:00.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

Løypa måler 9750 m med stigning de første 5 km. 

Alt om Olympiaparkløpet!

Løypakart yngste klasse!
Kart over traséen til yngste klasse i Olympiaparkløpet

Postet av Litrim den 4. Sep 2018

Her er kartet over løypa til yngste klasse i Olympiapark løpet. Start er som for den lange løypa på oversiden av Håkons Hall. Deretter følger den veien over veien på oversiden av Kleivbakken og går over i den gamle lysløypa og krysser Mesnaelva. Rett etter brua tas det opp til venstre på Kulturstien oppover langs Mesnaelva held opp til Colletts bruk som løpes over. Følger stien på oversiden av Svarga til VIP-veien løper over den og følger stien ned til gamle NTG på bunn av Ballettbakken. Deretter sti ned til hoppbakken og løper på utsiden av muren nordover, snur og kommer oppå muren inn til mål slik alle andre gjør.  Løypa er ikke mål, men antas å være snaut 4 km.

Påmeldingsportalen finner du her!

Kartet i PDF-format finner du her!

Alt om Olympiaparkløpet
Høstsesongen som forventet, status så langt

Postet av Litrim den 4. Sep 2018

Vegmuseumsløpet var det første løpet som ikke klarte å sette ny deltakerrekord i 2018.  188 deltakere er det nest beste som løpet har hatt så det var bra oppslutning også om Vegmuseumsløpet

Bildet: Her er det Morten Thorsrud og Chrster Opsann(141) som leder an foran Oscar Smogelig Opsann(11), Vegar Jensen (111), Fritjof Loen, Geir Arne Nordengen og Julie Jeistad foran Lysaker Gjestgiveri på Vegmuseet.

43 deltakere har fullført alle 8 og 116 har allerede fullført årets karusell. I løpet av de to neste løpene blir det mange flere. Hele 210 har mulighet til å fullføre Sørdalskarusellen 2018.

Av de 43 er det fortsatt Bente Størmer Steira som har best tid blant jentene. 

FornavnEtternavnKlubb
Antall
Tid
Bente StørmerSteira

82:47:19.6
Karoline WardbergHøibyÅsmarka IL/Team Sjusjøen83:16:45.9
Anne StørmerSteira

83:17:20.2
Hanne MonicaStorhagenLillehammer svømmeklubb83:41:07.4
IdaNyløkken

83:43:54.0
Hilde IngeborgØvstehage

83:46:35.8
IngebjørgWikstrømFriskis&SVettis/Lillehammer skiklubb83:51:09.7
EivorLøkken

83:52:13.6
MarianneØvstehageVestringen IL84:15:13.6

Blant gutta er det fjorårsvinner Simen Næss Berge som holder stand!

Fornavn
Etternavn
Klubb

Antall
Tid
Simen NæssBergeLillehammer IF82:29:23.1
Håkon KruseLudvigsenFagerhøy leirskole82:37:49.5
StianSommersethSomco
82:38:15.7
GeirSandbakkenSkogli
82:38:22.5
GeirSTRANDBAKKELillehammer Skiklub82:41:38.6
VegarJensenØrje IL
82:47:38.9
SondreHaugenTeam Parkettpartner82:50:26.2
Oscar SmogeliOpsannFollebu Skiklubb82:52:25.9
TorsteinOusSøre Ål il / Team Sport1 Lillehammer82:54:18.7
Geir MortenBrandhaugRoterud IL
82:55:15.7

Sammenlagtresultater

Lenke K12-15 

Lenke M12-15

Lenke K16 - 19 

Lenke M16 - 19

For å finne din klasse, gå inn på din en av lenkene over for forandre klasse.
Hvem blir årets trimmer i Sørdalskarusellen 2018

Postet av Litrim den 3. Sep 2018

Jan Mikael Enger fikk prisen for årets nykommer i 2017. I år utvider vi prisen til "Årets trimmer". Vi vil gjerne ha forslag fra deg med en kort begrunnelse for nettopp han eller hun skal få prisen. Prisen er innstiftet av Trofé a.s. og i juryen sitter Moren Thorsrud (t.h. i bildet), Inger Hjorthol og Finn Olsen. 

Det er ingen bestemte kriterier utover at en må være ivrig deltaker av Sørdalskarusellen!

Send ditt forslag gjennom i fanen "Kontakt oss" - direkte link her!
Olympiaparkløpet 5. september kl 18:30 for 16. gang

Postet av Litrim den 31. Aug 2018

Olympiaparkløpet er høsten store utfordring på 9750 m med stigning på ca 300 meter på 4 km. Traséen passerer 4 olympiaanlegg og vi kan love en fin løype. Det blir egen løype for de aller minste. Starten går fra oversiden av Håkons Hall og mål blir på sletta i Lysgaardsbakken. Oppløpssiden er på muren til hoppbakken.

Bildet: Torstein Rudihagen i godt driv på muren i hoppbakken rett før mål. Foto: Jørgen Skaug

Husk at starten går kl 18:30. Vi nærmer oss høst med mørkere kvelder!

Litrim er selv arrangør ved hjelp av våre gode hjelpere!

Påmeldingsportalen finner du her! 

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Her kan du melde deg på til Olympiaparkløpet opp fram til kl 17:30.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-. 

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie. 


Her er løypebeskrivelsen: 9,75 km terrengløp. Start Haakonshall,øvre side. Variert trase, først lysløypa sørover hvor den krysser Mesnaelva og deretter Åveita retta etter 1 km, fortsetter så gjennom Nybu hvor du krysser Nybuveien og Furubakken. Etter 2 km tar løypa opp den nye nedfartsløypa og her er det 2 km sterk stigning. Etter drøyt 5 km passeres Kanalen over den gamle skibrua og vei og lysløype følges til Birkebeineren Skistadion. Deretter følger skiløypa ned langs Gamle Nordsetervei ned motl Lysgårdsjordet og deretter sørover til mål på slettta i Lysgaardsbakken. Nedoverbakken er ca 1,5 km lang, men ganske god å løpe. Det er drikkestasjon ved kanalen og i mål.  

Løypa for de aller minste klasse M0-11 år har samme start og mål som de eldre, men starter litt etter og løper opp Mesnaelva til Colletts bru og derfra ned til mål.  Vi kommer tilbake til mer detaljer på dette antakelig tirsdag kveld.


Vår eminente langdistanLitrimseløper Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden som satte en fantastisk norsk rekord på 3000 m/hekk i helgen, har rekorden i for damer med 36:38,2 fra 2008 (les mer fra løpet i 2008), mens Gishe Abdi Wako fra LIF har beste tid blant gutta med tiden 35:08,2 i 2010. Deltakerrekorden fra 2015 med 127 deltakere.

Olympiaparkløpet 2017
125 deltakere fullførte løpet og Lars Svaland, Lilly Tømmerhogst var best med tiden 36:32. Julie Aspesletten løp inn til tiden 44:20.

Olympiaparkløpet 2016 
var det 122 deltakere da Kjartan Helland, Moi Il/Kh Sport Support var best med tiden 36:13 og Marit Østvang, FIK Reneng med tiden 42:41,0.  

Olympiaparkløpet 2015 I 2015 var det 127 deltakere da Gishe Abdi Wako , LIF var best med tiden 35:48 og Hanne Mjøen Maridal, LIF med tiden 44:04. 

Olympiaparkløpet 2014 I 2014 var det 100 deltaker i løpet. Einar HC Rose, Vidar var best med tiden 38:04,4 og Marte Sofie Buraas, LIF 44:10,6. 

Olympiaparkløpet 2013 I 2013 var det 97 deltakere i løpet.Markus Moe, Sport1 Lillehammer med tiden 37:15,5 og Liv Hilde Drugli, LIF med tiden 46:21,9 ble totalvinnere. Resultater PDF 

Olympiaparkløpet 2012 I 2012 var det 102 deltakere i Olympiaparkløpet. Per-Christian Lysaker Torgersrud, Eidsiva BIL med tiden 38:29,1 og Mari Nordlunde, LIF med tiden 46:21,3 var totalvinnere. Flere bilder! 

Olympiaparkløpet 2011 I 2011 var det 99 deltakere i Olympiaparkløpet og løpet ble lagt om pga flom i Mesnaelva. Sondre Ramsrud, LIF med 30:11,4 og Liv Hilde Drugli også LIF var ble totalvinnere. Flere Bilder! 

Olympiaparkløpet 2010 I 2010 var det 70 deltakere. Gishe Abdi Wako, LIF med 35:08,3 og Reidun Karlsen med tiden 46:16,2 ble totalvinnere. 

Olympiaparkløpet 2009 I 2009 var det 58 deltakere. Michael Eriksson, LIF med 38:38,4 og Bente Størmer Steira, IL Forsøk med tiden 41:40,1 ble best i årets Olympiaparkløp. 

Olympiaparkløpet 2008 I 2008 var det 59 deltakere. Best var Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden som løp inn til tiden 36:28,2 - dette er rekord totalt for løpet. Best blant gutta var Christian Bjørge fra Haugseund med tiden 38:37,1. Olympiaparkløpet 2007 I 2007 var det 73 deltakere. Beste mann var vinner fra 2005 Thomas Øyberg med tiden 37.43,0 og beste kvinne Reidun Karlsen med tiden 46.34,5. 

Olympiaparkløpet 2006 I 2006 stilte 60 løpere til start og først i mål var Arne Krogsveen på tiden 38.07.0 5,3 sekunder foran Tor Håkon Viken. Beste jente var Liv Hilde Drugeli med tiden 44:08,3. 

Olympiaparkløpet 2005 I 2005 stilte 54 løpere til start og først i mål var Thomas Øyberg på tiden 36:39,7 snaut seks sekunder foran Arne Krogsveen. Beste jente var Liv Hilde Drugeli med tiden 43:23,7. Trasséen ble lagt om i 2005 og målgangen lagt til sletta i Lysgaardsbakken og ikke på kulen. 

Olympiaparkløpet 2004 Deltakerantallet i 2004 var 47 hvor Arne Krogsveen var best blant gutta med tiden 36.48,1 og Brit Tofte best av jentene med tiden 41.29,0. 

Olympiaparkløpet 2003 I 2003 stilte 46 ivrige mosjonister til start! Kristian Breili vant gutteklassen mens Brit Tofte var best blant jentene. Løyperekordene er 34.49,7 og 41.03,8.Vi
Glemte skoene hjemme - Oliver vant likevel klassen sin!

Postet av Litrim den 29. Aug 2018

Oliver Plassen-Brandvol var fortvilet over å ha glemt igjen skoene hjemme. Dette var hans sjette løp for sesongen og i dag skulle han fullføre karusellen. Hva skulle han gjøre? Far Plassen-Branvol henvendte seg til speaker Jørn Breili og fikk han til å spørre om noen hadde et ekstra par joggesko størrelse 44. Lykken sto den kjekke bi - Per Martin Johansen hadde med seg to par til dagens løp. Gutten fikk sko, han løp og han vant sin klasse 12-15 år og sammenlagt ligger han på andre plass i sin klasse.

Her er resultatene

Les Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no

Jørgens Skaugs bilder på Facebook

Det var overskyet med regn i luften, men god temperatur da Vegvesenet BIL og Litrim rigget til løp på Norsk Vegmuseum. Nybygget skapte noen utfordringer,  i siste liten måtte vi legge om løypa da en veg var stengt etter at det hadde vært befaring for en uke siden. Løypa ble lagt om og løpet startet kl 19:00 slik det skulle.

Geir Steig og Per-Christian Lysaker Torgersrud gjorde opp om seieren som nok en gang gikk til Geir. Dette er hans sjette for sesongen og han er dermed vinner av klasse Aktive Menn 20-35 år sammenlagt. Det skilte 2,1 sekunder i Geirs favør. Torgersrud kapret likevel klasseseier i sin klasse M40-49. Treningskameratene fikk gjort unna en skikkelig treningsøkt i Vegmuseumsparkern.


Hanne Mjøen Maridal, som representerer LIF løp inn til sin femte seier av seks mulige og har fullført Sørdalskarusellen for første gang. Sammenlagtseieren er sikret. Bente Størmer Steira ble nummer to i dag og blir nummer to sammenlagt. Fullfører Bente de to neste løpene blir hun sannsynligvis den som får best tid blant de som har 10 starter.

188 stilte til start i dag.  Dette er første løp i år som det ikke har blitt rekorddeltakelse. I fjor var 205 med i Vegmuseumsløpet. 


I siste liten måtte arrangørene legge om løypa og løpe foran Lysaker Gjestgivere og ikke bak. Delvis skjult løper Linda Jeanette Berger, ØTI inn til 2. plass i klasse K30-39, Tormod Bjerke, Follebu SK (140)  løp inn til en 13. plass i M40-49, Stine Ludahl Lagethon, ØTI (231) ble nr 5 i K12-15 og Marthe Tøsse Løvseth (124) nr 2 i klasse K40-49.

Dagens jubilant - Marie Berger fylte 11 år i dag og gjennomførte Vegmuseumsløpet på en flott måte. Gratulerer med dagen.

Nå slo jeg deg - ingen tvil om at Juni Stavne er fornøyd med å slå sjefen Truls Gulling med 10 sekunder. Juni kom i mål på 16:43,7 mens Truls ble klokket inn på tiden 16:53,7. Bra jobba begge to!


I år som i fjor - da ble far Michael og Martin Rustad Myers fotografert av Jørgen Skaug da de kom utav furuskogen. Bildet er brukt på Litrims nye telt og ingress til Vegmuseumsløpet.  I år igjen løp de sammen - bildet er tatt ikke mange meter fra der fjorårets bilde ble tatt.

Julie Jeistad, Lismarka Skilag imponerer stadig med tredje beste tid blant kvinnene og seier i sin klasse og med sammenlagtseier innen rekkevidde. 

Lars Berger tok sin 4. klasseseier og ble nummer fire totalt. Med fire seire og en andreplass ligger han godt an til å ta sammenlagtseieren i klasse M30-39.

Lauritz Grønvold Menkerud løper fort og hevder seg godt i Sørdalskarusellen. Han løper i yngste klasse og har vært med i alle 8 løp. Vidar Åsly (173) løp inn til andreplass i klasse M50-59. Bak følger Fritjof Loen nr 5 klasse M40-49 og Bente Størmer Steira som ble nummer to totalt og har fullført alle 8.

Elyas Tesfamichael Negassi, LIF vant klasse M16-19 med god margin til nr 2 Erik Joannes Jevne. Han ble nr fem totalt i dag. 

Kandidat til kvelden spurtduell er vel denne. Rune Øverlie, Ringebu-Fåvang Skiklubb og Erik Torbjørnsen, Roterud IL gjør opp seg i mellom med en skikkelig spurt der Rune blir 1,7 sekunder foran.

Dag Høiholt Vågsnes ordnet med tidtaking slik at alt  gikk riktig for seg. I dag ordnet han også slik at det ble musikk i høytalerne.

Vegvesenet stilte med en stor dugnadsgjeng. Her er noen av dem f.v. Eirik Aas, Leiv R Østerhagen, Dag Solheim, Rune Edvardsen og Ingrid Øfsteng.  Lars Kristian Dahl og  Jens Martin Vesterås var ute og jobbet da bildet ble tatt.

Takk for god innsats hvor alt gikk på skinner. Bra jobba!
Resultat-, påmeldings- og løpsinformasjon Vegmuseumsløpet 29. august kl 19.00

Postet av Litrim den 28. Aug 2018

Alt er klart for Vegmuseumsløpet 2018 - løp nr 8 i Sørdalskarusellen med start og mål i Norsk Vegmuseum på Hunderfossen.

Vi ønsker velkommen til Norsk Vegmuseum og til en fin løype i den idylliske parken. Nytt bygg er under oppføring slik at det blir litt endring i start- og målområde.

Vegvesenet BIL er arrangør i  samarbeid med Litrim.

Bildet er fra Vegmuseumsløpet 2017 og viser Martin Rustad Myers og far Michael på stien gjennom skogen rett før mål. Foto: Jørgen Skaug.

. Resultater kommer her så snart du er i mål. 

Resultater fra i fjor 

Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her! 

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Her kan du melde deg på til Vegmuseumsløpet opp fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-. 

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie. 

Startnummer kan hentes fra kl 17:30 på Norsk Vegmuseum. Informasjon om startnummer sender på sms litt før kl 17:00.  Melder du deg på etter dette er det fint om du merker deg startnummeret du får tildelt ved påmelding. 

Løpssponsor er 


Her er noe av det du kan vinne i forbindelse med utrekningen etter løpet. Kanskje stiller arrangørene også med noen uttrekningspremier.


Løypebeskrivelse i egen sak  her.

Det er opparbeidet ny parkeringsplass ved Norsk Vegmuseum. 

Toalettene ved amfiet inne i parken er åpne (se kart)

Alt om Vegmuseumsløpet finner du her!

Sørdalskarusellen 2018

Last ned kart i PDF-format her!

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

I år er det 26.  gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2017 er på 205 deltakere.

Arrangør er Vegvesenet BIL i samarbeid med Litrim. 

Velkommen til Vegmuseumsløpet 2018
Vegmuseumsløpet for 26. gang på onsdag

Postet av Litrim den 24. Aug 2018

Vegmuseumsløpet arrangeres som navnet sier, i den flotte parken til Norsk Vegmuseum ved Hunderfossen. Løypa er 3,5 km og er ganske kupert, men ikke hardere enn at den skulle passe bra for alle. Løpet arrangeres av Vegvesenet BIL. Bildet fra i fjor viser Tina Træthaug (2) foran Sigrid Stakston, begge Søre Ål IL. 216 er Dag Ulven fra Fjellpulken. Foto: Jørgen Skaug.

Start og målområdet er forandret - se nedenfor.

Til deg som ikke har meldt deg på ennå - all påmelding foregår på nett:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding er åpen fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen 

- Startkontingent løpsdagen fra kl 13.00 - 18.00 er kr 130,-. 

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie. -  

Løypesponsor:

Banken har vært sponsor for Sørdalskarusellen i tre år.  De stiller med uttrekningspremier i Vegmuseumsløpet.


Vegmuseumsløpet som ble arrangert første gang i 1993, er et av Sørdalskarusellens mest populære løp og arrangeres for 26. gang.


Løypebeskrivelse 

 

Egen sak om løypa

Last ned kart i PDF-format her!

Løypa ble sist justert i 2009 - den delen som går i parken er som tidligere. Det er bare start og målområdet som er endret. Løypa er ca 3,5km kupert, men lettløpt trasé inne på museumsområdet.  Løypa bukter seg rundt om på grusveiene i området. Terrenget er godt utnyttet med passering over og under bruer.  

Deltakerrekorden er på 205 deltakere fra 2017. For første gang nådde Sørdalskarusellen over 200 deltakere på høsten.

Tor Håkon Viken og Helen Melbø er mestvinnende i Vegmuseumsløpet- 

2017 205  Kjartan Helland 11:58,1 og Julie Aspesletten 14:07,8 2016 165 Einar Haakon Christian Rose 11:59,7   Marit Østvang 14:20,5  2015 160 Gishe Abdi Wako 11:28,0 Marte Sofie Buraas 14:07,1 2014 128 Markus Moe 12:24,1 Therese Sjursen 14:06,2  2013 112 Trond Vognild 12:07,4 Martine Korslund 13:58,4  2012 131 Gustav Follerås 11:59,4 Therese Sjursen 14:17,6  2011 119 Gishe Abdi Wako 11:12,6 Therese Sjursen 14:10,4  2010 70 Gishe Abdi Wako 11:32,9 Marte Nordlunde 14:29,3  2009 74 Trond Vognild 12:17,6 Marte Nordlunde 14:43,4  2008 60 Tor Håkon Viken 12:18,5 Helene Melbø 14:06,5  2007 65 Tor Håkon Viken 12:02,8 Liv Hilde Drugli 13:45,1  2006 50 Tor Håkon Viken 12:19,8 Liv Hilde Drugli 13:41,8  2005 59 Kristian Breili 11:47,4 Liv Hilde Drugli 13:42,0  2004 51 Tor Håkon Viken 12:34,4 Liv Hilde Drugli 14.08,2  2003 52 Tor Håkon Viken 12:31,0 Liv Hilde Drugli 14:21,8  2002 40 Thorstein Bostad 12:23,4 Helene Melbø 13:23,7  2001 36 Tor Håkon Viken 12:37,8 Helene Melbø 13:22,0  2000 68 Tor Håkon Viken 12:25,0 Helene Melbø 13:28,0  1999 75 Tor Håkon Viken 11:37,0 Helene Melbø 12:48,0  1998 82 Geir Belsvik 11:05,2 Helene Melbø 13:18,2  1997 89 Jon Hanestad 11:04,1 Miriam HolmOlsen 14:06,1  1996 114 Tor Håkon Viken 11:24,5 Thorild Hovdsveen 14:02,2  1995 131 Anders Bjørnsgaard 10:58,9 Brit Pettersen Tofte 13:44,0  1994 128 Bernt Bjørnsgaard 10:51,0 Ragnhild Bratberg 12:56,5  1993 145 Håvard Moheim 11:09,5 Gerd Flugstad 13:03,

 I 2000 ble løypa lagt noe om - Kristian Breili har rekorden i den nye traseen med 11:47,4 mens Helene Melbø har bestetid blant jentene med 13:22,0. I 2009 ble løypa igjen lagt om og bestetidene er fra 2010 med Gishe Abdi Wako 11:12,6 og 2013 Martin Korslund 13:58,4.

Historikk fra løpet finner du her


Nytt start og målområde i Vegmuseumsløpet.

Postet av Litrim den 24. Aug 2018

Her kommer oppløpet i Vegmuseumsløpet på onsdag. Det forteller Vegvesenets leder for løpet Leiv R. Østerhagen som var på befaring på tirsdag sammen med Litrims Jørn Breili og Ivar Hjelmseth. Oppløpet blir mot inngangspartiet til Vegmuseet. Samlingen av Norsk Vegmuseum og Norsk Kjøretøyhistorisk Museum på Hunderfossen forutsetter en utbygging av et nytt stort bygg som er lagt på parkeringsplassen der vi hadde starten tidligere.  

Her kan du melde deg på til Vegmuseumsløpet!


Løypa blir omtrent like lang som tidligere DVs ca 3,5 km. Det er start og målområdet som er forandret. I selve parken blir løpet som tidliger Starten går på den gamle veien i innkjøringen til muset og er trukket litt tilbake sørover i forhold til starten. Første runde opprettholdes og det blir litt trangt inn i skogen slik vi er vant til.  Det er noe usikkerhet med traséen helt på slutten gjennom furuskogen hvor vi har løpt de siste årene. I området borres det 200 m hull som skal brukes til jordvarme for hele anlegget på Vegmuseet. De skal  være ferdig, men vi tar et lite forbehold om endring også her.

Last ned kart i PDF-format her!

Tilbake fra første runden løper vi inn mot museumsområdet på oversiden av nybygget. Fin gressbakke avløses av grus og asfalt før vi snur runde Lysaker Gjestgiveri og inn i opprinnelig trasé. Jørn, Ivar og Leiv R. mener vi får en fin løypetrasé.


Nybygget som ligger på parkeringsplassen der vi hadde start tidligere, er større enn vi hadde forventet og veien nedenfor er stengt. Etter det vi erfarer skal bygget åpnes våren 2019. Hele muset skal være et museum for veghistorie og kjøretøy.

Lysaker Gjestgiveri blir ikke lenger bakgrunn for starten til Vegmuseumsløpet, men løypa passerer forbi på sin vei mot opprinnelig trasé.

Vi håper løypa faller i god smak. Vi er usikker på hvordan løypa blir neste år
Deltakerrekord i plaskregn med Geir Steig og Tonje Skjeldstadås som vinnere

Postet av Litrim den 22. Aug 2018


De ble våte ovenfra, nedenfra og sikkert innenfra Geir Steig og Tonje Skjelstadås i løpet av Flømyrløpet i kveld. Heldigvis ga regnet seg i det de krysset mållinjen. Flømyrløpet er kjent for å være bløtt da traséen går gjennom myr og våte områder, men i dag åpnet himmelsens alle sluser seg da deltakerne la ut fra start.

Likevel ble det igjen deltakerrekord - 171 deltakere fullførte årets løp. Den gamle rekorden er fra 2015.

Tonje Skelstadås, IL Varden Meråker er skiskytter og bor på Lillehammer for fjerde året, mens hun studerer pedagogikk (PPU) ved Høgskolen i Innlandet på Hamar. Hun tok sin første seier i Sørdalskarusellen i kveld. Tonje har vært med på flere løp i Sørdalskarusellen både i fjor og i år og ble blant annet nummer 3 på Kanthaugenløpet i juni.

Her er resultatene

Les Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no

Se Jørgen Skaugs bilder på Facebook

Det ble et stort felt som la ut fra start hvor Andreas Svingheim Magerøy la an et stort tempo fra start foran Magnus Bleken (192), Geir Steig (60), Birk Strand Bjørnå (35) og Kjartan Helland (61)

Geir Steig fra Luster IL tok sin fjerde seier for året og kom i ensom majestet og var 42,5 sekunder foran andre mann. Han syntes det gikk tungt, men med lette steg forserte han myrene og taklet det glatte underlaget veldig godt. Her langer han ut de siste metrene opp mot mål.

Vetle Løchting fra Furnes hadde problemer ned den glatte grasbakken ned mot grusen på oppløpet. Han var over ende to ganger, men var lynraskt oppe og berget andreplassen, men måtte dele den med Birk Strand Bjørnaa. Nummer fire ble Andreas Svingheim Magerøy, Ram Arkitekter. 

Heldigvis skadet jeg meg ikke, men skitten ble jeg, sa en glad og fornøyd Vetle Løchting.  

Regnet øste ned og da var det godt å ha arrangørteltet. Her er alt klart til at deltakerne kommer ut av skogen.

Paulian i fin bjørnekostyme venter på pappa i regnværet. Da er det trygt å ha mamma Frida tett inntil under paraplyen.

Sommerbrune Lars Berger er tilbake fra Mallorca hvor han deltok i Mesternes Mester i sommer. Det var nesten varmere i Norge da han kom hjem så kanskje noe av brunfargen stammer hjemmefra. Lars har deltatt i tre løp i årets karusell og hvis han er ivrig de tre neste ukene klarer han kanskje å fullføre. I dag løp han inn 6. plassen totalt og til sin tredje klasseseier.

Takk for lånet for paraplyen! Aleksander Myklebust kom meg til unnsetning da regnet tiltok og lånte meg paraplyen sin og reddet kameraet og bildene mine.  Den dyktige GD-journalisten hadde byttet kamera med joggesko og trengte ikke paraplyen i dag.  Jeg har fått trent godt i sommer og fikk en god opplevelsen i kveld sa en god fornøyd tredjeplassvinner. 

Erik Thoresen og Arne Stonor bruker begge briller og merket at det var vanskelig å se stien i striregnet, men begge kom greit til mål. Arne har vært gjennom en øyeoperasjon og har nylig begynt med briller. Vi hørte flere som hadde problemer med brillene sine i kveld.

Magne Lindviksmoen og Åge Ludvigsen hadde mye å prate om i det de krysset mållinja. Tor Haugen passer på at Magne får viktig påfyll - skikkelig service. Hva de snakket om er vanskelig å si, kanskje videoen på stativet som er godt pakket inn, kan fortelle noe mer?

Bente Størmer Steira har beste tid av de som har fullført alle 7 løp. Her er hun samme med mamma Anne som allerede har avgjort sammenlagtseieren i sin klasse. Begge forsikrer oss om at de skal fullføre alle 10. Her er stillingen blant jentene etter 7 løp.

1Bente Størmer Steira
2:33:22.8
2Karoline Wardberg HøibyÅsmarka IL/Team Sjusjøen3:00:12.4
3Anne Størmer Steira
3:01:14.4
4Ida Børset Westad
3:07:59.9
5Hanne Monica StorhagenLillehammer svømmeklubb3:24:03.5
6Ida Nyløkken
3:24:39.3
7Hilde Ingeborg Øvstehage
3:28:53.2
8Ingebjørg WikstrømFriskis&Svettis/Lillehammer skiklubb3:32:14.8
9Eivor Løkken
3:33:01.1
10Camilla Egeberg MogerLSK3:40:33.1

Simen Næss Berge var beste mann av de som fullførte alle løp i fjor. Nå er han i ferd med å gjenta bedriften. Simen forsikrer at han stille i de tre siste løpene i årets sesong. Her er de 10 beste gutta:

1Simen Næss BergeLillehammer IF2:17:21.0
2Håkon Kruse Ludvigsen
2:25:09.5
3Stian SommersethSomco2:25:28.6
4Geir SandbakkenSkogli2:25:40.2
5Geir STRANDBAKKELillehammer Skiklub2:28:43.6
6Vegar Jensen
2:34:14.5
7Sondre HaugenTeam Parkettpartner2:36:40.9
8Oscar Smogeli OpsannFollebu Skiklubb2:38:28.9
9Geir Morten BrandhaugRoterud IL2:40:36.7
10Bernhard SommersethSomco2:40:41.5


I alt er det 48 som har fullført alle 7 løp så langt. Det ser ut som om det faller fra 10 hver på hvert løp. Ida Nyløkken og Eivor Løkken er nok ikke av dem. Dette er moro, sier Ida som også kjemper om å vinne sin klasse sammenlagt.

Her er 4 / 5i arrangementsstaben til DNB BIL. F.v. Amund Waalen, Katrine Hauglund, Grethe Odsæter og Eivind Ormlund. Gudmund Bakken var ute og samlet inn løypebånd da bildet ble tatt. Takk til dyktige arrangører.

Fint arrangement igjen, men det meste av utstyret ble vått.

Resultat-, påmeldings- og løpsinformasjon Flømyrløpet 22. august kl 19.00

Postet av Litrim den 21. Aug 2018

Slik ser GD ut på side 17 i dag.  Avisa forteller at i morgen 22. august er det klart for Flømyrløpet med DNB BIL som arrangør. Det er altså høstpremiere for Sørdalskarusellen. Nå går det slag i slag med løp fire onsdager på rad. 

Vi ønsker velkommen til Skurvbrua til en utfordrende og krevende skogsløp på 5,3 km. Vi venter litt regn, men håper det blir minst mulig. 

Resultater kommer her så snart du er i mål. 

Resultater fra i fjor 

Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her! 

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet 

Her kan du melde deg på til Flømyrløpet opp fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger. 

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-. 

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie. 

Startnummer kan hentes fra kl 17:30 på Skurvbrua. Informasjon om startnummer sender vi ut litt før kl 17:00.  Melder du deg på etter dette er det fint om merker deg startnummeret du får tildelt ved påmelding. 

Løpssponsor er SWIX:


Her er noe av det du kan vinne i forbindelse med utrekningen etter løpet. Kanskje stiller arrangørene også med noen uttrekningspremier.

Parkering:  Parkeringsplassen i området rundt start/målområdet er privat og administreres av Europark. Her gjelder vanlig parkeringsavgift.  Selskapet er kjent med at det er arrangement her denne dagen.

Vi beklager at det ikke er toalett eller garderobe i området.

Løypebeskrivelse finner du her.

Alt om Flømyrløpet finner du her!

Sørdalskarusellen 2018

Løypekart i pdf-format

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

I år er det 18.  gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2015 er på 158 deltakere.

Arrangør er DNB BILi samarbeid med Litrim. 

Velkommen til Flømyrløpet 2018

En liten justering av løypa til Flømyrløpet.

Postet av Litrim den 20. Aug 2018

Det er gjort en liten justering av løypa til Flømyrløpet. Framkomligheten rett nedenfor skytebanen er redusert fordi stien vokser igjen. Vi har derfor valgt å endre og har funnet en sti som kan brukes. Distansen blir omtrent den samme.

Løypebeskrivelse: 5,3 km krevende skogsløp, mest terrengløp. Start og innkomst på parkeringsplassen ved Skurvbrua ved Nordseterveien.,6-7km opp for Lillehammer. Følger skiløypetraseen 2km oppover tar ned veien før vi kommer til skytebane ca 150 meter og tar sti innover.  Herfra ca 2km langs noen fuktige partier (myrlendt) til Åsstuevegen. Langs denne nedover ca 1km før en svinger oppover "Hestvegen". Til slutt nedover langs en litt rufsete sti før målgang ved Skurvbrua  Flømyrløpet vil ha samme trasé som i fjor og tidligere år. Arrangør for Flømyrløpet er DnB BIL.

Jørn Breili og Ivar Hjelmseth melder om mindre væte i naturen i år. Regnet den siste tiden har ikke fylt naturen så veldig mye. 

På tide å melde seg på, påmeldingsportalen finner du her!

Alt om Flømyrløpet finner du her!

Sørdalskarusellen 2018

Løypekart i pdf-format
-- gjør meg glad, kroppen og hodet digger å passere målstreken!

Postet av Litrim den 16. Aug 2018

Rett før ferien la Eivor Løkken ut sine refleksjoner om sin hobby på Facebook. Litrim har fått lov til å gjengi hva hun skrev og så har vi tillat å ta med noen kommentarer.  Her er hva Eivor skrev med referanse til bildet over:
På vei til mål i vårens siste løp ~ sliten og glad. Det har blitt 9 løp og under hvert av dem har jeg lurt på hvorfor jeg gjør det her ~ ikke løper jeg fort, sjelden blir tidene  bedre og vondt gjør det. Merkelig hobby, men det gjør meg glad, kroppen og hodet digger å passere målstreken, jeg føler mestring nesten uansett og hodet må jobbe. Men det som gir meg aller mest er all energien som er blant alle som er på løpene, løper eller bare er til stede, gleden som er og den felles opplevelsen vi har av å være aktive. Jeg er så takknemlig for å kunne gjøre dette ~ tror jammen det blir noen løp til høsten også 💚  📷 @jorgenskau


På tide å melde seg på Flømyrløpet som går onsdag 22. august


Beate Carolin  Stå på, Eivor👍🏼 Du er flink! Og du motiverer meg til å løpe også, og det er jeg veldig glad for😄 Så da ses vi nok på flere løp til høsten også!

Hanne Monica Storhagen  Å så enig. 27. sesongen med fullføring, regner jeg med, og vi starta vel likt i ca 1980 med familietrimmen og Risøya. Dette er avhengighetsskapende aktivitet av det gode slaget. 😊 Stå på! Jeg digger sørdalskarusellen! 💪🏃💪

Marit Lindsøe Valset  Flott og riktig skrevet Eivor  😀👍 Det er en grunn til at jeg prøver å henge med i en alder av snart 60
Marit Lindsøe Valset   Dessuten er Sørdalskarusellen morsom, sosial og i tillegg holder man seg i form 👍 Alt dette takket være Finn og Jørn og co.

Flere kommentarer!

Marius Sørlie  Helt fantastisk! 😄 Enig med deg. Løpegleden er herlig

Roar Mikkelsen  Godt oppsummert har noe å strekke seg mot🏃🏼helt kollosalt☀️

Finn Olsen  Takk for fine ord, Eivor og for alle kommentarene til det du skrev. Dette viser at Sørdalskarusellen har en viktig funksjon og er en positiv aktivitet som mange setter pris på.🏃‍♀️🏃‍♂️😀

Alle bilder tatt av Jørgen Skaug på Kanthaugenløpet!

Flømyrløpet innleder høstsesongen 22. august

Postet av Litrim den 5. Jul 2018

Flømyrløpet som er et 5,3 km realt skogsløp, innleder høstsesongen med DnB BIL som arrangør. Start og mål er ved Skurvbrua i Nordsetervein ca 6 km opp for Lillehammer mot Nordseter. Løpet ble arrangert første gang i 2001 og er for dem som ikke er redd for å bli bløt på beina. Løypa har samme trasé som tidligere.

Bildet: Fjorårets utgave av Flømyrløpet var ekstra våt og sleip. Her ser vi Isak Skari Berger i den siste dammen før mål. Her går det så vannet spruter uten at det ser ut som det hemmer Isak nevneverdig. (Foto: Jørgen Skaug)

I fjor var det ekstra sleipt - Erik Trøstaker måtte overende i siste sving før mål, mens Geir Strandbakke (bak) klarte å holde seg på beina.

Løypebeskrivelse: 5,3 km krevende skogsløp, mest terrengløp. Start og innkomst på parkeringsplassen ved Skurvbrua ved Nordseterveien.,6-7km opp for Lillehammer. Følger skiløypetraseen 2km oppover til Flømyra skytebane. Herfra ca 2km langs noen fuktige partier (myrlendt) til Åsstuevegen. Langs denne nedover ca 1km før en svinger oppover "Hestvegen". Til slutt nedover langs en litt rufsete sti før målgang ved Skurvbrua Flømyrløpet vil ha samme trasé som i fjor og tidligere år. Arrangør for Flømyrløpet er DnB BIL.


Til deg som ikke har meldt deg på ennå - all påmelding foregår på nett:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding er åpen fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen fra kl 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie. -


Deltakerrekorden for løpet er 158 deltakere fra 2015. Her er deltakertallene

2017 150 2016 138 2015 158 2014 115 2013 111 2012 94 2011 112 2010 61 2009 76 2008 62 2007 62 2006 44 2005 40 2004 46 2003 48 2002 38 2001 47


Gishe Abdi Wako har rekorden for gutta fra 2015 med tiden 18:07,1 i et løp der han tok Ørjan Grønnevik fra Stavanger i spurten.

Menn 2017 Kjartan Hellsnad 20:26,3  2016 Hans Inge Klette, Viljar IL 19:32,6 2015 Gishe Abdi Wako, LIF 18:07,1 (rekord) 2014 Håvard Lucasen, Ås IL 19:53,7 2013 Håkon Svaland, Birkenes IL 19:28,7 2012 Per-Christian Lysaker Torgersrud, Eidsiva BIL 20:59,4 2011 Endre Aamodt, Valdres Langløparlag 20:49,2 2010 Gishe Abdi Wako, LIF 19:49,8 2009 Eirik Richenberg, LIF 21:23,0 2008 Tore Krogsveen, Sør Fron 21:06,0 2007 Bjørn Robstad LS BIL 20:30,4 2006 Arne Krogsveen Sør Fron IL 20:47.7 2005 Jon Evensen Mesnali Skilag 20:22.8 2004 Brynjar Skjærli Lillehammer Skiklub 20:48.4 2003 Jon Evensen Mesnali Skilag 20:48.9 2002 Kristian Breili Lillehammer Skiklub 20:07.5 2001 Tor-Håkon Viken ØTI 21:17.5

Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL har rekorden blant kvinnene med tiden 22:41,1

Kvinner 2017 Sigrid Jøranli Sundgaard 25:14,1 2016 Marit Østvang, RenEng iL 24:03,9 2015 Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL 22:41,1 (rekord) 2014 Marte Sofie Buraas, LIF 23:59,7 2013 Martine Korslund, Roterud IL 23:38,9 2012 Martine Korslund, Roterud IL 25:06,6 2011 Therese Sjursen, BFG Fana 24:40,3 2010 Marte Nordlunde, LIF 25:16,8 2009 Marthe Bjørnsgaard LIF 24:04,9 2008 Marthe Bjørnsgaard LIF 24:51,4 2007 Marthe Bjørnsgaard LIF 24:31,8 2006 Ragnhild Bratberg DnBNOR 24:46.4 2005 Anne-Berit Vangen L.C.K 23:23.1 2004 Liv Hilde Drugli Lif 24:58.2 2003 Liv Hilde Drugli Lif 24:39.0 2002 Helene Melbø Gausdal FIK 24:55.7 2001 Helene Melbø Gausdal FIK 23:09.9
Kanthaugen satte punktum før sommerferien med deltakerrekord nummer 6.

Postet av Litrim den 20. Jun 2018

Et stort felt la ut fra Birkebeineren skistadion på den 4,6 km lange løypa i kveld. Startfeltet talte 193 deltakere noe som er ny rekord for Kanthaugenløpet. Den gamle var fra i fjor med 181.

Bildet: Andreas Hemma (235), Marie Berger (16) som også vant uttrekningspremie, Åse Marita Høitomt (230) og Leiv Roar Østerhagen.

Geir Steig og Hanne Mjøen Maridal var best i kveld og gjorde det med god margin.

Resultatene finner du her!

Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no

Se Jørgen Skaugs bilder på Facebook

Se Aleksander Myklebusts bilder på GD.no

Den nye løypa fikk gode skussmål blant deltakerne og mange var glad for at det ble mye mindre med asfalt. Likevel fikk vi noen skader med blant annet overtråkk og da var isposer gode å ha.

Geir Steig, Luster IL tok sin fjerde seier i Sørdalskarusellen mens Hanne Mjøen Mariedal, LIF tok sin tredje. Geir løp inn til tiden 16:12,0 mens Hanne løp på 18:31,7. Begge kom i ensom majestet inn til mål. 

Ekteparet Christoph og Annika Randecker fra Tyskland er på ferie i Norge og passet på å være med på Kanthaugenløpet. Paret som er fra Dettingen an der Erms, syd for Stuttgart, hadde googlet seg fram til hjemmesidene til Litrim og brukt Google translate for å oversette til tysk. Forespørsel ble sendt tidlig i vår og i kveld var de på Birkebeineren skistadion. De er med på mosjonsløp i Tyskland, men Christoph er mest med på Mountain Bike downhild og syntes derfor det var dumt at Hafjell nå bare har åpent i helgene. Etter fire dager i Norge går nå turen videre til Østersund hvor nye konkurranser venter, men nå på sykkel.

Gutta var dyktig slitne etter målpassering - og Birk Strand Bjørnaa, Lillehammer Skiklub måtte sette seg på ned, mens Erik Johannes Jevne, ØTI tok igjen pusten stående. Begge som stiller i klasse 16 -19 år, ble totalt nummer 2 og 3.

Alltid blide Fanny Horn Birkeland tok seg helt ut etter et tøft løp. Hun ble nummer tre totalt og snuste lenge på andreplassen, men siste delen ble det for lite bakker og hun måtte se unge Mille Marie Storlien foran seg. Fanny likte seg nok best i den kuperte delen i Kanthaugen.

Simen Næss Berge kan smile etter at han inntatt førsteplassen blant de som har deltatt i alle 6.  Simen vant fjorårets konkurranse og fikk beste tid at de som fullførte alle 10. Han er på god vei til å gjenta bedriften.

Otto Øye ble trukket ut som vinner av et par Ascis joggesko fra Sport1 Lillehammer. Her er det Ivar Hjelmseth fra Sport1 og Litrim som deler ut premien. Otto har deltatt jevnt og trutt i karusellen og har fullført den fire ganger.

Kenneth Ulen vant det andre paret fra Sport1.

Takk til dyktige arrangører fra Posten omkranset av Ivar Hjelmseth helt til venstre og Jørn Breili til høyre. Fv. Eirik Torgersrud, Ragnar Gorseth, Odd Opphus, Widar Nordby og Inger Andersen. Ikke alle fra posten var tilstede da dette bildet ble tatt.

Det er mye som skal pakkes opp og ned under et arrangement. Det er det reneste Cirkus Litrim. Nå har vi pakket ned for sommeren. 22. august starter vi opp igjen med Flømyrløpet. Vi håper på en like god høstsesong som vi har hatt i vår.
Resultat- og påmeldingsinformasjon Kanthaugenløpet 2018

Postet av Litrim den 20. Jun 2018

Siste løp før ferien Kanthaugenløpet går i kveld med start og mål på Birkebeineren skistadion uten for det gamle målhuset.


Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultatenene fra i fjor

Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Her kan du melde deg på til Kanthaugen opp fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.


Løpssponser:

er eneste løpssponsor for to løp!

Hovedpremien i kveld er to par joggesko som trekkes ut blant deltakerne.


Alt om Kanthaugenløpet finner du her!

Løypebeskrivelse (Flere detaljer her)

Se informasjon om Sørdalskarusellen!


Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på Birkebeineren skistadion. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS på ettermiddagen. Det blir to sluser for henting av startnummer.

Starttider:

- Alle klasser med tidtaking har start med fellesstart kl 19:00.

- Trimklasse start valgfritt fra 18:30.


Toaletter

Det er toaletter tilgjengelig på skistadion, men dessverre ingen garderober.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

I år er det 35.  gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2015 er på 280 deltakere.

Arrangør er Posten i samarbeid med Litrim.

Velkommen til Kanthaugenløpet 2018
Kanthaugenløpet - litt forkortet utgave på 4,6 km

Postet av Litrim den 14. Jun 2018

Her er den nye løypa som har fått noen flere justeringer enn først tenkt. Dette er gjort for at vi skal få mer terreng og mindre asfalt. Vi bruker de ikke asfaltert skiskytterløypene i større grad enn tidligere og dermed blir løypa litt mer kupert og litt kortere.

Se bilder av viktige punkter i løypa nederst i artikkelen!

Her kan melde deg på løpet!

Du kan også laste ned kartet i en PDF-fil her!

Start og mål er på samme sted som tidligere og utgangen følger lysløypa. I stedet for å ta Birkebeinervegen løper vi nå rett over og tar sti som er merket mot Kroken og løper rett over Birekbeinervegen. Stien munner ut i brua over kanalen og i vi løper ned og tar til høyre over Birekbeinerveien igjen og tar stien mot Kanten. Så går løype rett over Kantvegen og inn i Kanthaugen (Lyshaugen) hvor det blir litt asfalt, men mest god OL-sti.  Etter at vi har kommet ut av partiet med diverse skiskytterløyper går løypa tilbake til mål blir løypa som vanlig.

Lenke til gjennomgang av løypa!

I

Her er Ivar Hjelmseth og Jørn Breili på befaring i den nye løypa. Her er de i den bratteste kneika. Underlaget blir fint for løping.

Løypa går opp i Kanthaugen som det står på kartet til Statens kartverk. Grunneier Erik Skårset forteller at toppen fra gammelt av egentlig heter Lyshaugen. Kanhaugen ligger på kanten til hoppbakken og den tidligere slalåmbakken.

Ivar og Jørn merket løypa i går kveld (mandag)

Start og mål på skistadion ved det gamle målhuset.

Se Ivar Helmseths bilder:

Starten går som vanlig ut lysløypa, men nå skal du ikke til venstre, men rett fram og følge lysløypa.

Når du har fulgt lysløypa over VIP-veien, skal du ta til venstre langs en sti over et hoggstfelt.


Stien over hoggstfeltet, er litt "steinete", viktig å "løfte" beina her.

Fra hoggstfeltet går den over VIPveien (Birkebeinervegen) i gammel trase.

Passerer brua over kanalen og ikke til venstre, men rett fram.

Her skal du ikke til venstre(gammel trase) men rett fram over Kantvegen og inn i skiskytterløypene.

Litt på asfalt ved passering av noen punkter i rulleskiløypa.

Etter at du har løpt i skiskytterløypene følger den gammel trase til mål. på Birkebeineren Ski Stadium.
Fantastisk vårsesong med en økning på 19 prosent i deltakerantall!

Postet av Litrim den 14. Jun 2018

Sørdalskarusellen er halvveis og vi kan se tilbake til en vårsesong som mangler sidestykke i karusellens 37 års lange liv. Etter 5 løp har vi registrert en økning på 19% og samtlige løp kan registrere nye deltakerrekorder. Kringsjåløpet har flest deltaker i og med at 377 deltakere fullførte. I alt er det 68 som har vært med i 5 løp. Av disse har Kjartan Helland og Bente Størmer Steira best tid sammenlagt. Det venter en bestemannspremie til han eller hun som står igjen med beste tid på 10 løp når sesongen er ferdig.

Bildet er fra målgangen på Mesnaelva opp som samlet imponerende 327 deltakere. Foto: Hans Adolfsson

Deltakerutviklingen på de fem første løpene i år.

2015 2016 2017 2018 Endring
Kringsjåløpet 323 335 326 377 16 %
Maihaugenløpet 334 273 307 372 21 %
Strandtorgetløpet 260 278 225 294 31 %
Hovemoenløpet 213 208 279 307   10 %
Mesnaelva opp 280 207 268 327 22 %
1410 1301 1405 1677 19 %

Sammenlagtresultatene finner dere her!

- Sammenlagt gir deg poengsammendraget

- Deltatt gir deg antall løp du har deltatt

Beregningene er ikke helt riktig ennå, men det finner EQ-Timing snart ut av. Problemet er at Trim-klassen har fått for mange poen.

Hanne Monica Storhagen er en av 68 som har fullført alle løp så langt i sesongen. Hanne Monica er for veteran å regne i Sørdalskarusellen som hun har fullført 26 ganger. Ulf Prestgård (140) har vært med fire ganger så langt i år og har fullført Sørdalskarullen 4 ganger. Lars Jostein Silihagen har tre starter i år. Han fullførte karusellen i 2013. Foto: Jørgen Skaug

Egil Paulsrud har alle fem i år og har hatt alle 10 de siste årene og har fullført karusellen 8 ganger.  På god vei i år altså. Ellers ser vi Hege Lindvik Stubrud (323) som fullførte karusellen i 2013 og Marte Nordlunde som har fullført Sørdalskarusellen 3 ganger, men det begynner å bli noen år siden. (Foto Jørgen Skaug)

Karoline Wardberg Høiby har alle 5 og ligger på femte plass av de som har fullført alle. Hun har fullført karusellen to ganger tidligere. Jon Krogsveen som følger bak i svart har fullført karusellen 24 ganger og ligger an til å få 25 -årsfatet hvis han fullfører 6 løp.  Nr 188 er Bjørn Offigstad som har fullført karusellen 3 ganger, siste gang i 1992. (Foto: Jørgen Skaug)

Geir Morten Brandhaug, Roterud IL har fullført alle fem i år og mangler kun et løp for å fullføre Sørdalskarusellen for tredje gang!


I alt 68 deltakere har fullført all fem. Håper du finner navnet ditt her:

Runar Austgarden, Martin Bjerke Bjerke,Geir Morten Brandhaug, Lars-Helge Engmo, Bjørn Ola Foss, Jan Ingar Hagen, Bente Hamnes, Elisabeth Lykken Hamre, Hans Ivar Hattestad, Sondre Haugen, Richard Havstein Melkersen, Kjartan HELLAND, Dag Storm Henriksen, Gunnar Henriksen, Truls Horten, Oda Emilie Hovsengen, Karoline Wardberg Høiby, Julie Jeistad,
Vegar Jensen, Per Martin Johansen, Inger Jørstad, Jørn Karlsen, Svein Larsen, Selma Ødegaard Lauen, Helge Leonhardsen, Jannikeberg Leonhardsen, Elias Huser Lien
Fritjof Loen, Håkon Kruse Ludvigsen, Åge Magne Ludvigsen, Eivor Løkken, Marthe Tøsse Løvseth, Hanne Karin Danielsen Marum, Lauritz Grønvold Menkerud ,Morten Messenlien
Marcus Midtenget, Iver Kraabøl Moen, Camilla Egeberg Moger, Lene Møllerløkken, Ida Nyløkken, Simen Næss Berge, Pål Aril Olsen, Oscar Smogeli Opsann, Torstein Ous
Arne Paulsrud, Egil Paulsrud, Ida Ramstad, Sverre Reiten, Bernhard Sommerseth, Stian Sommerseth, Juni Stavne, Anne Størmer Steira, Bente Størmer Steira, Hanne Monica Storhagen
Geir STRANDBAKKE, Trond Henning Sveen, Audun Torbjørnsen, Kim Olav Tråseth, Dag Ulven, Alfred Unosen, Terje Andre Wad-Gylterud, Ida Børset Westad, Stian Westad
Ingebjørg Wikstrøm, Hilde Ingeborg Øvstehage, Marianne Øvstehage, Ole Amund Øvstehage og Ole Øyhaugen.

Bente Størmer Steira har beste tid blant de som har fullført alle fem.  Hun leder da også sin klasse sammenlagt foran Hanne Mjøen Maridal . (Foto Jørgen Skaug)

Av kvinnene som har fullført alle 5 har vi førgende liste:

1 Bente Størmer Steira 1:48:39.5
2 Julie Jeistad Lismarka skilag 1:57:42.2 
3 Selma Ødegaard Lauen 2:07:16.0
4 Ida Ramstad Nittedal IL - NTG-L 2:07:30.5
5 Karoline Wardberg Høiby Åsmarka IL/Team Sjusjøen 2:09:07.0
6 Anne Størmer Steira 2:09:34.5 
7 Ida Børset Westad 2:15:51.5 
8 Hanne Monica Storhagen Lillehammer svømmeklubb 2:19:25.4
9 Elisabeth Lykken Hamre Søre Ål il 2:19:31.4
10 Marthe Tøsse Løvseth 2:23:37.3

Blant gutta er det Kjartan Helland som har best tid på 5 løp. Kjartan leder også sin klasse sammenlagt som baserer seg på plasseringspoeng.  (Foto: Jørgen Skaug)

Her er de 10 beste:

1 Kjartan Helland Moi il/Mizuno 1:35:07.100
2 Simen Næss Berge Lillehammer IF 1:36:45.500
3 Stian Sommerseth Somco 1:44:36.100
4 Håkon Kruse Ludvigsen Fagerhøy leirskole 1:44:37.000
5 Bernhard Sommerseth Somco 1:45:12.000
6 Geir STRANDBAKKE Lillehammer Skiklub 1:47:58.100
7 Truls Horten Søre Ål IL 1:51:22.900
8 Vegar Jensen 1:51:26.400
9 Sondre Haugen Team Parkettpartner 1:53:09.000
10 Oscar Smogeli Opsann Follebu Skiklubb 1:54:22.700Internasjonalt besøk på Mesnaelva Opp

Postet av Litrim den 4. Jun 2018

Amerikanske Michael Myers, ivrig deltakere i Sørdalskarusellen hadde besøk fra familien sin på onsdag og valgte å ta dem med på Mesnaelva opp. Her er alle samlet foran Litrims målbue.  Familien er virkelig internasjonal, bosatt som de er over det meste av kloden dvs  i Minnesota, Alaska, New Zeeland og Sjusjøen.

Fra venstre ser vi Debby og Larry Myers, Geir Strandbakke, Michael Myers, Ana, Peter Myers, Steve Box, Martin Myers (foran), Nikki, Molly og Corey Box samt Karianne Rustad.

Foreldrene Debby og Larry Myers bor i Minnesota og har oppfostret barna Michael, Molley og Peter til å like å gå på bortoverski. Barna var glad i å konkurrere og deltok i forskjellige skolekonkurranser. Larry har vært instruktør for såkalte High School team. Mor Debby er nok ikke så glad for at familien er så spredd, men ny teknologi har gjort det enklere. Det er kontakt flere ganger i måneden på Facetime og Skype.

Hvorfor Geir Strandbakke er med i gjengen skal vi komme tilbake til nedenfor.

Familien Steve og Molly Box med barna Corey og Nikki bor i Juneau, Allaska, mens Peter bor med kjæresten Ana i New Zeeland. Ana er fra Argentina.

Karianne Rustad og Michael med sønnen Martin bor på Sjusjøen hvor Karianne driver Rustad Hotell og Fjellstue.  Karianne er fjerde generasjon av driverne på Rustad Hotell og Fjellstue og kan i år feire 85 år-jubileum.

Her er historien!

Michael hadde bodd i Montana i mange år da han kom til Lillehammer for å gå Birkebeinerrennet i 2007. For dem som kan sin Birkebeinerhistorie var 2007 det året rennet ble avlyst pga av dårlig vær. Skuffelsen var stor, men den skulle ikke vare lenge for skjebnen ville det slik at fordi rennet ble avlyst traff han Karianne på Rustad på Sjusjøen.  Søt musikk oppsto og etter en stund flyttet han til Norge og Sjusjøen og snart kom Martin til verden.

I 2008 var Michael med i en gruppe som skulle delta i det Amerikanske utgaven av Birkebeinerrennet. I gruppen var Bjørn Dæhlie, Gus Kaeding (senere trener for det amerikanske langrennslaget), Geir Strandbakke og Michael Myers.

Forundringen var stor da Geir og Michael møttes i Birkebeinerrennet året etter. Da bodde Geir på Biri, men han er nå bosatt på Sjusjøen og er nabo til Rustad. Michael forteller at de nå er gode venner og trener sammen -  Geir er nok en annen kaliber enn meg, men det går fint å trene sammen likevel.

Sørdalskarusellen er en fin utfordring!

Michael synes det er veldig hyggelig å delta i Sørdalskarusellen. Han har fullført karusellen 5 ganger og i fjor tok han alle ti. Å stå på startstreken ved siden av en olympisk mester og føle at konkurransen er for alle uansett nivå er veldig stort.

Michael takker for måten familien hans ble tatt i mot på. Det var store smil fra alle sammen.

Norgestur

I helgen ble det Norgestur på familien. Turen gikk til  Dombås, Åndalsnes, Gerianger og Lom og vi er ganske sikre på at den sympatiske familien fikk en tur!

Søskenparet Molly og Michael spurter i mål. Michael var godt fornøyd for dette var første gang han slo sin søster i en spurt. Det ser ikke ut som varmen plaget dem nevneverdig. (Foto: Hans Adolfsson)

Molly (Box), Larry og Michael deltok i Mesnaelva opp og fullførte i fin stil. Spesielt imponerende var det at Larry med sine 77 år, fullførte. Han var nesten upåvirket der han passerte målstreken.

Om Larry får utnyttet uttrekningspremien han mottok etter målgang skal være uvisst. Han vant lunsj for to personer på Egon. Fornøyd var han i alle fall.

Sønnen Martin har deltatt i flere av løpene i Sørdalskarusellen. Har er han i fint driv i fjorårets Vegmuseumsløp. Bildet er også med i kollasjen av bilder vi har satt opp på det nye Litrim-teltet. Foto: Jørgen Skaug.
Kanthaugenløpet for 35. gang på onsdag 20. juni

Postet av Litrim den 4. Jun 2018

Kanthaugenløpet avslutter vårsesongen for Sørdalskarusellen. Det er 35. gang løpet arrangeres og som vanlig er det Posten som er arrangør i samarbeid med Litrim. Også for Kanthaugenløpet må vi gjøre visse justeringer av løypa. Dette skyldes Eidsivas anleggsvirksomhet rundt kanalen og bygging av ny demning etter krav fra Norges vassdrags- energidirektorat (NVE).  Vi kommer tilbake med hvordan den nye løypa blir. Her nøyer vi oss med å gjengi fjorårets løype som er 6 km.

Bildet fra i fjor i den først motbakken etter start ser vi Remi Henriksen (205), Anne Søberg Vaglum, S Ål(3), Ragnhild Lovise Hagen Johnsgård, LSK (121 i blått),  Marthe Hattestad (217 i svart rett bak), Birk Strand Rønnestad, LCK (8) og Ingvild Håkenstad, ØTI (188 i rosa).

Kanthaugenløpet er 6. løp i årets Sørdalskarusell. De fem første har hatt rekordstort deltakerantall.  Deltakerrekorden for Kanthaugenløpet er 181 fra i fjor.

Her kan du melde deg på til Kanthaugenløpet:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Her kan du melde deg på til Kanthaugenløpet opp fram til kl 18:00 løpsdagen.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

Løpssponsor er

Eneste løpssponsor for to løp!

Start og mål er på Birkebeineren skistadion. Løypa i fjor var 6 km skogsløp i flatt lende; terrengløp på stier etter varierende kvalitet, en del av løypa går også på grusvei. Start og mål på Birkebeiner Skistadion. Traseen følger VIP-veien ca 1,5km, tar mot venstre gjennom skogen til Kanalen. Langs denne forbi Kanten Kro og følger lysløpa over skiskytterstadion og tilbake til mål.

For ordens skyld - løypa blir endret i år. Mer informasjon kommer!

Her er historikken:

Se video fra løpet i fjor!


År Antall Beste mann Tid Beste kvinne Tid
Lenke til artikkel.
2017 181 Sondre Bollum 18:42,9 Julie Aspesletten 21:10,5
2016 137 Kjartan Helland 18:37,3 Marte Flatlien 21:29,6
2015 168 Gishe Abdi Wako 18:07,1 Marte Sofie Buraas 21:57,8
2014 131 Håvard Lukasen 19:27,2 Martine Korslund 24:15,4
2013 127 Frode Nybakken 19:59,0 Therese Sjursen 23:11,0
2012 127 Frode Nybakken 20:10,8 Maiken Caspersen Falla 22:30,0
Bilder
2011 131 Trond Vognild 18:51,4 Liv Hilde Drugli 22:54,8
Bilder
2010 74 Jostein Rogstad 20:05,4 Bente Størmer Steira 21:44,2
2009 57 Asbjørn Lie 20:22,4 Liv Hilde Drugli 23:07,5
2008 52 Tor Håkon Viken 19:29,7 Helene Melbø 22:22,6
2007 71 Arne Krogsveen 19:08,7 Anne Berit Vangen 22:27,6
2006 40 Jon Evensen 19:16,8 Helene Melbø 22:09,9
2005 44 Jon Evensen 18:27,6 Liv Hilde Drugli 20:25,3
2004 49 Tor Håkon Viken 19:14,0 Anne-Berit Vangen 23:09,8
2003 44 Espen Eide 19:46,4 Liv Hilde Drugli 22:27,2
2002 36 Kristian Breili 18:37,5 Helene Melbø 22:18,1
2001 45 Tor Håkon Viken 19:37,1 Hege Skari 22:36,7
1991 146 Anton Bueie 23:36 Ragnhild Bratberg 26:25:00
1984 72 Asbjørn Lie 22:22 Oddrun HovsengenDeltakerrekord i tidenes varmeste Mesnaelva opp!

Postet av Litrim den 31. Mai 2018

High five sa disse gutta som fullførte Mesnaelva opp. I dag var det en prestasjon bare å fullføre. Det ble målt nærmere 30 grader i startområde og selv om Mesnaelva kjølte litt i skogen, var det en varm opplevelse for de spreke deltakerne. Til tross for dette stilte 327 opp på startstreken, Kristin Størmer Steira slo sin 8 år gamle rekord og Per-Christian Lysaker Torgersrud tok sin tredje seier på rad bare 5 sekunder bak sin egen rekord fra i fjor.

Alle kom helskinnet opp uten, noen litt varmere enn andre, men alle i godt humør og det var bare blide ansikter å se. Noen tok det nok litt rolig under veis noe jeg tror de tjente på. Opp langs løypa var det mye folk som heiet løperne fram. På Lilletorget viste bilistene løperne respekt og vi håper alle var fornøyd.

Resultatene finner du her!

Jørgen Skaug på Kondis.no: 327 deltakere løp Mesnaelva i tropevarme

Mange fine bilder på Facebook    Jørgen Skaug    Hans Adolfsson

NRK Østnytt var til stede under løpet. Her ser vi Geir Randby intervjue debutant Elise Røer Drabløs, fra Bækkelaget Skiklubb. Hun flyttet til Lillehammer på tirsdag, fikk vite om løpet av en venninne og stilte på startstreken i dag.

Direkte kl 18:50 se intervju rett før start! Her er hele sendingen

Fra sendingen kl 20:55- Intervju med Elise Røer Drabløs og Kristin Størmer Steira.

De fleste var lettkledde i det fine været, men det la ingen demper på innsatsen. De aller fleste hadde brukt dagen godt til å drikke og forberede seg på en varm økt. Det viste en håndsopprekking i startfeltet. Foto: Jørgen Skaug!

Per-Christian Lysaker Torgersrud, som representerer Team Sportsmanden var igjen raskest oppover bakken mot Kanten Kro og var kun 4,3 sekunder bak sin egen rekord fra i fjor. Bak Per-Christian fulgte Øystein Ulekleiv fra Dombås og Kjartan Helland fra Moi/Mizuno. Dette var Per-Christians tredje strake seier og den femte totalt i Mesnaelva opp!  På bildet til høyre får Per-Christian bestemannspremien av Juni Stavne fra kveldens løpssponsor Lillehammer Tannhelse.

Foto: Hans Adolfsson (tv) og Finn Olsen

 

Tre generasjoner Størmer Steira - Asta Isabel på armen til mor Kristin og mormor Anne. Alle blide og fornøyde med innsatsen. Kristin var litt forskrekket over å løpe inn til ny rekord med tiden 20:05,7.  Den gamle rekorden ble satt i 2010 da hun ennå var aktiv. Anne vant sin klasse på en tid som hadde holdt til seier også i klassen over.

Kristin Størmer Steira hadde ikke tid til å ta i mot bestemannspremien for kvinner i kveld. Her får mor Anne premien hennes av Juni Stavne og Ingvild Gulling.

Larry Myers var kanskje den som imponerte mest. Han og andre familiemedlemmer hadde tatt turen fra USA for å besøke sønnen Michael Myers på Sjusjøen og benyttet anledning til å delta i Mesnaelva opp. Her ser vi Larry i midten sammen med Molly Box og sønnen Michael. Michael har deltatt Sørdalskarusellen i mange år og har fullført karusellen 5 ganger. Larry ble også trukket ut som vinner av en uttrekningspremie fra Egon og lunsj for to.  

Dagens comback - Kristen Kankerud gjorde comeback under Mesnaelva opp i dag!  Han har fullført Sørdalskarusellen hele 17 ganger, siste gang var i 2010. 134 er også en veteran - Børre Storhagen har fullført karusellen 11 ganger. Foto Hans Adolfsson

Morten Eide Pedersen kjenner varmen, men langløperen på ski var uberørt ganske raskt etter målgang. Morten synes det er moro å være med selv om han nok liker flatere løyper bedre. Av de tre løpene han har deltatt på i år var det nok Hovemoenløpet det han var mest fornøyd med. God trening og det å bryne seg mot andre gir god motivasjon i en hard treningsperiode.

Kveldens spurt - Christian Halsa, fra Brøttum må se seg slått av Kristine Skistad fra Drammen i spurten. Kristine stilte i en pulje sener 3 så marginen ble litt over to minutter på de to. (Foto Hans Adolfsson)

Kjærsti Kultorp, Ingunn Rønningen Kleven og Merethe Pladsen serverer drikke. I dag var det Birkebeinerløpet som sto for serveringen.

Arrangør i kveld var Litrim selv med mange gode hjelper. Her er det Ragnar Gorseth og Erik Smidesang som får opp sponsorflagget til Sparebanken1 Gudbrandsdal. Begge to er veteraner og har vært med i mange, mange år! Takk til alle sammen som stiller opp!

Har du lyst til å være frivillig så gi oss beskjed gjerne gjennom fana i toppen på nettsiden "Kontakt oss"Resultat- og påmeldingsinformasjon Mesnaelva Opp 2018

Postet av Litrim den 30. Mai 2018

Birkebeinerløpet er på plass for å servere drikke til løperne når de er i mål på toppen ved Kanten Kro.  Her er det Rune og Christin fra Birken på Hovemoenløpet i fjor.  Det blir rekordvarmt i dag og vår oppfordring er at alle som skal du løpe opp alle bakkene i dag, må du ha orden på væskebalansen. Det vil si at du må drikke godt i hele dag - det er for sent om du kommer tørst til start.  Vi skal ha selvbetjent drikkestasjon ved start og vi er lovet spreder i løypa ovenfor Spinneriveien. Ta gjerne med egen drikkeflaske. Du bør heller ikke oppholde deg mye i sola i dag. Det er også mye mygg særlig nederste del av løypa.

Husk å drikke i dag!

Det er klart for det 5. løpet i Sørdalskarusellen 2018 - Hovemoenløpet arrangeres for 11. gang. Start syd for Europris / Schousen hvor du kan hente startnummer fra kl 17:30Resultater kommer her så snart du er i mål.


Resultatenene fra i fjor


Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Her kan du melde deg på til Mesnaelva opp fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

Løpssponsor:

Lillehammer Tannhelse stiller med flotte uttrekningspremier og premie til beste kvinne og beste mann.

Kiwi Stampa stiller med fruktkurv og Egon med 2 gavekort på lunsj hver for to personer. Dessuten trekkes det ut to startnummer til Birkebeinerløpet som går av stabelen 9. juni.

Alt om Hovemoenløpet finner du her!

Løypebeskrivelse

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på Strandtorget. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS på ettermiddagen. Det blir to sluser for henting av startnummer.

Starttider:

Pulje 1 kl 19:00 klasse Aktive menn og kvinner 20-35 år, M16 - 19, M20-29 

Pulje 2 kl 19:02 klasse  M30-39 og M40-49  

Pulje 3 kl 19:04 klasse K12-15, K16-19, K20 -29, K30-39, M12 - 15  

Pulje 4 kl 19:06 Ko-11, M0-11,K40-49, K50-59, K60 -69, M50-59, M60-69 og M70

- Trimklasse start valgfritt fra 18:30.

Bagasje kjøres opp fra start til mål.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

I år er det 11.  gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2015 er på 280 deltakere.

Arrangør er Litrim og våre gode hjelpere!

Velkommen til Mesnaelva Opp

Husk å drikke!
Løypebeskrivelse Mesnaelva opp - Jentene fra Lillehammer Tannhelse viser vei!

Postet av Litrim den 29. Mai 2018

Jentene fra Lillehammer Tannhelse løp igjennom traséen til Mesnaelva opp i går. Her kan du se videoen som beskriver løypa fra start til mål. Med på turen var f.v. Juni Stavne, Helene Afseth, Maria Afseth Rønningen og Ingvild Gulling. Det var fine forhold, men varmt og fine løpsforhold.   Oppfordringen vår går til alle som skal løpe er å drikke godt fram til løpet går. Det er for sent når du kommer til start!

Se videoen her:  Her kan du melde deg på Hovemoenløpet


Her er løypekartet


Løypekart i PDF-format finner du her!

Vi starter på 123moh og ender på 483moh på Kanten. Du kan merke deg passeringer etter 1,2 og 3km. 1km (193moh) ved hjørnet på Bryggeriet, 2km litt nedenfor den gamle damkrona i Mesnaelva før vi krysser Lysløypa (279moh) og 3km (415moh) i VIP-vegen ved Skrefsrud.

Mesnaelva opp har hatt samme trasé hele tiden.


Velkommen til Mesnaelva opp!
Mesnaelva opp for 11. gang - 30. mai kl 19:00

Postet av Litrim den 25. Mai 2018

Onsdag 30. mai er det klart for Mesnaelva opp for 11. gang. Dette er Sørdalskarusellens styrkeprøve og motbakkeløp. Løypa er drøyt 4 km og har en høydeforskjell på 360 meter. Start er på Strandtorget - rett syd for bygningskomplekset og mål ved Kanten Kro. Dette gjør Mesnaelva opp til motbakkeløp nr 105 med høyeste stigning av alle motbakkeløp i Norge.

Bildet: Mye folk og god stemning i målområdet i fjor.

Påmeldingsportalen som du finner her er åpen. 

Historikk fra Mesnaelva opp

Informasjon om Sørdalskarusellen med terminliste

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på Strandtorget. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS ca kl 16:30 løpsdagen.  Her fra startnummerutdelingen i fjor.

Starttider:

Pulje 1 kl 19:00 klasse Aktive menn og kvinner 20-35 år, M16 - 19, M20-29 

Pulje 2 kl 19:02 klasse  M30-39 og M40-49

 Pulje 3 kl 19:04 klasse K12-15, K16-19, K20 -29, K30-39, M12 - 15

 Pulje 4 kl 19:06 Ko-11, M0-11,K40-49, K50-59, K60 -69, M50-59, M60-69 og M70

- Trimklasse start valgfritt fra 18:30.

Bagasje kjøres opp fra start til mål.

Løpssponsor:

Lillehammer Tannhelse stiller med uttrekningspremier.

Birkebeinerløpet vil også i år stå for drikke og trekker ut to startnummer til Birkebeinerløpet.

Det blir også trukket ut en fruktkurv gitt av Kiwi.

Mesnaelva opp ble første gang arrangert i 2008.

Mesnaelva opp har altså start ved Strandtorget og mål ved Kanten kro på toppen av Lysgårdsbakkene. Løpet er drøyt 4 km langt og har en høydeforskjell på hele 360 meter. Løypa går i naturskjønne områder langsmed Mesnaelva, som renner tvers gjennom Lillehammer. På grunn av det store deltakerantallet, og enkelte trange partier i løypetraseen, startet løperne i 4 startpuljer.

Mesnaelva har vært viktig for til utviklingen av Lillehammer som by, både i forhold til næringsliv og kulturliv. Langs med Mesna finner vi rester av historiske bygninger og aktiviteter langs hele strekningen fra elveoset ved Strandtorget og opp til Collet bru, som er oppkalt etter maleren Frederik Collet. Han ble så betatt av lysspillet over Mesna at han de siste 30 år av sitt liv ikke malte stort annet. Collet er regnet som pioneren blant Lillehammer-malerne, og ga også en betydelig pengesum til bygging av brua i 1908.

Løypebeskrivelse

Løypekart i PDF-format finner du her!

Vi starter på 123moh og ender på 483moh på Kanten. Du kan merke deg passeringer etter 1,2 og 3km. 1km (193moh) ved hjørnet på Bryggeriet, 2km litt nedenfor den gamle damkrona i Mesnaelva før vi krysser Lysløypa (279moh) og 3km (415moh) i VIP-vegen ved Skrefsrud.

Mesnaelva opp har hatt samme trasé hele tiden.

Deltakerrekord er fra 2015 med 280 deltakere. Kristin Størmer Steira har rekorden blant jentene med 20:10,3, mens Per-Christian Lysaker Torgersrud satte ny rekord i fjor med 18:33,9.

Her er de 10 beste pr 2017.

1 Kristin Størmer Steira Vidar 20:10,3 2010
2 Monica Kørra Oslo 21:49,7 2011
3 Hanne Maridal LIF 21:57,1 2016
4 Bente Størmer Steira IL Forsøk 22:28,5 2010
5 Maiken Caspersen Falla Gjerdrum IL  22:30,2 2013
6 Maren Wangensteen Høre Ryfoss 22:46,8 2016
7 Kari Øyre Slind Oppdal IL 22:52,0 2015
8 Tina Knutsmoen Bjørnemyr 23:06,1 2016
9 Therese Sjursen  Bergen Løpeklubb 23:06,3 2014
10 Julie Aspesletten  23:20,7 2017
1 Per-Christian Lysaker Torgersrud Team Sportsmanden 18:33,9 2017
2 Gishe Abdi Wako LIF 18:36,6 2013
3 Vegard Bjørn Gjermundshaug Alvdal 19:05,0 2015
4 David Thorvik NTG 19:10,3 2017
5 Geir Steig Luster IL 19:14,4 2017
6 Kjartan Helland MO IL  19:15,0 2015
7 Sjur Prestseter LIF 19:22,6 2009
8 Gaute Kvaale Røldal IL / Veidekke Vest 19:23,0 2015
9 Petter Soleng Skinstad Skogn IL 19:36,0 2015
10 Vegard Hamnes Lillehammer Skiklub 19:36,9 2017


2017 Antall deltakere 268

Vinnere: Per-Christian Lysaker Torgersrud 18:33,9
Benter Størmer Steira 22:58,6

Les mer!


2016 Antall deltakere 207

Vinnere: Per-Christian Lysaker Torgersrud 19:05,5
Hanne Mjøen Maridal 21:57,1

Les mer

2015 Antall deltakere: 280

Vinnere: Vegard Bjørn Gjermundshaug 19:05,0
Kari Øyre Slind 22:52,0

Les mer

2014 Antall deltaker: 201

Vinnere: Per-Christian Lyskaer Torgersrud 19:25,7
Monica Kørra 22:04,5

Les mer!   Resultater PDF

2013 Antall delatakere 214

Vinnere: Gishe Abdi Wako 18:36,6
Maiken Caspersen Falle 22:30,2

Les mer om løpet i 2013

2012 Antall delatakere 161

Vinnere: Per-Christian Lyskaer Torgersrud 19:38,9
Therese Sjursen 23:11,6

Les mer om løpet i 2012

2011 Antall delatakere 137

Vinnere: Sondre Ramsrud 20:45,7
Monika Kørra 21:49,7

Les mer om løpet i 2011   

2010 Antall delatakere 99

Vinnere: Per Strandhaug 20:07,9
Kristin Størmer Steira 20:10,3

Les mer om løpet i 2010

2009 Antall delatakere 81

Vinnere: Sjur Prestseter 19:22,2
Liv Hilde Drugeli, LIF 24:02,1

Les mer om løpet i 2009

2008 Antall delatakere 88

Vinnere: Michael Ericsson 19:54,4
Liv Hilde Drugeli, LIF 23:40,7

For en kveld! Rekordvarme, rekorddeltakelse, friske dueller og ny fin løype!

Postet av Litrim den 23. Mai 2018

Morten Eide Pedersen og Geir Steig kom inn på oppløpet sammen og det ble en real spurt som Steig avgjorde til sin fordel. Kristin Størmer Steira tok igjen en klar seier blant kvinnene, denne gangen foran Maiken Caspersen Falla. I alt var det 306 deltakere som fullførte løpet, noe som er ny deltakerrekord for Hovemoenløpet. Den forrige var fra i fjor. Løypa var tema i praten etter løpet og mange var enige om at løypa var veldig bra og det bør en satse på neste år. 

Arrangementet gikk prikkfritt uten nevneverdige problemer og fortjener ros for det. Det var fin stemning og mange blide deltakere og publikum som koste seg i det fine sommerværet.

Jørgen Skaug på Kondis.no: Rekorddeltakelse og tropevarme i Hovemoenløpet.

Her er resultatene

Bilder på Facebook: Jørgen Skaug   Hans Adolfsson


Parkeringsplassen på Gausdal Land egnet seg godt som arena, selv om det var litt uvant for Habil og Litrim og ha så mange biler å forholde seg til. Foto: Hans Adolfsson.

Det var et stort felt som la ut fra start. 306 fullførte løpet. Vi var litt spente om hvordan det skulle gå i de trangeste delene av løypa. Det virker som det gikk bra for vi har ikke fått så mange negative kommentarer. 

Geir Steig og Kristin Størmer Steira fikk hver sin bestemannspremie av løpssponsor Trofé, her representert med Inger Hjorthol og Morten Thorsrud.

Ved sin spurt sikret Geir sin 3. seier i årets Sørdalskarusell. Det er 3 av 3 mulige. Han sto over Strandtorgetløpet for å være med på Norgescup i motbakkeløp i Bergen. Kristin syntes det var en fin løype, men tørken den siste tiden har gjort støvplagen litt lei i Hovemoen spesielt nær områden en tar ut sand og grus. Ellers var det en varm tur gjennom Hovemoen i dag.

Anne Størmer Steira som har vært aktiv med i Sørdalskarusellen i mange år og nå når hun har fått begge døtrene sine til Lillehammer er det naturlig at Kristin og Bente også stiller opp. Det er ingen tvil om at det er mor Anne som er pådriveren for å få med døtrene på løp. Både Kristin og Bente har vært med, men i år har Anne meldt på seg selv og Bente på hele karusellen og Kristin har blitt med på de to siste løpene.

Kristin var opptatt at hun skulle fortest mulig hjem til datteren sin, men det var lettere sagt enn gjort. Bilen var innesperret og hun måtte vente. Dermed var hun tilstede og kunne motta førstemannspremien.  

Alle i klasse 0-11 år fikk medalje av løpssponsor Trofé. Tydelig at de satte pris på det.


Martine Løvseth Nordengen kom for sent til å få premie med de andre, men medalje fikk hun og vi fikk tatt bilde. Her med mor Marthe og speaker Jørn, Morten og Rolf i bakgrunnen.

Juni Stavne ble strukket ut som vinner av startnummer til Oslo-mila. Trofé er sponsor for Oslo-mila og for Oslo Maraton og hadde med seg startnummer som ble trukket ut blant deltakerne i Hovemoenløpet.

Løypa ble diskutert blant deltakerne og mange var reaksjonene på at løypa var fin. Denne må Litrim /Habil satse hørte vi fra veldig mange. Jørn Breili har gjort en formidabel jobb med å tilrettelegge stier og kjerreveger for løpet etter vinterens snømasser og hogst. Enkelte steder er det trangt som her i det løperne forlater parkeringsplassen og deltakerne måtte ta seg forbi biler som sto litt i veien og som arrangøren ikke klarte å få flyttet.

Tre blide jenter etter endt løp i kveld. Mille Marie Storlien (t.v.) var ikke helt fornøyd etter å vunnet sin klasse både på Kringsjå og på Maihaugen. Mor Beate Carolin mente nok at datteren burde være fornøy for vinner Julie Jeistad er tross alt året eldre. Beate var godt fornøy selv om tankene kanskje gikk til morgendagens ekseman. Eivor Løkken tryna underveis og var spent på hvordan det går med kneet. Neste uke venter Mesnaelva opp og da regner vi med å se alle på startstreken igjen!

Jentene fra Lillehammer Tannhelse stiller opp i Sørdalskarusellen. Vi har ikke talt opp hvor mange de var i dag, men her f.v. ser vi Hene Afseth, Kari Syversen og Marie Afseth på oppløpet. Neste onsdag er Lillehammer Tannhelse løpssponsor for Mesna elva opp! Vi vet de er klare for oppgaven.  

Resultat- og påmeldingsinformasjon Hovemoenløpet 2018

Postet av Litrim den 23. Mai 2018

Det er klart for det 4. løpet i Sørdalskarusellen 2018 - Hovemoenløpet arrangeres for 36. gang. Start og målområde er på parkeringsplassen ved Gausdal Landhandleri, Gausdalsvegen 20, 2626 Lillehammer. Her kan startnummer hentes fra ca kl 17:30.

Bildet: Fra Hovemoenløpet 2017- Jan Andre Nytun på oppløpet godt fornøyd med at han har fullført løpet.Resultater kommer her så snart du er i mål.


Resultatenene fra i fjor


Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her!


Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Her kan du melde deg på til Hovemoenløpet fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

Løpssponsor:

Alt om Hovemoenløpet finner du her!

Løypebeskrivelse

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 ved Gausdal Land. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS på ettermiddagen. Det blir to sluser for henting av startnummer.

Parkering På parkeringsarealene rundt Gausdal Landhandleri

Starttider:

Fellesstart for alle som skal løpe på tid kl 19:00.

Trimklasse uten tidtaking starter når de vil, men må gå i mål etter kl 18:30.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

Begrenset adgang til toaletter på MegaFlis. Vi har dessverre ingen tilbud om garderobe.

Strandtorgetløpet. I år er det 36.  gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2017 er på 279 deltakere.

Arrangør er HABIL i samarbeid med Litrim!

Velkommen til Hovemoenløpet 2018
Her er kart over løypa til Hovemoenløpet 2018 - Jørn Breili er guide!

Postet av Litrim den 16. Mai 2018

Til tross for at Korgveien er stengt, til tross for sen snøsmelting, til tross for omfattende hogst og til tross for flom så er løypa til Hovemoenløpet klar slik den her er tegnet inn på kartet. Løypesjef Jørn Breili viser oss løypa i videoen vi har laget. Hovemoenløpet blir et realt skogsløp på de fine stiene vi har i Hovemoen. Jørn har ryddet og ordnet og det har blitt en utrolig fin løype.

Starten går på parkeringplassen til Gausdal Landhandleri og følger traséen til Hovemorunden nesten hele veien. Bare siste sløyfe på sørsiden av Hovemoenveien er ikke med. Jørn har anslått lengden til å være 5,5 km, men helt sikre er vi ikke. Vi tar gjerne innspill fra dere som tester løypa.

Løypa er ikke merket, men Hovemorunden er merket med oransje merker på stolper. Da tror vi at du finner fram. Det er lett å se hvor Hovemoenløpet avviker fra Hovemorunden. Se filmen.

Du kan laste ned kartet i pdf-format her!


  Her kan du melde deg på Hovemoenløpet

HABIL er arrangør i samarbeid med Litrim

Alt om Hovemoenløpet

Løpssponsor:

 Uttrekningspremier og premie til beste kvinne og mann!


Her kan du bli bedre kjent med løypa - Jørn viser vei!

________________

Hovemoenløpet 2018 den 23. mai kl 19:00

Postet av Litrim den 12. Mai 2018

Hovemoenløpet er 4. løp i Sørdalskarusellen og arrangeres i år for 36. gang av Habil, Hovedarsenalet i Hovemoen i samarbeid med Litrim. Pga stengning av Korgveien er start og mål flyttet til parkeringsplassen utenfor Gausdal Landhandleri og løypa vil benytte deler av den permanent merkede Hovemorunden.  Pga skogsdrift og sen snøsmelting er ikke løype helt klargjort ennå.  Gausdal Landhandleri har adresse Gausdalsvegen 20, 2626 Lillehammer.

Bildet fra 2017:  Edvard Fossum Olstad, Øyer Tretten leder an blant disse. Eller på bildet ser vi blant andre Erik Torbjørnsen (148), Nora Solum (260) og  Marita Klevmoen (221).

Løpssponsor:

 Uttrekningspremier og premie til beste kvinne og mann!


Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Her kan du melde deg på til Hovemoenløpet via påmeldingsportalen. Når påmelding er fullført, får du en faktura som du betaler på nettbank.

Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.  

Påmeldingsportalen er åpen!

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Hovemoenløpet ble første arrangert i 1983 og har hatt forskjellige løypetraseer opp gjennom tiden. HABIL har hele tiden vært arrangør. Hovemoenløpet er det eldste løpet i Sørdalskarusellen.

Løypa i år følger deler av Hovemorunden som er merket med lister med oransje firkanter på. Startposisjon blir på parkeringsplassen ved Gausdal Landhandel. Vi kommer tilbake med mer informasjon.

Les mer om Hovemorunden

Deltakerrekorden er fra 2017 da 279 stilte på startstreken og hvor Julie Aspesletten og Kjartan Helland var best. Her løper Kjartan Helland inn til en klar seier på plassen ved Fuglekikkertårnet.

Her har du historikken!

2017 (lenke)

Antall deltaker: 279 Menn: Kjartan Helland 17:26,2, Kvinner Julie Aspeletten 20:53,9

2016 (lenke)

Antall deltakere: 208 Menn: Pål Golberg 17:51,3 Kvinner: Hanne Mjøen Maridal 20:22,8

2015 (lenke)

Antall deltakere: 212 Menn: Gishe Abdi Wako 14:46,0 Kvinner: Hilde Fenne 17:08,0

2014 (lenke)

Antall deltakere: 175 Menn: Sjur Røthe 15:10,8 Kvinner: Therese Sjursen 18:56,5 Resultater PDF

2013 (lenke)

 Antall deltakere: 124 Menn: Frode Nybakken, Eidsiva B.I.L. 16:42,0 Kvinner: Martine Korslund, Roterud IL 18:58,7

2012 (lenke)

Antall deltakere: 149 Menn: Gustav Follerås, LIF 15:12,3 Kvinner: Therese Sjursen, BFG Fana 18:19,6

2011 (lenke)

Antall deltaker: 117 Menn: Gishe Abdi Wako, LIF 14:54,4 Kvinner: Marita Thorsvik 18:47,4

2010 - Gammel løype Antall deltakere: 108 Menn: Gishe Abdi Wako, LIF 12:47,5 Kvinner: Liv Hilde Drugli, LIF 16:05,4

 2009 - Gammel løype Antall deltakere: 71 Menn: Sjur Prestsæter, LIF 13:31,2 Kvinner: Liv Hilde Drugli, LIF 16:12,2

 2008 Antall deltakere: 66 Menn: Bjørn Robstad, LS BIL 14:33,0 Kvinner: Cecilie Risvoll Amundsen No BIL 17:19,0

Feiret 50-årsdagen med Strandtorgetløpet

Postet av Litrim den 9. Mai 2018

Jørn Gunnar Kleven feiret sin 50-årsdag med å løpe Strandtorgetløpet i kveld. Morten Thorsrud visket oss i øret om den store begivenheten. Jørn Gunnar mente at den beste presangen han kunne få var å slå Morten i kveld. I et anfall tenkte nok Morten på at han kanskje skulle forære seieren til jubilanten, noe vi ikke trodde helt på.  Og ganske riktig det ble en 8.plass på Morten og 9. på Jørn Gunnar.

På spørsmål om hvorfor Jørn brukte 50-årsdagen til å løpe Strandtorgetløpet var svaret hans ganske klart. Han har løpt karusellen i mange år og spesielt Strandtorgetløpet. Han har bare stått over en gang pga skade. Jørn alt har han fullført Sørdalskarusellen 7 ganger. Gunnar er glad i å løpe og da var det naturlig for han å løpe også i kveld på bursdagen sin. Gratulerer med dagen!

Vant i kveld gjorde Kristian Græsli og Kristin Størmer Steira.  For begge var det 2. gang de deltok i Sørdalskarusellen. Kristian var med for ei uke siden på Maihaugen hvor han løp inn til andre plass totalt. Det er mange år siden Kristin var med forrige gang. Hun har fremdeles rekorden fra Mesnaelva opp fra 2010. Vi kommer tilbake med intervju i morgen. Kristin løp inn til 9. beste tid totalt og imponerer stadig med joggesko på bena.

____________________________________________________________________________


Se videoen med Kristian Græsli og Kristin Størmer Steira. Beklager problem med lyden. Vinden var litt problematisk.  

Den 10,5 km lange løypa var hard og delvis kupert noe vinnertidene antyder. De ble 37:30,0 og 39:32,2

Her er alle resultatene.

Les Jørgen Skaug på Kondis.no: Kristian Græsli og Kristin Størmer Steira raskest i Strandtorgetløpet.

Se mer enn 200 bilder på Facebook Foto: Jørgen Skaug

Det var folksomt på sletta sør for Strandtorget i kveld med mye folk. I tillegg til de 293 som fullførte var det en stor samling av ungdommer som priste sommervarmen på forskjellig vis. De var med og skapte stemning og lagde en fin ramme rundt arrangementet. Mange blide fornøyde deltakere satte pris på den fine sommerkvelden og arrangementet. Bildet er tatt ved Litrims nye telt der startnumrene ble hentet.

Starten har gått og de beste er allerede i tet. Martin Kristiansen (81) Ros IL er i tet foran Petter Stakston, Søre Ål IL. 68 er Sigurd Lunde Røer, Bækkelaget SK og 65 dagen vinner Kristian Græsli. Martin Kristiansen ble også nummer to på Kringsjå og 5 på Maihaugen og liker tydelig å delta i Sørdalskarusellen. Foto Jørgen Skaug

Yngste klasse 0 - 11 år startet et minutt etter hovedfeltet og løp til Mosodden og tilbake igjen en distanse på 4,5 km. Imponerende temp på alle sammen. Her ledes feltet an av Ane Melbø, Vingrom IL og Ole Ludahl Lagethon, Øyer-Tretten IF. Det var nok noen som hadde ønsket å løpe den lange løypa. Foto Jørgen Skaug

Inger Liv Bjerkreim, Lillehammer OK ble nummer to blant jentene og her ved Mosodden var hun nesten i hælene på Kristin Størmer Steira. I mål var hun litt lenger bak, men holdt nummer tre godt bak seg. Hanne Mjøen Maridal, LIF som vant både på Kringsjå og på Maihaugen ble nummer 3. Startnummer  70 er Stig Moland fra Brøttum IL. Lars Berger (136) som har avsluttet sitt trenerengasjement, har fått bedre tid og har blitt en ivrig deltaker i Sørdalskarusellen. For tiden er står bygging av en garasje mest på programmet.

Birk Strand Rønnestad vant gavekort fra Strandtorget. Jannike Berg Leonhardsen fra Litrim deler ut gavekortet.

Aina Killingmo og Berit Høyvik, to av Litrims gode hjelper som sørget for at startnummer ble delt ut og drikke servert. I varmen gikk det med stor mengder drikke og alt gikk med. Takk til alle sammen for flott innsats.  Til alle som leser dette så har vi behov for enda flere. Ta gjerne kontakt.

Et lite hjertesukk til slutt. Sletta sør for Strandtorget var fylt med folk i går kveld og vil sikkert også fylles i dag. Toalettene er fortsatt stengt til tross for at vi skriver 9. mai. Riktignok er det ikke lenge siden snøen gikk, men Strandpromenaden brukes hyppig og da bør toalettene være klare.

Et hjertesukk til - det er tydeligvis moro å ta bort merkebånd like etter de blir satt opp. To ganger måtte vi etterfylle med merkebånd. Vanskelig å forstå.

Likevel - takk til alle for godt humør og stor innsats og velkommen til Hovemoenløpet 23. mai som har start og mål ved Gausdal Landhandleri sine lokaler. Da skal vi løpe deler av Hovemorunden!
Resultat / Påmeldingsinformasjon Strandtorgetløpet 2018

Postet av Litrim den 8. Mai 2018

Det er klart for det 3. løpet i Sørdalskarusellen 2018 - Strandtorgetløpet arrangeres for 13. gang. Start og målområde er på sletta sør for Strandtorget i området rundt det røde kunstverket. Her kan startnummer hentes fra ca kl 17:30.

Bildet: Fra Strandtorgetløpet 2016 - Follebujentene Ingrid Fougner (288) og Ingvild Haugstad Sandvik i rosa trøye.


Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultatenene fra i fjor


Til deg som ikke har meldt deg på ennå. 

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Du kan melde deg på hele karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

- Startkontingent for resten av Sørdalskarusellen (8 løp) er kr 610,-.

Anbefaling til de som skal være med på mange løp - meld deg på for hele karusellen så slipper du å melde deg på til hvert løp.

Løpssponsor:

Alt om Srandtorgetløpet finner du her!

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på på plenen mellom Strandtorget og Lågen. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS på ettermiddagen. Det blir to sluser for henting av startnummer.

Parkering VI ber om at dere parkere på Strandtorgets parkeringsplasser. Det er parkering forbudt langs veien forbi parkområdet.

Starttider:

Fellesstart for alle som skal løpe 10 km kl 19:00.

Klasse 0-11 år som skal løpe 4,5 km start kl 19:01.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

Toaletter på Strandtorget. Vi har dessverre ingen tilbud om garderobe.


Strandtorgetløpet. I år er det 13. gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2016 er på 278 deltakere.

Løypebeskrivelse

Det er ny løype i år grunnet at Korgveien er stengt. Her er beskrivelse av den nye løypa.

 Last gjerne ned kartet som en pdf her!
Start ved stein mot veien vis a vis det røde kunstverktet. Mål er ved det røde kunstverket. Løypa følger gangvei nordover forbi Plantasjen og Strandtorget, under E6 to ganger, krysser brua over Mesnaelva, igjen under E6 og videre mot Mosodden hvor yngste klassen 0-11 år tar av opp gangvegen opp på tunneltaket og tar veien tilbake.  Øvrige andre fortsetter nordover til mot Svartstadvika, tar av etter toaletthuset og løper under jernbaneundergangen og gangstien opp mot Skeidar og videre nordover forbi Biltema til tunnel under E6 ved ByggMax og følger gangstien ned mot Korgen til vi kommer til kjente trakter og tar motbakken opp mot Hovemoen. Her følger vi ny vei inn i Hovemoen ned i grustaket hvor vi tar til venstre opp en bratt kort bakke og inn i skogen i Hovemoen. Herfra følger vi fine stier innover før vi passerere Langvikodden og følger stien til Korgen og stien opp til tunnelen under E6. Herfra er det samme vei tilbake. Traséen er målt til 10,6 km og er mer kupert enn den i fjor. 

Velkommen til Strandtorgetløpet 2018!

Strandtorgetløpet 2018 - 9. mai kl 19:00

Postet av Litrim den 4. Mai 2018

Da er vi allerede kommet fram til 3. løp i Sørdalskarusellen,  Strandtorgetløpet går 9. mai. . Litrim er selv arrangør og sammen med mange gode hjelpere er vi klare for løp og for å ta i mot mange ivrige deltakere.  Det blir samme start og målområde som i fjor dvs på sletta sør for Strandtorget.

Bildet: Mari Virik Nøvik (12) og Jørgen Korum leder an i denne gruppen i 2016-utgaven av Strandtorgetløpet.

Fordi Korgveien er stengt må vi i år lage en ny løype - se nedenfor.

For yngste klasse 0 - 11 år har vi laget ny løype på ca 4,5 km. De yngste starter kl 19:01 og løper til Mosodden og tilbake.  Voksne som ønsker å følge barna sine og ønsker å få løpet sitt registrert, må løpe i trimklasse. De yngste starter et minutt etter de andre.

Løpssponsor er Strandtorget .

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Du kan melde deg på resten av karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført, får du en faktura som du betaler på nettbank.

Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

- Startkontingent for resten av Sørdalskarusellen (8 løp) er kr 610,-. Anbefaling til de som skal være med på mange løp - meld deg på for resten av karusellen så slipper du å melde deg på til hvert løp.

Påmeldingsportalen er åpen!

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Strandtorgetløpet ble første gang arrangert i 2006 under navnet Strandpromenaden og tok da over etter det tradisjonsrike løpet Flåkålia rundt. I 2013 forandret løpet navn til Strandtorgetløpet. I år er det 14. gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2016 er på 278 deltakere. Hvor mange kommer det i år?

Last gjerne ned kartet som en pdf her!

Start ved stein mot veien vis a vis det røde kunstverktet. Mål er ved det røde kunstverket.

Løypa følger gangvei nordover forbi Plantasjen og Strandtorget, under E6 to ganger, krysser brua over Mesnaelva, igjen under E6 og videre mot Mosodden hvor yngste klassen 0-11 år tar av opp gangvegen opp på tunneltaket og tar veien tilbake. 

Øvrige andre fortsetter nordover til mot Svartstadvika, tar av etter toaletthuset og løper under jernbaneundergangen og gangstien opp mot Skeidar og videre nordover forbi Biltema til tunnel under E6 ved ByggMax og følger gangstien ned mot Korgen til vi kommer til kjente trakter og tar motbakken opp mot Hovemoen. Her følger vi ny vei inn i Hovemoen ned i grustaket hvor vi tar til venstre opp en bratt kort bakke og inn i skogen i Hovemoen. Herfra følger vi fine stier innover før vi passerere Langvikodden og følger stien til Korgen og stien opp til tunnelen under E6. Herfra er det samme vei tilbake.

Traséen er målt til 10,6 km og er mer kupert enn den i fjor. Partiet i Hovemoen er merket og ryddet og kan testes. Vi tar gjerne kommentarer på løypa både med hensyn til lengde og høyde.

Strandtorgetløpet 2017

Strandtorgetløpet 2016

Strrandtorgetløpet 2015

Strandtorgetløpet 2014

Strandtorgetløpet 2013

Strandpromenaden 2012

Strandpromendaden 2011

Strandpromenaden 2010

Strandpromenaden 2009

Strandpromenaden 2008

Strandpromenaden 2007

Strandpromenaden 2006

Resultatene:

2017 263 Kjartan Helland 31:48,4 Julie Aspesletten  37:51,7
2016 278 Kjartan Helland 36:26,3 Marte Flatlien 40:24,5
2015 259 Gishe Abdi Wako 35:02,0 Hilde Fenne 40:32,0
2014 204 Petter Stakston 37:22,2 Lisa Kvamme 43:13,4
2013 207 Endre Aamodt 36:17,3 Monica Kørra 39:13,4
2012 147 Per-Christian Lysaker Torgersrud 36:08,6 Ida Gjermundshaug Pedersen 40:14,5
2011 127 Gishe Abdi Wako 32:08,8 Liv Hilde Drugli 40:28,6
2010 95 Gustav Follerås 36:38,3 Liv Hilde Drugli 41:05,1
2009 79 Tor Håkon Viken 36:57,3 Kjersti Herberg 40:38,1
2008 55 Per Briskelund 36:01,5 Liv Hilde Drugli 42:50,6
2007 47 Per Briskelund 35:30,2 Hanne Monica Storhagen 50:49,9
2006 54 Helge Holthe 34:53,1 Kari Anne Fredriksen 46:09,4Fantastisk dag på Maihaugen med rekordmange deltakere - oppdatert!

Postet av Litrim den 2. Mai 2018

Totalt var 412 påmeldt til Maihaugenløpet, 372 fullførte og i tillegg var det masse folk for å se på. Det ble en solid rekord for Maihaugenløpet. Hanne Mjøen Maridal, Lillehammer IF slo til igjen som hun gjorde for 14 dager siden og løp inn til seier foran Mari Nordlunde fra Follebu skiklubb. Geir Steig, Luster IL kopierte også seieren fra Kringsjåløpet.

Den nye løypa ble diskutert og det var mange kommentarer på at den nye løypa måtte vi beholde også neste år. Anne Størmer Steira var veldig klar på det - dette var en fin løype som vi må bruke igjen. Dag Storm Henriksen skrev på Facebook at dette ble en skikkelig bra løype. Og når antall deltakere er så tullete høyt, er det godt å slippe innsnevringer. Fortsett med denne traséen. Vi tar gjerne flere kommentarer. Si din mening på meningsmålingen på Facebook!

Kvelden startet med en kald regnskur, men heldigvis gikk den fort forbi. Arrangørene fra SIL BIL og Litrim valgte likevel å flytte startnummerutdelingen til stabburet på Skjåktunet der det var litt ly.

I alt var det fire puljer hvor kvinnene var først. Mye snø på kantene gjorde sitt til at det ble trangt i start og målområdet, men løperne kom seg forbi. Oppsummert kan vi si at det var tett og god stemning på Maihaugen i kveld.

Resultatene finner du her.

Les Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no

Hans Bjørner Doseth har lagt ut bilder på GD.no.

Følg med på Facebook - Se bildene til Jørgen Skaug og Hans Adolfsson.

Takk til Maihaugen og Rune Prøven for fin oppfølging.  SIL BIL - sykehuset stilte med gode mannskaper og sammen med Litrimgjengen ble dette en flott kveld.  Vel hjemme håper jeg varmen er tilbake i kroppen.

Gunnar Henriksen har fullført Sørdalskarusellen 35 ganger - bare i premieresesongen 1982 sto han over. Etter målgang fikk Gunnar 35 års - plaketten av leder av Litrim Finn Olsen. Litrim har innført en premiering for hvert 5. år du fullfører karusellen. De største veteranene er Gunnar Henriksen, Oddrun Hovsengen med 34 og Åge Ludvigsen med 31 fullførte karuseller.  Foto Hans Adolfsson

Les mer om premieringen for fullførte karuseller her!

Se seiersintervjuet med dagens vinnere her.


Etter tre seire på rad i Kringsjåløpet tok endelig Geir Steig en annen totalseier i Sørdalskarusellen. Han var litt uoppmerksom i starten og kom langt bak i det spreke feltet som tok av fra start. I langbakken gjennom 1900-tallssamlingen hadde han mest fart og var i tet og fikk et psykisk overtak som han holdt fram til mål. Erlend Hokholt fra Oppegård tok andreplassen, mens Kristian Græsli, Hamar Skiklubb tok den siste pallplassen.

Hanne Mjøen Maridal løp feil i fjor og fikk dermed en fin revansj. Også hun ventet litt med å ta teten som hun overtok i nevnte langbakke. Mari Nordlunde, som er veteran i Sørdalskarusellsammenheng, holdt godt følge.  Hun klarte ikke å ta igjen Hanne, men var bare var 1,4 sekunder bak i mål. Maren Wangensteen kom på tredjeplass.

De yngste jentene ut fra start. Thea Maurtvedt, Slitu IF tok starten, tett fulgt av Julie Egeberg Moger og Iris Tollan Brandhaug. Kveldens beste kvinne Hanne Mjøen Maridal (65) følger på siden.

Størst fart ut fra start hadde naturlig nok de yngste guttene. Midt i bildet har Petter Stakston (210)en fin posisjon. Petter har lang erfaring fra Sørdalskarusellen og har fullført karusellen fire ganger, den første gangen allerede i 2010. Nå er det en stund siden sist, kanskje ikke så rart etter en strålende skisesong hvor han nærmer seg toppen.  Kjartan Helland (206) har ikke markert seg ennå, men kjenner vi han rett er han tilbake i toppen veldig snart etter samme mønster som i fjor. Dagens vinner Geir Steig var et godt bak teten ut fra start.

Ellers ser vi Isak Skari Berger (178), Jostein Karlsen (179) begge Lillehammer Skiklub og Torje Usland Dahl fra Marnadal IL.


De eldste og de aller yngste klar på startstreken med Garmokirka i bakgrunnen.

Brødrene Even (177) og Jostein (179) Karlsen fra Lillehammer Skiklub med Petter Aadland, Nittedal IL (372) mellom seg. Alle stiller i klasse 16 - 19 år med Jostein best av de tre på en tredje plass.  Bildet er tatt like før passering av Garmo kirke etter ca 250 meter. Foto: Jørgen Skaug

11 0_MG_4474.jpg

Også i Maihaugenløpet var det gledelig stor deltakelse i de yngste klassene. Her ser vi noen av disse unge deltakerne sammen med foreldregenerasjonen. Fra venstre Tove Alsvik (387), Simen Melbø Sunde (240), Martine Løvseth Nordengen (84), Bjørn Alsvik (389), Ada Matea Alsvik (388), Berit Melbø (123), Malene Hammerøhalsa (1) og Magnus Hammerøhalsa (3). Foto: Jørgen Skaug


Garmo kirke passeres her med Per Ola Gasmann, Ørje IL i tet. Han måtte se seg slått av Lars Berger som her er siste av de tre.  I mellom de to ser vi Bjørn Egil Nordseth, Gjøvik FIK som vant klasse 40 - 49 år.

Anne Størmer Steira var godt fornøyd med den nye løypa og ikke overraskende vant hun sin klasse. Her ser vi henne ved unnabakken 300 før mål med Anne Mørkve rett bak. Foto: Jørgen Skaug 

Snart på oppløpssiden med Bjørnstad rett bak ser vi Caroline Plukkerud, ØTI Ski (53), Thea Kvam ØTI (32) og Ane Byvold Grønlien, Vingrom IL Skiskyting (38). Foto Jørgen Skaug


Morten Eide Pedersen, Team BN Bank tok spurten blant denne gjengen og endte totalt nummer på femte plass. Langløpere trenger også litt tempotrening. Daavid Thorvik, NTG Lillehammer (358) vant kl 16 - 19 år og ble totalt nummer seks. Martin Kristiansen, Ros IL nr 8 totalt og Håkon Svaland, Bendiks Olje (nr to f.v.) ble nummer 7 totalt.  

Jentepallen med vinner Hanne Mjøen Maridal, LIF flakert av toer Mari Nordlunde, Follebu skiklubb og Maren Wangensteen, Høre Ryfoss IL. Mari har fullført Sørdalskarusellen 4 ganger og har flere totalseire og klasseseier totalt. Vi må helt tilbake til 2014 forrige gang Mari var beste kvinne. Det var på Kringsjåløpet det året.

Jens Martin Vesterås, SVV Bedrift fullførte i fin stil og for første gang på tid i år. - Slitsomt, men det gikk greit og var godt forberedt var hans kommentar. Jens Martin fikk hjerteinnfarkt vel hjemme etter fullført Strandtorgetløpet i fjor. Se intervju med han foran Kringsjåløpet.

Blide jenter etter vel gjennomført Maihaugenløp. Fv. Inger Hjorthol, Ingebjørg Wikstrøm, Berit Høyvik,  Marit Valset og Hanne Karin Danielsen Marum.

Klart for premieutdeling - 5 gavekort fra Hageland, Andreassen blomster ble trukket ut. Hyggelig seanse etter målgang og mange ventet til uttrekningen var over.

Trangt om plassen - SIL Bil siner representater ordner nummerutdelingen og det meste var under kontroll. Nærmest er det Marita Seljenes Bøe som ordner opp.

Førstkommende onsdag er det klart for Strandtorgeløpet.
Resultat / påmeldingsinformasjon Maihaugenløpet

Postet av Litrim den 2. Mai 2018

Alt er klart for Maihaugenløpet 2018 - her finner du det som skal til for å finne resultatene etter at du har gått i mål og før det informasjon om hvordan du melder deg på.

Bildet fra startnummerutdelingen i fjor hvor jentene fra SIL BIL fikk en travel jobb i timen før start.  Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultater fra i fjor!

Til deg som ikke har meldt deg på ennå, her kan du gjøre det:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Du kan melde deg på hele karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen i dag

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

- Startkontingent for resten av Sørdalskarusellen (10 løp) er kr 710,-.

Anbefaling til de som skal være med på mange løp - meld deg på for hele karusellen så slipper du å melde deg på til hvert løp.

Alt om Maihaugenløpet finner du her!

 Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på Telthusplassen. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS før løpsdagen. Det blir to sluser for henting av startnummer.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

Startpuljer

Pulje 1 start kl 19:00 K12-15, K16-19, Aktive K20-35., K20-29.

Pulje 2 start kl 19:03 K0-11 år, K30-39, K40-49, K50 - 59, K60-69 og K70+

Pulje 3 start kl 19:30, M12-15, M16-19, Aktive M20-25, M20-29

Pulje 4 start kl 19:33, M0-11, M30-39, M40-49, M50-59, M60-69 og M70+

Trim uten tidtaking - valgfritt, målgang etter kl 18:30. I sms vil det stå start 18:30, men du starter når du vil.

Vi har gjort en liten endring på løypa som gjør den 100 meter lenger. Maihaugen ønsker at vi skal løpe gjennom Byavdelingen noe som gjør løypa ennå finere og vi får med ennå mer av flotte Maihaugen.

Løypa blir da 2,5 km.

Starten går utenfor Prestegarden og følger veien sørover forbi Skjåktunet tar opp til venstre rett etterpå, runder Skolestua og følger veien på oversiden av Nordre Tjern, løper rundt Gardmo kirke og opp forbi administrasjonsbygget tar venstre på toppen av bakken og løper på nedsiden av Kirkestuen og til Byavdeling gjennom Storgata svinger til høyre ved Olsengården / torget.  Deretter går traséen gjennom 1900 - tallssamlingen. Like før avkjørselen opp til Åsheim passerer du løypas høyeste punkt og passerer 1 km.  Deretter følges veien overfor setergrenda og følger den sørover så langt den går. Deretter ned veien langs Nuggla (tjernet) og mot Breisjøen ned bratta og tar inn på veien ovenfor Øygarden, videre over Knutslykkja og ned og forbi Søndre Tjern, forbi Bjørnstad og ned bakken sør for Bjørnstad ved Lensmannsarresten, forbi Maihaugenrestauranten og veien mot Inngangen til Maihaugen, bryter av mot høyre og løper over Prestegarden og i mål på Telthusplassen.

Her kan du laste ned kartet i PDF-format

Toaletter: Ved porten nedenfor Garmokirken.

Løpssponsor:

       Mange gode tilbud fra Andreassen blomster denne uken.

Tilbudsavisa som du fikk i posten i forrige uke gjelder også hele denne uken.

Andreassen Blomster / Hageland stiller med kveldens utrekningspremier.
Bli med på Maihaugen og se løypa rundt i friluftsmuseet.

Postet av Litrim den 1. Mai 2018

Her får du god beskrivelse av løypa til morgendagens løp - den nye løypa er 2,4 km og vi har god tro på at den er bedre enn den forrige.

Bildet: Magnus Esberg, Jens Martin Vesterås, Dag Storm Henriksen, Erik Thoresen, Jannike Leonhardsen og Evy Koppervik var med da vi løp rundt løypa i går.


  Her kan du melde deg på Maihaugenløpet

 

Alt om Maihaugenløpet

___________________________________________________________________

Etter gjennomløpningen har vi gjort en liten endring for å kunne løpe gjennom byavdeling og Storgata der.

Løypebeskrivelse

Her kan du laste ned kartet i PDF-format

Starten går utenfor Prestegarden og følger veien sørover forbi Skjåktunet tar opp til venstre rett etterpå, runder Skolestua og følger veien på oversiden av Nordre Tjern, løper rundt Gardmo kirke og opp forbi administrasjonsbygget tar venstre på toppen av bakken og løper på nedsiden av Kirkestuen og til Byavdeling gjennom Storgata svinger til høyre ved Olsengården / torget.  Deretter går traséen gjennom 1900 - tallssamlingen. Like før avkjørselen opp til Åsheim passerer du løypas høyeste punkt og passerer 1 km.  Deretter følges veien overfor setergrenda og følger den sørover så langt den går. Deretter ned veien langs Nuggla (tjernet) og mot Breisjøen ned bratta og tar inn på veien ovenfor Øygarden, videre over Knutslykkja og ned og forbi Søndre Tjern, forbi Bjørnstad og ned bakken sør for Bjørnstad ved Lensmannsarresten, forbi Maihaugenrestauranten og veien mot Inngangen til Maihaugen, bryter av mot høyre og løper over Prestegarden og i mål på Telthusplassen.

Ny trasé for Maihaugenløpet - en bedre løype?

Postet av Litrim den 26. Apr 2018

Ennå ligger det store mengder med snø på Maihaugen og Litrim har valgt å legge om løypa. Start og mål blir på samme sted dvs at starten går utenfor Prestegården og mål blir på Telthusplassen hvor også startnummerutdelingen foregår. På mange måter løper vi litt motsatt vei fra det vanlige.

Last ned løypekartet i PDF-format her!

  Her kan du melde deg på Maihaugenløpet

 

Alt om Maihaugenløpet

Litrimstyret her ved Ivar Hjelmseth, Bente Hamnes, Jørn Breili og Finn Olsen, hadde befaring på Maihaugen i går kveld og kunne konstatere at våren er sein med mye snø der vi hadde løypa i fjor.

Løypesjef Jørn Breili mener vi har fått til en bedre løype enn tidligere hvor vi blant annet slipper den bratte kneika før mål. Melkesyra kommer kanskje ikke så fort da det er flere flate strekninger.

Løypa er 2,4 km

Løypebeskrivelse

Starten går utenfor Prestegarden og følger veien sørover forbi Skjåktunet tar opp til venstre rett etterpå, runder Skolestua og følger veien på oversiden av Nordre Tjern, løper rundt Gardmo kirke og opp forbi administrasjonsbygget op oversiden av Kirkestuen og deretter på oversiden av byavdelingen.  Deretter følger traséen 1900 - tallsbygningene og helt opp til veien overfor setergrenda og følger den sørover så langt den går. Deretter ned veien langs Nuggla (tjernet) og mot Breisjøen ned bratta og tar inn på veien ovenfor Øygarden, videre over Knutslykkja og ned og forbi Søndre Tjern, forbi Bjørnstad og ned bakken sør for Bjørnstad ved Lensmannsarresten, forbi Maihaugenrestauranten og veien mot Inngangen til Maihaugen, bryter av mot høyre og løper over Prestegarden og i mål på Telthusplassen.

Har du lyst til å løpe gjennom løypa, kan du bli med på det mandag kveld hvor vi skal lage en film som beskriver løypa. Egen invitasjon kommer på Facebook i løpet av dagen.
Maihaugenløpet 2. mai kl 19:00

Postet av Litrim den 23. Apr 2018

Maihaugenløpet arrangeres på Maihaugen som navnet tilsier og har start utenfor Prestegården og mål på Telthusplassen. Løpet som ble arrangert for første gang i 1984 , utnytter Maihaugen på en veldig fin måte og vi kan garantere flotte omgivelser for det 2,3 km lange løpet. I år er det 35. gang løpet arrangeres.

Bildet: Caroline Plukkerud (218), Hanna Haselquist Evensen (128) og Andrine Slettum Ruud (164)

Det blir ny løype i år - du løper på mange måter motsatt vei. Se nedenfor Om løypa blir helt slik i år er vi litt usikre på, våren er sein og det ligger mye snø i anlegget. Snøen smelter og det blir løp.

Løpssponsor:

       Mange gode tilbud fra Andreassen blomster denne uken.

Tilbudsavisa som du fikk i posten i forrige uke gjelder også hele denne uken.

Andreassen Blomster / Hageland stiller med kveldens utrekningspremier.

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Du kan melde deg på resten av karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen i dag

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

- Startkontingent for resten av Sørdalskarusellen (9 løp) er kr 710,-.

Anbefaling til de som skal være med på mange løp - meld deg på for resten av karusellen så slipper du å melde deg på til hvert løp.

Påmeldingsportalen er åpen!

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Startpuljer

Pulje 1 start kl 19:00 K12-15, K16-19, Aktive K20-35., K20-29.

Pulje 2 start kl 19:03 K0-11 år, K30-39, K40-49, K50 - 59, K60-69 og K70+

Pulje 3 start kl 19:30, M12-15, M16-19, Aktive M20-25, M20-29

Pulje 4 start kl 19:33, M0-11, M30-39, M40-49, M50-59, M60-69 og M70+

Trim uten tidtaking - valgfritt, målgang etter kl 18:30. I sms vil det stå start 18:30, men du starter når du vil.

SIL BIL ( Bedriftsidrettslaget på sykehuset) er arrangør slik de har vært siden starten i 1984. Her er arrangørgjengen fra i fjor.

Slik så det ut på Maihaugen mandag 23. april. Har fått beskjed fra Maihaugen om at vaktmester tar en runde med traktor for å hjelpe på smeltingen.


Slik ser den nye løypa ut.

Løypebeskrivelse slik den var i fjor:

2,4km løp inne på museumsområdet. Krevende, kupert løype på gangveier.

Løypebeskrivelse

Starten går utenfor Prestegarden og følger veien sørover forbi Skjåktunet tar opp til venstre rett etterpå, runder Skolestua og følger veien på oversiden av Nordre Tjern, løper rundt Garmo kirkeog opp forbi administrasjonsbygget op oversiden av Kirkestuen og deretter på oversiden av byavdelingen.  Deretter følger traséen 1900 - tallssamlingen og helt opp til veien overfor setergrenda og følger den sørover så langt den går. Deretter ned veien langs Nuggla (tjernet) og mot Breisjøen ned bratta og tar inn på veien ovenfor Øygarden, videre over Knutslykkja og ned og forbi Søndre Tjern, forbi Bjørnstad og ned bakken sør for Bjørnstad ved Lensmannsarresten, forbi Maihaugenrestauranten og veien mot Inngangen til Maihaugen, bryter av mot høyre og løper over Prestegarden og i mål på Telthusplassen.

Du kan lese mer om de plassene vi passerer på Maihaugens hjemmeside!

Her noen historiske bilder

Maihaugenløpet 2003 - Litt annen målgang for 15 år siden. Her er det Alfred Unosen som får avlest sitt startnummer av Margareth Nestavoll, mens Liv Hilde Drugli venter på tur. Espen Eide og Bente Skari ble best blant i alt 56 deltakere.

Det har alltid vært mange gode langrennsløpere med i Sørdalskarusellen. I 2007 tok Espen Harald Bjerke ledelsen. Vant gjorde Arne Krogsveen som følger rett bak og Liv Hilde Drugli. i 2007 var det 78 som var med på Maihaugen.

Noen vil nok kjenne seg igjen i dette bildet - det har gått 7 år siden vi tok bildet og mange har blitt undommer og voksne av de unge her. Kristoffer Nordlunde og Mari Brox vant og deltakerantallet var steget til 169.

Statistikk:

2017

307

Hans-Inge Klette

7:45,1

Tuva Bakkemo

9:15,3

2016

273

Sjur Røthe

7:39,4

Hilde Fenne

08:40,0

2015

334

Gishe Abdi Wako

07:29,0

Marit Østvang

08:49,0

2014

225

Gishe Abdi Wako

07:32,4

Marte Sofie Buraas

09:13,0

2013

222

Gustav Follerås

07:29,8

Tiril Udnæs Weng

09:08,9

2012

178

Gustav Follerås

07:33

Therese Sjursen

09:14

2011

169

Kristoffer Nordlunde

07:05

Mari Brox

08:09

2010

101

Trond Vognild (kort løype)

06:52

Liv Hilde Drugli

08:29

2009

94

Trond Vognild (kort løype)

06:48

Liv Hilde Drugli

08:10

2008

93

Tor Håkon Viken

06:48

Kjersti Herberg

08:20

2007

78

Arne Krogsveen

07:33

Liv Hilde Drugli

08:43

2006

66

Bernt Bjørnsgaard

07:33

Liv Hilde Drugli

08:45

2005

51

Noor Jamae Adan

07:21

Anne Berit Vangen

08:54

2004

45

Thorstein Bostad

07:31

Hege Skari Berger

09:11

2003

56

Espen Eide

07:43

Bente Skari

08:25

2002

44

Per Briskelund

08:09

Gerd Flugstad

09:46

2001

60

Kristian Breili

07:39

Helene Melbø

08:29

2000

73

Kristian Breili

08:15

Helene Melbø

09:24

1999

77

Tor Håkon Viken

07:30

Helene Melbø

08:15

1998

87

Bernt Bjørnsgaard

07:09

Helene Melbø

08:50

1997

115

Georg Rune Megrund

07:25

Torhild Hovdsveen

09:33

1996

140

Anders Haugen

07:28

Torhild Hovdsveen

09:38

1995

146

Asbjørn Lie

07:24

Gerd Flugstad

09:05

1994

182

Bernt Bjørnsgaard

07:05

Torhild Hovdsveen

09:30

1993

181

Asbjørn Lie

08:00

Berit Høyvik

10:06

1992

301

Roger Gjøvåg

08:15

Oddrun Hovsengen

10:05

1991

294

Erling Jevne

07:17

Ragnhild Bratsberg

08:33

1990

217

Jon Hanestad

07:37

Gerd Kokslien

08:51

1989

257

Jan Olav Riise

07:40

Oddrun Hovsengen

08:54

1988

244

Asbjørn Lie

07:32

Oddrun Hovsengen

08:48

1987

127

Asbjørn Lie

07:33

Oddrun Hovsengen

09:00

1986

105

Jan Ivar Kalfoss

07:39

Oddrun Hovsengen

08:54

1985

87

Asbjørn Lie

07:40

Oddrun Hovsengen

09:17

1984

105

Terje Hagen

07:36

Oddrun Hovsengen
Ny deltakerrekord - 377 fullførte Kringsjåløpet - oppdatert!

Postet av Litrim den 18. Apr 2018

Det krydde av mennesker mellom anleggsgjerder og maskiner på Kringsjå skole i dag. Her haster alle mot start hvor det stilte 377 på startstreken og like mange fullførte. I alt var 395 påmeldt, gamle og unge - i alt var det mer enn 100 barn og unge med.

Den forrige rekorden er fra 2016 med 335 også det i Kringsjåløpet. Aldri har det vært flere med i et løpe i Sørdalskarusellen. Ikke alle hadde det travelt til å komme seg bak startstreken, men da startsignalet gikk var alle klare.

Her er resultatene!

Jørgens Skaugs artikkel på Kondis.no

Se mange bilder på Facebook - gruppa til Sørdalskarusellen og Litrims sin side.

Jørgen Skaugs bilder  

Fotografer på Kringsjå var Jørgen Skaug, Hans Adolfsson og Finn Olsen

Det var mye folk, men køene for henting av startnummer gikk greit unna. 15 minutter før start var de aller fleste startnumrene delt ut.


Vant gjorde Geir Steig fra Luster i Sogn og med det tok han sin tredje seier på rad nettopp i Kringsjåløpet noe han markerer der han er i ferd med å passere målstreken.  Geir syntes han hadde god kontroll i ei løypa han kjenner godt.  Geir som har fullført karusellen to ganger før, er påmeldt på hele karusellen, men tror ikke han vil ta alle ti. Til det er det alt for mange løpstilbud i tiden som kommer. Rørleggeren fra Luster i Sogn sier han har trent godt foran sesongen og håper på å gjøre det godt. Sluttiden ble 9:00,6. På de neste plassene fulgte Martin Kristiansen, Ros IL og Gaute Eriksen.

Hanne Mjøen Maridal, LIF (231)   ble best blant jentene tett foran Hilde Fenne (314) og Ida Gjermundshaug Pedersen. Hanne Mjøen Maridal er norgesmester i motbakkeløp for U23, men satser også på flatt. Hun har planer om flere løp i Sørdalskarusellen. Startnummer 109 er Stian Jeistad fra Lismarka skilag.

_________________________________________________________________________

Se vinnerintervjuet her!Mille Marie Storlien fra Lillehammer Skiklub (204) vant klasse 12 - 15 år og fikk for det et par joggesko som var satt opp i klassen. Sport1 Lillehammer som var kveldens løpssponsor, sto for gaven. Ellers på bildet er Live Haanshus, Lillehammer Cykleklubb, Anne Mathea Morken, Ringebu (209) og Maria Lykken Hamre, Søre Ål IL (206). Maria i samme klasse tapte spurten og var kun 2,6 sekunder etter Mille Marie i mål.

Joggesko fikk også Andreas Grimerud (28) fra Moelven IL  som vinner av klasse M12-15 år. Even Karlsen (64), Lillehammer Skiklub og Fredrik Owren følger tett på. Her er det bare et par hundre meter igjen. (Foto: Jørgen Skaug).

Største utfordring var siste trappa opp til skolen. For de fleste var det ingen problem, men barnevogna skulle også med. Det ordnet seg. Her er det Anna Svingheim Magerøy som får hjelp og dermed kan hun fullføre i fin stil. (Foto: Hans Adolfsson.)

15 av de totalt 18 ansatte i Lillehammer Tannhelse - Gulling & Sæthre fullførte Kringsjåløpet. Her er felles trening og trim en viktig del av arbeidsmiljøet. Vi var imponert i fjor over gjengen, men de ble ennå flere i år. (Foto: Jørgen Skaug)

Les også "Jentene fra Lillehammer Tannhelse testet løypa!


Mye folk og god stemning etter målgang. (foto: Hans Adolfsson)

Det var trangt om plassen da uttrekningspremiene ble trukket ut og spesielt de yngste ville være med å trekke ut startnummer.

Hele 87 deltakere var under 16 år og bare klasse M40-49 år hadde flere deltaker enn M12-15 år. Hyggelig er det at klasse 16-19 år har slått an med mange deltaker.

Sport1 Lillehammer var løpssponsor og Ivar Hjelmseth stilte med mange uttrekningspremier foruten joggesko til beste jente og gutt i 12-15 årsklassen.

Takk til Gudbrandsdal Politi IL som har vært arrangør av Kringsjåløpet fra starten i 1984. Dette var 35. gang løpet ble arrangert. Vi noterer at gjennomsnittalderen har gått ned blant de frivillige.

På bildet er det litt blandet mannskap mellom Litrim og Politiet. F.v Ivar Hjelmseth, Jannike Berg Leonhardsen og Bente Hamnes fra Litrim og Kristian Svarstad, Jostein Gravdal, Astrid Flægstad, Andreas Jorde, Kjell Joar Løkken, Ingvild Teksle Gurigaard, Stian Bråthen og Ammund Heggerud fra Politiet.

Kringsjåløpet 2018 ble vellykket på alle måter med Kringsjå skole som ramme.

Resultat / påmeldingsinformasjon Kringsjåløpet 2018

Postet av Litrim den 18. Apr 2018

Alt er klart Kringsjåløpet 2018 - her finner du det som skal til for å finne resultatene etter at du har gått i mål og før det informasjon om hvordan du melder deg på. Viktig: Det er ikke parkeringsmuligheter like ved Kringsjåskole. Avsett litt ekstra tid, ta sykkel eller føttene fatt.

Bildet fra i fjor med Ivar Hjelmseth foran premiebordet med uttrekningspremier og premier til beste jente / gutt i klasse 12 - 15 år.

Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultater fra i fjor!

Til deg som ikke har meldt deg på ennå, her kan du gjøre det:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Du kan melde deg på hele karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen i dag

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

- Startkontingent for hele Sørdalskarusellen (10 løp) er kr 810,-.

Anbefaling til de som skal være med på mange løp - meld deg på for hele karusellen så slipper du å melde deg på til hvert løp.

Alt om Kringsjåløpet finner du her!

Parkeringsmuligheter: Kirkegården Nordre Ål kirke, ny parkeringsplass nederst i Gjørtlervegen like ovenfor Sigrid Undsetsvet (nedenfor gamle Hammerseng pikeskole) eller Stampa.

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på Kringsjå skole. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS før løpsdagen. Det blir to sluser for henting av startnummer.

Starttider:

Pulje 1: Menn Start er kl 19.00 i Gamle Kringsjåvei ved gangfeltet sør for Skurva.

Pulje 2: Kvinner start kl 19:02 samme sted

Pulje 3: Trim uten tidtaking valgfritt fra kl 18:30.

Løypa er målt til 2860 meter.

Toaletter: På siden av det gule skolebygget.


Løpssponsor:

Hjertestarter på plass også til årets karusell

Postet av Litrim den 17. Apr 2018

Mikko Kokslien viser her fram hjertestarteren som Litrim leier av firma Blostrupmoen til løpene i Sørdalskarusellen. Vi har tatt en prat med Mikko etter at han la opp etter en flott karriere som en av Norges beste kombinertløper de siste årene. Vi har også snakket med Jens Martin Vesterås som opplevde å få hjerteinfarkt samme kveld som han løp Strandtorgetløpet i fjor vår.

  Påmeldingsportalen til Kringsjåløpet / Sørdalskarusellen finner du her!


I fjor høst hadde Mikke opplæring med styret i Litrim slik at vi skal være mest mulig klar for en alvorlig situasjon under Sørdalskarusellen. Vi håper virkelig at vi unngår å bruke hjertestarteren.

Jeg møtte Mikko på Stasjonen og begge ble hilst velkommen av "Stasjonssjef" Geir Evensen som pensjonister. Mikko har lagt opp og undertegnede har prøvd pensjonstilværelsen en stund. Under WorldCup i Holmenkollen ble nyheten offentliggjort. Mikko hadde slitt med motivasjon lenge og syntes at nok var nok.  Det var på tide å legge skiene på hyllen. At han ikke ble tatt ut til OL i Pyeongchang gjorde ikke saken bedre, men var ikke avgjørende for hans beslutning.  Hvis han hadde gjort det bra i OL, kunne det kanskje ha gjort beslutningen litt vanskeligere.

Han synes det er litt vemodig og litt rart å ha lagt opp, men også litt godt. De siste 20 årene har vært viet kombinertsporten. Han kan se tilbake til en strålende karriere og senest før jul ble han dobbelt norgesmester. I sitt siste hopprenn i Holmenkollen vant han hoppkvalifisering, noe han ikke har gjort noen gang tidligere i et World Cup-renn. Det har vært allment kjent at Mikko ikke har fått ut sitt potensiale i hoppbakken. Under trening har han vist hva han er god for.

Mikko har 7 individuelle verdenscupseire hvor det første var på Sjusjøen i 2010. Han har 8 seire i lagkonkurranser.  I 2010/ 11-sesongen ble han nummer to i verdenscupen sammenlagt.  Han har to sølv og tre bronse i verdensmesterskap for lag og til sammen 6 norgesmesterskap.

Mikko er litt usikker på fremtiden, men er trygg på at det ikke skal bli noe problem for han ser mange muligheter. Det som er sikkert er at han nå avvikler en pappapermisjon og så skal han ta opp noen fag som står igjen på Høgskolen i Innlandet, Lillehammer hvor han tar en bachelor i Sports Management. Mikko ønsker å arbeide med idrettfaglige oppgaver, gjerne innen administrasjon og koordinering og gjerne i skiforbundet. 

Mikko har hatt en avtale med Blodstrupmoen siden 2010, en avtale som har gitt han en stor grad av økonomisk trygghet. På den tiden var mangel på sponsorinntekter mangelvare i kombinertsporten.  Litt spesielt er det kanskje at 2010 var sesongen Mikko Kokslien for alvor slo igjennom internasjonalt. Avtalen med Blostrupmoen går ut etter denne sesongen.

Sammen med samboer og datteren Vilja, skal Mikko fortsatt bo på Lillehammer. Mikko har finsk mor og Lahti er Mikkos andre hjemmebane. Han snakker finsk som sitt andre morsmål og snakker finsk med datteren. Vilja er et gammelt finsk navn som kanskje ikke brukes så mye i dag, men det er tydelig at Mikko vil ta vare på sin finske arv.

På idrettsbanen blir det nok fortsatt mye ski, men gårsdagens ishockeykamp i Kokosligaen som ennå sitter ennå i lårene viser kanskje at det kan bli variasjoner på dette området. 

Mikko kan også tenke seg å være med på Sørdalskarusellen som han synes er en ufarliggjort konkurranse og hvor alle kan delta. Han trenger dog litt tid før han er klar.   

Vi ønsker Mikko lykke til videre og velkommen til Sørdalskarusellen når den tid måtte komme.

____________________________________________________________________________

 Nedenfor bringer vi historien til Jens Martin Vesterås som fikk hjerteinfarkt i fjor vår.

____________________________________________________________________________

Vi møtte Jens Martin Vesterås på Kringsjå skole hvor vi fikk dele hans dramatiske historie fra i fjor. Han var vel hjemme etter å ha fullført Strandtorgetløpet. Til tross for det kalde været syntes han at det hadde gått greit. Plutselig fikk han sterke smerter i brystet, men han ville vente litt for å se om smertene gikk over. Det gjorde de ikke, sykebil ble tilkalt, diagnose satt og dermed bar innover til Ullevål sykehus. Heldigvis gikk det bra og Jens Martin kunne gjenoppta treningen og dermed fullføre Sørdalskarusellen for 2017. Se videoen over med hans egne ord.

Jens Martin er påmeldt i Kringsjåløpet og har målsetning om å fullføre Sørdalskarusellen 2018 slik han har gjort fem ganger tidligere. Årets store mål er Birkebeinerløpet i juni og kanskje halvmaraton under Oslo Maraton i høst. Da er det fint å bruke Sørdalskarusellen som oppkjøring.

Etter vårt møte måtte han prøveløpe årets trasé i Kringsjåløpet.


Jens Martin synes det er betryggende at det er hjertstarter på plass under løpene.

Jentene fra Lillehammer Tannhelse - Gulling & Sæthre testet løypa

Postet av Litrim den 17. Apr 2018

Lillehammer Tannhelse, Gulling og Sæthre er Litrims ferskeste sponsor og en meget aktiv sådan. Klinikken er løpssponsor for Mesnaelva opp 30. mai.  

Tirsdag kveld var jentene på Kringsjå for å teste løypa til Kringsjåløpet. Se videoen hvordan løypa fremstår i dag. Sen vår og anleggsvirksomhet for den nye Nordre Ål Skole har gjort forholdene noe usikre. 

  Påmeldingsportalen for Kringsjåløpet / Sørdalskarusellen finner du her

På bildet er f.v. Juni Stavne, Lene Møllerløkken, Ingvild S. Gulling, Helen Afseth og Marianne Holen Stubrud vel gjennom løypa som besto testen.

Her kan du bli med gjennom løypa på drøye 3,5 minutter:

De ansatte i Lillehammer Tannhelse er en aktiv gjeng - av 17 ansatte var 13 med på Kringsjåløpet i fjor og mange blir de nok i år også.

Les mer om Kringsjåløpet i fjor her!

Ingvild liker alle konkurranser som tar litt tid. Hun har triatlon som favorittøvelse og Iron Man i Jönköping er sommerens store mål. Juni satser heller på å slite ut joggesko på halvmaraton. Hele gjengen er ivrige i å komme i gang og synes Sørdalskarusellen er ukas høydepunkt med hensyn til mosjon.

Lillehammer Tannhelse - Gulling & Sæthre har utviklet seg etter hvert. Ingvild kom til klinikken i 2009 da de holdt til i Nordre gate. I 2015 flyttet de til Nymosvingen som nå har fått nummer 6 som postadresse. Ingvild er godt fornøyd med utviklingen av klinikken med god trafikk og økende stab.

Lenke til Lillehammer Tannhelse

Lillehammer Tannhelse tilbyr almennbehandling og all spesialisering innen odontologi. Spesitelt nevner hun behandling med narkose for pasienter med tannlegeangst. Et anestesiteam kommer en gang i måneden.

Vi møtte en del av gjengen før stengetid i går . F.v. Kari Syversen, Gina Løkås, Truls Gulling, Juni Stavne, Knut Sæther, Caroline Dahl, Vivica Rampretht, Elise Sletten, Marianne Holen Stubrud, Helene Afseth og foran i tannlegestolen  Ingvild S. Gulling.

Med en så hyggelig gjeng er det ingen grunn til å grue seg for tannlegestolen.
Klart for Kringsjåløpet - bare kort tid igjen. Her, det du trenger å vite!

Postet av Litrim den 11. Apr 2018

Noen forbereder seg i Portogal, andre i snø, skitt og sølevann (lett omskrevet fra Prøysens Løvetannvise). Uansett, Litrim er på onsdag og vi håper alle er klare for Kringsjåløpet. Noen synes det er for kort, noen synes det er passe og noe tar det bare som det kommer. Ypperlig trening for den vil ha en real intervalløkt.

Arrangørene Gudbrandsdal Politi IL og Litrim gjør sitt for at dette skal bli et fint arrangement og vi håper på mye folk og god stemning.  Kringsjåløpet arrangeres i år for 35. gang, hele tiden med Politiet som arrangør.

Du får ikke ta bilen helt fram til startstreken, anleggsvirksomheten ved skolen setter en stopper for det.

er løpssponsor og stiller med premie til vinner av klasse 12 - 15 år.

Dessuten blir det som vanlig uttrekningspremier.

I år arrangerer Sport1 Lillehammer også handlekveld dagen før dvs tirsdag den 17. apirl hvor det er 25% rabatt på løpesko og 20% for øvrige varer (untatt sykler og elektronikk). Husk at du må være påmeldt for å kunne få rabattene.

Les mer om handlekvelden her!

Husk å  melde deg på! Påmelding fram til kl 18.00 på onsdag

Påmeldingsportalen finner du her!

Du  kan melde deg på hele karusellen eller til Kringsjåløpet og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

Vi anbefaler at du oppretter Min side hvis du ikke allerede har gjort det.  

 - Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen.

- Startkontingent løpsdagen fra kl 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Startkontingent for hele karusellen er kr 810,- .    

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie. Det er ikke anledning til å melde på en famlie til hele karusellen i påmeldingsportalen.

 Alle priser en inklusive administrasjonsgebyr på kr 10,-.  Prisene er akkurat de samme som i 2017. 

Ny klasseinndeling for de yngste klassene i år! 

De nye klassene i år er  0 - 11 år, 12 - 15 år, 16 - 19 år noe som påvirker aktivklassen og tjueårsklassene. For aktive blir det klasse fra 20 - 35 år og tjueårsklassen 20 - 29 år.

Sørdalskarusellen består av 10 løp - det første altså Kringsjåløpet

Terminlisten for Sørdalskarusellen 2018 finner du her!

Løypebeskrivelse :
Starten går på Gamle Kringsjåvei ca 100 meter sør for Kringsjå skole og løper over i den nye anleggsvegen ovenfor skolen og følger deretter Kringsjåveien nordover. Ved svingen tar vi gangstien ned til Ekromskogen og fortsetter gjennom øvre del av feltet sydover og følger Teigveien til Hammersengveien. Deretter ca 50 m ned Hammersengveien til veien som går inn til tennishallen og inn til mål ved Kringsjå skole. Løypa er ca 3 km.

Les mer om Sørdalkarusellen


Utfordringer for løypetraséene i Sørdalskarusellen

Postet av Litrim den 11. Apr 2018

Sen vår og mye anleggsvirksomhet i byen vår utfordrer løypene våre og vi må gjøre noen endringer. Hva endringene vil bestå i skal vi komme tilbake til så fort vi har noe mer konkret.

Kringsjåløpet vil bli berørt av utbyggingen av Nordre Ål skole, men mindre enn vi hadde fryktet.  Start blir på samme sted som i fjor og vi følger tilsvarende vei som har erstattet gangstien utfra start. Anleggsveien går opp til Kringsjåveien og vi vil ikke løpe gjennom tunnelen under veien slik vi har gjort tidligere.

Inn til målområde vil vi måtte ta en liten sving ned Hammersengveien og deretter inn veien til tennishallen og til mål i skolegården.

Det er mye snø og en del is rundt og i løypa, blant annet i skolegården, gjennom Ekromskogen og gangstien ned fra Kringsjåveien. Vi håper værgudene vil ordne opp i dette i den uka som er igjen til


Påmeldingsportalen til Kringsjåløpet finner du her!

Informasjon om Kringsjåløpet


Parkering
En konsekvens av utbygging av Nordre Ål skole er at det ikke er parkeringsplasser i nærheten til Kringsjå skole. Alternativer er ny parkerings ved Gjørtlervegen ned mot Sigrid Undsetsvei eller ved gravplassen ved Nordre Ål Kirke. Du kan også parkere ved Stampa. Oppfordring blir å bruke sykkel eller føttene til start.


Kringsjåløpet vil bruke anleggsveien fra Kringsjå skole opp til Kringsjåveien. Her unngår vi undergangen til høyre på bildet.

Maihaugenløpet

I skrivende stund er det tre uker igjen til Maihaugenløpet (2. mai). Forholdene på Maihaugen er vinterlige med mye snø og vi må se an forholdene. Det kan bli ny løype hvis forholdene ikke blir bedre. Mer vårlige værmeldinger gir oss håp til en uforandret løype, men Jørn Breili har utarbeidet et veldig bra alternativ hvis vi må endre løypa.

Strandtorgetløpet og Hovemoenløpet

Lillehammer kommune utbedrer Vannverket og må stenge Korgvegen nord for Bælabrua. Dette gjør at vi må endre løypetraséen en del. Dette gjelder både Strandtorgetløpet 9. mai og Hovemoenløpet 23. mai.  

Litrim var på befaring i dag - Lars Philip Olaussen fra Lillehammer Kommune, Jannike Berg Leonhardsen og Jørn Breili hadde en konstruktiv gjennomgang av alternativer. Løsning vil gjelde bare for 2018. I 2019 vil vi gå tilbake til den gamle traséen igjen.

En snarvei gjennom et lite skogholt skal tas i bruk - her blir snarveien klargjort. Det er meterdyp snø inne i skogen.

Kanthaugenløpet
På grunn av Eidsivas anleggsarbeid med den nye demningen i Mesnaelva blir det antakelig noen små justeringer rundt kanalen. Det kan se ut som det blir mindre endringer her enn først antatt.

Vegmuseumsløpet 

Kjøretøyhistorisk museum er flyttet til Norsk Vegmuseum. Nybygget som skal huse kjøretøyene skal snart reise seg på parkeringsplassen der vi har hatt starten vår. Vi må endre startområdet noe, men ellers er parken uforandret. Det blir anlagt ny parkeringsplass som skal stå ferdig før Vegmuseumsløpet i august.

Til tross for utfordringer, så vil det bli løp - 10 i tallet.
Handlekveld Sport1 Lillehammer - 25% på løpsko / 20 % på andre artikler

Postet av Litrim den 4. Apr 2018

Butikksjef Bjørn Benno tilbyr 25% rabatt på løpssko på Litrims handledag hos Sport1 Lilliehammer tirsdag 17. april, dagen før Sørdalskarusellen braker løs med Kringsjåløpet. På øvrige varer gis det 20%. Unntatt er sykler og elektroniske varer.

Du må være påmeldt til Kringsjåløpet for å få denne rabatten. For ordens skyld, det gjelder også for du som er påmeldt på hele Sørdalskarusellen.

        Påmeldingspotalen til Sørdalskarusellen finner du her! Første frist for hele påmelding til hele karusellen er 6. april. Etter det går prisen litt opp!

Mer om Kringsjåløpet og påmelding finner du her!


Sport1 Lillehammer fører følgende løpssko: Hoka, Asics, Saucony og terrengsko fra Salomon.  På alle disse skomerkene gis det 25% rabatt.

Åpningstiden blir i vanlig åpningstid fra kl 10:00 - 18:00.

Butikksjef Bjørn Benno og daglig leder for Sport1 Lillehammer Geir Husom viser stolt fram sine nye lokaler som blir på et tillegg på 430 m2 - hvor alt skal inn på en flate. Offisiell nyåpningen blir 26. april, men de nye lokalen blir gradvis tatt i bruk allerede nå.

I 1983 startet Asbjørn Husom opp sportsforretning og to år etterpå kom sønnen Geir inn i forretningen.  Sportsforretningen har vokst gradvis år for år og i dag omfatter bedriften 11 filialer fordelt på Østlandet.  I mange år har Sport1 Lillehammer stått for de store sportsmessene i Håkons Hall i forbindelse med Birkebeinerarrangementene. Nå står de altså foran en spennende utvidelse av forretningen i Kirkegata.

Les mer om Sport1 Lillehammer her!

Sport1 Lillehammer har vært Litrims samarbeidspartner i mer enn 20 år og gir deltakerne i Sørdalskarusellen gode tilbud.

Bjørn Benno er butikksjef. Oslogutten kom til Lillehammer i 1996 da han begynte på NTG som skiskytter.  Siden 2000 har han hatt jobb litt fra og til for Sport1 Lillehammer. Fra mai i fjor er han ansatt som butikksjef.

Flotte nye lokaler tas nå i bruk. Den nye forretningen får samme inngang som tidligere, men denne delen vil bli pusset opp i de nærmeste dagene. Inngang i overgangsperioden er fra Jernbanegata.

Tirsdag 17. april blir detl handledag fra kl 10:00 - 18:00.

Superveteran Gunnar Henriksen første til å melde seg på. Artikkelen handler også om premiering!

Postet av Litrim den 21. Mar 2018

Som de fleste vet er påmeldingsportalen åpen og de første påmeldingene er registrert. Først til å melde seg på til årets karusellen var superveteran Gunnar Henriksen. Han har fullført alle sesonger av Sørdalskarusellen, unntatt det første i 1982. Gunnar har deltatt i hvert eneste løp dvs 10 løp pr sesong fra 2009 og fram til 2017.  2009 var det året vi begynte å registrere hvem som fullførte alle 10.

Påmeldingsportalen finner du her. Husk at du må melde deg på innen 6. april for å få redusert pris ved påmelding til hele karusellen.

Gunnar Henriksen var tidlig ute med å være med i Sørdalskarusellen noe som hadde en spesiell årsak.  Gunnar var på et møte hvor han fikk et anfall med sterke smerter i brystet. Han oppsøkte lege og ble undersøkt nøye uten at det ble funnet noe som var feil. Gunnar trodde ikke på legen og var overbevist om at han ikke ville leve så lenge. På den tiden var Litrim (riktignok under et annet navn) begynt å få økt oppslutning med blant annet null-løp på Maihaugen og vanlige løp i Sørdalskarusellen. Dette var et opplegg som passet Gunnar utmerket og han ble en ivrig mosjonist. Han ble fysisk sterkere og har ikke hatt noe problemer med smertene i brystkassen etter det.

Gunnar synes karusellen er en fin spore til å komme seg ut for å mosjonere. Det å ha et mål og være sammen i et sosialt fellesskap gir styrke og trivsel. ¨Sammen med noen kompiser trimmer han to ganger uken med stavgange hvor trim og det sosiale går hånd i hånd. 

Han berømmer dem som sitter i Litrim-styret for en fantastisk jobb som tilrettelegger for trim for alle. Sørdalskarusellen passer for alle!

Litrim har ajourført statistikk over hvem som har fullført Sørdalskarusellen fra starten i 1982 til 2017 og vil innføre premiering med bakgrunn i denne statistikken.  I dag bringer vi statistikk over alle som har fullført et eller flere sesonger / år. På toppen troner Gunnar, med Oddrun Hovsengen som har fullført 34 ganger. Hun mangler et fra 80 -tallet og et fra 90 tallet. Birkebeinerkongen som han nylig ble kaldt på Facebook med sine 53 merker på rennet og 20 på løpet, har fullført Sørdalskarusellen 31 ganger. Vi har tatt med de som har 19 eller mer. Blant disse er det flere som ikke er med oss lenger noe vi har gjort for å få listen komplett.

Her er listen:


Gunnar Henriksen

35

Egil Solheim

22

Oddrun Hovsengen

34

Alfred Unosen

21

Åge Ludvigsen

31

Øystein Roland

21

Einar Haugen

28

Andreas Lillemoen

20

Jørn Breili

27

Ola Kjonerud

20

Eivind Nybakken

26

Ole Madslien

20

Hanne Monica Hovsengen

26

Alf Syversen

19

Knut Haugen

25

Jonas Roland

19

Tor Håkon Viken

25

Steinar Husabø

19

Jon Krogsveen

24

 

 

Hele listen finner du her.

Vi har også lagt en liste for dem som fullførte Sørdalskarusellen i 2017 hvor du ser hvor mange år du har fullført karusellen.Listen finner du her!

 Premiering blir som følger

- Bronsemerke for 5 å

- Sølv for 10 år

- Gull for 15 år

- Plakett for 20 år med navn

- Fat for 25 år med navn

- Plakett for 30 år med og de følgende 5 år.

Premiene blir delt ut på premieutdelingen til høsten. Premieringen har ikke tilbakevirkende kraft, du vil få utmerkelse ved neste gang du oppnår antall år som nevnt ovenfor. 

Premiering for øvrig er som tidligere.Deltakerpremie - for å fullføre minst 6 løp i karusellen. Premien i år er et stedtglass. 

Klassevinner - hvor de 6 beste løpene teller - Premie er kopp med foto av vinner.

Deltatt i alle de 10 løpene - Innrammet diplom med bilde av den som har klart det.

Best totalt av de som har 10 løp - Glasspokal til beste kvinne og mann. Rangering etter totalt forbrukt tid.

Årets trimmer: Jury bestående av Morten Thorsrud, Inger Hjorthol og Finn Olsen peker ut en vinner av denne prisen. Forslag mottas med takk! Dette kommer vi tilbake til.

Alle som møter opp på premieutdelingen er med i trekning av fine gavepremier. Du får antall lodd etter hvor mange ganger du har deltatt.

Da er det bare å melde seg på, snøre skoene og stille til start.

God påske!
Åge brakk staven, men tok likevel sitt 53. merke.

Postet av Litrim den 18. Mar 2018


Åge Ludvigsen brakk staven og måtte ta seg fram i kjent Gunde Svan - stil med en stav til han møtte Marit Haugen som lånte bort staven sin, slik at Åge kunne fullføre med stil. Dermed kunne ha ta seg inn til sitt 53. merke. I målområdet fikk Marit tilbake staven sin og fikk en god takkforlånetklem av Åge.  Åge er bare to merker unna rekorden i antall merker, men av dagens deltakere har han flest deltakermerker.

Birkebeienerrennet ble arrangert i kaldt, strålende vær og fra morgenen var det ganske så trådt. Eliteklassen var ikke i nærheten av fjorårstidene. Det var naturlig nok stor variasjon på hvordan de mange skiløperne hadde hatt det over fjellet fra helt herlig til det verste jeg har vært med på.

Skikafe-sjefen Steinar Brekke tok sitt 34. merke, mens Jon Andreas Krogsveen tok merke nr 45. Jon Andreas begynner nå virkelig å nærme seg de som har flest merker.

Artikkelen er under arbeid og det kommer flere bilderff.

Foreløpig se bildene på Facebook!

Se reportasjer fra alle arrangementene i Birkebeiderrennet på Kondis.
Merkegrosistene Åge og Jon er klare for Birkebeinerrennet

Postet av Litrim den 15. Mar 2018Merkegrosistene Åge Ludvigsen og Jon Andreas Krogsveen er klare for nye merker i Birken.  Åge har 52 merker i Birken i fra før mens Jon Andreas  har 44. Vi tar også med at de har fullført Sørdalskarusellen henholdsvis 31 og 24 ganger. Vi regner med at de er klare for joggeskoene 18. april. Her har vi tatt bilde av Åge og Jon Andreas dem på siste Skikafe før rennet.


Husk at påmeldingsportalen til Sørdalskarusellen er åpnet.

Det ligger an til en fin helg for birkebeinerne med fine forhold og økning i deltakerantallet.   Meteorologen melder riktignok at det kan bli kaldt fra morgen av - helt ned mot minus 20 ved starten. Utover dagen regner vi med at det blir levelig forhold utover dagen.

Les NRK.no: Bikkjekaldt i Birken

Les Kondis.no: Flere påmeldte i Birkebeinerrennet i år enn i fjor.

Vi kommer ikke utenom Åge Ludvigsen når vi snakker om Birkebeinerrennet.  På bildet fra i fjor viser han at han har 52 merker og med det er han den som har flest merker blant dagens deltakere. Bare Fredrik Lütken og Johan Østvang har flere merker. Begge har 55, men det er mange år siden de tok sine siste merker.

Steinar Brekke er primus motor for Skikafeen hvor de ivrigste skiveteranene møtes en gang i måneden. Steinar har 33 merker i Birken og er godt forberedt til jubileumsrennet. I år er det 80. gang Birkebeinerrennet arrangeres.

FredagsBirken

arrangeres i år for 7. gang i år hvor vi kan forvente en duell mellom Farmen-deltakerne Frank Løke og Martine Ek Hagen. Friteknikk starter kl 8:30 på Tingstadjordet mens klassisk starte en halv time senere.


Vinnere av StafettBirken for herrer i fjor var Mosertoppen Skiline med følgende lag f.v  Magnus Bleken, Espen Harald Bjerke, Frode Stiansen og Geir Belsvik.

StafettBirken har start og mål på Birkebeineren skistadion og i år gås det 4 x 7,5 km. Alt ligger an til at en god økning i deltakerantallet. I fjor var 207 lag med, mens det til nå er påmeldt ca 250.

Vi skal forsøke å få tatt bilder av mange lokale ved målpassering som vi håper å få lagt ut i løpet av helgen.

Påmelding til Kringsjåløpet og Sørdalskarusellen starter 7. mars

Postet av Litrim den 2. Mar 2018

Det er et stykke igjen til vi sier klar, ferdig, gå i Kringsjåløpet 18. april, men tiden går fort. Forhåpentlig vis har mye av snøen gått og temperaturen blitt mer levelig slik at vi igjen kan snøre på oss joggeskoene etter en lang snørik vinter. April er måneden da alle skal ut å løpe og da er det helt fullt med folk rundt Kringsjå skole.

Bildet er fra fjorårets Kringsjåløp hvor vi blant andre ser Kristine Jahren (326), Madelen Dørmænen (10) og Erling Wangen (243) som passerer målstreken.

Gudbrandsdal Politi IL arrangerer i år Kringsjåløpet for 35. gang og markerer starten på Sørdalskarusellen 2018. I år skal politiets tropper ledes av Ingvild Teksle Gurigard og sammen med Litrim skal det bli et bra arrangement som alle kan være med på.  Løpet blir så uhøytidelig som deltakerne vil.  For mange er dette en brå overgang til mer sommerlig aktivitet der skisko er byttet ut med joggesko, men det skal gå bra.

Påmeldingsportalen åpner 7. mars med samme priser som i fjor!

Påmeldingsportalen finner du her!

Du  kan melde deg på hele karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

Vi anbefaler at du oppretter Min side hvis du ikke allerede har gjort det.  

 - Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen.

- Startkontingent løpsdagen fra kl 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Startkontingent for hele karusellen er kr 730,- hvis du melder deg på innen 6. april. Fra 7. april er prisen kr 810,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie. Det er ikke anledning til å melde på en famlie til hele karusellen i påmeldingsportalen.

 Alle priser en inklusive administrasjonsgebyr på kr 10,-.  Prisene er akkurat de samme som i 2017. 

Ny klasseinndeling for de yngste klassene i år! 

De nye klassene i år er  0 - 11 år, 12 - 15 år, 16 - 19 år noe som påvirker aktivklassen og tjueårsklassene. For aktive blir det klasse fra 20 - 35 år og tjueårsklassen 20 - 29 år.


Sørdalskarusellen består av 10 løp - det første altså Kringsjåløpet

Terminlisten for Sørdalskarusellen 2018 finner du her!


Løpssponsor er Sport1 Lillehammer

stiller med uttrekningspremier og premie til beste jente og gutt i yngste klasse. I år blir det også handlekveld dagen før Kringsjåløpet. Møt fram i Jernbanegata 17 april hvor du får gode rabatter på joggesko og annet idrettsutstyr.  For å få rabatt må du være påmeldt til Kringsjåløpet. Vi kommer tilbake til dette når det nærmer seg.


Løypebeskrivelse

Nøyaktig løypebeskrivelse kommer vi tilbake til. Utbygging av ny Nordre Ål skole gjør at vi må se an hvordan løypa utfra start og inn til mål.  Målområde blir på Kringsjå skole, Ellers blir løypa som tidligere ut Kringsvegen, gangveien over til Ekromskogen, gjennom boligfeltet og Teigveien tilbake til skolen. I fjor var løypa 2,78 km. 

Her er resultatene fra tidligere løp:


År

-

Antall

Menn

Kvinner

2017

-

326

Geir Steig

08:39,6

Marte Flatlien

09:39,9

 

2016

-

335

-

Geir Steig

08:28,3

-

Hilde Fenne

09:37,7

Resultat pdf

2015

-

323

-

Gishe Abdi Wako

07:51,0

-

Ania Zielinkiwicz

09:21,0

Resultat pdf

2014

-

214

-

Gishe Abdi Wako

07:34,4

-

Mari Nordlunde

09:40,3

Resultat pdf

2013

-

201

-

Gustav Follerås

08:11,9

-

Therese Sjursen

09:52,2

Resultat pdf

2012

-

187

-

Gustav Follerås

07:50,7

-

Therese Sjursen

09:41,5

2011

-

179

-

Gishe Abdi Wako

07:41,1

-

Thea Kroken Murud

09:17,7

2010

-

105

-

Gishe Abdi Wako

07:58,0

-

Marte Norlunde

10:00,4

2009

-

80

-

Christian Bjørge

07:52,9

-

Liv Hilde Drugli

09:41,7

2008

-

87

-

Christian Bjørge

08:01,4

-

Liv Hilde Drugli

09:35,1

2007

-

73

-

Arne Krogsveen

08:29,4

-

Anne Berit Vangen

09:44,5

2006

-

60

-

Jon Evensen

08:28,9

-

Liv Hilde Drugli

09:35,4

2005

-

45

-

Jon Evensen

08:36,2

-

Liv Hilde Drugli

09:33,9

2004

-

52

-

Tor Håkon Viken

08:40,6

-

Brit Tofte

09:55,4

2003

-

45

-

Esdpen Eide

08:33,7

-

Hege Skari Berger

10:15,5

2002

-

36

-

Øystein Lødøen

08:47,0

-

Helene Melbø

09:29,8

2001

-

45

-

Ali Ahmed

08:02,7

-

Brit Tofte

09:57,5

2000

-

52

-

Geir Belsvik

08:08,2

-

Helene Melbø

09:23,2

1999

1998

-

74

-

Georg Rune Megrund

08:28,0

-

Berit Høyvik

10:26,0

1997

-

64

-

Georg Rune Megrund

08:19,0

-

Brit Tofte

10:05,0

1996

-

110

-

Kristen Kankerud

08:22,6

Margareth Nestavold

10:11,0

1995

-

137

-

Jon Hanestad

08:17,5

Margareth Nestavold

10:19,9

1994

-

166

-

Morten Viken

08:09,5

Torhild Hovdsveen

10:22,4

1993

-

213

-

Ottard Øygard

08:25,5

Gerd Flugstad

09:24,7

1992

-

298

-

Jon Hanestad

08:11

Brit Pettersen Tofte

09:32

1991

-

175

-

Trond Buhaug

08:37

Turid Mellesdal

10:11

1990

-

167

-

Sverre Istad

08:25

Oddrun Hovsengen

09:35

1989

-

208

-

Per Torgersen

08:56

Oddrun Hovsengen

10:15

1988

-

190

-

Andre Stene

08:47

Oddrun Hovsengen

09:55

1987

-

97

-

Olav Lie

09:04

Oddrun Hovsengen

09:38

1986

-

56

-

Terje Hagen

11:51

Gudrun Sveinhaug

14:27

1985

-

39

-

Åge Brekkum

10:18

Margareth Nestavold

12:11

1984

-

48

-

Arve Stangenes

11:51

Hilde Karbø

14:19

 
Julie Aspesletten: Sørdalskarusellen er for alle

Postet av Litrim den 26. Feb 2018

Bare noen dager før påmeldingsportalen åpner til Sørdalskarusellen 2018, møtte vi fjorårets friske pust Julie Aspesletten for en prat. Se intervjuet lenger ned i artikkelen.  Hun var  på joggetur på Strandpromenaden en kald fin ettermiddag! Julie har fullført Sørdalskarusellen to ganger og i fjor var hun beste kvinne hele 6 ganger og vant sin klasse totalt. 

Sørdalskarusellen har betydd mye for Julie. Hun ble med første gang i 2016 og ble raskt glad i å løpe og det ga motivasjon til å trene. Konkurranse- og startnummerskrekken forsvant og hun syntes det var moro å konkurrere mot seg selv. Nå ønsker hun å bli ennå bedre, spesielt på 10 km som er hennes distanse.

Som fysioterapeut er Julie opptatt av folkehelse og i så måte er Sørdalskarusellen positiv. Den passer for absolutt alle med sine overkommelige distanser mellom 2 og 10 km, de fleste mellom 2 og 6 km. Du kan løpe eller gå og den beste konkurrenten har du i deg selv. Å gjennomføre et løp i Sørdalskarusellen gir mestringsfølelse og glede.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

<

Sørdalskarusellen er en sosial møteplass hvor mange kommer tilbake fra gang på gang og hvor en heier på hverandre. Det er fokus på deltakelse og for å bli en stor løpegjeng. Å løpe i Sørdalskarusellen er ikke farlig.

Julie har flyttet til Oslo, men lover at hun skal være med også i 2018. 

Vi ønsker Julie Aspesletten lykke til med en ny løpssesong. Hun gleder seg til å begynne å løpe på barmark og til en ny konkurransesesong.

Påmeldingsportalen åpner 7. mars (utsatt pga av endring av påmeldingsportal)
Store byggearbeider for ny skole - Kringsjåløpet er under 2 måneder unna!

Postet av Litrim den 21. Feb 2018

Forholdene rundt Kringsjå skole preges av store byggearbeider for den nye Nordre Ål skole hvor store områder er gjerdet inn . Politiets leder for Kringsjåløpet Ingvild Teksle Gurigard var på befaring på skolen for å se hvordan løpet kan arrangeres mens byggearbeidene pågår.

Gamlegutta på kammeret har overlatt arrangementsskuta til ungjenta Ingvild fra Ål i Hallingdal som ble ansatt som politibetjent på Lillehammer for to år siden. Selv om hun ikke har vært med på arrangementet tidligere er hun klar for oppgaven. Gudbrandsdal Politi IL har arrangert løpet siden 1984 så her skal hun få hjelp fra en dyktig arrangementsgjeng. 

Kringsjåløpet får målområde som tidligere i den gamle skolegården hvor startnummer kan hentes. Starten skal gå i Gamle Kringsjåveg slik vi hadde det i fjor, men arbeidene med en ny kulvert sperrer i dag vegen. Vi er litt usikre på om vegen kan åpnes før løpet den 18. april.   Løypa ut fra start og inn til mål blir noe endret og lengden på løpet blir kanskje litt lenger enn tidligere.  Den nye Nordre Ål skole skal stå ferdig til skolestart 2019.

Parkering blir nok den store utfordringen for løpet og en må regne med at en må gå et lite stykke til start og målområdet.

Påmeldingsportalen åpner 1. mars for Kringsjåløpet.

Se Trafikksikringsplan for utbyggingen

Grunnarbeidene har startet opp på den gamle fotballbanen og det vil bli mye transport av masse i tiden som kommer.

I løpet av uka vil det bli etablert en stor toetasjes brakkerigg med kontorer, møterom, garderobe og oppholdsrom. Her forteller Jan Roger Solberg fra Ramirent om riggen som blir 28 meter lang og 6,5 m høy.

Gamle Kringsjåveg slik den ser ut i dag. Vegen er stengt pga bygging av en stor kulvert. Arbeidet startet i januar og skal være ferdig før byggearbeidene kommer skikkelig i gang. Dette er det planlagte startområdet.

Ingvild Teksle Gurigard tror det skal gå fint å arrangere Kringsjåløpet 18. april, men det er kanskje snøen som volder størst bekymring. Det er lenge siden det har vært så mye snø på Lillehammer.
Oddvin Offigstad og Hege Skari best i Søre Ål-runden

Postet av Litrim den 5. Feb 2018

Årets utgave av det tradisjonelle turrennet ble et av det hardeste på mange år i den nye traseen på Natrudstilen. Snøvær, vind og løse spor gjorde løpet til en real manndomsprøve. Oddvin Offigstad, ØTI og Hege Skari, LSK var best på den lengste distansen.


Arrangøren Søre Ål Idrettslag hadde gjort flere endringer for Søre Ål - runden. Distansene er 40 km klassisk og skøyting samt 16 km. Rennet er fortsatt seedingsrenn for Birken og Vasaloppet.

For flere detaljer fra løpet - se rennets hjemmeside.

Se også Rolf Bakkens artikkel på Kondis.no:

Mål for arrangøren var 300 deltakere , 281 var påmeldt, mens 242 gjennomførte..


Resultater fra årets renn så langt: 

-Søre Ål-runden, 242 deltaker

- Kjøldilten 52 deltakere

- Fintjernløpet 162 deltakere