Golberg og Maridal best i Hovemoenløpet

Postet av Litrim den 25. Mai 2016

Pål Golberg tok en komfortabel seier med tiden 17:51,s snaut 17 sekunder foran Geir Steig på andre plass. Løypa var av praktiske årsaker forlenget med 500 meter slik at tiden ikke kan sammenlignes med tidene fra tidligere. Best blant jentene var Hanne Maridal.
Bildet: Pål Golberg i fint driv på toppen av en av de kraftiges stigningen. (Foto Jørgen Skaug). Golberg har deltatt flere ganger i Sørdalskarusellen, men dette var hans første seier.

Resultater fra Hovemoenløpet finner du her!

Se Jøgen Skaugs artikkel på Kondis.no

Resultater PDF
Jørgen Skaugs bilder på Facebook

Hovemoenløpet også på Langrenn.comBeste kvinne i dag Hanne Maridal, LIF løp inn på tiden 20:22,8 og var et godt stykke foran nummer to Hege Skari, som ble vinner av klasse K40-49 år.
Her får hun bestemannspremie som beste kvinne av Inger Hjorthol fra kveldens løpssponsor Trofe.

Se intervju med Hanne på Facebook.I alt var det 208 deltakere med i årets utgave av Hovemoenløpet, noe færre enn i for. Starfeltet hadde god plass å boltre seg på. Her tar Erik Johannes Jevne teten, men det varte ikke lenge før Pål Goberg tok over.

Dagens løype var 5,07 km målt med Sindre Hustad Alvers GPS og tidene ble dermed ikke helt sammenlignbare med i fjor. Hovemoenløpet har nok funnet sin arena og løype.


Det var mange blide ansikter å se langs Lågen i kveld, den aller blideste var kanskje Ingebjørg Wickstrøm fra Friskis & Svettis.Her er Thea Kvam snart ferdig med sitt løp rett foran Kirsti Høiholt-Vågsnes. Berit Høyvik følger godt opp bak henne igjen.Det nye start- og målområde fungerte meget bra og tilbakemeldingene var positive. Kanskje ikke alle var like fornøyd med at løpet var blitt 500 meter lenger, men ingen sure miner for det.

HABIL var kveldens rrangør - en jobb de har god trening med etter som de har arrangert Hovemoenløpet siden 1983, i år for 34. gang. Takk til gode arrangører.

Mesnaelva opp går av stabelen allerede om en uke - påmeldingen åpner ved midnatt.
Resultat-, påmeldings- og løpsinformasjon Hovemoenløpet 25. mai kl 19.00

Postet av Litrim den 22. Mai 2016Ida Nyløkken i ferd med å hente sitt startnummer i fjorårets utgave av Hovemoenløpet. Informasjon fikk hun på SMS.

Det er klart for det 4. løpet i Sørdalskarusellen 2016. Startnummer hentes på i arenaområdet på sletta noen hundre meter sør for badeplassen i Svarstadvika . All påmelding foregår på nett, du finner påmeldingsportalen litt lenger ned i artikkelen eller på fanen over. Du kan melde deg på fram til kl 18:00 på arrangementsdagen 25. mai. Velkommen til Hovemoenløpet.


Resultater kommer her så snart du er i mål.


Resultatenene fra i fjor:
Resultatene i pdf.
Søkbare resultater
Se mange bilder på Facebook fra i fjor!


Til deg som ikke har meldt deg på ennå. Gjør det før kl 13.00 arrangementsdagen onsdag 27. april her:

Påmeldingsportalen finner du her!

Det blir ikke anledning til å melde seg på etter kl 18.00 løpsdagen
. Vi må dessverre gjøre dette av hensyn til servicen til alle som har meldt seg på i god tid. Deltakerantallet er nå så stort at vi må ta noen forholdsregler

Du kan melde deg på resten av karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet.

Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 90,-. fram til kl 13.00 løpsdagen 25. mai.
- Startkontingent 25. mai fra kl 13.00 - 18.00 er kr 120,-.
- Familie koster kr 220,- pr løp pr familie.
- I tillegg til startkontingenten kommer et administrasjonsgebyr på kr 10,-.Løpssponsor er Trofe:

Alt om Hovemoenløpet finner du her!

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på på plenen mellom Strandtorget og Lågen. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS litt før kl 17:00. Det blir to sluser for henting av startnummer .


Starttider:


Fellesstart for alle kl 19:00.


Det er et toalett 200 meter nord for startområdet. Vi har dessverre ikke tilbud om garderobe.

Velkommen til Hovemoenløpet 2016!
Starten flyttet noen hundre meter sørover for Hovemoenløpet

Postet av Litrim den 20. Mai 2016

I fjor gikk starten for Hovemoenløpet på stranda i Svarstadvika nedenfor Sannom. Usikkerhet med vannstand og for kort avstand til innsnevring nord på badeplassen har gjort at vi flytter starten til den fine sletta mellom Svarstadvika og Mosodden. Dette bør bli en permanent løsning og gi Hovemoen en stor nok tumleplass for start og målområdet.

Hovemoenløpet er 4. løp i Sørdalskarusellen og arrangeres av Habil, Hovedarsenalet i Hovemoen.

Det blir samme adkomst til startområdet som er via rundkjøringen i Sannom; en tar forbi Veikroa og Skeidar og ned gjennom undergangen av E6.
Parkeringsmulighetene nedenfor undergangen er begrenset og en anbefaler å parkere ved Veikroa eller Skeidar. Til startområdet vil du måtte ta til fots. Du kan også parkere ved Mosodden

En løper nordover på veg forbi vannverket i Korgen. Holder rett fram forbi vegkrysset og løper ned mot venstre 50m etter krysset.
Følger gressdekket kjerreveg forbi et par hus og på god sti videre inn i Hovemoen.
En passerer en grind og en tømmerhytte på venstre side før en tar bratt oppover stien mot høyre i skogkanten av jordene til Hovemoen Gård.
Stien som er nyryddet kommer etter noen hundre meter inn på den gamle hovedstien som går nordover, krysser vegen til Hovemoen Gård, videre under høyspentlinja og følger nordover samme trase som Hovemoenløpet hadde tidligere.


Klikk på bildet for å få kartet i PDF-format.
Kart laget av Jørn Breilig. Kartet som kommer opp ved å klikke på bildet er laget av Lars Erik Stinterud!

En når et nytt stikryss og tar til høyre og løper stien opp mot Jeistadgruva.
Her møter en igjen hovedstien og tar nok en gang til høyre og løper sørover, krysser bilvegen og høyspentlinja og følger stien mot motocrossbanen. Før denne nås tar en på nyryddet sti svakt høyre.
Løypa går nå rett sørover, kommer inn på hovedstien og passerer den velkjente grønne porten i
kanten av gjerdet til Hovemoen Leir. Kommer inn på bilveg og følger denne forbi Korgen og til mål i Svarstadvika.
Løypas lengde blir drøyt 5 km. Vi kommer tilbake til mer eksakt løypelengde.


Påmeldingsportalen finner du her!

Løpssponsor er:


Du kan melde deg på for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet.

Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 90,-. fram til kl 13.00 løpsdagen 25. mai
- Startkontingent 25. mai fra kl 13.00 - 18.00 er kr 120,-.
- Familie koster kr 220,- pr løp pr familie.
- I tillegg til startkontingenten kommer et administrasjonsgebyr på kr 10,-.

Det blir ikke anledning til å melde seg på etter kl 18.00 løpsdagen. Vi må dessverre gjøre dette av hensyn til servicen til alle som har meldt seg på til riktig tid. Deltakerantallet er nå så stort at vi må ta noen forholdsregler.

Hovemoenløpet ble første arrangert i 1983 med forskjellige løypetraseer.. HABIL har hele tiden vært arrangør. Etter at Flåkålia rundt gikk inn er Hovemoenløpet det eldste i Sørdalskarusellen.

2015 (lenke)

Antall deltakere: 212
Menn: Gishe Abdi Wako 14:46,0
Kvinner: Hilde Fenne 17:08,0

2014 (lenke)
Antall deltakere: 175
Menn: Sjur Røthe 15:10,8
Kvinner: Therese Sjursen 18:56,5
Resultater PDF

2013 (lenke)
Antall deltakere: 124
Menn: Frode Nybakken, Eidsiva B.I.L. 16:42,0
Kvinner: Martine Korslund, Roterud IL 18:58,7

2012 (lenke)
Antall deltakere: 149
Menn: Gustav Follerås, LIF 15:12,3
Kvinner: Therese Sjursen, BFG Fana 18:19,6

2011
Antall deltaker: 117
Menn: Gishe Abdi Wako, LIF 14:54,4
Kvinner: Marita Thorsvik 18:47,4

2010 - Gammel løype
Antall deltakere: 108
Menn: Gishe Abdi Wako, LIF 12:47,5
Kvinner: Liv Hilde Drugli, LIF 16:05,4

2009 - Gammel løype
Antall deltakere: 71
Menn: Sjur Prestsæter, LIF 13:31,2
Kvinner: Liv Hilde Drugli, LIF 16:12,2

2008
Antall deltakere: 66
Menn: Bjørn Robstad, LS BIL 14:33,0
Kvinner: Cecilie Risvoll Amundsen No BIL 17:19,0
Reprise i den fine vårkvelden i Hovemoen

Postet av Litrim den 27. Mai 2015

Gishe Abdi Wako, LIF og Hilde Fenne Voss SSL gjentok bedriften fra Strandtorgetløpet og ble beste mann og kvinne i Hovemoenløpet, begge på rekordtider. Vi velger likevel et annet ingressbilde med en skikkelig spurt der Even Høgnes Oppegaard ble klokket inn tiendelen foran Per Ola Flaten Bredvold. Innsats og tæl preget Hovemoenløpet i den fine kveldsola i Svarstadvika nede ved Lågen. I alt 212 fullførte Hovemoenløpet som også denne gang ble arrangert av HABIL.Resultater fra Hovemoenløpet
Resultater PDFLes Jørgen Skaugs artikkel på Kondis:Stor fart, flott løpsvær og god stemning under årets HovemoenløpFlere bilder på Facebook!Et lite utvalg bilder fra start / målområdet:
Det var et stort startfelt som la ut fra start. Stranda i Svarstadvika var denne gangen startområde. Arrangøren flyttet til starten for å gi plass til det store startfeltet. Store steiner sperrer veien for et så stort startfelt.

I sin kommentar på Facebook gratulerer LIF-trener Reinard Kuhs, Gishe Abdi Wako med "et mycke bra lopp. Han knuste løprekordet med 24 sekunder" Rekordtiden til Gishe ble 14:46,4. Dette var 4 seire av 4 mulige. Mon tro om ikke Gishe tar sin 5 strake neste onsdag i Mesnaelva opp, der har var best også i fjor.


Hilde Fenne, Voss SSL løp inn til en meget sterk løyperekord på tiden 17:08,9, 50 sekunder foran Marit Østvang, Vingelen. Hun gjentok altså bedriften fra forrige gang. Som bildet viser tok hun seg skikkelig ut på oppløpet. Hilde er på rekruttlaget i skiskyting og er på samling neste onsdag så det blir nok ikke noe Mesnaelva opp for hennes del.


Torstein Rudihagen løp inn til sterke 19:21,9 og vant dermed M60-69 slik han har for vane. Lotta Weng, Nes Ski løp inn til 5. plass i Aktiv K16-35.Ådne Smidesang ser ut til å vinne spurten på ungjentene Karoline Wardberg Høiby (148) og Sigrid Jøranli Sundgaard (215)
Det strømmet på med tette spurtoppgjør Sergio Rodrigo (113) foran Ragnhild Ildstad (101), Ida Elisabeth Bang (7) og Eivor Løkken (41)
Eldst og yngst, det sa i alle fall speaker da Åge Ludvigsen (74) t.v. og Birke Strand Rønnestad (9)gikk i mål.
Resultat- og påmeldingsinformasjon Hovemoenløpet

Postet av Litrim den 23. Mai 2015Da er vi allerede klar for 4. løp i Sørdalskarusellen, Hovemoenløpet går 27. mai kl 19.00. . HABIL er arrangør.


Her kommer resultatene

Resultater fra i fjor!

Påmeldingsportalen er for lengst åpnet og de første har allerede meldt seg på.

Påmeldingsportalen finner du her!

Løpssponsor er:
Du kan melde deg på for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet.

Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 90,-. fram til kl 13.00 løpsdagen 6. mai
- Startkontingent 20. mai fra kl 13.00 - 18.00 er kr 120,-.
- Familie koster kr 220,- pr løp pr familie.
- I tillegg til startkontingenten kommer et administrasjonsgebyr på kr 10,-.

Det blir ikke anledning til å melde seg på etter kl 18.00 løpsdagen. Vi må dessverre gjøre dette av hensyn til servicen til alle som har meldt seg på til riktig tid. Deltakerantallet er nå så stort at vi må ta noen forholdsregler.


Hovemoenløpet ble første arrangert i 1983. HABIL har hele tiden vært arrangør. Etter at Flåkålia rundt gikk inn er Hovemoenløpet det eldst i Sørdalskarusellen.

Løpet arrangeres i Hovemoen, på fine stier i fint terreng. Start og mål ved Svarstadvika (sør for Korgen).

Løypa er 4,5 km lang og er noe lenger enn den i 1983.

Løypebeskrivelse:

Støvplage og stadige terrengendringer som skyldes avskoging og masseuttak har gjort det nødvendig for Litrim å flytte arrangementet i Hovemoen til området lenger sør.
Start/målområde er lagt til Svarstadvika rett nedenfor Lillehammer C
aravansenter.
Adkomst skjer via rundkjøringen i Sannom; en tar forbi Veikroa og Skeidar og ned gjennom undergangen av E6.
Parkeringsmulighetene nedenfor undergangen er begrenset og en anbefaler å parkere ved Veikroa eller Skeidar.

Start og mål skjer på grassletta i Svarstadvika helt nede ved Lågen.
En løper nordover på veg forbi vannverket i Korgen. Holder rett fram forbi vegkrysset og løper ned mot venstre 50m etter krysset.
Følger gressdekket kjerreveg forbi et par hus og på god sti videre inn i Hovemoen.
En passerer en grind og en tømmerhytte på venstre side før en tar bratt oppover stien mot høyre i skogkanten av jordene til Hovemoen Gård.
Stien som er nyryddet kommer etter noen hundre meter inn på den gamle hovedstien som går nordover, krysser vegen til Hovemoen Gård, videre under høyspentlinja og følger nordover samme trase som Hovemoenløpet hadde tidligere.Klikk på bildet for å få kartet i PDF-format.
Kart laget av Jørn Breilig. Kartet som kommer opp ved å klikke på bildet er laget av Lars Erik Stinterud!


En når et nytt stikryss og tar til høyre og løper stien opp mot Jeistadgruva.
Her møter en igjen hovedstien og tar nok en gang til høyre og løper sørover, krysser bilvegen og høyspentlinja og følger stien mot motocrossbanen. Før denne nås tar en på nyryddet sti svakt høyre.
Løypa går nå rett sørover, kommer inn på hovedstien og passerer den velkjente grønne porten i
kanten av gjerdet til Hovemoen Leir. Kommer inn på bilveg og følger denne forbi Korgen og til mål i Svarstadvika.
Løypas lengde er er 4,5 km.

2014
Antall deltakere: 175
Menn: Sjur Røthe 15:10,8
Kvinner: Therese Sjursen 18:56,5
Resultater PDF


2013
Antall deltakere: 124
Menn: Frode Nybakken, Eidsiva B.I.L. 16:42,0
Kvinner: Martine Korslund, Roterud IL 18:58,7


2012
Antall deltakere: 149
Menn: Gustav Follerås, LIF 15:12,3
Kvinner: Therese Sjursen, BFG Fana 18:19,6

2011
Antall deltaker: 117
Menn: Gishe Abdi Wako, LIF 14:54,4
Kvinner: Marita Thorsvik 18:47,4

2010 - Gammel løype
Antall deltakere: 108
Menn: Gishe Abdi Wako, LIF 12:47,5
Kvinner: Liv Hilde Drugli, LIF 16:05,4

2009 - Gammel løype
Antall deltakere: 71
Menn: Sjur Prestsæter, LIF 13:31,2
Kvinner: Liv Hilde Drugli, LIF 16:12,2

2008
Antall deltakere: 66
Menn: Bjørn Robstad, LS BIL 14:33,0
Kvinner: Cecilie Risvoll Amundsen No BIL 17:19,0