Maihaugenløpet arrangeres i år for 40. gang. Praktisk informasjon

Postet av Litrim den 28. Apr 2023

Maihaugenløpet arrangeres for 40. gang. Den virtuelle delen av Maihaugenløpet arrangeres fra lørdag 29. april - tirsdag 2. mai. På grunn av arbeider i byavdelingen er løypa lagt litt om og blir 2,25 km.

Maihaugenløpet arrangeres på Maihaugen som navnet tilsier og har start utenfor Prestegården og mål på Telthusplassen. Løpet som ble arrangert for første gang i 1984 , utnytter Maihaugen på en veldig fin måte og vi kan garantere flotte omgivelser for det 2,25 km lange løpet. På min side

Tidtaking

For å være med på Sørdalskarusellen virtuelt er det ikke behov for GPS og en trenger ikke å være på Strava. Alt du trenger er en tidtaker. Tiden registreres på Min side under selftiming. Husk å registrer tiden senest tirsdag kveld!

Åpningstider på Maihaugen - Portene er åpne når museet er stengt.

Ønsker du å løpe i åpningstidene til Maihaugen må du løse billett, eller kanskje bli medlem i Lillehammer Museums venner se https://lillehammermuseum.no/venneforeningen Portene er åpne når ekspedisjon på Maihaugen er stengt:
Lørdag og søndag: Åpne porter kl. 07.00-10.30 og 16.00-22.00
Mandag 1.mai: Åpne porter kl. 07.00-22.00 (museet er stengt)
Tirsdag og onsdag. Åpne porter kl. 07.00-10.30 og 15.00-22:00

Løpssponsor 

Andreassen Blomster - Løp til oss!  

Endring fra virtuell til fellesstart og vise versa

Ønsker du bytte fra fellesstarten til den virtuelle varianten eller omvendt så gjør du
dette via Min Side

 Velg påmeldinger, trykk på løpet der du skal bytte øvelse, trykk endre og velg ny øvelse.

 

Løypa er noe endret ved byavdelingen!

Maihaugen skal sette i gang med noen gravearbeider i Storgata og vi skal derfor ikke løpe gjennom den i år. Vi løper derfor rett fram etter brattbakken ved Gjestestua og fortsetter på oversiden av Kirkestuen. Løypa blir da 2,25 km. 

Beskrivelse av løypa

Starten går utenfor Prestegarden og følger veien sørover forbi Skjåktunet tar opp til venstre rett etterpå, runder Skolestua og følger veien på oversiden av Nordre Tjern, løper rundt Garmo stavkirke og opp forbi administrasjonsbygget tar venstre på toppen av bakken ved Gjestestua, og løper rett fram på oversiden av Kirkestuen og til  dronning Sonjas barndomshjem (dette er endringen fra i fjor).  Deretter går traséen gjennom 1900 – tallssamlingen (Boligfeltet). Ta til høyre ved Fremtidshuset før du får en s-sving ved Kornmagasinet. Like før avkjørselen opp til Åseng passerer du løypas høyeste punkt og passerer 1 km. Deretter følges veien overfor setergrenda og følger den sørover så langt den går. Deretter ned veien langs Nuggla (tjernet) og mot Breisjøen ned bratta og tar inn på veien ovenfor Øygarden, videre over Knutslykkja og ned og forbi Søndre Tjern, forbi Bjørnstad og ned bakken sør for Bjørnstad ved Lensmannsarresten, forbi Maihaugenrestauranten og stien på sørsiden av Prestgarden og i mål på Telthusplassen.

Stravasegmentet
Maihaugenløpet 2023 med endring | Strava Run segment i Lillehammer, Innlandet, Norge

Aktuelle lenker

Informasjon om Sørdalskarusellen 

Løpets hjemmeside

Statistikk 1984 - dd
Kringsjåløpet startet årets Sørdalskarusell med hele 435 deltakere

Postet av Litrim den 27. Apr 2023

Sørdalskarusellen arrangeres i år for 42. gang med ti forskjellige gate- og terrengløp gjennom våren og sommeren. Også i år blir det virtuelle løp og fellesstarter - virtuelt lørdag - tirsdag og fellesstart på onsdag.

Denne artikkelen baserer seg på Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no! Alle bilder bortsett fra de som er merket med noe annet har Jørgen tatt.

Bildet: Det var trangt i fellesstarten under årets Kringsjåløp. Elmer Mulleri Skalle (256) fra LIF ledet løpet fra start til mål, og vant løpet 14 sekunder foran Lars Heggen fra Harestua IL. I dette løpet har Elmer mange andreplasser, men i år tok han steget opp på første.  Foto: Jørgen Skaug.

Se bildene til Jørgen Skaug her!

Se artikkelen på Kondis.no

Maihaugenløpet 2023

Kringsjåløpet ble arrangert for 40. gang denne uka i svært vinterlige omgivelser, med virtuelle løp tidligere i uka og fellesstart onsdag kveld.

Kringsjåløpet er 2,71 km langt og har start og mål ved Nordre Ål skole.

Løpet ble arrangert av Gudbrandsdal Politi IL i samarbeid med Litrim, slik det har vært i alle tidligere år. Sport 1 Lillehammer var løpssponsor.

Det ble trangt i Gamle Kringsjå veg da 312 deltaker stilte seg til start. Dette er det største startfeltet siden 2019. Foto: Finn Olsen

 Det var rett og slett imponerende at hele 435 deltakere fullførte Kringsjåløpetløpet i det sure vårværet, 123 virtuelt og 312 i fellesstarten. Dette er omtrent det samme antallet som i fjor, men da var det bare 240 til start i fellestarten.


Allerede i neste uke arrangeres Maihaugløpet, virtuelt i tiden 29. april til 2. mai og fellesstart onsdag 3. mai kl. 1900.

01.jpgDet var to av våre fremste langrennsjenter som også var raskest med joggesko på beina. Oline Vestad fra Vågå IL (385) spurtslo Karoline Simpson-Larsen fra Vargar IL med et par sekunder. Her er de to jentene også i spurtoppgjør med Joakim Marsteinstedet Pedersen fra Lillehammer Skiklub (408) i klasse M 19 – 19 år. Oline er tatt ut på juniorlandslaget på ski og har hatt en fantastisk fin sesong. 

Kringsjåløpet har en spesiell form for premiering. Vinner av klasse 12-15 år får et par joggesko med valgfritt merke. I klassen for jenter var det Kristin Haug som var best med tiden 10:44,1 kan hun hente seg et nytt par joggesko fra Sport  Lillehammer. 

Best blant gutta 12- 15 år ble Anders Granum Haug (228) fra Gausdal FIK og ble vinner av et nytt par joggesko. Her kjemper han mot Magnus Christoffersen fra Bossekop UL i klassen over. Innsatsen er det ingen ting å klage på.   

02.jpgBak Elmer Mulleri Skalle hadde Lars Heggen fra Harestua IL (347) og Henrik Husdal fra Svorkmo (414) en real fight om å bli nest raskeste herreløper. Denne kampen vant Lars Heggen, en av våre fremste juniorer i langrenn.

03.jpgDet var mange på startstreken som hadde sett fram til å starte årets Sørdalskarusell. Her er tre av dem, fra venstre Morten Lunheim Solbakken fra Nordre Ål Old Boys (109) i klasse M 30 -39 år, Emil Lunheim fra ØTI (220) i klasse M 16 – 19 år og Daniel Sørmoen fra Lysgårdsbakkens Venner (333) i klasse M 30-39 år.

04.jpgSørdalskarusellen har plass til alle uavhengig av ambisjoner og treningsgrunnlag. Her ser vi en fin gruppe deltakere mot mål som kom litt lengre ned på resultatlistene. Fra venstre Ingvill Odden (94) i K 20-29 år, Aslak Gran Stensrud (26) i M 30-39 år, Erland Paulsrud (111) i M 40-49 år, Marie Berger (231) i K 16-19 år, Ole Morten Melbø (230) i M 20-59 år og Hedda Stenumgard (355) i K 16-19 år.

05.jpgDet var også spansk deltakelse i Kringsjåløpet. Sergi Roig Ramirez (271) og Natalia Bertran Garcia (225) passerer her en av flere skulpturer mot mål ved den nye Nordre Ål skole.

NTG Lillehammer-Langrenn: Hver vår legger vi inn flere av løpene i Sørdalskarusellen i vår felles plan. Moro og kanonbra trening. Bildene ligger på Instagram.  
Gausdals ordfører Anette Musdalslien (319) stilte til start i Kringsjåløpet. Nå er det bare å håpe på at hun utfordrer sin ordførerkolleger i Gudbrandsdalen til å stille. Øyers ordfører Jon Halvor Midtmageli var jo en ivrig deltaker i Sørdalskarusellen før han ble ordfører. Her er Gaudalsordføreren sammen sambygdninger før start. Foto Finn Olsen
Takk til Gudbrandsdal Politi IL for å stille opp som funksjonærer til Kringsjåløpet slik de har gjort i 40 år. De var 15 i tallet og i tillegg uniformerte politi som markerte hvor starten gikk. Det var kontroll på trafikken rundt arenaen. Her er noen av de 15.  Fra venstre Erik Drægebø, Astrid Flægstad, Torjus Refsnes, Torstein Øvstedal, Vilde Nøbben Presthegge, Anne Line Koen, Olin Sande Holme, Magnus Gutsveen, Marius Hallingstad Ringstad og Kristoffer Brende.   Foto Finn Olsen

 

 

 
Klart for Kringsjåløpet fellesstart - start kl 19:00 - praktisk info

Postet av Litrim den 26. Apr 2023

Snøen er på vikende front og det er klart for Kringsjåløpet fellesstart - på gårsdagens befaring var alle veier brøytet unntatt gangstien mellom Kringsjåveien og Ekrom - den skal være brøytet nå. Så får vi håpe at plussgradene og tilløp til sol gjør resten slik at vi får en snøfri trasé.


Bilde er rett etter start i fjor da 433 deltakere fullførte løpet. Foto: Jørgen Skaug

Her er programmer for i dag.

Påmelding hele karusellen avsluttes i dag kl 13:00

Påmelding til vanlig pris på enkeltløpe avsluttes kl 13:00

Ca 16:00 Sms sendes alle påmeldte med angivelse av startnummer.

Du kan melde deg på enkeltløp til kl 18:00 - husk og notere startnummer du får ved påmelding etter kl 13:00

Startnummer deles ut fra ca kl 17:45. - husk å oppgi startnummer!
- har du meldt deg på hele karusellen får du et startnummer du skal bruke hele året.
- har du meldt deg på kun Kringsjåløpet får du eget startnummer for Kringsjåløpet som ikke skal brukes igjen og skal ikke samles inn.

Starten går kl 19:00 - en startpulje.

Resultater får du på mobilen din så fort du har gått i mål.

Uttrekning av premier fra løpssponor når alle har gått i mål.

Påmelding Maihaugenløpet starter i morgen 27. april kl 8:00.

Løpssponsor
- stiller med valgfrie sko til vinner av klasse
M+K 12-15
- uttrekningspremier fellesstart og virtueltArrangør Gudbrandsdal Politi IL i samarbeid med Litrim.

Løypa er 2,7 km lang!

Starten går på Gamle Kringsjåvei på brua over Skurva rett ved Nordre Ål skole og løypa følger Kringsjåveien nordover, tar gangstien ned til Ekromskogen, gjennom øvre del sydover og følger Teigveien til Nordre Ål skole.


Det er samme segment som i fjor med start ved Skurvabekken og mål rett fram på gangstien ved Nordre Ål Skole.

Link til selve segmenter er her: https://www.strava.com/segments/31406022

Segmentet heter: Kringsjåløpet 2021 og kan lastes opp her for bruk på klokke:  Kringsjaaloepet_2021.gpx

----------------

Her finner du statistikk fra løpene 1984 til i dags dato.

Andre sider:

Resultatene for fellesstarten i Kringsjåløpet 2022 finner dere her
og for de som løp virtuelt og registrerte sin egen tid 
her.

Løpets hjemmeside

Sørdalskarusellen 2023 er i gang - Praktisk informasjon

Kringsjåløpet arrangeres i år for 40. gang!

Terminliste for Sørdalskarusellen 2023

Generell informasjon om Sørdalskarusellen
Sørdalskarusellen 2023 er i gang! - Praktisk informasjon

Postet av Litrim den 22. Apr 2023

Løypa er merka og den virtuelle utgaven av Kringsjåløpet er i gang. Her er litt praktisk informasjon om løpet med lenker til påmelding og resultater og hvordan du legger inn tiden din i det virtuelle løpet. 

Kringsjåløpet arrangeres altså for 40. gang i år og den virtuelle løpet går fram til tirsdag 25. april. 

Registrer av tid

Logg deg inn på min side og klikk på "Self timing" og løp som du er påmeldt på dukker opp.


Løpets sponor stiller med uttrekningspremier:


Endring fra virtuelt til fellesstart eller vise versa!

Ønsker du bytte fra fellesstarten til den virtuelle varianten eller omvendt så gjør du
dette via Min Side

 Velg påmeldinger, trykk på løpet der du skal bytte øvelse, trykk endre og velg ny øvelse.

Resultatene for fellesstarten i Kringsjåløpet finner dere her
og for de som løp virtuelt og registrerte sin egen tid 
her.

Løypa er merket

Knut Anderson og Roar Øverby fra Litrim-styret er ansvarlig for løypemerkingen og var ute fredag formiddag og merket løypa.

Starten går rett nord for brua over Skurva i Gamle Kringsjåvei

 

Mål er rett utenfor Nordre Ål skole på gangstien ved parkeringsplassen.

 

Mer informasjon om Kringsjåløpet!

Løpets hjemmeside
Kringsjåløpet arrangeres i år for 40. gang!

Postet av Litrim den 12. Apr 2023

Da er det tid for løpesko igjen på bar mark - deilig lette sko. Kringsjåløpet er først ute, med en rask 2,7 km. Litt tøff kanskje spesielt for de som går lange skiturer. Ta det rolig forteller avisene oss om etter påske. 

Kringsjåløpet arrangeres altså for 40. gang i år, med litt forskjellig trassé, men Gudbrandsdal Politi IL har hele tiden vært arrangør sammen med Litrim. 

Det går fort til løpsesongen er i gang - meld deg på her! 


Bildet: I Kringsjåløpet i fjor var det fellesstart for alle, både for store og små. Her ser vi jentene Anna Husnes (334), Sofie Bjørnvolden Dam (202) og Ella Oleanne Gunnarsdotter Sulheim side om side med en litt større Ulf Prestegård (86) som reprenterer klubben «Best før Fest». Foto: Jørgen Skaug


Priser:

- Startkontingent pr løp er kr 120,-. fram til kl 13.00 løpsdagen.

- Startkontingent pr løp for deltakere under 20 år: 80,-.

- Startkontingent løpsdagen fra kl 13.00 - 18.00 er kr 160,-, under 20 år kr 100,-  (Gjelder ikke virtuelle løp)

- Familiepåmelding koster kr 270,- pr løp pr familie.

- Startkontingent for hele Sørdalskarusellen (10 løp) Gjelder ikke familie:

      - 01.04 -25.04 kl 13:00 kr 900,- 

- Påmelding resten av karusellen:

  - 9 løp 27.04 - 02.05 kl 13:00 kr 800,-

  - 8 løp 04.05 - 09.05 kl 13:00 kr 700,


 er løpssponsor!

Hele terminlista for Sørdalskarusellen 2023 finner du her!

Løypa er 2,7 km lang!

Starten går på Gamle Kringsjåvei på brua over Skurva rett ved Nordre Ål skole og løypa følger Kringsjåveien nordover, tar gangstien ned til Ekromskogen, gjennom øvre del sydover og følger Teigveien til Nordre Ål skole.

Det er samme segment som i fjor med start ved Skurvabekken og mål rett fram på gangstien ved Nordre Ål Skole.

Link til selve segmenter er her: https://www.strava.com/segments/31406022

Segmentet heter: Kringsjåløpet 2021 og kan lastes opp her for bruk på klokke:  Kringsjaaloepet_2021.gpx

Løypa blir da 2,7 km

Raskeste herreløper i fellesstarten i fjor ble Petter Johansen to sekunder foran Elmer Mulleri Skalle, mens Frida Byfuglien ble best av kvinnene, seks sekunder foran Aina Zielinkiewich. Alle disse løperne representerer LIF. Petter Johansen har vunnet Kringsjåløpet de 3 siste årene alltid tett fulgt av Elmer Mulleri Skalle. Hans Olav Kjøs var best blant mennene som løp virtuelt og Kari-Anne Veen var best blant kvinnene.

Her finner du statistikken!

I dagens GD har Kristin Roset intervjuet Elmer Mulleri Skalle om det å være forsiktig ved overgang til løping etter en lang skisesong. Hun har også gjengitt terminlista vår. Det er nok av artikler i dagspressen og å ta det forsiktig til å begynne med.