Kringsjåløpet startet årets Sørdalskarusell med hele 435 deltakere

Postet av Litrim den 27. Apr 2023

Sørdalskarusellen arrangeres i år for 42. gang med ti forskjellige gate- og terrengløp gjennom våren og sommeren. Også i år blir det virtuelle løp og fellesstarter - virtuelt lørdag - tirsdag og fellesstart på onsdag.

Denne artikkelen baserer seg på Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no! Alle bilder bortsett fra de som er merket med noe annet har Jørgen tatt.

Bildet: Det var trangt i fellesstarten under årets Kringsjåløp. Elmer Mulleri Skalle (256) fra LIF ledet løpet fra start til mål, og vant løpet 14 sekunder foran Lars Heggen fra Harestua IL. I dette løpet har Elmer mange andreplasser, men i år tok han steget opp på første.  Foto: Jørgen Skaug.

Se bildene til Jørgen Skaug her!

Se artikkelen på Kondis.no

Maihaugenløpet 2023

Kringsjåløpet ble arrangert for 40. gang denne uka i svært vinterlige omgivelser, med virtuelle løp tidligere i uka og fellesstart onsdag kveld.

Kringsjåløpet er 2,71 km langt og har start og mål ved Nordre Ål skole.

Løpet ble arrangert av Gudbrandsdal Politi IL i samarbeid med Litrim, slik det har vært i alle tidligere år. Sport 1 Lillehammer var løpssponsor.

Det ble trangt i Gamle Kringsjå veg da 312 deltaker stilte seg til start. Dette er det største startfeltet siden 2019. Foto: Finn Olsen

 Det var rett og slett imponerende at hele 435 deltakere fullførte Kringsjåløpetløpet i det sure vårværet, 123 virtuelt og 312 i fellesstarten. Dette er omtrent det samme antallet som i fjor, men da var det bare 240 til start i fellestarten.


Allerede i neste uke arrangeres Maihaugløpet, virtuelt i tiden 29. april til 2. mai og fellesstart onsdag 3. mai kl. 1900.

01.jpgDet var to av våre fremste langrennsjenter som også var raskest med joggesko på beina. Oline Vestad fra Vågå IL (385) spurtslo Karoline Simpson-Larsen fra Vargar IL med et par sekunder. Her er de to jentene også i spurtoppgjør med Joakim Marsteinstedet Pedersen fra Lillehammer Skiklub (408) i klasse M 19 – 19 år. Oline er tatt ut på juniorlandslaget på ski og har hatt en fantastisk fin sesong. 

Kringsjåløpet har en spesiell form for premiering. Vinner av klasse 12-15 år får et par joggesko med valgfritt merke. I klassen for jenter var det Kristin Haug som var best med tiden 10:44,1 kan hun hente seg et nytt par joggesko fra Sport  Lillehammer. 

Best blant gutta 12- 15 år ble Anders Granum Haug (228) fra Gausdal FIK og ble vinner av et nytt par joggesko. Her kjemper han mot Magnus Christoffersen fra Bossekop UL i klassen over. Innsatsen er det ingen ting å klage på.   

02.jpgBak Elmer Mulleri Skalle hadde Lars Heggen fra Harestua IL (347) og Henrik Husdal fra Svorkmo (414) en real fight om å bli nest raskeste herreløper. Denne kampen vant Lars Heggen, en av våre fremste juniorer i langrenn.

03.jpgDet var mange på startstreken som hadde sett fram til å starte årets Sørdalskarusell. Her er tre av dem, fra venstre Morten Lunheim Solbakken fra Nordre Ål Old Boys (109) i klasse M 30 -39 år, Emil Lunheim fra ØTI (220) i klasse M 16 – 19 år og Daniel Sørmoen fra Lysgårdsbakkens Venner (333) i klasse M 30-39 år.

04.jpgSørdalskarusellen har plass til alle uavhengig av ambisjoner og treningsgrunnlag. Her ser vi en fin gruppe deltakere mot mål som kom litt lengre ned på resultatlistene. Fra venstre Ingvill Odden (94) i K 20-29 år, Aslak Gran Stensrud (26) i M 30-39 år, Erland Paulsrud (111) i M 40-49 år, Marie Berger (231) i K 16-19 år, Ole Morten Melbø (230) i M 20-59 år og Hedda Stenumgard (355) i K 16-19 år.

05.jpgDet var også spansk deltakelse i Kringsjåløpet. Sergi Roig Ramirez (271) og Natalia Bertran Garcia (225) passerer her en av flere skulpturer mot mål ved den nye Nordre Ål skole.

NTG Lillehammer-Langrenn: Hver vår legger vi inn flere av løpene i Sørdalskarusellen i vår felles plan. Moro og kanonbra trening. Bildene ligger på Instagram.  
Gausdals ordfører Anette Musdalslien (319) stilte til start i Kringsjåløpet. Nå er det bare å håpe på at hun utfordrer sin ordførerkolleger i Gudbrandsdalen til å stille. Øyers ordfører Jon Halvor Midtmageli var jo en ivrig deltaker i Sørdalskarusellen før han ble ordfører. Her er Gaudalsordføreren sammen sambygdninger før start. Foto Finn Olsen
Takk til Gudbrandsdal Politi IL for å stille opp som funksjonærer til Kringsjåløpet slik de har gjort i 40 år. De var 15 i tallet og i tillegg uniformerte politi som markerte hvor starten gikk. Det var kontroll på trafikken rundt arenaen. Her er noen av de 15.  Fra venstre Erik Drægebø, Astrid Flægstad, Torjus Refsnes, Torstein Øvstedal, Vilde Nøbben Presthegge, Anne Line Koen, Olin Sande Holme, Magnus Gutsveen, Marius Hallingstad Ringstad og Kristoffer Brende.   Foto Finn Olsen

 

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.