Ny deltakerrekord - 377 fullførte Kringsjåløpet - oppdatert!

Postet av Litrim den 18. Apr 2018

Det krydde av mennesker mellom anleggsgjerder og maskiner på Kringsjå skole i dag. Her haster alle mot start hvor det stilte 377 på startstreken og like mange fullførte. I alt var 395 påmeldt, gamle og unge - i alt var det mer enn 100 barn og unge med.

Den forrige rekorden er fra 2016 med 335 også det i Kringsjåløpet. Aldri har det vært flere med i et løpe i Sørdalskarusellen. Ikke alle hadde det travelt til å komme seg bak startstreken, men da startsignalet gikk var alle klare.

Her er resultatene!

Jørgens Skaugs artikkel på Kondis.no

Se mange bilder på Facebook - gruppa til Sørdalskarusellen og Litrims sin side.

Jørgen Skaugs bilder  

Fotografer på Kringsjå var Jørgen Skaug, Hans Adolfsson og Finn Olsen

Det var mye folk, men køene for henting av startnummer gikk greit unna. 15 minutter før start var de aller fleste startnumrene delt ut.


Vant gjorde Geir Steig fra Luster i Sogn og med det tok han sin tredje seier på rad nettopp i Kringsjåløpet noe han markerer der han er i ferd med å passere målstreken.  Geir syntes han hadde god kontroll i ei løypa han kjenner godt.  Geir som har fullført karusellen to ganger før, er påmeldt på hele karusellen, men tror ikke han vil ta alle ti. Til det er det alt for mange løpstilbud i tiden som kommer. Rørleggeren fra Luster i Sogn sier han har trent godt foran sesongen og håper på å gjøre det godt. Sluttiden ble 9:00,6. På de neste plassene fulgte Martin Kristiansen, Ros IL og Gaute Eriksen.

Hanne Mjøen Maridal, LIF (231)   ble best blant jentene tett foran Hilde Fenne (314) og Ida Gjermundshaug Pedersen. Hanne Mjøen Maridal er norgesmester i motbakkeløp for U23, men satser også på flatt. Hun har planer om flere løp i Sørdalskarusellen. Startnummer 109 er Stian Jeistad fra Lismarka skilag.

_________________________________________________________________________

Se vinnerintervjuet her!Mille Marie Storlien fra Lillehammer Skiklub (204) vant klasse 12 - 15 år og fikk for det et par joggesko som var satt opp i klassen. Sport1 Lillehammer som var kveldens løpssponsor, sto for gaven. Ellers på bildet er Live Haanshus, Lillehammer Cykleklubb, Anne Mathea Morken, Ringebu (209) og Maria Lykken Hamre, Søre Ål IL (206). Maria i samme klasse tapte spurten og var kun 2,6 sekunder etter Mille Marie i mål.

Joggesko fikk også Andreas Grimerud (28) fra Moelven IL  som vinner av klasse M12-15 år. Even Karlsen (64), Lillehammer Skiklub og Fredrik Owren følger tett på. Her er det bare et par hundre meter igjen. (Foto: Jørgen Skaug).

Største utfordring var siste trappa opp til skolen. For de fleste var det ingen problem, men barnevogna skulle også med. Det ordnet seg. Her er det Anna Svingheim Magerøy som får hjelp og dermed kan hun fullføre i fin stil. (Foto: Hans Adolfsson.)

15 av de totalt 18 ansatte i Lillehammer Tannhelse - Gulling & Sæthre fullførte Kringsjåløpet. Her er felles trening og trim en viktig del av arbeidsmiljøet. Vi var imponert i fjor over gjengen, men de ble ennå flere i år. (Foto: Jørgen Skaug)

Les også "Jentene fra Lillehammer Tannhelse testet løypa!


Mye folk og god stemning etter målgang. (foto: Hans Adolfsson)

Det var trangt om plassen da uttrekningspremiene ble trukket ut og spesielt de yngste ville være med å trekke ut startnummer.

Hele 87 deltakere var under 16 år og bare klasse M40-49 år hadde flere deltaker enn M12-15 år. Hyggelig er det at klasse 16-19 år har slått an med mange deltaker.

Sport1 Lillehammer var løpssponsor og Ivar Hjelmseth stilte med mange uttrekningspremier foruten joggesko til beste jente og gutt i 12-15 årsklassen.

Takk til Gudbrandsdal Politi IL som har vært arrangør av Kringsjåløpet fra starten i 1984. Dette var 35. gang løpet ble arrangert. Vi noterer at gjennomsnittalderen har gått ned blant de frivillige.

På bildet er det litt blandet mannskap mellom Litrim og Politiet. F.v Ivar Hjelmseth, Jannike Berg Leonhardsen og Bente Hamnes fra Litrim og Kristian Svarstad, Jostein Gravdal, Astrid Flægstad, Andreas Jorde, Kjell Joar Løkken, Ingvild Teksle Gurigaard, Stian Bråthen og Ammund Heggerud fra Politiet.

Kringsjåløpet 2018 ble vellykket på alle måter med Kringsjå skole som ramme.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.