Premiedryss i Sørdalskarusellen

Postet av Litrim den 8. Nov 2018

Oddrun Hovsengen har fullført Sørdalskarusellen 35 ganger, og fikk sin velfortjente statuett for det under premieutdelingen etter årets karusell i Håkons Hall onsdag kveld - den 37. Sørdalskarusellen i rekken.

Det har vært en fantasisk sesong for Sørdalskarusellen 2018, der det har vært deltakerrekord i 9 av de 10 løpene som inngår i karusellen. Løpeinteressen i Lillehammerområdet har ikke vært så stor siden Olympic Day Run før OL i 1994. I snitt har det vært 257 deltakere i hvert av løpene.

Tekst og Foto: Jørgen Skaug

Løpene i Sørdalskarusellen arrangeres av Litrim i samarbeide med lokale bedriftidrettslag. Under premieutdelingen var Gunn Monika Husom fra Hedmark og Oppland Bedriftsidrettskrets til stede, hun takket for den innsatsen Litrim gjør for idretten i distriktet, og overrakte blomster til styreleder Finn Olsen i Litrim.

En meget fyldig resultatliste fra årets sesong i Sørdalskarusellen i pdf-format kan leses her.

For deg som savner bilder finner du mange bilder på Facebook!

Det deles også ut en egen pris til årets trimmer i Sørdalskarusellen, som er innstiftet av Trofé a/s. Prisen deles ut etter en skjønnsmessig vurdering av en jury på tre personer. Årets pris gikk til Juni Stavne fra Lillehammer Tannhelse, med følgende begrunnelse fra juryen: "Fra å hate å jogge til å delta i alle løp i Sørdalskarusellen gjør henne til en verdig vinner. Hun deltok for første gang i fjor, noe som ga henne så mye glede at løping nå har blitt en stor del av hennes hverdag. Hun er også den som hver tirsdag før et løp i karusellen motiverer og tar ansvar for å melde på oss fra Lillehammer Tannhelse."

Morten Thorsrud i Trofé delte ut prisen.


Jon Krogsveen har fullført Sørdalskarusellen 25 ganger, og fikk sitt flotte glassfat for denne innsatsen. Veteranen som har 45 merker i Birkebeinerrennet, tar veien fra Fåvang til hvert løp. - Jeg har barn og barnebarn på Lillehammer så det går greit, var hans kommentar.

Bente Størmer Steira og Simen Næss Berge har begge fullført alle løpene i Sørdalskarusellen 2018, og hadde best sammenlagt tid for alle løpene for henholdsvis kvinner og menn. Begge to fikk premie for denne bragden av Finn Olsen, styreleder i Litrim.

Mille Marie Storlien og Julie Jeistad (til høyre) delte klasseseieren i klasse kvinner 12 - 15 år. Her får de sine velfortjente krus med bilde av seg selv fra ett av løpene i premie av Jørn Breili, styremedlem i Litrim.

Alle 42 løperne som har fullført alle 10 løpene i årets Sørdalskarusell fikk et innrammet bilde av seg selv i premie, - et bilde tatt i ett av årets løp. Her får Egil Paulsrud sitt blde av Jannike Berg Leonhardsen, styremedlem i Litrim.

Løpere som har fullført Sørdalskarusellen 5 ganger fikk bronsemedaljer rundt halsen. Her ser vi fra venstre Marianne Øvstehage, Anne Størmer Steira, Ole Amund Øvstehage og Ingebjørg Wikstrøm. Medaljene deles ut av IvarHjelmseth. 

Det ble også delt ut sølvmedaljer til Marita Jacobsen og Jan Ingar Hagen for å ha fullført karusellen 10 ganger. 

De glade gullguttene Leiv R Østerhagen og Arne Stonor fikk sin gullmedalje for å ha fullført 15 ganger.

Posten BIL på Lillehammer har vært en god støttespiller til Litrim til å arrangere Sørdalskarusellen i alle 37 årene. Nå blir Posten BIL på Lillehammer lagt ned, og årets sesong var den siste der Posten BIL sto som arrangør av ett av løpene i karusellen. Finn Olsen, styreleder i Litrim, takket for samarbeidet og overrakte blomster til Einar Haugen - en av ildsjelene i Posten BIL. Einar Haugen har selv fullført Sørdalskarusellen 28 ganger.

Også i år var det mange uttrekningspremier. Hilde Ingeborg Øvstehagen vant en flott Oral-B elektrisk tannbørste, mens Marie Berger vant Asics joggesko.

Det var meget god stemning under premieutdelingen, der deltakerne studerte en omfattende resultatliste på hele 16 sider. 150 deltakere har fullført minst 6 av de 10 løpene, som må til for å ha fullført karusellen, og de fikk et stettglass med gravert logo og årstall i premie.

Et meget aktivt Litrim-styre har vært en forutsetning for den omfattende aktiviteten i årets Sørdalskarusellen, noe de frammøtte satte stor pris med spontan aplaus under presentasjonen. Til tross for at flere av løypene måtte legges om på grunn av byggeaktiviteter, har det meste gått på skinner.

Fra venstre Ivar Hjelmseth, Jannike Berg Leonhardsen, Jørn Breili, Bente Hamnes og Finn Olsen. Disse fem er allerde i gang med å planlegge den 38. Sørdalskarusellen i 2019.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.