SpareBank1 Kanthaugenløpet sørget for årets sjette deltakerrekord.

Postet av Litrim den 21. Jun 2021

VIngrom IL er ivrige deltakere i Sørdalskarusellen og er del av den store økningen i deltakerantallet i år. Foreløpige tall viser at 419 fullførte SpareBank1 Kanthaugenløpet som er 55% flere enn i fjor.  Elmer Mulleri Skalle og Kristin Størmer Steira imponerte med kjempeløp.

Bilde: Per Morten Brusveen har lagt ut bilde fra starten på den store gruppa fra Vingrom IL

Artikkelen er basert på Jørgen Skaugs sin artikkel på Kondis med litt tillegg fra Finn Olsen basert på innlegg på Facebook.

Se Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no: Kjempeløp av Elmer Mulleri Skalle og Kristin Størmer Steira

Resultater finner du her!

Statistikk for løpet for 1984 - 2021 finner du her!

SpareBank 1 Kanthaugløpet, det sjette løpet i Sørdalskarusellen, ble gjennomført virtuelt i tidsrommet 16. – 20. juni. Løypa er på 5,7 km og har start og mål utenfor skistua på Birkebeineren skistadion. Løypa går på veger og stier i relativt flatt terreng i retning Kanalen i Mesnaelva og tilbake igjen over Kanthaugen bak hopptårnet i Lysgårdsbakkene.  

Under de tre første løpsdagene var det varmt og fint sommervær, men på den fjerde løpsdagen lørdag kom regnet.

Fjorårets vinner av Sørdalskarusellen, Elmer Mulleri Skalle, tok nok en seier i årets karusell med tiden 18:58, 56 sekunder raskere enn i fjor. Forbedringen fra i fjor er formidabel noe som har resultert i at han stiller til start på 1500 m i NM hvor han håper å møte Jakob Ingebrigtsen. Det gjør han hvis han klarer å kvalifisere seg til finalen. Ambisjonene i Sørdalskarusellen er å stille i alle løpene og gjenta bedriften fra i fjor og bli bestemann. Elmer mener det blir spennende for bak lurer Kjartan Helland bare et par minutter bak: - Han er bedre enn meg i Olympiaparkløpet og Flømyrløpet. Foto: Jørgen Skaug!

Kristin Størmer Steira, som også vant det forrige løpet i Sørdalskarusellen, Mesnarlva Opp, løp igjen meget stekt på tiden 20:52, nesten to og et halvt minutt foran nest raskeste kvinne Ingrid Hannestad i klasse K 20 – 29 år. Kristin løper i klasse K 40 – 49 år. Foto Anne Størmer Steira som også sendte sommerhilsen! 

Løpssponsor SpareBank1 Gudbrandsdal hadde samling på skistadion og sommeravslutning i Søndre Park etterpå. En fin tradisjon er etablert.

Bakerst fra venstre: Eldar Øren, Thomas Lund.  Andre rekke: Nina Beate Paulsen, Pål Martin Olsen, Ragnhild Wiker, Line Dahl Slapgard, Truls Bjelke, Aase Randi Fjeldberg

Første rekke: Simen Bø, Kjetil Sjørengen, Ola Kjonerud

Kjartan Helland fra Moi Il vant det forrige løpet i Sørdalskarusellen, motbakkeløpet Mesnaelva Opp. Denne gangen måtte han se seg slått av Elmer Mulleri Skalle med 25 sekunder og ble nummer to. Her ser vi Helland i blomsterenga, arkivbilde fra et tidligere Kanthaugløp. Foto Jørgen Skaug.Det er gledelig at så mange yngre løpere deltar i Sørdalskarusellen. Her ser vi to unge løpere fra Øyer som startet samtidig, Simen Tangen Lunheim som ble nr. to i klasse M 12 – 15 år og Thea Kvam som ble nr. to i K 16 – 19 år.Vegard Rødseth Brede og Ingrid Hannestad forbereder seg til start - Vegard endte på tredje plass totalt med tiden 20:36, mens Ingrid ble nest best blant kvinnene med 23:19. Begge er ansatt på sykehuset.Hanne Øfsteng Skogli i klasse K 40 – 49 år og Øystein Sørmo i M 50 – 59 år løp sammen i det fine sommerværet torsdag kveld. Her passerer foran det store snølageret på Birkebeineren Skistadion som er dekket med flis. Foto Jørgen SkaugFar og sønn i spurtoppgjør mot mål. Arve Nygaard Ouren til venstre slår sin far Oddvar Nygaard Hansen med en meter. Foto Jørgen SkaugSørdalskarusellen er felles trim og opplevelser for mange familier på Lillehammer. Her er det Geir Arne Nordengen som er løper sammen med sin datter Martine Løvseth Nordengen i klasse K 0-11 år. Foto: Jørgen Skaug 

Mandagsklubben, en gjeng glade trimere i Lillehammer som møtes til felles trening hver mandag, telte 34 deltakere.  Og er her på vei ut fra start utenfor Skistua på Birkebeineren skistadion. Hege Skari tok starten med Jørn Gunnar Kleven rett bak. Jørn kom imidlertid først i mål med tiden 25:30, mens Hege var kom et lite stykke bak.  Hun vant imidlertid klassen K 50 – 59 med tiden 26:02. Foto Finn Olsen.

Marita Jacobsen er godt fornøyd etter å ha nådd målsetningen sin - å løpe hele rundet uten å gå! Vel gjennomført Marita. Mange måter å stille til start på - Gabrielle Malasevska er klar. Foto: Andris Malasevskis 


 

Gunnar Eiterjord vel i mål på litt over 22 minutter! 👏👏 Veldig fornøyd med løypa 😊 Kjemper om topplasseringen i M50, måtte se seg slått av Geir Strandbakke i dag! Foto: Bente Hamnes

 


Karoline Mittet Brøste tok med sine foreldre Berit Mittet og Rune Brøste på løp. Berit og Rune som er fra Toten var innkalt til dugnad, så løp og til slutt rydding av kvist og kvas. Rune var heller ikke snauere enn han inntok førsteplass i klasse M60-69 år.

 


Team Leonhardsen har nå fullført SpareBank1 Kanthaugløpet:
Jannike, Helge, Morten, Johan og Espen!

 

 

 

Bilder fra løypa - Børre Storhagen i tet for denne gruppa. Det er et fin område å løpe i. Foto: Hans Adolfsson. 

 


Idyllisk i løypa på fredag - Sølvi Sunde har passert kanalen og på vei inn på stien parallelt med kanalen.

 


Stian Lier på Facebook:

Ikke helt sikker, men ser ikke bort fra at jeg og Julie Anmarkrud Lier var siste startende på Kanthaugenløpet i dag kl 20:52 Det ble et skikkelig gjørm-race…

Men du verden for en herlig tur i behagelig temperatur og deilig regn. 100% i orden med merking og skilter. Tusen takk til alle som stiller opp og arrangerer disse løpene 👏👏👏
Kjartan Hellan og Marte Flatlien best i Kanthaugenløpet

Postet av Litrim den 22. Jun 2016Kjartan Helland var suveren da han løp inn til nest beste tid noen gang i Kanthaugenløpet med tiden 18:37,3. I kveld trengte han ikke å se seg tilbake for der var det ingen.

Det ble en flott kveld for løping. Posten BIL og Litrim kan være godt fornøyd med et fint arrangement.

Bilder kommer på Facebook etter hvert. Se også Kondis.no og Byavisa neste torsdag.

Resultatene finner du her!

Artikkel på Kondis!

Jørgens bilder på Facebook


Sørdalskarusellen tar nå sommerferie, men er tilbake i august.137 deltakere i Kanthaugenløpet var kanskje noen færre enn Litrim og Posten BIL hadde ønsket seg, men stemning var fin og i kveld var det bare blide ansikter å se i den fine junikvelden.

Akkurat som i Strandtorgetløpet - Kjartan Helland og Marte Flatlien ble kveldens vinnere. Kjartan var suveren, mens kveldens nest best kvinne Hege Skari tok mye innpå Marte på slutten.

Kanthaugenløpet hadde mange vinnere - Kjell Are Tangen med Wednesday United på ryggen var tydelig en av dem som løp og fullførte i fin stil sammen med Roy Røtvold.Ivar Hjelmseth fra kveldens løpssponsor Sport1 Lillehammer deler ut uttrekningspremie -Hans Ivar Hattestad fikk sportsdrikk.

Vinnerne fikk fine kniver - Marte Flatlien valgte den minst, en kniv fra Brusletto mens Kjartan Helland fikk en samekniv.Resultat-, påmeldings- og løpsinformasjon Kanthaugenløpet 22. juni kl 19.00

Postet av Litrim den 19. Jun 2016Alt er klart Kanhaugenløpet 2016 - siste løp i Sørdalskarusellen før sommerferien. etter 3 ukers pause for å få plass til Birkebeinerløpet og alle skoleavslutningene.

Vi ønsker velkommen til Birkebeineren skistadion og forhåpentligvis fine forhold i en fin trasse. Posten BIL er som vanlig arrangør i samarbeid med Litrim.


Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultater fra i fjor!


Til deg som ikke har meldt deg på ennå, her kan du gjøre det:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Du kan melde deg på resten av karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet.

Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 90,-. fram til kl 13.00 løpsdagen 22. juni
- Startkontingent 20. april fra kl 13.00 - 18.00 er kr 120,-.
- Familie koster kr 220,- pr løp pr familie.
- I tillegg til startkontingenten kommer et administrasjonsgebyr på kr 10,-.

Løpssponsor er Sport1 Lillehammer
stiller med uttrekningspremier.
Alt om Kanthaugenløpet finner du her!


Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 ved målhuset på Skistadioan. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS ved lunsjtider løpsdagen. Det blir to sluser for henting av startnummer.


Starttider:

Start er kl 19.00 i på Birkebeineren skistadion.

Toaletter vis a vis Målhuset på skistadion.
Kanthaugenløpet 2016 - den 22. juni

Postet av Litrim den 6. Jun 2016Kantahugenløpet avslutter en vårsesongen for Sørdalskarusellen. Med solid deltakerrekord i fjor for Kanthaugenløpet og med god oppslutning gjennom hele vårsesongen, har vi tro på god oppslutning på Birkebeineren skistadion. Løypa skulle passe alle som liker å løpe i flate gode stier i terrenget. Som vanlig er det Posten som er arrangør.


Påmeldingsportalen er åpen!

Det blir ikke anledning til å melde seg på etter kl 18.00 løpsdagen. Vi må dessverre gjøre dette av hensyn til servicen til alle som har meldt seg på i god tid. Deltakerantallet er nå så stort at vi må ta noen forholdsregler

Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 90,-. fram til kl 13.00 løpsdagen
- Startkontingent 22. juni fra kl 13.00 - 18.00 er kr 120,-.
- Familie koster kr 220,- pr løp pr familie.
- I tillegg til startkontingenten kommer et administrasjonsgebyr på kr 10,-.Løpssponsor:Eneste løpssponsor for to løp!Start og mål er på Birkebeineren skistadion og Posten BIL er arrangør. Løypa: 6 km skogsløp i flatt lende; terrengløp på stier etter varierende kvalitet, en del av løypa går også på grusvei. Start og mål på Birkebeiner Skistadion. Traseen følger VIP-veien ca 1,5km, tar mot venstre gjennom skogen til Kanalen. Langs denne forbi Kanten Kro og følger lysløpa over skiskytterstadion og tilbake til mål.

Det første løpet i 1984 het Kanthaugen rundt og ble arrangert av Fylkeskammeratene og fram til 1990 hadde løpet start og innkomst ved Skytterhustet i krysset Nordsetervn / Sjøseterveien. Løypa var mer kupert dengang og dermed litt hardere. I 1991 fikk løpet navnet Vårseterløpet og hadde start og innkomst ved ved grustaket i Vårseterveien. Fra 1992 heter løpet Kanthaugenløpet og har stort sett hatt samme trassé. I 1996 overtok Posten arrangementet og har siden arrangert Kanthaugeløpet.

År
Lenke til artikkel.
Antall

Beste mann

Tid

Beste kvinne

Tid

2015168Gishe Abdi
Wako
18:07,1Marte Sofie Buraas21:57,8
2014131Håvard Lukasen19:27,2Martine Korslund

24:15,4
2013

127

Frode Nybakken
Eidsiva BIL


19:59,0

Therese Sjursen
BFG Fana


23:11,0

2012
Bilder
127

Frode Nybakken
Eidsiva BIL


20:10,8

Maiken Caspersen Falla
Gjerdrum IL Ski


22:30,0

2011
Bilder
131

Trond Vognild
LIF


18:51,4

Liv Hilde Drugli
LIF


22:54,8

2010

74

Jostein Rogstad
Skrautvål IL


20:05,4

Bente Størmer Steira
IL Forsøk


21:44,2

2009

57

Asbjørn Lie
Øyer IL


20:22,4

Liv Hilde Drugli
LIF


23:07,5

2008

52

Tor Håkon Viken
ØTI


19:29,7

Helene Melbø
Gausdal FK


22:22,6

2007

71

Arne Krogsveen
Sør Fron IL


19:08,7

Anne Berit Vangen
LCK


22:27,6

2006

40

Jon Evensen
Mesnali Skilag


19:16,8

Helene Melbø
Gausdal


22:09,9

2005

44

Jon Evensen
Mesnali Skilag


18:27,6

Liv Hilde Drugli
LIF


20:25,3

2004

49

Tor Håkon Viken
Øyer /Tretten IL


19:14,0

Anne-Berit Vangen
LCK


23:09,8

2003

44

Espen Eide
Gudbr.Politi IL


19:46,4

Liv Hilde Drugli
LIF


22:27,2

2002

36

Kristian Breili
Lillehammer Skiklub


18:37,5

Helene Melbø
Gausdal FIK


22:18,1

2001

45

Tor Håkon Viken
Øyer/ Tretten IL


19:37,1

Hege Skari

22:36,7

1991

146

Anton Bueie

23:36

Ragnhild Bratberg

26:25

1984

72

Asbjørn Lie
Øyer IL


22:22

Oddrun Hovsengen

LIF


Gishes femte og Martes første for året i Kanthaugenløpet

Postet av Litrim den 24. Jun 2015
Gishe Abdi Wako tok starten og var ikke til å true da han tok sin 5. seier for sesongen i Sørdalskarusellen. Han løp inn til tiden 18:07.0 og var 47 sekunder foran en glad Awet Eistifanos Fishatsion.
Marte Sofie Buraas løp inn til sin første seier for året i karusellen. Marthe og Gishe ble premiert med hver sine par løpesko av Kari Sterud fra Sport1 Lillehammer som beste kvinne og mann i kveldens arrangement.Gishe dominerte fra start til mål og fløt gjennom løypa. Til helgen venter Nordmarka Halvmaraton på Gishe, et løp som han vant i fjor.(Det gjorde han også i år - les mer her)Marte Sofie Buraas, LIF løp inn til sin første seier totalt og viste med at formen er i anmarsj. Her er hun sammen med Øyvind Pedersen (98) og Aleksander Myklebust (137). Aleksander er for tiden journalist i GD og arbeider med en artikkel fra løpet.Katja Boner, Lillehammer Skiklub (198) ble nest beste jentene. Etter ca en km var hun sammen med Hanne Mjøen Maridal og Elias Udnæs.


Pernille Gullikstad ble igjen vinner av yngste jenteklasse her foran Ingrid Taarud som løp inn til andre plass i samme klasse.Kvelden gladeste var kanskje Awet Eistifanos Fishatsion, LIF som disponerte løpet fint og spurtet inn til nest beste tid foran Tommi Luchinger og Eirik Kurland Olsen.
Torunn Olstad, Reneng FIK tapte duellen mot Jan Håvard Bruce (188) og Jan Kristian Haugen (57), men vant sin klasse K40-49 år med god margin.Erik Toftaker tok sin 4. seier i klasse M0-15 i år og har klare ambisjoner om å vinne sin klasse sammenlagt. Før løpet var målsetningen klar - seier! Fotballspilleren som spiller for LFK har et tydelig løpstalent. Han ble også heldig og ble trukket ut blant de heldige som vant uttrekningspremie gitt av Sport1 Lillehammer. Kari Sterud delte ut premiene.


I alt fullførte 168 deltakere i Kanthaugenløpet som ble arrangert på en prikkfri måte av Posten. Deltakerantallet er det høyeste for løpet etter 2000.

Søkbare resultater
Resultater pdf

Sørdalskarusellen tar nå sommerferie og er tilbake med Flømyrløpet 19. august.

Bilder på Facebook
Intervju med Håkon Kruse Ludvigsen (vinner av startnummer til Furusjøen rundt - løpet
Intervju med Dag Storm Henriksen etter målgang!

Vi har planer om mer stoff fra Kanthaugenløpet, men ikke før til uka!

God sommer!
1 Kommentar