Maihaugløpet - en massemønstring av løpsglade Lillehamringer

Postet av Litrim den 8. Mai 2015
Det var 358 påmeldte deltakere i årets Maihaugløp, der 333 fullførte. Dette var det høyeste deltakerantallet i løpets 32-årige historie. Det er meget hyggelig å se den store oppslutningen vi har fått i årets løp i Sørsdalskarusellen, sier Finn Olsen.

Av: Jørgen Skaug
| 07. mai 2015

Tips en venn

Marit Østvang fra Vingelen ved Tolga ble denne gang raskeste kvinne. Marit er en meget lovende skiløper, som går det siste året ved NTG på Lillehammer. Neste sesong vil hun ta et friår, og satse maksimalt på langrenn, sier den blide jenta til Kondis.no.

Gishe Abdi Wako, den løpssterke etioperen bosatt på Lillehammer, ble nok en gang raskeste herreløper. Til helga løper Gishe den lengste etappen i Holmenkollstafetten for Lillehammer IF i eliteklassen.

Løpet gikk onsdag kveld 6. mai i de naturskjønne områdene på Maihaugen. Det var en krevende løype på 2,3 km med til dels sterke stigninger og tilsvarende utforbakker.

På grunn av den store oppslutningen gikk starten i 2 puljer, Kvinneklassene og yngste gutteklasse startet kl. 1900, og de øvrige herreklassene startet kl. 1930.

Maihaugløpet er det 2. løpet i Sørdalskarusellen, arrangert av Litrim i samarbeid med Lillehammer sykehus BIL. Andreassen blomster Hageland var løpssponsor.

Strandtorgløpet er det neste løpet i Sørdalskarusellen onsdag 20. mai.

Resultatene i pdf.
Søkbare resultater


De glade vinnerne i målområdet etter løpet, Marit Østvang og Gishe Abdi Wako.


1. startpulje klar til start med Garmokirka og Lysgårdsbakkene i bakgrunn. En konsentrert Erik Toftaker (126), som ble vinner av M 0-15 år, sørget for å være i første linje også ved start.


Det er trangt om plassen rett etter start, der konsentrasjon og innsats lyser ut av ansiktene på løperne. I teten av feltet ser vi Olav Høgåsen (255), Sigrid Stakston (235), Pernille Gullikstad, Tuva Bakkemo (212) og Andreas Grimerud (188).


Spreke jenter i den første utforbakken ved Øygarden. Her ser vi Ingrid Hoff-Nordstrand (239) foran Hedda Bakkemo (231) og Tuva Bakkemo.


Det sterke feltet i herreklassene etter ca 500 meter ledes her av Kjartan Helland (118) foran Gjøran Tefre (357).


Løpets raskeste herre Gishe Abdi Wako nærmer seg mål, med Eirik Hovland (355) rett bak.


Raskeste kvinne Marit Østvang gjennom grinda fra Jørstad, og opp den siste motbakken til mål. Her rett bak Birk Strand Bjørnaa, som ble nr. 4 i M 0-15 år.


Løpet gikk over gardsplassen på Jørstad, som har vært kongeparets residens på Lillehammer siden OL 1994. Her er det Håkon Rybråten som passerer.


Mosjonister i lang, lang rekke foran de gamle husene på Øygarden, anført av Geir Evensen (356).


Snart mål med en oppmuntrende heigjeng på siden, og med storgarden Bjørnstad og Mjøsa i bakgrunnen.


Mange unge og lovende deltakere satte sitt preg på årets Maihaugløp i det flotte vårværet.


Lucas Voytovich Bye (127) var en av de yngste deltakerne i løpet, her sammen med sin mor Hanne Voytovich Bye (128).
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.