Lysgårdsbakkene badet i sol under Olympiaparkløpet

Postet av Litrim den 7. Sep 2023

Det var flotte forhold under Olympiaparkløpet onsdag kveld. Løypa hadde tørket opp og de fleste kom unna de 10,39 km uten spesielle problemer. Leif Christian Tallaksen fra LIF tok sin fjerde totalseier på rad mens sammenlagtleder for kvinnene Ragnhild Haukåen styrket sin ledelse med noen små sekunder. I alt 269 fullførte løpet og deltakerantallet nærmer seg rekorden fra 2021 på 298.

Bildet: Erik Røysheim på oppløpet i kveldssola - foto Jørgen Skaug.

Les Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no: Ragnhild Haukåen og Leif Christian Tallaksen var raskest Olympiaparkløpet på Lillehammer

Les mer!

Kveldens vinnere - Leif Christian Tallaksen, LIF som tok sin 4. seier på rad med tiden 39:16,5 og Ragnhild Haukåen fra Sør- Vekkom Lauparlag med tiden .  Ole Hjelleset Melbø som løp i den yngste løypa i kort løype ville også være med på bildet. foto Jørgen Skaug.

Leif Christian Tallaksen hadde god klaring til Jørgen Krogseæter på andre og Lars Øvrebø på tredje plass. Det var i alt 5 løpere under 40 minutter, noe som er veldig bra på en løype som er en km lenger enn fjorårets løype.

I kvinneklassen var det jevnt mellom de tre første og de vekslet litt på å dra. Ragnhild Haukåen løp inn til tiden 46:00,0 og var 4,2 sekunder foran Eugenie Gulowsen og stryket sin ledelse sammen lagt. Kristin Haug kom på tredje plass 15,4 sekunder etter.

10Inger JørstadLillehammer skiklub5:08:25.8

Kristin Haug imponerte med en tredjeplass totalt blant kvinnene. Hun løper i klasse 12-15 år og vant sin klasse. Her har vi noe stort i vente. Hun ble også trukket ut som vinner av en gavepremie fra Madshus. foto Jørgen Skaug.

Sander Stenseth (1351) leder sammenlagt foran Øyvind Haslie, LIF (64).  Avstanden mellom disse to har blitt så stor at hvis begge stiller opp i siste løp Tverrløpet så er Stenseth en klar favoritt til å vinne. Haslie tok ledelsen på Stenseth ved Nybu, men i mål ble stillingen motsatt. foto Jørgen Skaug.  Her er stillingen sammenlagt menn:

10Stein Jørstadfollebu skiklubb3:58:56.4

Arve Nygaard Ouren er en ivrig deltaker i Sørdalskarusellen, her er han sammen med far Oddvar Nygaard Hansen. Sørdalskarusellen er et skikkelig familiearrangement. foto Jørgen Skaug.

Geir Sandbakken i fint driv på den gruslagt stien mellom kanalen og lysløypa. Han løp inn til 3. plass i sin klasse 40 - 49 år. foto Jørgen Skaug.

Beate Carolin løp under timen for første gang til tross for at løypa er 1 km lenger enn tidligere. Hun er i god form og konkurrer med seg selv.  Beate har fullført 9 av 9 løp. Det samme har Inger Jørstad.  foto Jørgen Skaug.  Mari Aaen-Egenes liker tydelig å være aktiv. Her er 9-åringen sammen med mor Silje Aaen Anderson. foto Jørgen Skaug.

Ingebjørg Wikstrøm følte seg ikke helt i form ved start og lurt på om hun kunne få løpe kort løpe. Hun valgte den  lange og her ser hun fornøyd for valget noen meter før mål. foto Jørgen Skaug.

AF-gruppen Norge as er i ferd med å bygge ny E6 forbi Lillehammer.  Hva er da mer naturlig enn å bli med på Sørdalskarusellen - her er noen av dem f. v Fredrik Aas (1392), Bjørnar Myrseth Nilsen (1389), Kristian Nilsplass (1390) og Jon-Michael Vanebo.

Alfred Unosen fra Rudsbygd er en skikkelig veteran og fullførte Sørdalskarusellen første gang i 1988. I år er det 25. gang han fullfører karusellen og på premieutdeling venter 25-årsfatet.  Her intervjues han etter målgang av Finn Olsen. foto Jørgen Skaug.

Klar til å ta i mot deltakerne på Kleivbakken, f.v. Jannike Leonhardsen, Aina Killingmo, Anne Størmer Steira og Alfred Håvemoen.
Det kreves mye jobb for et slik arrangement, men det er en dyktig gjeng som steller i stand til løp hver onsdag. Her er noen av dem Ernst H Opsahlhaugen, Kjell Arne Steira, Anne Størmer Steira og Lars Terje Mehus. Opprydding er fort gjort, men det ble mørkt før merkebånd og skilt var tatt ned.