Fantastisk ettermiddag for Olympiaparkløpet

Postet av Litrim den 7. Sep 2022

Med ypperlig kveldsol kunne løperne paradere inn på muren i Lysgårdabakken i kveld. Mest spennende ble det blant kvinnene. Pernille Gullikstad fra Søre Ål IL tok sin første totalseier i Sørdalskarusellen, men har deltatt helt siden hun var pur ung. Mandag feiret hun bursdag med kake på fat hun vant i Sørdalskarusellen i 2012. 

Resultater fra kveldens fellesstart.
Resultater fra det virtuelle delen

140 bilder på Facebook, foto Jørgen Skaug
Jørgen Skaug på Kondis.no Fantastiske løpsforhold i Olympiaparkløpet

Sammenlagt etter 9 løp 

Sammenlagt fellestart       Sammenlagt virtuelt          Deltatt antall ganger  (258 med 6, 117 med 8)

Elvaløpet er det siste løpet i Sørdalskarusellen - les mer he.

Hun kom ut på oppløpet på ringmuren med knapp ledelse til Ragnhild Haukåen og det så en stund ut som Ragnhild skulle ta igjen Pernille, men det holdt ikke helt. Pernille økte litt på slutten og var 5,4 sekunder foran i mål. Dette var skikkelig moro var hennes kommentar i det hun ventet på at Jørgen Skaug skulle ta seiersbilde sammen med herrevinner Oddvin Offigstad.

Oddvin Offigstad har også trådd sine barnesko i Sørdalskarusellen og har vært ivrig deltaker selv om det begynner å bli noen år siden nå. Han var ganske overlegen med Lars Berger på andre plass. Det ser ut som Lars begynner å finne formen, han syntes nok det var litt vel sent med bar et løp igjen.

Det var et bra felt som var samlet til start på toppen av Klevbakken ovenfor Håkons Hall. I alt stilte 138 til start og med deltakelsen i det virtuelle løpet er det foreløpige deltakertallet 238 deltakere som er et stykke bak fjorårets rekordtall på 298, men tallet er likevel det nest høyeste for løpet som i kveld ble arrangert for 20. gang. 

De aller yngste løp en kortere løype opp langs Mesnaelva til Svarga og ned til hoppbakken og med samme oppløp som i den lengste løypa. Her er Johan Melbø (1139), Martin Lien Støen (1070), Aleksander Aaen-Egernes (1068), Sverre Sandberg Tistel (1076), Sigrid Sørheim (3), Håkon Aaen-Egenes (1071). Foran sitter Arve Nygaard Ouren (1134) Olav Hjellset Melbø (1069) og Syver Sandberg Tistel. De er fra Vingrom IL og Lillehammer Skiklub.

Lysgårdsbakken er en fantastisk arena for Olympiaparkløpet og spesielt når været er så fint og på en dag da Maren Lundby hadde bursdag og hoppet sitt første skihopp på 1,5 år nettopp i Lysgårdsbakken tidligerre dagen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.