Sørdalskarusellen 2022 – vel blåst. - Jørgen Skaug!

Postet av Litrim den 30. Okt 2022

Sørdalskarusellen er blitt en institusjon i Lillehammerområdet for alle som er glade i å holde seg i god form ved å jogge og løpe. Slik oppsummerer Jørgen Skaug Sørdalskarusellen 2022 i oktobernummeret av bladet Kondis.

Jørgen Skaug er vår faste dyktige fotograf. 

 Jørgen avslutter sin ingress slik:

Karusellen ble i år gjennomført for 41. gang, og består av ti mosjonsløp fra april til september, der lengden på løpene varier fra tre til ti kilometer.

Alle foto i artikkelen: Jørgen Skaug!

Bilde: To raske løpere som har satt sitt preg på flere av løpene i årets karusell.  Lillehamringen Morten Eide Pedersen (643), en av verdens beste langløpere på ski, var raskest i to av løpene i karusellen, mens Rogalendingen Kjartan Helland (700), bosatt på Lillehammer men representerer Moi IL vant tre av løpene.

Etter to år med pandemi med bare virtuelle løp der deltakerne løp alene eller i mindre grupper, var det mange som savnet å stå på en felles startstrek igjen. Men samtidig var det noen som fortsatt ønsket å løpe på andre dager eller tidspunkt. Det ble derfor besluttet å gjennomføre løpene i årets Sørdalskarusell både som virtuelle løp og med fellesstart. Den virtuelle deltakelsen måtte gjennomføres i løpet av fire dager, fra lørdag til tirsdag før fellesstartene på onsdager.

Selv om deltakerantallet i karusellen er noe redusert i forhold til rekordåret i fjor, var det i år et gjennomsnittlig deltakerantall på 319 i løpene, herav 173 i fellesstartene og 146 i de virtuelle løpene. Dette er det nest høyeste deltakerantallet noe år i karusellens 41-årige historie.

Totalt fullførte 115 løpere samtlige ti løp i årets karusell, mens 280 løpere har deltatt i minst seks av løpene, som er kravet for å ha fullført Sørdalskarusellen. Disse vil få sin velfortjente påskjønnelse under en felles premieutdeling 2. november.

Karusellen arrangeres av Litrim, et utvalg under Innlandet Bedriftsidrettskrets, i samarbeid med ulike bedriftsidrettslag i byen.  Daglig leder i Bedriftsidrettskretsen, Marianne Berg, har ved flere anledninger uttalt at Litrim og Sørdalskarusellen er kretsens flaggskip.

Det er mange veteraner i Sørdalskarusellen som stiller opp igjen år etter år til felles løpsopplevelser i et sosialt fellesskap. Løpere med ulike målsettinger, f.eks. å vinne, slå sin egen bestetid, fullføre på en gitt tid eller slå treningskameraten.  Her ser vi en av dem, Hanne Monica Storhagen som fullførte sin 31. Sørdalskarusell. Bildet er fra Olympiaparkløpet etter at Hanne har klatret 300 høydemeter og er ved løypas høyeste punkt ved Kanalen 

 De yngste i klasse 0-11 år deltar i Sørdalskarusellen uten rangering på resultatlistene. Konkurranseinstinktet er like stort for det. Her ser vi syv år gamle Arve Nygard Ouren (1238) i et skikkelig spurtoppgjør med jevngamle Amund Solbakken (1221) under Elvaløpet. Bak ser vi en noe eldre Morten Lunheim Solbakken (26) fra Lillehammer Idrettsforening som måtte se seg slått av ungdommen.

 Dette er Ildsjelene i styret for Litrim. De står på gjerne i flere dager ved hvert løpsarrangement. Fra venstre Gudmund Bakken (nestleder), Knut Anderson, Jannike Berg Leonhardsen, Finn Olsen (leder), Anne Størmer Steira og Ivar Hjelmseth.

 Ole Hovemoen, nytt medlem i Litrim-styret!

Postet av Litrim den 1. Okt 2022

I høst blir det noen endringer i Litrim-styre. Noen kommer og noen går. Ole Hovemoen kommer.  Han skal blant annet ha ansvar for økonomi deriblant budsjett.  Vi kommer tilbake til de andre endringene etter hvert. 

Ole forteller at han er oppvokst på Sør-Fron og kom til Lillehammer i 1985:  "Jeg har tre sønner som har vært aktive i Lillehammer Fotballklubb og Søre Ål IL. I tillegg til å følge aktiviteten til barna har jeg hatt ulike verv i LFK (styremedlem, trener, lagleder etc). I Søre Ål var jeg tidtageransvarlig for hopp og langrenn i noen år. Etter å ha jobbet 37 i Litra blir jeg pensjonist fra midten av oktober. 

Jeg har løpt litt de de siste årene og det passer bra å kunne bidra litt i det frivillige arbeidet som Litrim legger ned for at mange får muligheter og inspirasjon til å holde seg aktive. "

Velkommen til Litrim-styret, Ole! Vi ser fram til et godt samarbeid for å utvikle Litrims viktige arbeid for folkehelsa.


Vi trenger forslag til hvem som skal bli årets trimmer.  Mer infor her!
- Forslag kan fremmes her!

Premieutdelingen i Håkons Hall 2. november kl 19:00. Mer informasjon her!