Deltakerrekord i Vegmuseumsløpet

Postet av Litrim den 24. Aug 2016


165 trosset det utrygge været og stilte til start og fullførte årets Vegmuseumsløp. Dette er deltakerrekord for løpet. Einar Haakon Christian Rose og Marit Østvang fikk best tid. Det var fine løpsforhold og duskregnet ble ikke avløst med skikkelig regn før alle var i mål. Vegvesenet sørget et fint arrangement.

Glade vinnere kunne juble for hver sin seier. Einar Haakon Christian Rose som løper for Vidar ble klokket inn på tiden 11:59,7 Marit Østvang FIK Ren-Eng fikk tiden 14:20,5.

Vidargutten går tredjeåret på Bachelor i idrett på HiL og dette var hans 3. totalseier. Han har en tendens til å slå til på høsten. De to forrige seirene kom i Olympiaparkløpet og Elvaløpet i 2014. Til tross for at han lå et stykke bak i starten og litt feilløping pga litt mangelfull merking løp han inn til en klar seier foran nykomlingen Callum Smith og Vinjar Skogsholm.

Marit Østvang løper for FIK Ren-Eng og kopierte seieren fra Flømyrløpet forrige uke. Etter noen år med ski og løping satser hun kun på løping noe som synes å gi resultater.

Reinhard Kuhs som omtaler seg som the Coach i LIFs treningsgruppe for mellom og langdistanse var meget godt fornøyd og skrev følgende på Facebook-siden: "Det gjorde susen med 200m intervaller på måndagen.".

Resultater (søkbare) PDF

Les Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no

og Jørgens bilder på Facebook med bilder fra ute i løypa.

Intervju med Per Martin Johansen som har 39 løp på rad i Sørdalskarusellen.Callum Smith tok teten fra start og satte opp et høyt tempo. Det var bare Einar Haakon Christian Rose som klarte å passere han underveis og løp inn til tiden 12:14,0.Kristian Kjonerud (119) , Christoffer Henningsen (183) og Ener Søbergvaglum (16) i god fart snaut en km ut i løpet.

Dagens beste kvinne Marit Østvang har god følje av gutta, men Hege Skari (161) følger like bak.

Gutta på rekke og rad er Sondre Albrigtsen (100), Eilev Aaklokk (181) og Jørgen Kokkvoll (32)På den første kilometeren har det lett for å danne seg grupper. Her er det blant annet Vemund Jacobsen Vaet (136), Elisabeth Lykken Hamre (138), Tone Sunvor Dahl (10), Lars Even Markrud og Geir Haugen.


Mari Virik Nørvik har lang fartstid i Sørdalskarusellen. Her fulgt av Håkon Sagehaug og Gløer Windsvold (190).

The Coach på LiFs løpegruppe Reinhard Kuhs (73) sørger stadig for å veilede lovende talenter og bruker Sørdalskarusellen aktivit. Han var godt fornøyd med egen innsats. De andre i front her er Madelen Dørmænen (7), Jørn Hindklev (60), Ole Øyhaugen (113), Egil Paulsrud (77) og Torjus Aspesletten.

Unge og litt mindre unge side om side, like ivrige. Marius Strandhug (103) og Dag Amundsen (96)


Birk Strand Rønnestad (3), blid og ivrig og liker tydelig det har driver på med. de andre på bildet er Ola Dragseth-Haug (143), Eivor Løkken (54), Roar Øverby (176), Arne Stonor (122) og Helge Leonhardsen (86).


Veteranene svikter aldri - Gunnar Henriksen og Oddrun Hovsengen har begge fullført Sørdalskarusellen 33 ganger og den 34. i år. Vi vet ikke når Gunnar ikke var med i et løp i Sørdalskarusellen sist. Han har fullført alle løp siden vi begynte å registrere de som har 10 løp i hver sesong. Det begynte vi med i 2009. Svein Larsen (88) er også ivrig, men i antall han har deltatt i kan nok ikke konkurrere med de to andre.


Petter Stakston ble nr 4 totalt i dag - Gutten som har to sammenlagtseire i sin klasse i Sørdalskarusellen, satser for fullt på ski og det skal bli moro å følge han til vinteren.Nummer to i mål blant jentene, Katie Reynolds 10,2 sekunder bak vinner Marit Østvang.


Mellom Ben Rasch (166) og Erik Thoresen (63) skilte det bare et tiendedel - Rasch først.

Friske dueller mot mål. Det ble jevnt mellom Caroline Plukkerud og Ola Rosing Eide.Ludvik Holmen hadde riktig god fart like på oppløpet og spurten inn til mål. Her løper han sammen med Jørn Karlsen (66) og bak kommer Marthe Hattestad.


Eivor Løkken (54) ble plutselig var på at Ingebjørg Wickstrøm (57) kom opp på siden av henne. Eivor slo om og var først i mål.Dagens løpssponsor Eidsiva Bredbånd stilte med fine badehåndklær og Ingrid Taarud var en av de heldige. Uttrekningen gikk raskt og greit noe som skyldtes regnet som økte på.


Startnumrene rakk å bli våte av regnet. Bente Hamnes tok ansvar og tok de med seg hjem for å tørke dem slik at de er klare til Olympiaparkløpet.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.