Konkuransehelg på Lillehammer

Postet av Litrim den 29. Jun 2015



Endurance Challenge er avlyst for 2015! Se arrangørens Facebook-side!

Det nye konseptet Endurance Challenge testes ut på Lillehammer fra 2.-4.Juli i år og vil forhåpentligvis etablere seg fullt ut fra og med neste år. For årets arrangement som består av 5 konkurranser på tre dager, så stiller sterke utøvere som Morten Eide Pedersen (bildet fra Maihaugenløpet) fra Team Exspirit.



Landslaget i Militær Femkamp og Team Leaseplan opp på flere av øvelsene, noe arrangør Cato-André Granseth er glad for. Det betyr at vi får testet opplegget og logistikken med svært kompetente utøvere allerede år en, sier Granseth. Formatet er lagt opp slik at alle kan delta og alle konkurranser skal være overkommelige for den vanlige mosjonisten samtidig som det blir en utfordring for proffene med det programmet som nå er lagt.

Åretsprogram består av 10km gateløp, en hemmelig konkurranse, hinderløp, rulleskirenn og motbakkeløp. Jeg tror hinderløpet inne på Maihaugen blir rosinen i pølsa for dette året mener Granseth. Der har arrangøren fått med seg Trond Vognild fra det Militære femkamplaget til å legge løypa.



Konkurransene er lagt på forskjellige steder rundt omkring i Lillehammer med gågata som base og kjerne. Gateløpet vil ha start og mål i gågata på Lillehammer og vil gå fire runder i en 2,5km sløyfe i byen. Hinderløpet foregår inne på Maihaugen og der vil deltakerne forflytte seg fra 1700-tallets gårder til 2000-tallets tettsteder. Rulleskirennet som foregår i fellesstart går i rulleskiløypa inne på Birkebeineren skistadion og der kommer også bakkeløpet i mål. Det starter nede i byen og går via Håkons Hall og opp trappene i Lysgårdsbakken til målgangen innen på stadion. Den eneste konkurransen arrangøren ikke vil si noe om er The secret challenge. Det eneste deltakerne der får vite er at de skal møte opp på Sport1 Lillehammer lørdag morgen og at de skal løpe langt! 50kr av hver startkontingent går direkte til Right to play sitt arbeid i Tanzania og Jimmy Vika i Right to Play sier følgende om årets arrangement: Det første som slår meg er muligheten man har i forhold til å velge mellom flere forskjellige konkurranseformer. Enten du er mosjonist, langrennsløper, skiskytter eller løper, her finner du noe som passer deg. Jeg tror også mange synes at det er spennende å kunne måle krefter med gode utøvere i forskjellige grener.

Premier er levert av Sport1 Lillehammer og SWIX, så årets prøvearrangement blir en flott test for utøverne!

Årets program er som følger:

Program:

Torsdag:

19.00 – 10km Street Challenge (Lillehammer sentrum)

Fredag:

09.30 – The secret challenge (Målgang Lillehammer sentrum)

14.00 – Foredrag med Morten Eide Pedersen

18.30 – Obstacle challenge (Maihaugen)

Lørdag:

09.30 – Cross country rollerski challenge (Birkebeineren stadion)

13.00 – Uphill Challenge (Start: Lillehammer Sentrum – Mål: Birkebeineren Stadion)


Mer info finner du på: www.endurancechallenge.no

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.