Løp med de beina du har - Maihaugenløpet 2014

Postet av Litrim den 27. Feb 2015


Det gjorde 225 store og små på Maihaugen i kveld. Sitatet "Løp med de beina du har" er fra Per Ivar Henriksbøs forhåndomtale av Maihaugenløp på Det skjer-sidene i GD.

Det ble en trivelig kveld på Maihaugen i finværet med mye folk med sporty holdning. Gishe Abdi Wako og Marte Sofie Buraas, begge LIF var best i kveld.

Resultater (PDF)
Søkbare resultater

Det er 30 år siden Maihaugen første gang ble arrangert og årets utgave er nr 31 siden starten i 1984.Dagen jubilant, Ole Amund Øvstehage med sitt varemerke den gule topplua benyttet Maihaugenløpet til å feire sin 30 års dag. Finere ramme kunne vel ikke den ivrige mosjonisten ikke ha. Ole Amund er 9 dager eldre enn Maihaugenløpet som første gang ble arrangert 23. mai 1984. Gratulerer med dagen!


Tina Asak og Jens Martin Vesterås fikk spesialtilatelse til å starte i samme heat. Lørdag 31. mai gifter de seg i Garmo kirke og hva er da mer naturlig enn å forberede seg med felles deltakelse i Maihaugenløpet. På forhånd til lylkke med dagen og fremtiden fra Litrim.


Gustav Michelson (215) og Morten Dam (148) måtte se langt etter Cato Teigen (185) her 50 meter fra mål. Teigen vinner pulje 1 med tiden med tiden 8:37,2. Innsatsen er det ingen ting å si på. Morten Dam, Team Danmark vinner likevel klasse 40-49 år.Gishe Abdi Wako har mange sammenlagtresultater i Sørdalskarusellen, men Marte Sofie Buraas tok sin første. Tidene 7:32,4 og 9:13,9 kan ikke helt sammenlignes med tidligere tider da løypa også i år måtte legges om litt.

Markus Moe fra Sport1 Lillehammer delte ut førstepremie i yngste klasser i Kringsjåløpet til Torjus Loen, Lillehammer Skiklub og Ingrid Hoff Nordstrand, LIF. Disse to unge talentene passet på å ta sin andre klasseseier av to mulige.

LS BIL lagde et flott arrangement i fantastiske omgivelser på Maihaugen. 225 er rekord på denne siden av 2000-tallet.

Nå går det slag i slag, neste onsdag går Strandtorgetløpet hvor vi håper på minst like mange deltaker.