90-tallsstemning på Maihaugen 2013

Postet av Litrim den 27. Feb 2015

Det var rene 90-tallsstemning på Maihaugen da den 30. utgaven av Maihaugenløpet gikk av stabelen. 222 deltakere ble klokket i mål som er rekord i morderne tid slik speaker Jørn Breili uttrykte det. Vi må tilbake til førolympiske tider 1992 for finne flere deltakere på en onsdag for løping i OL-byen.

Bildet: Pia Neegaard fører an i dette bildet midt i første startpulje.

På Maihaugen: Jørgen Skaug, Hans Adolfsson og Finn Olsen

Hvis du ikke får opp bildene kan du lese artikkelen på Kondis.no

Maihaugenløpet var delt opp i 2 puljer med den klart største først med ca 140 deltakere. Kvinneklassene og spesielt de yngste klassene øker mest.

Som under åpningsløpet på Kringsjå var det Gustav Follerås fra Lillehammer IF som hadde hele oppløpssiden for seg selv og kruset inn til ny rekord på 7:29,8. med god margin foran andre mann Marius Caspersen Falla, Gjerdrum IL Ski 25 sekunder bak. Tiden er spesielt god med tanke på at løpet gikk en måned tidligere enn i fjor med kjøligere luft og med is på vannene.

Toril Udnes Weng, Nes ski slo tvillingsøster Lotta med snaut 10 sekunder.

Maihaugenløpet med sine flotte omgivelser og med to puljer gjør at det blir mye folk rundt i løypa som lot høre fra seg med heiarop.

Resultater på nett!

Resultater PDF

Ved påmeldingsbordet var det lange køer for å hente startnummeret sitt, men det ingen sure miner for det.
Hektisk aktivitet for de som ikke har vært med tidligere. Nyrekrutteringen til løpene er stor. I alt er 428 påmeldt til karusellen så langt. Arrangøren mottok påmeldinger helt inntil start. De senest ankomne måtte vente til de sene kveldstimer for å få resultatet sitt. Her er det Kari Anne Fredriksen som overvåker påmeldingen.Første pulje med over 140 løpere på startstreken med alle kvinner og gutter under 30 år.

Gustav Follerås tok teten med en gang med Vetle Brekmo (89) rett bak, delvis skjult Kristoffer Nordlunde,Even Sætre Hippe (411), Per Ola Flaten Bredvold (92), Petter Stakston (49) og nykommer Svein Halvor Dahl (423).


Tradisjonelt Maihaugenbilde.

Tvillingsøstrene Toril og Lotta Udnes Weng har vunnet løp på Lillehammer tidligere som aktive utøvere av UngdomsBirken. Nå er begge elever på NTG og tok like godt de to første plassene på Maihaugen.

Nedenfor Øygarden før brattbakken opp til Sæterbakken er Per Ola Flaten Bredvold, Kristoffer Nordlunde og Henrik Kjærnslig i godt driv.


Fjorårsvinner og vinner av Kringsjåløpet måtte se seg slått av ungjentene fra NTG, men sikret seg likevel 1. plass i klasse K30. Bak følger Marte Sofie Buraas og Håvard Jubskås.


Søstrene Marte (58) og Mari (14) Nordlunde nederst i brattbakken. Mari måtte se seg slått denne gang i yngste jenteklasse av Martine Korslund, her til høyre for Mari. Ellers på bildet f.v. Øystein Nordlund (313) Vebjørn Hallberg Bakkestuen (19) og Ener Søberg Vaglum.


Ingrid Hofff-Nordstrand (17), Øle Amund Øvstehage (87), Pernille Gullikstad (7) og Hege Skari (144)


En jevn strøm av løpere passerte Øygarden. De vi ser startnummeret til: Kevin Lunde (30) hadde 10 starter i Sørdalskarusellen i fjor og er på god vei i år. Børn Lindvik Stubrud har startnummer 295.


Patrick Lunde (27), Hege Lindvik Stubrud (11). Fortell meg gjerne navnet på de andre.


LIF-entusiast og trener for de mange løperne fra egen klubb og heier entusisastisk her på dagens ener Gustav Follerås.Dette får være vinnerbilde i dag.Gustav Follerås imponerte igjen og var klart først i mål. Nå begynner banesesongen snart og har var derfor usikker på om det ble deltakelse på Strandpromenaden den 15. mai. 10 km er kanskje litt langt for en som satser på 800 meter.


Dagens beste kvinne Toril Udnes Weng, skijenta fra Nes Ski kan også løpe fort.Marius Caspersen Falla, Gjerdrum IL Ski nr 2 totalt og nr 3 Even Sætren Hippe, Bagn IL, begge debutanter i Sørdalskarusellen.


Kristoffer Nordlunde, LIF var best i Maihaugenløpet anno 2011.Kristina Blakli (410) og Elida Stakston Hilleren på vei inn mot mål.


Klart for start pulje 2, menn over 30 år med drøyt 80 på startstreken.Frode Stiansen, Roterud IL løp inn til 2. plass i klass M4 1,3 sekunder bak vinner Geir Strandbakke.


Vidar Åsly, Ringebu Fåvang IL ble igjen vinner av klasse M5 med god margin til nr 2 Steinar Bakken, LIF. Rett bak på bilde fra yngre årsklasser Arne Krogsveen (119) Ulf Holberg ved siden av Krogsveen og Arne Bergum, ØTI (418)


Teten i pulje 2 den siste harde kneika inn på oppløet med Geir Strandbakke (200) som vinner av pulje 2 og klasse M4. Lars Krogsveen (140) ble vinner av klasse M3. Roger Bakkestuen kopierte 3. plasse og måtte gi tapt for Frode Stinasen i blått på oppløpet. M4 ble derfor en kopi fra Kringsjåløpet på 1, 2 og 3.


Johannes Nygaard (88) først blant disse foran Arnt Steinar Olasveen (167) og Bjørn Ola Foss

Arnt Erik Andreassen var deltaker og løpssponsor gjennom Hageland, Andreassen Blomster. Pål Aril Olsen (300) følger etter.


Agnar Skutbergsveen, Veldre Friidrett vant klass M6, her foran Arne Branslien fra Gausdal IL


Arena Litrim på Telthusplassen på Maihaugen.


Arrangør for Maihaugen er Sykehuset Innlandet, Lillehammer BIL (BIL). I tillegg kommer tidtaker og speakergjengen fra Litrim. Ekstra medhjelper Harald Rognlien (io midten) sørger for at tidtakingen gikk greit. For øvrig t.v. Finn Olsen og t.h. Jørn Breili.