Mesnaelva opp avrundet vårsesongen

Postet av Litrim den 20. Jun 2024

I år som i fjor var Karoline Erdal og Leif Christian Tallaksen best. I år var løypa tilbake til normal lengde 4 km etter en forkortet løype i fjor. Hindringen i fjor var at Lilletorget var stengt, arbeidene er ennå ikke helt ferdig, men løperne kom forbi. Truende skyer var på himmelen hele ettermiddagen, men da starten gikk var det oppholdsvær, delvis sol og fine løpsforhold. Foto: FInn Olsen

Arrangementet gikk greit bortsett fra en feil ved tidtakingen som raskt ble rettet. Dette var det 6 løpet i Sørdalskarusellen 2024 og det er 4 løp igjen til høsten. 

Deltakerantallet var veldig bra i forhold til i fjor, men et stykke bak rekorden fra 2021 som er på 435 deltakere. Totalt fullførte 310 deltakere hvor 175 fullførte fellestarten. 

Resten av bildene er tatt av Hans Adolfsson!


Skuddet har gått, det er kun en startpulje og alle deltakerne setter av gårde i den 4 km lange motbakkeløypa med 360 høydemeter. 


Resultater fellesstart

Resultater virtuelt

Løpets hjemmeside

Antall deltakere:
Virtuelt 135 ifjor  122
Fellesstart 175 i fjor 156
Totalt 310 ifjor 278
Rekord 2021 435

Etter fem løp:
Sammenlagt Fellesstart
Sammenlagt virtuelt
Deltatt antall ganger
Toppliste
Kondis statistikk 3 kmutenfor bane for 2024 

De beste  Menn   Kvinner  Veteranstatistikk Menn  Kvinner

Med sin tid i Kringsjåløpet er Anna Helene Grønberg nr 7 på 3 km statistikken. Andres Kvam er best blant gutta med 9:06.

Her har du datoene for årets karusell.
 Velkommen til Sørdalskarusellen 2024.


Jørgen Krogsæter løp inn til en 7. plass totalt i dag og 3. plass i sin klasse. Han er nummer en på topplisten bare 5,2 sekunder foran Mads Buhaug og ytterligere 8 sekunder foran Vegard Hamnes. Lars Berger er på fjerde. Se stillingen på Topplista her

Virtuelt 
Kristin Sønstegård Kragelund 25:00 og 
Lars Philip Olausen 25:39

Resultater virtuelt

Vinnere av uttrekningspremier virtuelt:
Kristin Sønstegård Kragelund
Lene KS Møllerløkken
Eli Storengen

Karoline Erdal gjorde som i  fjor og løp fortest opp bakkene med tiden 23:27,8. Hun syntes det var hardt, i fjor var det en forkortet løype så det var en ny opplevelse. Til speaker fortalte hun at hun var ganske fornøyd med skiskyttersesongen som har vært hvor hun fikk seg noen WorldCuprenn, men nå er det neste år som teller. Motbakkeløpet var fin trening!
Tina Knutsmoen fra Bjørnemyr løp inn til 2. plass i sin klasse. Startnummer 1279 er Lars Braastad fra Sør-Vekkom Lauparlag.På 3. plass blant kvinnene fulgte Kristin Haug fra Lillehammer IF -  13 åringen leder fortsatt topplista for kvinner foran fjorårsvinner Ragnhild Haukåen og Ida Børset Westad. 

Se topplista for Kvinner her!


John Raddum Skaug, Tretten Skiskytterlag (1249) løp inn til seier i klasse M12-15 foran brødrene Halvor og Johan Melbø. Her er han foran Aslak Årsvoll Undheim (1291) og Peter Andersen.En glad Hege Skari i mål - det skyldtes nok at hun slo en gammel konkurrent som kom i mål like bak. Tror det var mindre viktig at hun vant klassen i dag og er allerede vinner av sin klasse sammenlagt. 


1203 Ine Wigernæs løper i mål som første prorektor på Høgskolen i Innlandet som er med i Sørdalskarusellen. Hun fortalte hun hadde mye å gjøre for tiden og det er ikke så rart NOKUT (Kontrollutvalget for Høgskole og Universitet) har godkjent Høgskolen i Innlandet som Universitet. Godkjenningen kom i går.  Gratulerer!  1202 er Alf Magne Foss, Skogli.Det er 1,5 uke siden det spinnville Neveresting i Hafjell da Lars Berger klarte målet om 8848 meter under 12 timer. - Jeg kjenner det ennå i kroppen var hans budskap, men klasseseier ble det i dag også. Mest glad var kanskje Vetle Svanes Strand som vant et par Craft joggesko fra Sport1 Lillehammer etter å ha løpt i Stavanger på lørdag, løp søndag, mandag, tirsdag og avsluttet med Mesnaelva Opp i går.

Beate Carolin satte ny pers på Birken i helge på 21 km.  Bare noen få dager etterpå satt hun ny pers i Mesnaelva opp minuttet foran tidligere bestenotering så Beate er i form.

GD i går kveld: Ludvig (8) løp med onkel.  Slik begynner artikkelen som ble publisert i GD i går kveld skrevet av Kari Utgård. Er du abonnent kan du lese den her. Ludvig Grøtterud fullførte i fin stil sammen med onkel Simen Smidesang.

Eivor Løkken debuterte som løypesoper, men passet samtidig på å bli registrert for løpet. Etter 21 km i Birken passet dette veldig fint. 


Mange ventet på premieutdelingen!

Vårsesongen for Sørdalskarusellen er til endes. Høsten starter med Flømyrløpet med virtuelt 17. - 20. august og fellesstart 21. august. 

God sommer!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.