Elmer Mulleri Skalle suveren i Hovemoenløpet

Postet av Litrim den 30. Mai 2024

Elmer Mulleri Skalle, som representerer Lillehammr IF, ble en suveren vinner av fellesstarten i Hovemoenløpet onsdag kveld, 57 sekunder foran Åsmund Viberg fra Otra IL/Stampa Run Club. Elmer satte også ny løyperekord med tiden 16:49,7. Best blant kvinnene var Anna Helen Grønberg også fra LIF.

Alle bildene som ikke er merket er tatt av Jørgen Skaug.

I alt 257 løpere stilte til start uten at det for trangt i starten. Foto Trond Vognild.

Fellesstarten i det 5,2 km lange Hovemoenløpet, det fjerde løpet i årets Sørdalsdkarusell ble arrangert onsdag kveld 29. mai under flotte løpsforhold, der 257 deltok. 158 løpere hadde fullførte løpet virtuelt tidligere i uka, slik at totalt har 415 deltatt i årets Hovemoenløp, som ble arrangert for 42 gang.

Arrangør er Habil, Hovedarsenalet i Hovemoen i samarbeid med Litrim, og løpssponsor er Trofé.

Totalt 414 ifjor 404.

Vinnerne. Vinnere i årets Hovemoenløp Elmer Mulleri Skalle og Anna Helene Grønberg, her sammen med LIFs ildsjel, trener og entusiast Reinhard Kuhs. Elmer ga fin ros til arrangementet og han sa blant annet at det var moro å løpe sammen med så mange mosjonister og løpere.
Sammenlagt Fellesstart
Sammenlagt virtuelt
Deltatt antall ganger
Toppliste (oversikt over de med best tid i karusellen)
Jørgen Skaugs bilder på Facebook!

Les Jørgens artikkel på Kondis.no.
Elmer Mulleri Skalle suveren i Hovemoenløpet.

Det neste løpet i årets Sørdalskarusell er SpareBank 1 Kanthaugløpet med start og mål på Birkebeineren Skistadion, virtuelt i tiden 1. – 4. juni og fellesstart onsdag 5. juni kl. 1900

Bak Mulleri Skalle. Det dannet seg for en gruppe løpere bak Elmer Mulleri Skalle.  Ca. 1 km ut i løpet ser vi her Syver Rusten Dalen (242) fra Lillehammer IF fulgt av Åsmund Wiberg (1043) fra Otra IL/Stampa Run Club som ble nr. 2 i mål, Emil Reite fra NTG (901) som ble vinner av M 16 – 19 år og Kjartan Drageset-Helland (696) fra Moi IL som ble vinner av M 30 – 39 år.

Trangt om plassene. Halvor Melbø fra Vingrom IL (962) som ble vinner av M 12 – 15 år leder her en gruppe løpere foran Arian Snoensgjelen Skartlien (934) fra Lillehammer Skiklub i klasse M 12 – 15 år, Ragnhild Haukåen (654) fra Sør-Vekkom Lauparlag, vinner av K 30 – 39 år og  totalt nest raskeste kvinne, Anna Helene Grønberg (21) fra Lillehammer IF som ble løpets raskeste kvinne og vinner av K 16 – 19 år og Kristin Haug (37) fra Lillehammer IF, vinner av K 12 – 15 år og løpets tredje raskeste kvinne.

Kristin Haug leder Topplista fire sekunder foran fjorårsvinner Ragnhild Haukåen med Julie Jeistad på tredje plass.

Hovemoenløpet Virtuelt.

I alt 157 løpere fullførte den virtuelle utgaven med fint løpevær og gode forhold.

Christian Rønning, Team Mosertoppen Skiline har vunnet alle fire løpene i sine klasse og i dag med god margin til nummer to Terje Andre Wad-Gylterud.
Kristin Sønstegård Kragelund løp inn til bestetid 4 sekunder foran Ingrid Klokk Sandberg.

Løypesponsor var:

Andreas og Markus Skinnerlien fullførte Hovemoenløpet søndag ettermiddag i fin stil . Andreas har meldt seg på hele karusellen for å ha et mål gjennom hele sesongen og for å bli i bedre form. I fjor løp han HalvBirken og all trening hadde det som mål. Så derfor bestemte han seg for 10 løp gjennom hele sommeren.

03 _I6A2120.jpgSpurtoppgjør. Det ble et realt spurtoppgjør mot mål om andreplassen, der Åsmund Wiberg (1043) fra Otra IL/Stampa Run Club beseiret Emil Reite (901) fra NTG med vel ett sekund. Wiberg ble vinner av M 20 – 29 år og Reite ble vinner av M 16 – 19 år.

Åsmund Wiberg er nummer en på Topplista nesten 1 minutt og 40 sekunder foran Jørgen Krogsæter på andre plass. - Nå må jeg overgi plassen til de bak, for nå reiser jeg hjem til Evje i Agder og blir ikke med på de to neste løpene, sier en eks skiløper som la opp i vår. Nå ønsket han å teste ut løpsformen. Kanskje han kommer tilbake i høst for å kjempe om klasseseier.

04 _I6A2266.jpgMål i sikte. Lars Berger (36) som nå representerer Madshus er trofast deltaker i Sørdalskarusellen, og ble en klar vinner av M 40 – 49 år. Bak følger Kjell Øygard (991) fra Lillehammer IF i klasse M 30 – 39 år.

Lørdag skal Lars Berger prøve seg på Mount Everst 8848 m - dvs da er han påmeldt i Neveresting  Hafjell. I løpet av 12 timer skal han løpe opp fra bunnstasjonen til Mosertoppen 590 høydemeter opp for så å ta gondolen ned igjen og på ny 590 meter opp. Skal han klare 8848 m så løpe 15 ganger opp.

Løpet opp er åpent for alle, men arrangøren henvender seg nok mest til O2-snappere. Spennende å se hvor mange de får med på startstreken.

06 _I6A2633.jpgFighting Face. Geir Strandbakke fra Lillehammer Skiklub tar ut de siste kreftene mot mål, som vinner av klasse M 60 – 69 år.

07 _I6A2661.jpgVinner K 40 – 49 år. Merethe Braathen Sinnes (40) fra Lillehammer Skiklub ble vinner av k 40 – 49 år. Her ser vi henne mot mål bak Peder Stalenget (1045) i klasse M 20 – 29 år fra Tretten Betongsaging. Bak følger Richard Høgås (996) fra Leve Hytter Mosetertoppen, som ble nr. 3 i M 50 – 59 år.

08_I6A3174.jpgMosjonister i alle aldre. Berit Melbø (133) i klasse K 40 – 49 leder her en gruppe løpere mot mål foran Petter Marum (108) i klasse M 70 – 79 år. Videre følger Flemming Rasmussen (125) i klasse M 40 – 49 og Tanja Carmen Skjåk i klasse M 50 – 59 år

09 _I6A1854.jpgPetter Marum (108) merket løypa også og gjennomførte sitt 4, løp for året. Bak følger Anita Michaelsdottir (943), Beate Carolin og Eivor Løkken (51).

Vel kjørt, Hovemoenløpet 2024 er historie. Vi vet ikke sikker om det blir løp i samme trassé neste år, men vi tror det. Motorvegen kommer, men vi vet ikke nå. Takk til Habil, alle frivillige og til Trofé.