Fantastisk dag for Strandtorgetløpet 2024

Postet av Litrim den 16. Mai 2024

Fantastisk dag for Strandtorgetløpet med masse folk, heiarop, flagg og vannspredere på Vignes, publikum på Vignesbrua og god mulighet til å følge løperne fra målområdet. Litrim fikk mange positive tilbakmeldinger og mange mente at dette kunne være et framtidig løypevalg. Foreløpige tall viser at 451 har løpt Strandtorgetløpet 2024, 294  på fellesstart og 157 virtuelt. 

Johannes Havn fra Lillehammer IF og Karoline Simpson-Larsen  var kveldens beste løpere. 

Vi har innført et nytt begrep og en søkbar liste. Den heter "Toppliste" og summerer sammen tidene til de som har fullført alle løpene.  Se lenken nedenfor. 

Foto: Jørgen Skaug - Det var et stor felt som la ut på den 6,9 km lange løypa.
Jørgen Skaug har tatt alle løpebildene i artikkelen. 

Strandtorgetløpet 2024

Resultater fellesstart

Løpets hjemmeside!

Jørgens bilder på Facebook!

Jørgen på Kondis.no: Johannes Havn spurtbeseiret Åsmund Wiberg 

Resultater virtuelt
Antall deltakere: 157, i fjor 151
Totalt: 451, i fjor 395,

Toppliste menn
Toppliste kvinner

Ernst Opsahlhaugen sendte direkte fra løpet.
Mer enn 300 var innom  sendingen i kveld.
Bilde fra Vingnesbrua - et uvanlig skue.

Fjorårsvinner Christoffer Rüger NTG og Tyskland tok teten fra start foran Åsmund Wiberg Otra IL  og dagens vinner Johannes Havn, Lillehammer IF. Det var et stort tempo fra start og over brua tilbake var den en tetgruppe på 5 mann.


Karoline Simpson-Larsen, Stampa Run Club (767) tok ledelsen fra start ble overlegen vinner av løpet 1:18 for nummer to Julie Kvale Støstad  fra Krokstadelva (763).


Det var jevnt i teten, men Johannes Havn spurtet de siste 500 metrene og var 0,8 sekunder foran Åsmund Wiberg fra Otra IL. Åsmund vant på Maihaugen og leder sammenlagt for de som fullfører alle løpene. Se oversikten på Topplisten her


Morten Eide Pedersen har feriert i USA etter at Ski Classic sesongen var ferdig. Nå var det på tide med litt konkurranse igjen - resultatet ble en 3. plass totalt og klasseseier. Morten måtte gi seg i kampen mot den sterke spurten til Johannes Havn.Christin og Thor Svegården løp vituelt i helgen.
Thor er også med i Løypekomiteen.
Strandtorgetløpet virtuelt

De virtuelle løpene gjør det mulig også for styret å være med. Her er Jannike Berg Leonhardsen  som vinker til fotograf Hans Adolfsson.
Resultater virtuelt    Vinnere:Christian Rønning, Team Mosertoppen 25:38
Kristin Sønstegård Kragelund 28:01,0Kristin Haug, Lillehammer løp inn til 3. plass totalt og leder nå Topplista for kvinner foran Ingeborg Rosager fra Granli IL - NTG og Ragnhild Haukåen Sør-Vekkom lauparlag. Se Topplista for kvinner her.

Jørgen Krogsæter fra Stampa Run Club løp inn til en 7. plass totalt og er nummer to i topplista. Ida Børset Westad ble med i Sørdalskarusellen for 10 år siden etter at hun fikk barn og har trent jevnt og godt siden og blitt stadig bedre. Hun har hevdet seg godt med flere klasseseire og en totalseier i Flømyrløpet. Hun liker å løpe på stier i skogen og har en forkjærlighet for Ulta eller lange løp. Nå vurdere hun å løpe Birkebeinerløpet 21 km etter noen år med Ultra. Sørdalskarusellen bruker hun blant annet for å få opp farten. 

Deltakelsen blant kvinnene er økende og her er det fire i breddenog en bak. F.v. Hanne Øfsteng Skogli (811), Agnese Ozonial (722), Bjørg Hagen (14) og Klara Dahl-Hofseth. På bildet ser vi også Roger Melgårdshagen.

Lang, lang rekke - det var god deltakelse. Her ser vi blant annet Mette Eggen (841) som vant en uttrekningspremie fra CC Strandtorget, Ragnhild Huso (774), Ole Hovemoen (11), Mali Strand (796) og Linnea Alme (842). Ole Hovemoen som er med i Litrim-styret fikk merke varmen og måtte ta det rolig mot mål. Etterpå var han med for å ryddet opp etter løpet. 

Et lite øyebliksbilde fra utdelingen av startnummer. Køen ble etter hvert ganske lang. Ved å melde seg på tidlig på hele karusellen så slipper man kø og det blir billigere. Tenk på det til neste år.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.