I morgen, 1. påskedag er siste dag for å melde deg på Sørdalskarusellen med lav sats.

Postet av Litrim den 30. Mar 2024

-
timer
-
minutter
-
sekunder

Nedtellingen har for lengst begynt – i dag er det 20 dager i Kringsjåløpet virtuelt begynner. I morgen 1.påskedag er det siste mulighet til å melde seg på hele karusellen til lav pris.  Her er det litt stoff om status så langt, hvorfor virtuelt og om hvorfor løpe fellesstart.  

Bildene er fra i fjor alle tatt av Jørgen Skaug.

Påmeldingsportalen er åpen for Sørdalkarusellen 2024.

Meld deg på her!

Påmelding til hele karusellen kan du gjøre fram til og med 23. april, dagen før fellesstarten. Det er viktig å presisere at det ikke vil bli mulig å melde seg på hele karusellen etter dette. Da er det bare påmelding til enkeltløp som gjelder.

Påmeldingen så langt er på nivå med tidligere år. I fjor var det 145 som meldte seg på hele karusellen, mens 439 fullførte Kringsjåløpet, 312 fellesstart og 127 virtuelt. Så langt er antallet jevnt fordelt mellom fellesstart og virtuelt.

Under pandemien innførte vi de virtuelle løpene for i heltatt å kunne gjennomføre Sørdalskarusellen under de forhold som rådet da.  Vi har videreført tilbudet blant annet for å kunne gi et tilbud til alle som ikke kan møte opp til start kl 19:00 eller de som ikke vil løpe i et stort felt. Tove Wikman Strand er påmeldt allerede og i 2021 skrøyt hun veldig av Sørdalskarusellen og fortalt oss at hun håpet at vi videreførte løpene også etter pandemien. Se intervjuet vi lagde i 2021 her:

Hvorfor løpe fellesstart.

Magdalena Pesic under Maihaugenløpet i fjor.Magdalena Pesic uttalte til GD / Kristin Roset at fellesstartene i Sørdalskarusellen er det aller gøyeste. 
– Jeg har prøvd den virtuelle varianten som er et godt alternativ, men å møte alle de hyggelige menneskene på et og samme sted motiverer meg. Vi skravler, varmer opp, er spente og heier på hverandre. Det fine er at alle kan delta. Klarer du ikke å løpe hele veien, kan du gå, sier hun. Du kan lese hele artikkelen i GD.no og kanskje i avisa til uka.

GD v/Kristin Roset: -Det er godt å kjenne på mestring som voksen også!

Kringsjåløpet blir forlenget til 3 km – kontrollmålt.

Årsaken til dette er at bladet Kondis fører statistikk på 3 km løp utenfor bane. Håpet at dette vil inspirere våre løpere for komme med på statistikken. I bladet nr 1 februar 2024 har de publisert statistikk fra 3km og opp til maraton inndelt i 5 års klasser. For 3 km er Marius Vedvik er best blant mennen med tiden 8:15, mens Kristine Dommersnes er beste kvinne med tiden 9:31. Da håper jeg at vi får representanter fra Sørdalskarusellen med på lista for 2024 som blir publisert i februar i 2025.

I podkasten Skiklubben skal Emil Gukild og Silje Nordnes forberede seg til å løpe halvmaraton i Oslo til høsten. Anders Aukland er «trener» og inspirator. Denne uka skal de løpet 3000 meter som en start på løpetreningen og for gi et startpunkt for treningen.

3000 meter bør derfor være en start for flere.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.