Ragnhild Haukåen – treningsglad sykepleier fra Fåvang framsnakker Sørdalskarusellen.

Postet av Litrim den 23. Feb 2024

Jørgen Skaug har laget artikkelen om Ragnhild Haukåen for Kondis som kommer i bladet Kondis i midten av mars.  Takk til Kondis for at vi fikk legge ut saken allerede nå. Bildet av Ragnhild med joggesko på beina er tatt av Jørgen.

Ragnhild Haukåen (27), opprinnelig fra Fåvang og representerer Sør-Vekkom lauparlag. I år blir hun ferdig udannet spesialsykepleier innen kreftomsorg. Hun har mange lovord om sykepleieryrket, her er det spennende muligheter til faglig utvikling og gode møter med pasientene.

I flere år har vi sett Ragnhilds navn øverst på resultatlistene i ulike løp og renn både sommer og vinter. I fjor vant hun klassen sin 20 – 29 år i seks av løpene i Sørdalskarusellen, og var den kvinnen som fikk best tid sammenlagt i karusellen.

 Selv om Ragnhild nå bor på Lillehammer, representerer hun fortsatt Sør-Vekkom lauparlag, et lite lokalt idrettslag i Fåvang. Idrettslaget har sin egen logo og har ca. 25 aktive medlemmer som møtes til ukentlige sosiale treningsfellesskap. I fjor deltok 15 løpere fra dette idrettslaget i Sørdalskarusellen.

 

Sykepleier Ragnhild Haukåen. Foto: Kjell Haugerud/GD. BildetekstLogo til Sør-Vekkom lauparlag

-Jeg er glad i ordet ''hverdagstrening''. I en krevende jobb som sykepleier er det godt å komme seg ut etter endt dag for å lufte tanker. Jeg trener for å hente meg inn igjen og få ny energi. Jeg liker godt å bruke naturen som treningsarena og løper ofte lange turer på sti og fjell som sommeren, sier Ragnhild.

 Hun synes fjorårets Sørdalskarusell ble utrolig morsom og spennende, og særlig med så mange spreke damer å konkurrere mot. Den 24. april står hun igjen på startstreken i Kringsjåløpet - det første løpet i årets Sørdalskarusell. Men før den tid skal både Birkebeinerrennet og andre turrenn på ski gjennomføres. For henne blir det en glidende overgang fra ski til joggesko på beina. 

-Mitt mål for Sørdalskarusellen 2024 er å ha det gøy, bli sliten og bli en bedre løper, særlig på kortere distanser.  Her får jeg pushet meg litt ekstra, og er i tillegg veldig sosialt, sier Ragnhild Haukåen til Kondis.

Tekst Jørgen Skaug!

Husk at påmeldingsportalen åpner 1. Mars

Sørdalskarusellen 2024

Alt om Sørdalskarusellen

Fra premieutdelingen i høst:Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.