SpareBank1 Kanthaugenløpet - informasjon om løypa!

Postet av Litrim den 26. Mai 2022

Her er informasjon om løypa som er noe endret. Stravasegmentet heter SpareBank1 Kanthauendløpet 2022 og har følgende lenke: https://www.strava.com/segments/31854226 . Løypa er endret noe, blant annet start og mål, litt mer veg og noen utfordringer i Lyshaugen. Løypa er målt til 5,75 km lang. 

SpareBank1 Kanthaugenløpetløpet 28. - 30. mai Virtuelt
Fellestart 1. juni kl 19:00 - start

Birkebeiner Skistadion

Start er omtrent på samme sted som det virtuelle løpet i fjor, nede på asfalten litt nærmere det gamle målhuset.  Som i fjor løper vi inn i lysløypa oppover motbakken og rett over Birkebeinerveien og tar sti som er merket mot Kroken. 

Denne stien er utbedret og vi håper dermed å unngå skader. Stien munner ut på brua over kanalen og vi tar til venstre langs kanalen til badeplassen og mot dammen. Deretter tar vi skogsbilveien parallelt med kanalen og igjen over Birekbeinerveien og tar veien mot Kanten. Vi tar av veien på den gamle Nordsetervegen før vi krysser Kantvegen og inn mot Lyshaugen hvor det blir litt asfalt og så opp asfaltbakken til høyre før du kommer inn på fine gresslagte OL-løyper. 

I bratthellingen på andre siden av Lyshaugen har det vært skogsdrift og løypene er delvis ødelagt. Det går an å løpe på siden, men vær forsiktig.   Etter at vi har kommet ut av partiet med diverse skiskytterløyper går løypa tilbake til mål forbi snølager og opp på haugen ovenfor Skiskytterarenaen. Dette er den nye oppløpssiden mot mål ved Skistua.

Foto: Jørgen Skaug og Finn Olsen

Start og mål er tegnet inn på dette kartet.
Her om trent går den nye starten. En del av bruene er tatt ned.

 

Her er løperne på vei opp første bakke i lysløypa.

 

Stien mellom lysløypa og brua over kanalen er nå utbedret noe som gjør det mye bedre å løpe. Les mer om prosjektet!

 

 

 Etter å ha passert brua over Kanalen tar vi til venstre å løper langs kanalen.

Sørligste punkt i løypa er demningen i Mesnaelva.

 

Skogsdrift i Lyshaugen har medført at skogsmaskinene har ødelagt en par hundre meter med OL-løyper. Det er opp til en halv meter spor.

 

Det er mulig å løpe langs kanten slik at vi opprettholder løypetraséen. Her er Ivar Hjelmseth med hunden Iris på inspeksjon. 

 


Denne porten markerer innløpet til skiskytterarenaen. Da er det bare igjen et par, trehundre meter igjen til mål.
Sommeropplaget av snø skal også passeres.

 

Siste lille bakken!

 

Også er det oppløpet! Ingen ekstrarunde i år.

 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.