Deltakerrekord også i Mesnaelva opp! Kartan Helland og Kristin Størmer Steira best!

Postet av Litrim den 7. Jun 2021

For femte gang i går ble det deltakerrekord i Sørdalskarusellen - arrangementet har nådd ut til mange nye deltakere etter at løpene ble virtuelle. Så lang er økningen på 50% i forhold til i fjor med et snitt på 502 deltakere pr løp.  Den nye deltakerrekorden lyder på 426 deltakere for Mesnaelva opp. Den forrige var på 330. 

Bildet er fra Colletts bru hvor løyperne passerer over men noen harde kneiker igjen. Foto Jørgen Skaug

Resultatene finner du her!

Jøgen Skaug på Kondis: Mesnaelva opp - motbakkeløp i maleriske omgivelser.

Arkivbilde - foto Jørgen Skaug Kjartan Helland sammen med Andreas Magerøy etter målpassering. Foto: Turid Anne Drageset. 

Mye endret seg den siste dagen - Kjartan Helland mangeårig vinner av enkeltløp i Sørdalskarusellen slo til med 18:49 på den 4 km lange løypa med 360 høydemeter.  Kjartan ligger på 6. plass på ordinære løp på adelskalenderen for Mesnaelva opp med 19:15. I dag slo han Geir Steig som kom inn på 19:21 Lasse Leine Johnsen på tredje med tiden 19:36.


Raskeste kvinne. Evigunge Kristin Størmer Steira, som nå konkurrerer i klasse 40 – 49 år ble klart raskeste kvinne med tiden 20:13, og bare 8 sekunder fra sin egen løyperekord fra 2018. Arkivbilde fra 2019. Foto Jørgen Skaug! Siste dag fikk vi også ny bestetid for kvinner - Kristin Størmer Steira overtok ledelsen foran foran  Inger Liv Bjerkreim; Lillehammer OK  og Ingrid Hannestad .

Nest raskeste kvinne. Den 33 år gamle Inger Liv Bjerkreim, barnelege, tobarnsmor, tidligere langrennsløper, orienteringsløper og motbakkespesialist ble nest raskeste kvinne med tiden 22:10, slått av Størmer Steira med nesten to minutter. Inger Liv løp Mesnaelva Opp fredag kveld mellom klokken ni og ti sammen med sin samboer som hare etter at barna hadde lagt seg. Foto og tekst: Jørgen Skaug!

 

Elmer Mulleri Skalle utfordret fjorårsvinner og rekordholder Geir Steig til duell i Mesnaelva opp. Her passerer de Finna bru over Mesnaelva med god ledelse til Geir med Elmer inne på brua. Elmer tok ledelsen fra start, men ble tatt igjen opp mot byen.

Geir viser fingeren ned, Elmer fingeren opp! Geir var ikke helt fornøyd med 19:20 snaut minuttet dårligere enn de to foregående årene.
Elmer Mulleri Skalle løp på 20:58 i fjor og var tydelig fornøyd med forbedringen til 19:40. 

 På vår dumme spørsmål om de løp hele veien, var Elmers svar at det gjorde de selv om farten forbi de mest steinet partiene nok ikke gikk så fort.


Mesnaelva opp er et utfordrende løp - Lisa og Simen Tangen Lunheim beskriver det slik: De vakreste omgivelsene og det verste løpet. Slik oppsummerer vi Mesnaelva opp☀️Godt med alt som er unnagjort😅 Takk for virituelle løp og at dere er så flinke til å legge til rette for slike løp!

Presidenten i løpeorganisasjonen Kondis Tim Bennett har skrevet mange innlegg på Facebook etter å ha deltatt på Mesnaelva opp. Her er hva han skriver etter å ha løpt opp Mesnaelva opp tre ganger på 24 timer:  " Ille bra motbakke faktisk. Og selvom det var virtuelt, så var vi ca 15 som starta samtidig. Det blir jo sånn når presidenten inviterer møtedeltakere på løpetur. For who dares to si nei når presidenten befaler🤣. Jeg løp gjennom på morran også- bare sånn for å vite hva jeg gikk til. Og rart med det - jeg løper fortere uansett, bare det er noen å leke med🤸‍♂️🏃.  Jeg gikk nedenom på vei ned etterpå da - så fikk nok tatt meg ut! Men det er bare moro åkke som. Og masse kudos til @litrim2019  og @sørdalskarusellen for eksellent løype OG merking. Sitter på hotellet og funderer på om jeg skal prøve i morgen tidlig også...vi får se - jeg har jo fått nokså mye frisk luft i dag liksom 🤸‍♂️🤣.📸 Jørgen Skaug. Dagens moral : husk å gjøre gøye ting mens du kan. Det er dagen i dag som er viktigst."

Presidenten i Kondis Tim Bennett ga Litrim mye skryt for "ekselent løype og merking".
Det er hyggelig ord, men merkekomiteen har problemer med at bånd rives ned og merkeplakater snus og noen forsvinner.
Løypa går gjennom stier og veier med mye gangtrafikk med Badedammen og Strandpromenaden som brukes mye til festing og uteliv. Dette er utfordrende for oss og blir litt oppgitt. Trøsten er at vi ikke har fått klager over dårlig merking.

Tøffe og tunge motbakker. En skal slite for å komme opp de 360 høydemeterne fra start til mål i Mesnaelva opp. Her ser vi Geir Haugen fra Vingar IL i M 50 – 59 foran Simen Smidesang fra Øyer i M 20 – 29 år i tett duell ovenfor Svarga. I mål var det Simen som først på tiden 25:03, ti sekunder før Geir. Foto Finn Olsen. 

Ungdom i firsprang. Tredje klasse i idrettsfag ved Lillehammer videregående skole fikk lagt dette løpet inn i sin undervisning. Ingenting er som å møte glad og flott ungdom i fullt firsprang i motbakkene langs Mesnaelva. Foto Bente Hamnes.
Fra Facebook:
Tove C. Wikman Strand:  Puh! 😅 Vi kom oss til toppen til slutt! 🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️ Og der venta verdens beste heiagjeng med is 🍡 og roser 🌹. Glad at det tyngste løpet nå er bak oss 😎 Takk til arrangøren for nok et bra arrangement! 🙏

Marit Solås Melbø: En glad Jannike Leonhardsen like før mål. 🏃‍♀️  

Uteserveringen var godt besøkt da Malin Høgvoll passerte Elvegata torsdag kveld. 

 

Tina Asak Vesterås og Jens Martin Vesterås er godt fornøyd med Sørdalskarusellen. Etter at hun har sluttet pendlingen kan hun være med på alle løpene i karusellen. Jens Martin bygger seg opp etter en operasjon og er nå med i trimklassen. Han håper å kunne løpe til høsten. Nå løper han forsiktig på trening.

Jens Martin Vesterås

Kom oss skaplig opp i dag tidlig😎, -takk til deg og teamet som gjør disse løpene så tilgjengelig for de mange hundre som deltar🏆! Helsefremmende tiltak i særklasse, håper det kan fortsette med en kombinasjon av fellestart og virtuellt 👏. Tusen takk!

 

 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.