Elmer Muller Skalle vant sommerlig Hovemoenløp!

Postet av Litrim den 31. Mai 2021

Sommeren kom for fullt til Lillehammer under den første løpsdagen i det virtuelle Hovemoenløpet, onsdag 26. mai.  Og nok en gang ble det deltakerrekord, 470  fullførte løpet. Den gamle deltakerrekorden fra 2019 på 323 fullførte løpere ble slått kraftig. 

Bildet: Elmer Mulleri Skalle høyt over lågen og Mjøsa - Foto: Jørgen Skaug

Artikkelen er basert på Jørgen Skaugs tekst på Kondis.no og Finn Olsen tillegg.

Les: Jørgens artikkel på Kondis.no her. 

Her er resultatene fra løpet.

Det var en jevn strøm av deltakere hele perioden og til tider minnet det om vanlig løp, men med god koronnaavstand. Foto: Jørgen Skaug. 

Deltakerøkningen er på 40% og på de fire første løpene har økningen vært på 52%.

I målområdet gikk diskusjonen om fortsatt virtuelle løp og at det var viktig at Litrim skal fortsette med det. I møte 10. juni vil Litrim bestemme organiseringen av løpene i høst. SpareBank1 Kanthaugenløpet blir virtuelt slik som de andre løpene i vår.

Elmer Mulleri Skalle løp under 17 minutter, halvminuttet fortere enn i fjor og på tid bedre enn vinnertiden fra i fjor. Han var tydelig fornøyd med å ha nådd sitt mål med sluttiden 16:58.
Elmer er i god form, tirsdag løper han 800 m på Stampa og torsdag Mesnaelva opp. Han ser fram til å konkurrere med Geir Steig som har meldt sin ankomst til motbakkeløpet.
Skiløperen Karen Marie Håkonsen fra Kjellmyra IL ble raskeste kvinne med tiden 20:38, ti sekunder foran ski- og orienteringsløperen Inger Liv Bjerkreim.
Etter to andreplasser og en fjerde to Karen Marie steget opp på første plass. Hun ligger dermed godt an i kampen om sammenlagtseier hvis hun fullfører alle 10 løpene. Foto: Jørgen Skaug

Lauritz Grønvold Menkerud i klasse 12 - 15 år løp styggfort på tiden 19:28. Han ble en suveren vinner av klassa, og var bare ett og et halvt minutt bak løpets vinner Elmer Mulleri Skalle. Her er han sammen med sine største tilhengere mormor Trine og morfar Lars Grønvold. De stiller opp der Laurtiz stiller til start.


Tre raske gutter fra Øyer-Tretten IL i klasse M 16 – 19 år har akkurat startet. Fra venstre Syver Rusten Dalen, Edvard Fossum Olstad og Heine Steinar Sandvold. Foto: Jørgen SkaugResultater M16-19

 

Raske jenter i klasse K 12 - 15 år. Fra venstre Emilie Flugstad fra Lillehammer Skiklub som ble nr. 2 i klassen og Sne Bergh Blyverket fra Lillehammer og Gjøvik Dansesenter som ble nr 7 i klassen. Foto: Jørgen Skaug Resultater K12-15 

Lars Inge Fløtlien fører an i en av motbakkene i løpet foran Kari Lier, som ble nr. 2 i K 40 – 49 år. Hun var bare et sekund bak klassens vinner Ida Mæhlum. 42 % av deltakerne var kvinner, og klasse K40-49 den jevneste med 6 innenfor et halvt minutt.  Her er resultatene i klasse K40-49. Foto: Jørgen Skaug


Geir Strandbakke i M 50 – 59 år skofter aldri et løp i Sørdalskarusellen, og er vanligvis helt i toppen på resultatlista. Her gir han alt inn mot målområdet, til nok en klasseseier på tiden 20:08. Foto: Jørgen Skaug Resultater M50-59

ngebjørg Wikstrøm i K 50 – 59 år og Ola Rosing Eide i K 60 – 69 år tar en «High five» etter målpassering, der Ingebjørg takker Ola for både pushing og drahjelp under løpet. Hun var meget godt fornøyd med tiden hun oppnådde på 31:25. Foto: Jørgen Skaug Birkensjef Eirik Torbjørnsen er i toppform om dagen og kruset inn til 21:45! Han er imponert over deltakelse i Sørdalskarusellen i år!


Bra med folk i målområdet. Trine Borgemoen er først i mål av denne trioen foran Tine Anine Hindar. Ole Amund Øvstehage med sin gule lue er det ikke vanskelig å kjenne igjen. som nummer tre her.

 

 Ole Øyhaugen og Markus Midtenget liker virtuelle løp - eneste problemet er å huske på å få løpt før det er for sent. 

Tove C. Wikman Strand

SÅ blide blir man når man kan delta på virtuelle løp.😅 Krysser fingrene for fortsatt virtuelt. 🤞Men GJERNE begge deler 🏃‍♀️🏃 Og igjen: ALL ære til dere som jobber i kulissene 👏Vi er privilegerte som kan delta på dette i og rundt byen vår 💐. 

 Noen kan å innrette seg til løp. Med hengekøye til ungene Olav og Inga og et rikholdig bord med diverse saker, så var det å løpe på tur for foreldrene Aslak Strenen og Karina Kolden. Strilen fra Bergen Aslak og Lomværen Karina har slått seg ned i Lillehammer hvor de synes å trives godt.  
Roger Østvang Tangen og Petter Kittelsen var akkurat i mål da vi fikk en prat. De lurte på om dette var siste gang vi kunne løpe denne traséen før utbyggingen av ny motorveg tar til. Løypa går farlig nær den nye vegen så det er ikke lett å si. Vi kommer tilbake til dette.  

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.