Strandtorgetløpet med deltakerrekord og seier til Julie Aspesletten og Elmer Mulleri Skalle

Postet av Litrim den 18. Mai 2021

Det ble igjen ny deltakerrekord i Sørdalskarusellen der 479 fullførte det virtuelle Strandtorgetløpet i tiden 12. - 16. mai. Den tidligere deltakerrekorden fra i fjor var på 341. Julie Aspesletten og Elmer Mulleri Skalle gjentok bedriften fra Maihaugenløpet og fikk igjen bestetid.

 Foto: Arkivbilder av Julie Aspesletten og Elmer Mulleri Skalle Jørgen Skaug

Her er resultatene!

Arikkelen er skrevet av Finn Olsen og Jørgen Skaug.

Jørgen Skaug på Kondis.no:

- Julie Aspesletten og Elmer Mulleri Skalle raskest i Strandtorgetløpet

- Knallstart for det virtuelle Strandtorgetløpet på Lillehammer

Forholdene var litt varierende denne gang med Kristi Himmelfartsdag som den store løpedagen. Strandtorget var fylt av folk og en fikk inntrykk av at det var et stort arrangement som pågikk. Flere som løp med litt regn rapporterte at det var gode løpsforhold.


Uttrekningspremiene blir trukket litt senere denne uka.

 


Den nye deltakerrekorden på 479 er 40% høyere enn den fra i fjor. Så langt har deltakerøkningen vært på 52%. Her er tallene:


20212020Endring%
Kringsjåløpet58132925277 %
Maihaugenløpet54838516342 %
Strandtorgetløpet47934113840 %

1608105555352 %

Elmer Mulleri Skalle som representerter LIF løp inn på tiden 30:50 en god forbedring siden i fjor hvor tiden var 31:23.  Kjartan Helland, Moi IL var 23 sekunder etter på andre plass.  Elmer ble beste løper sammenlagt i fjor og er på god vei også i år, men han er usikker på om han klarer å fullføre alle. Hen er allerede kvalifisert til NM på 3000 og NM kommer midt i avslutningen på Sørdalskarusellen.  Elmer har klare mål for sesongen,  Det har også Magne Lindviksmoen i fjor var tiden hans 59:16 og målet i år var å løpe under en time. I år ble tiden  Målet ble nådd med god margin 58:07, minuttet bedre enn i fjor. Sørdalskarusellen er for alle, uansett nivå - det viktigste er at alle trives og har det gøy og kan sette seg sine forskjellige mål.

Julie Aspesletten ventet til søndag med å løpe. Hun forteller at det var perfekte løpsforhold en søndag kveld da regnet hadde gitt seg og fortsetter: - "Liker jo de litt lengre løpene. Og Strandtorgetløpet har skånsomt underlag langs promenaden og litt lek på sti halvveis som bryter opp løpet! Et av favorittløpene i karusellen" Her er hun sammen med samboer Knut Rød som var med som støttespiller. Foto: Privat 

Karen Marie Håkonsen, Kjellmyra IL, ble nest raskeste kvinne slik hun også ble i Kringsjåløpet - denne gangen vel ett minutt bak Julie Aspesletten. Karen Marie er en av mange aktive idrettsungdommer som studerer på Lillehammer. Marie studerer til Bachelor i idrettsfag ved Høyskolen Innlandet (HINN), men satser også sterkt på sin karriere i langrenn ved siden av studiene.
Foto Jørgen Skaug
 


Miljøer på flere bedrifter har oppdaget #sørdalskarusellen . Norkart er en slik bedrift. Siri Olsen, Kari Strand Båtnes og Kjersti Engeland håper å få med seg flere blant Norkarts 60 ansatte på Lillehammer.Geir Sandbakken, SI Aktiv Lillehammer, gjorde nok et kjempeløp og ble nr. to i klasse M 40 – 49 år, med tiden 34:09, bare 11 sekunder bak klassevinneren Lars Berger. Foto: Jørgen Skaug Annica Benno fra Brøttum IL har mål i sikte. Hun løp inn til en flott femteplass i klasse K 40 – 49, vel fire minutter bak klassevinneren Hanne Trønnes.  Amund Owren fra Vingrom IL i klasse M 20 – 29 år spurter mot mål på fine grusstier langs Strandpromenaden. Han ble nr. 6 i klassen med tiden 37:42.  

Familien Brudal fra Vingrom er alle debutanter i Sørdalskarusellen, fv Betina, Else, Amund og Celine. Else sier at hun neppe hadde deltatt hvis det hadde vært fellesstart. Hun syntes nok løypa skulle vært 10km for hun passet på å jogge ned sammen med hunden så hun fikk 10 km.  

Anders Bergum vel i mål. Han tok seg helt ut og måtte ned på gresset. I dag var det han og kona Lillian Hattestad som løp mens barna var opptatt medvandrere aktiviteter.  

To strålende ambassadører for løpene i Sørdalskarusellen, Evy Koppervik til venstre og Aina Killingmo, begge i klasse 60 – 69, passerer brua over Mesnaelva tilbake mot målområdet i det neste 10 km lange løpet. Begge fullførte løpet på flotte 1 time og 13 minutter.  Brødrene Richard Havstein Melkersen og René Havstein, to blide deltakere på fine grusstier i flotte omgivelser ved utløpet av Gudbrandsdalslågen i nordenden av Mjøsa på Kristi Himmelfartsdag. Bedre kan det vel ikke bli. Joergen Skaug  Monica Løkken fra Sør-Vekkom Lauparlag benyttet første dag av Strandtorgetløpet til konkurransen. Hun fortalte at i morgen kommer det flere fra Lauparlaget. I helga skal hun og de andre i Lauparlaget til Oslo for å løpe EcoTrail, hun halvmaraton, de andre skal løpe 50 km. 

Løpere fra Sør-Vekkom Lauparlag på rekke og rad. Fra først til sist: Gunnar Kaus, Kim Finsrud, Lars Braastad. 


Hans måtte hilse på gamle kolleger på Røntgen på sykehuset som her er klare til start f.v. Hans Adolfsson, Kenny Pots fra Nederland, Franzeska Hartman fra Tyskland, Karl Fuglum fra Hønefoss og Anna Kvalsvik fra Holmestrand. Alle bor på Lillehammer. Geir Haugen klarte målet - under 39 minutter, men det holdt hardt - rett borte i bjørkelunden hadde han bare et minutt å gå på, men det holdt inn. Han berømmet løpsforholdene, brukte sko uten knotter som holdt fint også på stiene i Hovemoen.   

Rett etter «fellesstart», lå Kari Lier foran Lars Inge Fløtlien, Ida Mæhlum , Annica Marlen Adolfsson Benno og Torunn Larsen Ølstad .

-den rekkefølgen ble annerledes over målstreken...

Foto: Andris Malsevskis 

 

 

Even Krogsveen: beste med virtuelle løp er at det er lov å tjuvstarte😅 Tror ledelsen holdt i ca 50 meter, Øyvind Hasli, Geir Sandbakken, René Havstein og Richard Havstein Melkersen, Foto: Jørgen Skaug 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.