Maihaugenløpet – interessen for løping blomstrer på Lillehammer.

Postet av Litrim den 10. Mai 2021

Også i Maihaugenløpet, det andre løpet i Sørdalskarusellen, ble det ny deltakerrekord der hele 540 deltakere fullførte løpet, 127 flere enn den forrige deltakerrekorden fra 2019. På grunn av Korona-restriksjonene ble også dette løpet arrangert virtuelt, i tidsrommet onsdag 5. mai til søndag 9. mai.

Antallet er foreløpig, da det kan være enkeltresultater som ikke er registrert.

Ingressbildet; En gruppe løpere med forankring i Sykehuset Innlandet og Sør-Vekkom Lauparlag trener ofte sammen. I Maihaugeløpet startet de samtidig og konkurrerte mot hverandre. Og fort gikk det, for enkelte. Foto: Jørgen Skaug

Artikkelen er basert på Jørgens Skaugs tekst til Kondis.no og Finn Olsens tilleggstekst!

Elmer Mulleri Skalle som representerer Lillehammer idrettsforening satte løyperekord med tiden 6:59 og ble raskeste herreløper, Elmer er tydelig i form, tirsdag løp han 3000 m på Stampa med tiden 8:22 som er under kravet for å være med til NM Friidrett i Kristiansand. 


Julie Aspesletten ble raskeste kvinne med tiden 8:24.
Julie har vært borte fra Sørdalskarusellen og skrev på Instagram etter løpet: "Løp 2,2 km, og var tilbake der jeg starta med løping og konkurranser i 2016.
Virtuelt gir også mulighet for en god utblåsning og en god økt.
I 2017 vant hun sin klasse sammenlagt."

Foto: Julie Aspesletten, selfi fra film.

Løpet ble organisert av Litrim. Hageland – Andreassen blomster var løpets sponsor.

Resultatene fra Maihaugenløpet finner dere her.  

Neste løpet i Sørdalskarusellen, Strandtorgetløpet, går virtuelt i tidsrommet onsdag 12. mai til søndag 16. mai.

Maihaugen er Norges største friluftsmuseum med over 200 hus fra ulike tider. Maihaugenløpet er 2,3 km langt og går i hovedsak på fine grusstier inne på dette flotte museumsområdet. Det var mål på Telthusmoen, der det i år er en utendørs fotoutstilling som viser hvordan friluftsmuseet ble til. Her ser vi Ola Dahl-Hofseth storme mot mål til en syvende plass i kl. 40 – 49 år, ved siden av det historiske bildet av Anders Sandvig på tur ved nordre tjern i 1904.

I Sørdalskarusellen, som er inne i sin 40. sesong, er løpene trivelig trim hvor den enkelte selv setter standarden. For mange har nok også disse løpene et sosialt aspekt, der både familier og ulike treningsgrupper møtes til uhøytidelig konkurranse. For familien Riise Alver var Maihaugenløpet en felles opplevelse for hele familien. Bak fra venstre far Morten Alver, mor Hege Riise og storesøster Synne på 10 år. Foran Hedvig på 8 år og Marie på 4 år. Foto Jørgen Skaug

En gjeng løpere fra Lillehammer Skiklub som trener fast sammen 1-2 ganger i uka startet også samtidig i Maihaugenløpet. Her ser vi Roar Mikkelsen som leder denne gruppa foran Hege Skari og Torstein Rudihagen som for øvrig ble vinner av klasse 70 – 79 år. Foto Jørgen Skaug

Edvard Fossum Olstad fra Øyer-Tretten IL gjorde et kjempeløp og ble vinner av klassen 16 – 19 år med tiden 7:51, her foran den gamle garden Øygarden fra Skjåk. Foto Jørgen Skaug 


Johnny Stenshagen brukte Maihaugenløpet til å en bra trimøkt både for seg selv og bikkja. Foto Jørgen Skaug   


Torunn Ølstad fra Gjøvik ble nummer 3 i klassen K 50 – 59 år i Kringsjåløpet, det første løpet i Sørdalskarusellen. Denne gangen rykket hun opp på andre plass, 40 sekunder bak Kari-Anne Veen fra Lillehammer IF. Her passerer Torunn Knutslykkja - et gammelt husmannsbruk fra Kvam.  

 

Det var mange sosiale gjenger som løp sammen. Her er Brøttumsgjengen ved 8 av dem. Noen jogget ned mens bildet ble tatt. 

Bak (f.v) Gjermund Dalsveen, Lars Inge Fløtlien, Christian Halsa og Annica Marlen Adolfsson Benno.

Foran (f.v) Ida Mæhlum, Erik Lier Fløtlien, Magnus Halsa og Kari Lier.


Kan melde om mange jevne tider på denne gjengen! Fellesstarten endte med flere spurtoppgjør. Ida Mæhlum spurtslo Kari Lier med Annica Benno med noe sekunder bak Det holdt til første, andre og tredje plass i klassen. Foto Finn Olsen

Sørdalskarusellen er fint for barnefamilier. Her er to familier samlet etter målpassering. Fv. Oddvar Nygaard Hansen med barna Arve og Ida Marte Ouren sammen  med tvillingene Henrik og Martin med mor Kaja Berg Sørensen. Martin synes det var hardt, men. han kom seg igjennom med hopp og sprett oppover bakkene. Kaja synes Sørdalskarusellen er en hyggelig fellesaktivitet. Det å gjøre noe sammen er viktig i denne koronatiden.  

Denne gjengen la av gårde i et forrykende tempo og løp nesten litt sikksakk for å komme fram. Richard Havstein Melkersen fortalte at de har egen Chatgruppe - Chat Sørdalskarusellen og har et felles mål å løpe karusellen. F.v Richard Havstein Melkersen, Gausdal Landhandleri, Øyvind Hasli Eina Sportsklubb, Christian Rustvåg, Nora Solum, Hallgeir Engen, Team Røysa, Atle Lirhus, Magnus Esberg, Geir Sandbakken. LSK - Langrenn 14-15 år ut fra start med Emilie Flugsrud og Idag Øverlie Støen i tet. Mange treningsgrupper var med på Maihaugen.    


Disse blide jentene representerer Team Kvinneklinikken på Sykehuset Innlandet, Lillehammer. F.v. Kristin Medby, Ann Kristin Krogsveen og Trine Goa.  De har alle tre viktige funksjoner på Føde / Barsel og liker å løpe. Ann Kristin løp Maihaugenløpet for 5. gang, tror hun! 

Sport 1 Lillehammer har vært sponsor til Sørdalskarusellen i mange år. I år har Geir Husum tatt med seg en stor gruppe av sine ansatte for å delta. Her fullfører han i fin stil Maihaugenløpet sammen med sin kone Elisabeth Skogli.  Marit Melbø fra Vingrom IL skriver: "Rekordmange fra Vingrom deltar i Sørdalskarusellen i år. Her er mange av oss samlet etter målgang Maihaugløpet. Det er jo stas å komme i "avisa". Veldig gøy, Sørdalskarusellen går så det suser🏃‍♀️🏃‍♂️    Foto: Vingrom IL 

Jørgen Ringstad og Elin Bergan er debutanter i Sørdalskarusellen.  De bor på Brøttum, han jobber på Jørstadmoen, hun er lærer på Hønefoss. Elin kom direkte fra Hønefoss for å løpe Maihaugenløpet. Virtuelle løp er ideelt for paret som har fire barn i den aktive alderen. Det er moro å konkurrere men Maihaugen er hard og melkesyra gjorde seg gjeldene i bakkene. Ellers er det mye ski det går i. 

 

 
Siste sauen lamma i dag, så da kunne familien Hattestad Bergum kose seg med Maihaugenløpet. f.v. Nelly, Lillian, Gudbrand, Laura, Anders - alle med Bergum som etternavn bortsett fra mor Lillian som har Hattestad som etternavn. Alle er veldig begeistret for Sørdalskarusellen og roste arrangørene. Anders deltok som ungdom i karusellen og fullførte i 1988, 2017 og 2019.

 

 


 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.