Bruk av manuell tidtaker / Strava

Postet av Litrim den 30. Apr 2021


Foto: Mandagklubben har nettopp startet - foto Jørgen Skaug  

 Litrim har fått noen spørsmål om bruk av manuell tidtaker og bruk av Strava-segmentet Kringsjåløpet 2021. Det viser seg at det kan være forskjell på tidene. Noen har sammenlignet tidene sine mot feil segment. Det er segmentet Kringsjåløpet 2021 som gjelder for Kringsjåløpet. Segmentet som heter Kringsjåløpet (uten årstall) er kortere og gir snaut 30 sekunder avvik. 

For å slå det fast, det er lov til å bruk begge deler, men du får lagt inn tiden din bare en gang. 

Strava-segmentet beskriver løypa slik den er merket og gir riktig lengde, startstrek og mål. Manuell tidtaking avhenger av hvor du starter klokka og når du stopper den. Det vil derfor være naturlig at den manuelle tiden er litt lenger enn Strava-segmentets tid. 

Med andre ord kan tiden tatt med håndholdt manuell klokke vil kunne være mer unøyaktig enn Strava selv om Strava også kan spille oss et puss i gitte situasjoner.

 Grunnen til at vi har lagt ut et Strava-segment er at da får vi en mest mulig riktig løype. Det kan også hjelpe oss med å dokumentere tider og at de har løpt riktig hvis det skulle være behov for det.

Likevel bygger dette på tillit og vi har svært få regler knyttet til virtuelle løp og helt rettferdig vil det nok ikke bli. Da må vi vente på at vi får vanlig løp igjen. 

 Det er valgfritt om du vil bruke Strava-tiden eller den tiden fra klokken din. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.