Familiene Øvstehage / Austgarden er allerede påmeldt på Sørdalskarusellen!

Postet av Litrim den 18. Mar 2021

Med et unntak en,  er denne spreke gjengen er allerede påmeldt på Sørdalskarusellen og klare til løp når skisesongen er over. Gjengen fra Vestre Gausdal er ivrige og stiller opp hver onsdag til løp eller når det passer under de virtuelle løpene. 

Bildet: Familien Øvstehage /Austgarden f.v. Hilde Ingeborg, Martin og Ole Amund alle med etternavn Øvstehage. Deretter Marianne, Runar og Harald Austgarden. Hilde Ingeborg, Martin, Ole Amund og Marianne er søsken. Sprek gjeng! Bildet er tatt under fjorårets Hovemoenløp!

Ole Amund med sin fast gule lue under Kanthaugenløpet i 2019.

 

Vi treffer Ole Amund Øvstehage på telefon rett før start på klubbrennet til Vestringen onsdag kveld.
Nå for tiden er det ski som gjelder og selv om det har vært en spesiell sesong har han fått med seg noen skirenn.
Skiene blir ikke byttet ut før det er klart for Kringsjåløpet. Det kan være en stor overgang fra 120 km eller 95 km Troll Ski Maraton til 2,78 km løp i Kringsjåløp. Et år gikk Troll Ski Maraton lørdag og Kringsjåløpet onsdagen etter og Ole Amund minnes at det ble en vel brå overgang: stivt og stølt, men han kom igjennom Kringsjåløpet da også.
Han var veldig spent på hvordan det skulle gå med med de virtuelle løpene i fjor. Løpene ble vellykket og oppslutningen bra og utbyttet fint.

Her er en oversikt over hvor mange ganger de enkelte har fullført karusellen:

- Ole Amund Øvstehage 7 ganger
- Hilde Ingeborg " 5 ganger
- Martin " 3 ganger
- Marianne Øvstehage Austgarden 6 ganger
- Runar Austgarden 8 ganger og
- Harald  "   15 ganger

Kanskje blir det 3 generasjoner med i år. Neste generasjon Karoline er også påmeldt. Så får vi se om Harald også melder seg på.

Ser vi litt tilbake i historien finner vi foreldrene Øvstehage, Inge og Christel  på resultatlistene. Inge fullførte Sørdalskarusellen i 1983, 84 og 85 mens Christel fullførte i 1983, da med navnet Kleiven.  Harald Austgarden debuterte også i 1983 og var jevn deltaker fram til 1997, 20 år etter i 2017 var han igjen på startstreken og har fullført Sørdalkarusellen 15 ganger, og fikk gullmerket i fjor for den bragden.

Etter hvert som det ble mindre løping på Inge gikk han sammen med Harald  og stelte i stand til et privat arrangement. Hver tirsdag i sommerhalvåret kl 19:00 er det tid for Krakkdraget med start i lysløypa på Forseth.  Opplegget består av 30 minutter oppvarming, et skikkelig motbakkeløp med resultatliste og en runde på fjellet før det hele avsluttes med kaffe, mat og kaker. I alt har de samlet opp mot 20 deltakere til evenementet, alltid med god stemning. Ole Amund forteller at det er Harald som omtaler arrangementet som Krakkdraget.

Før året utgave av Krakkdraget må skiene settes bort, prøveløping må til for å teste om løypa er løpbart. Før dette igjen ses vi på Kringsjåløpet. Lykke til!

Se intervju med søsknene under Vegmuseumsløpet i 2017.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.