Jørn Breili går ut av styret til Litrim!

Postet av Litrim den 25. Okt 2020

Jørn Breili har gitt beskjed om at han trer ut av styret til Litrim.  Han skriver at alt har sin tid, han fyller 73 år i februar og kjenner på alderen. Litrim har betydd svært mye for han og det har derfor vært en vanskelig beslutning. Vi beklager at Jørn nå velger å  slutte, men må ha respekt for det. Han har gjort en formidabel jobb for Litrim i en mannsalder og vi retter en stor takk til han for innsatsen.

Bildet: Her fester Jørn sin siste merkestolpe som styrerepresentant i Litrim i  forbindelse med merkingen av løypa til Elvaløpet nå i høst. Foto Ivar Hjelmseth.

Vi har samlet et knippe bilder og et par filmer fra Jørns virke i perioden han har sittet som styremedlem i Litrim fra 1988 - 2020. Han han har tjent Litrim i en mannsalder. Det er ganske så imponerende.


Jørn kom inn i Litrim i 1988, det vil egentlig si høsten 1987 da het Litrim Sørdalen Bedriftsidrettsråd, Friidrettsutvalget. Internett var ikke tatt i bruk, Facebook ikke oppfunnet og mobiltelefonene var noen store monstre som ikke alle disponerte. Telefonnumrene var femsiftret og Trimkalenderen var uttrolig viktig for å markedsføre Litrims tilbud.

Allerede i 1982 fullførte Jørn Sørdalskarusellen og han var ivrig deltaker i alle Litrims tilbud på den tiden. Her har starten gått for et av løpene i Gatekarusellen, vi ser han med startnummer 31 og med Egil Hovsengen ved siden av seg.
Jørn fullførte alle karusellene i perioden 1982 - 2008, 27 i tallet og var da på toppen av adelskalenderen.
2008 ble det siste året med løping, og den aktive delen av løpingen. Nå er det ski som gjelder.
 


Litrim arrangerte Null-løp på Maihaugen med navnet Familietrimmen. Her utviser Jørn stor konsentrasjon for å treffe det lille startnummeret til Mari Eide Brøste ved passering. Dette var det 9. nulll-løpet i 2005.

 


Her er Jørn med sitt gode løpssteg i Elvaløpet i 2005 hvor han ble nummer 5 i sin klasse.

 Olympiaparkløpet hadde mål på kulen til den store Lysgårdsbakken - her er det målgang i 2003, det første året hvor Jørn nettopp har gått i mål  Solveig Søvik hjelper Jørn med nummeret. Ellers ser vi Berit Høyvik og Torbjørn Bjørnson . Det ser ut som Jørn var fornøyd med femteplassen. Det var 45 som stilte opp i Olympiaparkløpet i 2003.

 


Jørn har brukt mye tid på løypene. Her er det Olympiaparkløpet som planlegges. 

Jørn bygde nye bruer i skiløypa ovenfor Skurvbrua i fjor. Bruene ligger på første km på Flømyrløpet og var i uforsvarlig forfatning. Jørn visste råd og tok saken  i egne hender og med hjelp fra Ivar Hjelmseth ble jobben gjort. Imponerende!  Foto: Ivar Hjelmseth.


Den gamle Litrimbilen var nå blitt veteranvogn og en ny Litrim ble innkjøpt i 2017. Jørn var pådriver og innredet bussen etter alle kunstens regler. Nå var bilen trygg å kjøre og utstyret på plass inne i bilen. Å holde utstyret i orden krever sin mann noe Jørn har ordnet godt med. Nå er det Jannike Berg Leonhardsen som har ansvaret for bilen. 

 


Hovemo-runden etablere Jørn i 2014 - løypa er fast merket og veldig mye benyttet til trening og tur. Stiene utvider seg jevnlig og løpeforholdene er flotte. Jørn har laget alle stolper og skilt og vedlikeholder stiene etter mang et trefall. Nå går det dessverre mot slutten da firefelts motoveg skal etableres gjennom Hovemoen. 


Jørn har vært fast speaker på Litrim sine arrangementer. 

 Ny trasé til Kanthaugenløper er under etablering. Jørn forsøker hele tiden å forbedre løypene og passer hele tiden på å rydde løypene.

 Her er Åge Ludvisen og Jørn under Strandtorgetløpet - begge to var med i 1982 da Sørdalskarusellen startet opp.

 


I 2019 måtte vi lage nye trasé for Strandtorgetløpet. Jørn lagde løypa og informerer her om hvor den skulle gå. Fjorårssesongen førte til mange løypeendringer - her er Jørn sammen med Leif Roar Østerhagen og Jannike Berg Leonhardsen på Norsk Vegmuseum på befaring for å bestemme fast løype fra 2019!

 


Her nok en film, denne gang for å fortelle om løypa til Hovemoenløpet 2018.


Takk for meg, sier Jørn, her på Maihaugen for noen år siden. Vi håper å se han som en av våre gode hjelpere også i årene som kommer:

 Takk til Jørn for en enestående innsats for mosjonsidretten på Lillehammer og Litrim. Vi bøyer oss i "hatten" som en annen Lillehammerbeboer ville ha sagt.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.