Hvorfor virtuelle løp og hvordan gjør vi det?

Postet av Litrim den 9. Jun 2020

Klokka er 6:49, onsdag 3. juni - Geir Steig fra Luster IL og Øystein Ulekleiv, Dombås har akkurat fullført Mesnaelva Opp 2020. De fantastiske tidene holdt til første og andreplass i Mesnaelva opp virtuelt. Etter en kort pust i bakken var det å jogge hjem før jobb og andre aktiviteter.

Hanne Monica Storhagen skriver på Facebook: -  Det er ikke tida, men målgangen kl 22.59😂
Foto:Oddrun Hovsengen.  
Ikke alle er morgenfugler og ikke alle kan møte opp kl 19:00 en onsdag for å løpe Mesnaelva opp!

Se video hvor Tove Wikman Strand forteller om sine erfaringer fra Sørdalskarusellen. Hun digger Sørdalskarusellen og spesielt etter at løpene ble lagt ut virtuelt og også hun kunne være med.

Koronasituasjonen gjorde det vanskelig å arrangere Sørdalskarusellen, og arrangøren Litrim så for seg å måtte avlyse løpene. 

En trist vår uten løp var det man så for seg. De virtuelle arrangementene av forskjellige slag ga inspirasjon til å tenke nytt. Norges Bedriftsidrettsforbund utviklet en måte å arrangere løp virtuelt på, men da som enkeltløp og kanskje bare uten tidtaking.

Bruk av EQ-timings resultatsystem!

Litrim spurte sin tidtaker EQ-timing om hvilke muligheter som fantes på området. De hadde ikke annet opplegg enn at arrangøren manuelt kunne registrere tidene i ettertid. EQ-timing kastet seg rundt lagde en rutine hvor deltakerne selv kunne registrere tidene enten ved selv en klokke eller ved å overføre en GPX-fil fra en GPS-klokke. Litrim valgte den første varianten hvor deltakerne selv taster inn tiden sin. Resultatsystemet til EQ fungerer på samme måte som for ordinære løp.

Litrim valgte  å legge ut et ofisielt segment over løypa som deltakerne kan bruke for seg selv eller for dokumentasjon.  Link til segment for Mesnaelvaopp 2020: https://www.strava.com/segments/24294248 

Virtuelle løp som del av Sørdalskarusellen.

De virtuelle løpene inngår i Sørdalskarusellen på lik linje med normale løp. Til nå er 5 av 10 løp i Sørdalskarusellen arrangert som virtuelle løp og vi er usikre på hva som vil skje med de fem siste. At det er en offisiell konkurranse akkurat som tidligere har gjort at arrangementene er viktige og har et klart innhold på linje med alle løpene som har vært arrangert tidligere gjennom 38 år. 

De virtuelle løpene har vært en suksess med nesten like store deltakerantall som i de ordinære løpene. Så langt har det vært over 300 deltaker i hvert løp. Selv en helg med regnvær hindret ikke god deltakelse. 

Litrim har valgt å stole på sine deltakere og har valgt lavterskeltilbudet med å legge inn tidene selv. Hvis det er behov for dokumentasjon av tid er nok GPX-spor en vei å gå.

Slik blir løpene organisert

  • Løypene blir merket med plakater og bånd som står ute i hele perioden fra onsdag til og med søndag.

  • Offisielt segment i Strava blir opprettet.

https://www.strava.com/segments/24294248
  • Deltakerne løper
    Her er det Guro Rønnestad like før målpassering 360 høydemeter etter start.
  • Hun tar selv tiden eller bruker segmentet som er opprettet.
  • Registrering av tidMin Side Self Timing-  Gjøres i perioden 3. - 7. juni og vær obs på at første felt er timer. Her skal du registrere timer-minutter -sekunder. Kan også bruke appen EQme .

Geir Steig sin passeringstid.
Resultatene er klare!
- Sammenlagtresultatene blir også beregnet. For Sørdalskarusellen er de ikke generert ennå, men vil bli gjort før neste løp SpareBank1 Kanthaugenløpet 24. juni.
https://live.eqtiming.com/52612

Reaksjonene etter de 5 første løpene er fantastiske. Når vi er tilbake til normalsituasjonen ønsker mange seg tilbake til vanlige løp med fellesstart. Ja takk, begge deler er det mange som mener. For å trekke flest mulig deltakere er nok en kombinasjon av vanlig løp og virtuelle løp det optimale. Mange kan ikke møte onsdag kl 19:00 pga av trening og kjøring med barn og andre aktiviteter. Da er det fint å kunne løpe en annen dag.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.