Sørdalskarusellen halvveis - Mesnaelva Opp virtuelt med 312 deltakere!

Postet av Litrim den 8. Jun 2020

Sørdalskarusellen er halvveis, 5.løp Mesnaelva virtuelt ble avsluttet på Lillehammer i går med god deltakelse. 312 har registrert sitt resultat i motbakkeløpet i løpet av de 5 siste dagene.

Det hele startet onsdag 3. juni og første løpere ut var Øystein Ulekleiv, Dombås IL og Geir Steig, Luster IL som stilte kl 06:30, kl 6:49 var begge i mål på tiden Geir 18:37 og Øystein 18:45. Geir Steig tok ledelsen og dro hele veien. Etterpå uttalte Øystein Ulekleiv at han fikk smake tempoet til Geir Steig og smakte blod fra første minutt. Etter løpet var det å jogge hjem; for rørlegger Geir Steig ventet jobb og for skiskytter Øystein Ulekleiv ventet tur til Dombås.

Best blant vinnene var Bente Størmer Steira med tiden 22:52 som også passet på å løpe med finvær.

Løpet ble gjennomført med vekslende vær, onsdag og torsdag var det fine værforhold, mens det var regn det meste av helgen. Likevel var det jevn trafikk på stiene opp langs Mesnaelva hele tiden.

Resultatene finner du har!

Adelskalendere for Mesnaelva opp finner du her!

10Øyvind HasliLILLEHAMMERM30-3922:10.03:33.0

Bente Størmer Steira tok sin andre totalseier i Mesnaelva Opp, den forrige var i 2017.  Denne gang var hun overlegen med god margin til nummer to. På adelsekalenderen ligger hun på 6. plass, en adelskalender som ledes av hennes søster Kristin Størmer Steira.  Foto: privat!

Arrangør av Sørdalskarusellen deler ut bestemannspremie blant de som fullfører alle 10 løpene i karusellen. Her vant Bente i 2018 og er med i kampen om prisen også i 2020.                                                                     Her er de beste kvinnene:

10Karoline Mittet BrøsteTrain Hard, eat Harder ILK20-2926:59.04:07.0

Mille Marie Storlien ble nummer to blant kvinnene og vant klasse 16 - 19 år.  Mille Marie satser ski og representerer Lillehammer Skiklub, men er også en habil løper som stadig imponerer. Hun har to sammenlagt seire i Sørdalskarusellen i klasse 12 - 15 år.

Sesongdebut for Geir Steig - jeg løp på autopilot var hans kommentar til det voldsomme tempoet han hadde opp bakkene langs Mesnaelva. Han har rekorden for løpet fra i fjor og var bare 9 sekunder bak. Kanskje var dagens tid 18:37 like bra som rekorden fordi løypa var justert litt ved badedammen ved Finna Bru pga gravearbeider.  Han vant alle løpene i Sørdalskarusellen i fjor.

Skiskytter Øystein Ulekleiv fra Dombås IL har to seire i Sørdalskarusellen så langt i år og utfordret Geir Steig til en tidlig økt onsdag morgen.

Nummer fire i dag ble Elmer Mulleri Skalle fra Lillehammer IF. I januar i år ble han med i idrettsforeningen og han opplever at han har fått mer systematikk inn i treningen, Han har målsetning om sammenlagtseier blant de som fullfører all løpene i Sørdalskarusellen. Han ligger godt an med 2. og 3, plasser på de fire første løpene. Bildet er tatt under Hovemoenløpet for en uke siden hvor han har klubbkamerat Elyas Negassi som hare!

Anne Størmer Steira vinner og vinner og har ingen konkurrenter i sin klasse K60 og det ser ut som hun nyter motbakkene på Lillehammer. Døtrene hennes har fått gode gener!  Foto: privat.

Tidligere stortingsrepresentant Torstein Rudihagen er fortsatt i god form og ivrig deltaker i Sørdalskarusellen.  69 åringen vant klasse M60-69. Foto: Synnøve Brenden

Virtuelle løp har vært en suksess for Sørdalskarusellen som nå forhåpentligvis blir en blanding av virtuelle og vanlige løp. Så langt har løpene hatt mer enn 300 deltaker pr løp. Det gjør at de virtuelle løpene går inn i en vanlig konkurranseform med de poengene som karusellen har.  Løpene har blitt arrangert med individuell start hvor en kan starte når man ønsker i perioden onsdag til søndag. Løypa er godt merket med plakater og merkebånd og så langt har arrangørene vært heldige og merkene har fått stå oppe.

Veldig mange ønsker nå en kombinasjon av virtuelle løp og løp med fellesstart. Ikke alle kan møte opp onsdag kl 19:00 og det vil kunne gi økt deltakelse. Tove Wikman Strand er en entusiastisk utøver som ønsker seg virtuelle løp også når samfunnet åpner opp igjen. Se intervjuet med henne her:

Det er mange kommentarer i sosiale medier med ønsker om flere virtuelle løp på Lillehammer.

Erfaringer så langt er at mange som ikke ønsker å stille i et stort startfelt blir med, mens det nok er en avskalling av de som ønsker å bryne seg mann mot mann eller kvinne mot kvinne blir borte.   Valgfriheten blir større med denne måten å arranger løp på. Nå kan du løpe i helga, på morgenen eller sent på kvelden. Hanne Monica Hovsengen var i mål kl 22:59 en kveld denne uken.

Det er ikke tatt noen beslutning mht hvordan Kanthaugenløpet skal arrangeres. Det kommer vi tilbake til.