Strandtorgetløpet 2020 - løypebeskrivelser!

Postet av Litrim den 12. Mai 2020

Her finner du informasjon om løypa for lang og kort løype med flere kart og beskrivelser. Start og mål er på sletta sør for Strandtorget hvor start er markert med en stor stein hvor det selvfølgelig også står merker. Det er parkeringsmuligheter litt nord for startstreken.

Her finner du løypa gjengitt i Strava-segmentet: https://www.strava.com/segments/23863887

Filer til opplasting til klokke:  Strandtorgetloepet2020.gpx    Strandtorgetloepet2020.tcx

Det er allerede flere som har løpt gjennom løypa, bestetid som er registrert på Strava i dag er på 44:32. Spennende å se hva vinnertiden blir.

Husk å melde deg på: Påmeldingsportalen finner du her! 

Startområdet:

Start er avmerket på kartet med grønn pil. Hvis merkene får stå i fred er starten godt merket ved en stor stein ved gangveien.  Ut fra start følger løypa gangveien forbi treningsapparatene og følger deretter Strandpromenaden nordover. Den lange løypa er 9,2 km lang, den korte 4,4 km.

På vei inn mot mål løpes det langs vannkanten over den lille brua og til mål som er godt merket. 

Den lange løypa

Den lange løypa på Strava:  https://www.strava.com/segments/23863887

Løypa følger gangvei nordover forbi Plantasjen og Strandtorget, under E6 to ganger, krysser brua over Mesnaelva, igjen under E6 og videre mot Mosodden. Følger Strandpromenaden forbi sletta ved Fuglekikkertårnet, forbi Svarstadvika og ut på Korgveien til bakken opp mot Hovemoen. 

Hovemoen

I Hovemoen er det en liten runde som skal løpes mot sola. Følg merkene og vær obs på at du skal krysse Hovemoveien som kommer fort på etter å ha passert lyslinja. Nede i de lille dalsøkket  snur løypa sørover igjen. Du passerer en liten innhegning for hester før du igjen krysser Hovemovegen og det går svakt oppover. Løypa tar til høyre inn på litt bedre sti. Sving til høyre ved skiltet hvor det står Hovemorunden og følg stien, veien og gangveien tilbake til målområdet. 

Den korte løypa! Merket med blått ved Mosodden

Den korte løypa har samme start og mål som den lange løypa og følger også samme trasé fram til Mosodden. Her går stien som er merke blått opp veien ved siden av E6 og man løper over tunneltaket, svinger ned og kommer ned på badeplassen, snut sørover igjen og tilbake til mål. Løypa er 4,4 km.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.