Olympiaparkløpet med ny deltakerrekord i regnværet - Geir Steig med sin 9. seier!

Postet av Litrim den 5. Sep 2019

Gråvær og regn forhindret ikke deltakerne i å strømme til Olympiaparken og det tøffeste løpet i Sørdalskarusellen Olympiapparkløpet. 10 km med jevn stigning de 5 første kilometerene er en skikkelig kraftprøve. Den nye deltakerrekorden er på 158 deltakere - den forrige er fra i fjor og var på 135. Olympiaparkløpet er det løpet som samler færrest deltakere i Sørdalskarusellen. 

Geir Steig vant sin 9. seier av 9 mulige. Best blant jentene ble Hanne Marthe Lie. Yngste klasse løp en kortere distanse 

Bildet - OL-ilden burde kanskje være tent under de rådende forholdene. Her er det Eirik Torbjørnsen og Ådne Smidesang som nærmer seg mål.

Det var bløtt i naturen, men ingen klaget.

Resultater Olympiaparkløpet.

Resultater sammenlagt

Bilder på Facebook

Vinnere i kveldens uttrekning i Olypiaparkløpet!

GD med direktesending fra Olympialøpet Se opptaket.

Geir Steig hadde god ledelse ved Kanalen etter at stigningene var unnagjort. Sluttiden imponerte 34:57,3, men likevel et stykke bak fjorårets rekord på 34:33,2 med langt bedre løpsforhold. Det var bløtt i natturen under løpet.

Her har du dagens vinner fortalte Geir Steig (t.h) oss før start - Vegard Ølstad Dalberg, FIK Ren-Eng.  Jeg mener det, understreket han.  Geir ville det nok anderledes for han hadde god ledelse på toppen, 32 sekunder i følge Vegard. I nedoverbakkene mot mål tok Vegard kraftig innpå, men nådde ikke helt fram - 8,6 sekunder var han bak i mål. Vegard var bestemann opp i motbakkeløpet og nummer to sammenlagt i Tour of Mjøsa , men første gang han var med i Sørdalskarusellen. 

Petter Johansen, LIF har andre og tredjeplasser i Sørdalskarusellen, men får ikke fullført karusellen i år. Han er tydelig på frammarsj, unggutten løp 10 km på Hamar på 31:52 i mai. 

Hanne Marthe Lie klarer heller ikke å fullføre årets karusell. med to seire og to andreplasser kan hun maksimalt få fem løp, men må ha seks for å fullføre. 

Mille Marie Storlien løp inn til andre plass i dag. Mille Marie som delte førsteplassen i klasse K12-15 med Julie Jeistad. I år mangler hun et løp på å fullføre - vinner hun sin klasse i siste løp vil hun dele sammenlagtseieren med Iris Tollan Brandhaug, Lillehammer Skiklub.

Bente Størmer Steira hadde følge med brødrene Even (t.v) og Lars Krogsveen underveis og i målområdet hadde de mye å snakke om. Tvekampen brødrene i mellom avgjorde Lars til sin fordel og mellom dem kom Bente. Bente leder sammenlag klasse Aktiv K20-35 år, om hun vinner klassen avhenger av Karoline Simpson-Larsen som mangler et løp på å fullføre. Karoline var påmeldt i feil klasse i første løp og det så ikke ut som hun kunne fullføre karusellen. Nå viser det seg at Karoline likevel kan det.

Ultraløper Ida Børset Westad ble fjerde beste kvinne i dag. Her er hun på oppløpet sammen med Ola Andersbakken. Begge har fullført Sørdalskarusellen 2019. 

Per Martin Johansen tråkket over rett før mål, men kom løpende. I mål fikk han god hjelp av Lillehammer Røde Kors Hjelpekorps som også denne gang var på plass. Per Martin er opptatt å fullføre all ti også i år så han er spent på hvordan det går med benet. I verste fall så kan han gå de 3,3 km i Elvaløpet.

Tina Træthaug, Søre Ål leder sammenlagt blant de som har fullført all ti løp. Hun vinner også sin klasse sammenlagt i årets karusell.

Morten Messenlien, Mesnali Skilag passerer OL-ilden og ser om det er hoppere i skibakken.  Han har margin til de som kommer bak så da kan han kontrollere inn.

Lars Hanstad ble skadet i Hovemoenløpet og det var første gang etter det at han stilte opp i Sørdalskarusellen igjen. Han bestemte seg for å ta det med ro og det førte til en god gjennomføring.

Dag Sulheim bestemte seg sent for å bli med, men tidsnok til å vinne sin klasse M60-69

Anne Størmer Steira var litt ergerlig i mål - hun får ikke fullført alle ti løpene i år. Jakta begynner 10. september, dagen før siste løp Elvaløpet. Anne har 9 av 9 mulige seire i årets karusell og hevder seg også veldig bra sammenlagt blant de som har deltatt i alle løpene hvor hun ligger på andre plass. 

Linda Jeanette Berger hadde egentlig ikke tenkt å delta i dag, men i og med at sønn og mann hadde tenkt å delta, ble det billigere for alle hvis de meldte seg på som familie. Dermed ble det løp, tur med hunden og løp nummer 9 fullført i Sørdalskarusellen.  

Ekteparet Oddveig og Knut Birger Bakken stilte i trimklassen og var godt kledd og i fin stil fullførte de Olympiaparkløpet. Her tar Erik Smidesang, en av Litrims gode hjelper, i mot startnummeret etter målpassering. 

Takk til alle gode hjelpere som stilte opp i regnværet. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.