Minneord Harald Grandalen

Postet av Litrim den 2. Aug 2019

Harald Grandalen døde 22. juli 2019 etter lang tids sykeleie. Harald var med i Litrim-styret i forrige storhetsperiode for Litrim og gjorde da en fantastisk jobb. Litrim har skrevet minneord som har vært publisert i GD. Bildet viser Harald i en typisk posisjon fra et av våre arrangementer.


Harald Grandalen har gått ut av tiden etter lang tids sykdom. Han har vært utrolig utholdende, men nå sa kroppen stopp.
Med han har vi mistet en Lillehammerentusiast med stort engasjement og ståpåvilje.

Vårt første møte med Harald var da han var vaktmester på Kringsjå, Ekrom og Smestad. Vi opplevde at han gjorde det ekstra trivelig for elevene, og vi tror elevene fra den tiden har mange gode minner om Harald.

Harald kom inn i Litrim på 80 tallet og engasjerte seg raskt i arrangementene og spesielt i Olympic Day Run. Allerede første året i 1987 var han med som løypesjef. Senere ble han løpsleder med ansvar for alt det praktiske. Harald var en praktiker og en handlingens mann, en Pelle-type som fikk til det meste av praktiske løsninger. I et portrettintervju med Gudbrandsdølen Lillehammer tilskuer i 1991 var han indignert over at Lillehammer ikke en gang hadde materiell til å arrangere en pilkastkonkurranse. Løsningen ble at han produserte alt av utstyr som trengtes til arrangementene.

Byen hadde ingen mobil scene til byens arrangementer. Harald kastet seg rundt, tegnet et utkast, kontaktet en produsent og med finansiering av kommune og næringsliv var scenen klar til neste arrangement.
Deltakerne var i sentrum for Haralds idéer – alle skulle få en opplevelse av å være med i Olympic Day Run. Det var kvalitet i all planlegging. Det gjorde at rammen rundt arrangementet skulle være like fin for den første som siste deltaker i mål.

Harald var en entusiast som sto på sent og tidlig. Hans engasjement som frivillig kom i tillegg til hans faste jobb. Det var ingen profesjonell organisasjon som arrangerte Olympic Day Run – alle var frivillige som gjorde en fin jobb for Lillehammer spesielt før OL.

Allerede på slutten av 80-årene fikk han påvist MS, noe som kom som et sjokk på han. Likevel sto han på og vi som var rundt han i Litrim merket ikke så mye til sykdommen selv om vi visste han hadde sine problemer.
Etter OL gikk deltakerantallet for mosjonsløp nedover og Haralds engasjement ble overført til en annen av hans store lidenskaper, Ishockey.

Vi takker Harald for den fantastiske innsatsen han har lagt ned for byen, Litrim og arrangementene.
Våre tanker går til hans nærmeste og spesielt Evy som har stått på i alle år for at Harald skulle få det best mulig under sin lange sykdomsperiode.

Litrim ved Finn Olsen og Jørn Breili

Harald blir begravet fra Nordre Ål Kirke i dag 2. august!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.