Ny fantastisk deltakerrekord i Sørdalskarusellen og Kringsjåløpet.

Postet av Litrim den 24. Apr 2019

Det var utrolig mye folk på Kringsjå skole og Gamle Kringsjåvei i kveld. Utrolige 430 deltakere fullførte kveldens løp noe som er ny deltaker rekord for noe løp i Sørdalskarusellen. Den gamle rekorden fra i fjor var på 377 deltakere, også det i Kringsjåløpet.

Det ble løpt fort i kveld - fjorårsvinnerne Geir Steig og Hanne Mjøen Maridal løp begge fortere enn i fjor. Rekordene blir ikke stående lenge da det blir ny innkomst på den nye Nordre Ål skole neste år.

Resultatene finner du her!

Hør innslag på NRK/HO: Det er flere og flere mosjonsløp i Norge.

NRK.no/HO Deltakerrekord i flere mosjonsløp

Jørgen Skaug på kondis.no: Kjempestart på Sørdalskarusellen

Jørgen Skaugs bilder på Facebook finner du her!

Bildeserie i GD - Mange sprekinger i Kringsjåløpet - foto Hans Adolfsson

GD.no: Mange sprekinger satte ny deltakerrekord i Sørdalskarusellen inkl. resultater.


Sport1 har gjort det til tradisjon at de deler ut et par løpesko til hver av vinnerne i klasse 12-15 år. Oliver Plassen-Branvol fra Vinstra IL og Anisa Buraas, LIF tok hver sin klasseseier. Skoene deles ut av Sport1 og Litrims Ivar Hjelmseth. Anisa ble nest beste kvinne i kveld.

Mennene startet to minutter før kvinnene og her er startfeltet på Kringsjåvegen. Petter Johansen, LIF er i tet foran et stort felt. 

Geir Steig, Luster IL lå litt beskjedent an fra start, men på oppløpssiden var det ingen tvil hvem som var best. Med denne seieren har Geir vunnet Kringsjåløpet fire ganger på rad. Ibram Buras, LIF ble som sin søster Anisa nummer to totalt. Petter Johansen også LIF ble nummer tre. 

Det var virkelig fart på Hanne Mjøen Maridal LIF/Team Ingrid Kristiansen og løp inn til en suveren seier. Det var nok en god gjennomkjøring foran helgens Sentrumsløp. På Instagram skriver hun: Fin gjennomkjøring før Senttrumsløpet i Oslo på lørdag. Seier i Kringsjåløpet i kveld, som gikk unna på 9:51 hele 30 sekunder raskere enn i samme løype i fjor. Dette er artig!


Østnytt var på plass og hadde innslag på 21:55 sendingen.

Sørdalskarusellen er et tilbud for alle, uansett alder og treningsnivå. I bakre del av startpuljen ser vi her gode trimmere i alle aldre. Fra venstre Gudbrand Bergum (6) i M 0-11 år, Sigri Bergum (19) i K 16-19 år, Knut Jarle Sylte (410) i klasse Trim uten tidtaking, Jon Arne Sylte (413) i klasse 0-11 år, Arne Stonor (216) i klasse M 60-69 år, Helge Leonhardsen (230) som vant klasse 70 år og eldre, Kristoffer Hagen (118) i M 20-29 år og Joakim Aalberg i M 30-39 år. (Tekst og foto: Jørgen Skaug)


Det var kamp om startposisjonene blant damene et par hundre meter etter start, bak løpets suverene vinner Hanne Mjøen Maridal. Her ser vi fra venstre Ada Richenberg fra Lillehammer (453) nr. 3 i klasse 12-15 år, Karoline Simpson-Larsen fra Vargar IL (427) som ble vinner av K 20-29 år, Iris Tollan Brandhaug LIF (244) nr. 2 i K 12-15 år, Synne Owren fra Vingrom IL (271) nr. 5 i K 16-19 år, Ingrid Berger Aabrekk fra Sandefjord (275) som ble nr. 6 i K 16-19 år, Tone Sundvor Dahl fra Lillehammer (280) nr. 7 i klasse Aktive 20-35 år, Bente Størmer Steira fra lillehammer (281) nr. 3 i klasse Aktive 20-35 år, Lotte Lie fra Skatval Skilag (292) nr. 4 i K 20-29 år og Tonje Skjeldstadås fra Lillehammer (363) som ble nr. 8 i klasse Aktive 20-35 år. Tekst og foto: Jørgen Skaug

Folksomt rundt drikkestasjonen i mål. Nytt av året er at Rema 1000 sponset bananene som ble tilbudt løperne. Det skal de gjøre hele sesongen.

Far og datter Andrea Marie og Bengt Fjeldbraaten, begge debutanter i Sørdalskarusellen og fornøyde. Bengt er Folkehelsekoordinator i kommune og var naturlig nok veldig fornøyd med den store oppslutningen. Lavterskeltilbud som Sørdalskarusellen er, klinger godt i ørene hans.

Lillehammer Tannhelse stilte igjen med en stor tropp. Ansettelseskrav ser ut til å være at en vil være med i Sørdalskarusellen. Leder for gjengen Ingvild Gulling er imponert over oppslutningen i kveld. - Ja, dette er utrolig og jeg synes det er så utrolig gøy at terskelen for å delta har blitt så mye lavere. Nå er jo alle typer med fra sofaslitere til toppidrettsutøvere. På bildet fra venstre: Marit Aasen , Gina Løkås, Caroline Dahl, Knut Sæther, Jenny Deng, Truls Gulling, Lene S Møllerløkken, Kari Syversen, Juni Stavne, Ingvild Sæthre Gulling

Fin stemning etter målpassering - her er det Aleksander Myklebust, Øyvind Hasli og Richard Havstein Melkersen som har mye å snakke om etter målgang. Tydelig fornøyde alle tre.

Sport1 Lillehammer var på plass hvor blant annet Morten Eide Pedersen demonstrerte Hoka løpssko. Ski er byttet ut med joggesko etter en fin sesong i Ski Classic der han vant klatretrøya. Det var stor interesse foran standen med prøving av sko. På handledagen i Kirkegata var det også ganske bra trafikk. (Foto: Hans Adolfsson)

Gudbrandsdal Politi IL foran den gamle og den nye skole. Politiet har vært arrangør siden 1984 og i år er det 36. gangen de arrangerer Kringsjåløpet. Til venstre Kringsjå skole som flyttes over i Nordre Ål skole. 7 av 8 funksjonærer fra politiet. Fra venstre Line Løkken, Espen Eide, Kristian Svarstad, Roger Mork, Ingvild Teksle Gurigard, Andreas Ulshagen Jorde og Amund Heggerud.  Turid Melgaard var opptatt med å sortere startnummer.

Ti på Topp hadde stand med turtilbud i Lillehammer og i Gausdal! Gunn Monica Husum forteller om turtilbudet i Lillehammer og Gausdal. Kickoff er 10. mai med tur til gapahuken på Søre Ål. (Foto Hans Adolfsson)

Ikke alt arbeid er synlig. Etter hvert løp sorters startnummer slik at de ligger i riktig rekkefølge. Folk er flinke til å levere inn startnummeret sist, men ikke alle. De fem som glemte det gjør at vi får huller i serien som igjen skaper merarbeid. (Foto: Bente Hamnes)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.