Velfortjent Birkebeinerheder til Åge Ludvigsen

Postet av Litrim den 26. Feb 2019

Åge Ludvigsen fikk overrakt Birkens Hederspris på Skikafeen i formiddag. Nytilsatt daglig leder av Birken Eirik Torbjørnsen hadde med seg en overraskelse i møtet med skientusiastene. Blomster og diplom ble overrakt under møtet til stor applaus. En karaffel og innrammet diplom vil Åge få ved en senere anledning. 

I statuttene for Birkens hederspris står det å lese: "Ved tildeling av prisel skal det legges vekt på at vedkommende gjennom lengre virke har opptrådt forbilledlig og bidratt til Birkebeiner-arrangementenes anseelse og utvikling, eller på annen måte er knyttet til et eller flere av arrangementene gjennom uegennyttig innsats, medmenneskelighet og gjennom sitt eksempel er/har værten stimulans for et eller flere av Birkebeinerarrangementene.

Prisen skal primært tildeles for frivillig innsats og engasjement, men kan også tildeles en deltaker i et eller flere av arrangementene."

Birkens Hederspris deles i 2019 ut for 12. gang. I år går prisen til en deltager. Det er en stund siden sist.

Åge Ludvigsen har deltatt i totalt 76 ganger i et Birken-arrangement. Det er kun 7 deltagere i historien som har flere arrangement totalt enn årets hedersprisvinner. 

Han gikk første Birkebeinerrenn i 1962, der han har totalt 55 deltakelser og 53 merker. Der er kun Fredrik Lütken som gjennom historien har gått flere renn - med 60 deltagelser. Årets hedersprisvinner er den deltager med flest Birken-deltagelser for alle som er påmeldt i årets renns.

I tillegg til å gå på ski er årets prisvinner en habil løper. Han har deltatt i samtlige 21 Birkebeinerløp - og tatt like mange merker!

Birkens hederspris 2019 tildeles Åge Ludvigsen.

Til tross for stavbrekk, tok Åge Ludvigsen sitt 53. merke i Birkebeinerrennet i 2018. Han fikk ny stav av Marit Haugen og her sier han takk for lånet etter målgang.

Gratulerer med en velfortjent pris Åge!
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.