Det er klart for Tour of Mjøsa

Postet av Litrim den 23. Nov 2018

I august 2019 blir det løpefest I Lillehammer og fire andre Mjøsbyer. 16.-18. august går nemlig startskuddet for nyvinningen Tour of Mjøsa. I dag var det pressemøte ved Mjøstårnet med arrangører og presse tilstede. 10. desember 21:00 åpner påmeldingen - da må du være parat - les hvilke fordeler du får ved å melde deg på tidlig lenger ned i artikkelen. 

Bildet: Litrim er en av arrangørene - her er Jannike Berg Leonhardsen og Finn Olsen ved Mjøstårnet som også skal huse Wood Hotels. Foto: Jørgen Skaug!

Her er navnene på de som skal være med å arrangere Tour of Mjøsa, fra venstre Leif Asbjørn  Seegaard og Trond Barhel fra Gjøvik FIK,  Bård Venholen fra friidretskretsene i Hedmark og Oppland, Endre Hjelseth fra Ottestad IL, Dag Kåshagen fra Moleven IL og friidrettskretsene, Jannike Berg Leonhardsen og  Finn Olsen fra Litrim. Foto: Jørgen Skaug

Dette er helt nytt innen løping forteller initiativtaker Dag Kåshagen fra Idrettskretsene. Vi er godt kjent med Tour de France, Tour de ski og Tour of Norway. Det er imidlertid på ski og sykkel. Nå får løperne sin egen  «tour»  Og starten blir i Moelv.
Eller egentlig i Brumunddal. For prologen er fredag kveld, som trappeløp i verdens høyeste trehus, Wood Hotel.  Mer enn tre hundre meter med trapper skal forseres.


Så fortsetter sirkuset med første etappe i Moelv lørdag morgen, med start  i Idrettsvegen og mål i Idrettsparken. Det er en 5 km hvor første halvdel går på asfalt i Industrivegen, så svinger løypa inn i Moskogen ved Gjenvinningsstasjonen og går på flotte stier helt frem til Frislivegen i andre enden av skogen, så er ned Sjølivegen, Puttenvegen og Strandvegen til Idrettsparken.  Løypa er allerede merket i Strava for de som bruker lastet ned deres app.  Da er det bare å teste løypa å sjekke hvordan en ligger an. Løypa vil bli godt merket så fort snøen er borte til våren.  


Andre etappe foregår i Gjøvik. Det er også en 5 km i idylliske strandpromenaden langs  Mjøsa.  


Søndagen starter med ny 5 km, denne gang i Hamar og med det mye omtalte stupetårnet som bakgrunn. Antagelig vil deltagerne få mulighet til å teste stupeferdighetene også.  

Sindre Bjørnstad Skar har akkurat passert en av de brattere delene av løypa med Mjøsa i bakgrunnen (foto Jørgen Skaug)

Avsluttingen på Tour of Mjøsa er lagt til Lillehammer, med start ved Strandtorget. Så er det jo slik at en avslutting på en tour gjerne skal være litt spektakulær. Det blir denne også.
De 50 beste i sammendraget startes i jaktstart, og første mann/kvinne til toppen av Lysgårdsbakken er vinnere. 

Løypa på Lillehammer er identisk med Mesnaelva opp, men er forlenget noe. Starten går ute på gresssletta sør for Strandtorget og mål er dratt litt ut på sletta ovenfor Lysgårdsbakken DVs ved Kanten Kro.

I Tour of Mjøsa kan en velge å stille i et eller flere av løpene, men for å komme på sammenlagtlista må en selvfølgelig stille i alle fire løpene forteller Dag Kåshagen i Hedmark og Oppland Friidrettskretser, som er initiativtagere til nyvinningen.


Vi åpner for påmelding for «full pakke» altså alle fire løpene allerede 10. desember og det vil bli kamp om plassene. De 50 første påmeldte får nemlig en eksotisk opplevelse i tillegg til løpeturene. Overnatting i dobbeltrom i Mjøstårnet hører med, og ikke nok med det, de 200 som er raskest ute med påmelding får gratis tur med Skibladner fra Gjøvik etter målgang der lørdag ettermiddag og seiler inn til den nye Skibladnerbrygga i Brumunddal. Der inviteres de med på fest og moro, det er DalaMart`n i byen. De 50 som er aller raskest ute får en overnatting for to personer, de kan invitere med seg sin kjære eller en konkurrent hvis de heller vil det.  Og altså en plass på Skibladner.

Dette gjør vi som en gimmick, men også for at vi ønsker å vise frem mest mulig av det Mjøstraktene har å by på. 

Vi skal også samarbeide med Geitmyra Matkultursenter, og planen er å tilby en skoleklasse å få opplæring i hvordan høste, tilberede og servere mat, altså fra jord til bord. Og selvfølgelig med råvarer fra Mjøstraktene. Dette blir da serveringsklart til Tour of Mjøsa. Så det er bare å sette av helgen 16.-18. august.  

Søndag 18. august blir det altså en storstilt avslutning med jaktstart og avslutning på toppen. Første mann i mål vinner Touren!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.