Geir Steigs store kveld i Olympiaparken!

Postet av Litrim den 5. Sep 2018

Det ble Geir Steigs kveld i kveld med en fantastisk ny rekord for Olympiaparkløpet med 34:33,2. Gishe Abdi Wako satte den gamle helt tilbake i 2010 og var på sterke 35:08,2. Geir tillegger treningssamarbeidet med Pet Christian Lysaker Torgersrud stor ære for framgangen. Systematikk og skikkelig treningsopplegg har gitt resultater. Treningskompisen ble grundig slått i dag, men Per Christian var bar to sekunder bak den gamle rekorden.

Geir Steig, som representerer Luster IL  tok sin 7. totalseier og er for lengst vinner av sin klasse sammenlagt. Tidligere år har Geir vunnet Kringsjåløpet både i 2016 og 17 og tilsynelatende vært fornøyd med det. Nå vinner han alt han deltar i. Videre planer er Elvaløpet og Landskampen opp 16. september - dvs rene lokale arrangement.

Her er dagens resultater!

Her er Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no

Se Jørgen Skaugs bilder på Facebook!

Dagens deltakerantall ble 135 som er ny rekord for Olympiaparkløpet. Den gamle var fra 2015 og lød på 127. Det var strålende vær og behagelig temperatur for løpere og publikum.

Hanne Mjøen Maridal, LIF løp inn til seier nummer seks i sin klasse i årets karusell og vinner dermed klasse Aktiv 20-35. Hun var godt fornøyd og det ser ut som hun har godt med overskudd til å takle arbeidskrav og annet skolearbeid samt trening som skal til. Også denne gang ble Bente Størmer Steira nummer to. 

Imponerte gjorde 14 år gamle Mille Marie Storlien som ble nummer tre totalt foran Gjøvikjenta Tuva Bakkemo og klassekonkurent Julie Jeistad.  Det er bare et poeng som skiller Mille Marie og Julie med Julie først. Hvis Mille Marie vinner sin klasse i Elvaløpet og Julie blir nummer to blir de helt likt.

Lars Berger fullfører Sørdalskarusellen for første gang og vinner sin sjette seier i sin klasse og blir dermed vinner av klasse 30-39.  Neste år blir det nok verre undret han seg etter målgang. Da rykker han opp en klasse og blir sammen med 40-åringene.

Nataniel Haanshus var den første som gikk i mål på såkalt 4km i Olympiaparkløpet. Nataniel syntes nok løypa skulle være litt lenger for løypa målte bare i underkant av 2,5 km. 

- Det er ikke så farlig å gjøre noen forandringer til neste år for da skal jeg løpe i ny klasse, sa den blide gutten.

Ivrige gutter vel i mål og ikke nevneverdig slitne Nataniel Haanshus, Berhard Sommerseth og Halvor Melbø.

Gutta med egen kleskode i løpet i dag - det nærmer seg vinteren og da er Olympiaparkløpet fin trening. Tror ikke alle har like mange løp som Fritjof Loen (109) i årets karusell, men innsatsen var vikrelig god, alle i M40-49. Frode Stiansen (nr 3 fv) ble nr 3, Fritjof Loen nr 5, Richard Høgås (165) nr 6 og Geir Belsvik (nr1 fh) nr 8. Fritjof er en av 39 som har deltatt i alle løp i år.


Så glad blir man når målet er nådd! Erik Thoresen har klart å få kalenderkabalen til å gå opp i år slik at han kunne få være med på 6 løp og dermed var Sørdalskarusellen fullført. 

Hanne Monica Storhagen er en av våre virkelige veteraner. Hanne Monica ligger godt an til deltakelse i 10 løp i år. Hun mangler det siste og dette blir hennes 27 karusell som hun fullfører.  Jan Ingar Hagen som kommer rett bak her, har også ni løp etter kveldens løp og har vært medlem av den eksklusive 10er klubben de siste årene.

Nok en veteran - Jon Krogsveen har fullført Sørdalskarusellen for 25. gang i år - det kvalifiserer til et jubileums-fat som utdeles på premieutdelingen i høst. 

Dagens tvekamp - Sondre Haugen (57) i tet foran Christer Opsann (94) og Nils Madsstuen. Christer tok spurten og var et sukund foran Sondre med Nils tiendedelet bak der igjen.

Takk til alle Litrims gode hjelpere. Jannicke Berg Leonhardsen sitter i Litrimstyret og deler her ut startnummer sammen med Berit Høyvik og Aina Killingmo. De får representere alle sammen som sørget for at alt gikk greit for seg.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.