Nytt start og målområde i Vegmuseumsløpet.

Postet av Litrim den 24. Aug 2018

Her kommer oppløpet i Vegmuseumsløpet på onsdag. Det forteller Vegvesenets leder for løpet Leiv R. Østerhagen som var på befaring på tirsdag sammen med Litrims Jørn Breili og Ivar Hjelmseth. Oppløpet blir mot inngangspartiet til Vegmuseet. Samlingen av Norsk Vegmuseum og Norsk Kjøretøyhistorisk Museum på Hunderfossen forutsetter en utbygging av et nytt stort bygg som er lagt på parkeringsplassen der vi hadde starten tidligere.  

Her kan du melde deg på til Vegmuseumsløpet!


Løypa blir omtrent like lang som tidligere DVs ca 3,5 km. Det er start og målområdet som er forandret. I selve parken blir løpet som tidliger Starten går på den gamle veien i innkjøringen til muset og er trukket litt tilbake sørover i forhold til starten. Første runde opprettholdes og det blir litt trangt inn i skogen slik vi er vant til.  Det er noe usikkerhet med traséen helt på slutten gjennom furuskogen hvor vi har løpt de siste årene. I området borres det 200 m hull som skal brukes til jordvarme for hele anlegget på Vegmuseet. De skal  være ferdig, men vi tar et lite forbehold om endring også her.

Last ned kart i PDF-format her!

Tilbake fra første runden løper vi inn mot museumsområdet på oversiden av nybygget. Fin gressbakke avløses av grus og asfalt før vi snur runde Lysaker Gjestgiveri og inn i opprinnelig trasé. Jørn, Ivar og Leiv R. mener vi får en fin løypetrasé.


Nybygget som ligger på parkeringsplassen der vi hadde start tidligere, er større enn vi hadde forventet og veien nedenfor er stengt. Etter det vi erfarer skal bygget åpnes våren 2019. Hele muset skal være et museum for veghistorie og kjøretøy.

Lysaker Gjestgiveri blir ikke lenger bakgrunn for starten til Vegmuseumsløpet, men løypa passerer forbi på sin vei mot opprinnelig trasé.

Vi håper løypa faller i god smak. Vi er usikker på hvordan løypa blir neste år


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.