Deltakerrekord i plaskregn med Geir Steig og Tonje Skjeldstadås som vinnere

Postet av Litrim den 22. Aug 2018


De ble våte ovenfra, nedenfra og sikkert innenfra Geir Steig og Tonje Skjelstadås i løpet av Flømyrløpet i kveld. Heldigvis ga regnet seg i det de krysset mållinjen. Flømyrløpet er kjent for å være bløtt da traséen går gjennom myr og våte områder, men i dag åpnet himmelsens alle sluser seg da deltakerne la ut fra start.

Likevel ble det igjen deltakerrekord - 171 deltakere fullførte årets løp. Den gamle rekorden er fra 2015.

Tonje Skelstadås, IL Varden Meråker er skiskytter og bor på Lillehammer for fjerde året, mens hun studerer pedagogikk (PPU) ved Høgskolen i Innlandet på Hamar. Hun tok sin første seier i Sørdalskarusellen i kveld. Tonje har vært med på flere løp i Sørdalskarusellen både i fjor og i år og ble blant annet nummer 3 på Kanthaugenløpet i juni.

Her er resultatene

Les Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no

Se Jørgen Skaugs bilder på Facebook

Det ble et stort felt som la ut fra start hvor Andreas Svingheim Magerøy la an et stort tempo fra start foran Magnus Bleken (192), Geir Steig (60), Birk Strand Bjørnå (35) og Kjartan Helland (61)

Geir Steig fra Luster IL tok sin fjerde seier for året og kom i ensom majestet og var 42,5 sekunder foran andre mann. Han syntes det gikk tungt, men med lette steg forserte han myrene og taklet det glatte underlaget veldig godt. Her langer han ut de siste metrene opp mot mål.

Vetle Løchting fra Furnes hadde problemer ned den glatte grasbakken ned mot grusen på oppløpet. Han var over ende to ganger, men var lynraskt oppe og berget andreplassen, men måtte dele den med Birk Strand Bjørnaa. Nummer fire ble Andreas Svingheim Magerøy, Ram Arkitekter. 

Heldigvis skadet jeg meg ikke, men skitten ble jeg, sa en glad og fornøyd Vetle Løchting.  

Regnet øste ned og da var det godt å ha arrangørteltet. Her er alt klart til at deltakerne kommer ut av skogen.

Paulian i fin bjørnekostyme venter på pappa i regnværet. Da er det trygt å ha mamma Frida tett inntil under paraplyen.

Sommerbrune Lars Berger er tilbake fra Mallorca hvor han deltok i Mesternes Mester i sommer. Det var nesten varmere i Norge da han kom hjem så kanskje noe av brunfargen stammer hjemmefra. Lars har deltatt i tre løp i årets karusell og hvis han er ivrig de tre neste ukene klarer han kanskje å fullføre. I dag løp han inn 6. plassen totalt og til sin tredje klasseseier.

Takk for lånet for paraplyen! Aleksander Myklebust kom meg til unnsetning da regnet tiltok og lånte meg paraplyen sin og reddet kameraet og bildene mine.  Den dyktige GD-journalisten hadde byttet kamera med joggesko og trengte ikke paraplyen i dag.  Jeg har fått trent godt i sommer og fikk en god opplevelsen i kveld sa en god fornøyd tredjeplassvinner. 

Erik Thoresen og Arne Stonor bruker begge briller og merket at det var vanskelig å se stien i striregnet, men begge kom greit til mål. Arne har vært gjennom en øyeoperasjon og har nylig begynt med briller. Vi hørte flere som hadde problemer med brillene sine i kveld.

Magne Lindviksmoen og Åge Ludvigsen hadde mye å prate om i det de krysset mållinja. Tor Haugen passer på at Magne får viktig påfyll - skikkelig service. Hva de snakket om er vanskelig å si, kanskje videoen på stativet som er godt pakket inn, kan fortelle noe mer?

Bente Størmer Steira har beste tid av de som har fullført alle 7 løp. Her er hun samme med mamma Anne som allerede har avgjort sammenlagtseieren i sin klasse. Begge forsikrer oss om at de skal fullføre alle 10. Her er stillingen blant jentene etter 7 løp.

1Bente Størmer Steira
2:33:22.8
2Karoline Wardberg HøibyÅsmarka IL/Team Sjusjøen3:00:12.4
3Anne Størmer Steira
3:01:14.4
4Ida Børset Westad
3:07:59.9
5Hanne Monica StorhagenLillehammer svømmeklubb3:24:03.5
6Ida Nyløkken
3:24:39.3
7Hilde Ingeborg Øvstehage
3:28:53.2
8Ingebjørg WikstrømFriskis&Svettis/Lillehammer skiklubb3:32:14.8
9Eivor Løkken
3:33:01.1
10Camilla Egeberg MogerLSK3:40:33.1

Simen Næss Berge var beste mann av de som fullførte alle løp i fjor. Nå er han i ferd med å gjenta bedriften. Simen forsikrer at han stille i de tre siste løpene i årets sesong. Her er de 10 beste gutta:

1Simen Næss BergeLillehammer IF2:17:21.0
2Håkon Kruse Ludvigsen
2:25:09.5
3Stian SommersethSomco2:25:28.6
4Geir SandbakkenSkogli2:25:40.2
5Geir STRANDBAKKELillehammer Skiklub2:28:43.6
6Vegar Jensen
2:34:14.5
7Sondre HaugenTeam Parkettpartner2:36:40.9
8Oscar Smogeli OpsannFollebu Skiklubb2:38:28.9
9Geir Morten BrandhaugRoterud IL2:40:36.7
10Bernhard SommersethSomco2:40:41.5


I alt er det 48 som har fullført alle 7 løp så langt. Det ser ut som om det faller fra 10 hver på hvert løp. Ida Nyløkken og Eivor Løkken er nok ikke av dem. Dette er moro, sier Ida som også kjemper om å vinne sin klasse sammenlagt.

Her er 4 / 5i arrangementsstaben til DNB BIL. F.v. Amund Waalen, Katrine Hauglund, Grethe Odsæter og Eivind Ormlund. Gudmund Bakken var ute og samlet inn løypebånd da bildet ble tatt. Takk til dyktige arrangører.

Fint arrangement igjen, men det meste av utstyret ble vått.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.