Kanthaugen satte punktum før sommerferien med deltakerrekord nummer 6.

Postet av Litrim den 20. Jun 2018

Et stort felt la ut fra Birkebeineren skistadion på den 4,6 km lange løypa i kveld. Startfeltet talte 193 deltakere noe som er ny rekord for Kanthaugenløpet. Den gamle var fra i fjor med 181.

Bildet: Andreas Hemma (235), Marie Berger (16) som også vant uttrekningspremie, Åse Marita Høitomt (230) og Leiv Roar Østerhagen.

Geir Steig og Hanne Mjøen Maridal var best i kveld og gjorde det med god margin.

Resultatene finner du her!

Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no

Se Jørgen Skaugs bilder på Facebook

Se Aleksander Myklebusts bilder på GD.no

Den nye løypa fikk gode skussmål blant deltakerne og mange var glad for at det ble mye mindre med asfalt. Likevel fikk vi noen skader med blant annet overtråkk og da var isposer gode å ha.

Geir Steig, Luster IL tok sin fjerde seier i Sørdalskarusellen mens Hanne Mjøen Mariedal, LIF tok sin tredje. Geir løp inn til tiden 16:12,0 mens Hanne løp på 18:31,7. Begge kom i ensom majestet inn til mål. 

Ekteparet Christoph og Annika Randecker fra Tyskland er på ferie i Norge og passet på å være med på Kanthaugenløpet. Paret som er fra Dettingen an der Erms, syd for Stuttgart, hadde googlet seg fram til hjemmesidene til Litrim og brukt Google translate for å oversette til tysk. Forespørsel ble sendt tidlig i vår og i kveld var de på Birkebeineren skistadion. De er med på mosjonsløp i Tyskland, men Christoph er mest med på Mountain Bike downhild og syntes derfor det var dumt at Hafjell nå bare har åpent i helgene. Etter fire dager i Norge går nå turen videre til Østersund hvor nye konkurranser venter, men nå på sykkel.

Gutta var dyktig slitne etter målpassering - og Birk Strand Bjørnaa, Lillehammer Skiklub måtte sette seg på ned, mens Erik Johannes Jevne, ØTI tok igjen pusten stående. Begge som stiller i klasse 16 -19 år, ble totalt nummer 2 og 3.

Alltid blide Fanny Horn Birkeland tok seg helt ut etter et tøft løp. Hun ble nummer tre totalt og snuste lenge på andreplassen, men siste delen ble det for lite bakker og hun måtte se unge Mille Marie Storlien foran seg. Fanny likte seg nok best i den kuperte delen i Kanthaugen.

Simen Næss Berge kan smile etter at han inntatt førsteplassen blant de som har deltatt i alle 6.  Simen vant fjorårets konkurranse og fikk beste tid at de som fullførte alle 10. Han er på god vei til å gjenta bedriften.

Otto Øye ble trukket ut som vinner av et par Ascis joggesko fra Sport1 Lillehammer. Her er det Ivar Hjelmseth fra Sport1 og Litrim som deler ut premien. Otto har deltatt jevnt og trutt i karusellen og har fullført den fire ganger.

Kenneth Ulen vant det andre paret fra Sport1.

Takk til dyktige arrangører fra Posten omkranset av Ivar Hjelmseth helt til venstre og Jørn Breili til høyre. Fv. Eirik Torgersrud, Ragnar Gorseth, Odd Opphus, Widar Nordby og Inger Andersen. Ikke alle fra posten var tilstede da dette bildet ble tatt.

Det er mye som skal pakkes opp og ned under et arrangement. Det er det reneste Cirkus Litrim. Nå har vi pakket ned for sommeren. 22. august starter vi opp igjen med Flømyrløpet. Vi håper på en like god høstsesong som vi har hatt i vår.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.