Internasjonalt besøk på Mesnaelva Opp

Postet av Litrim den 4. Jun 2018

Amerikanske Michael Myers, ivrig deltakere i Sørdalskarusellen hadde besøk fra familien sin på onsdag og valgte å ta dem med på Mesnaelva opp. Her er alle samlet foran Litrims målbue.  Familien er virkelig internasjonal, bosatt som de er over det meste av kloden dvs  i Minnesota, Alaska, New Zeeland og Sjusjøen.

Fra venstre ser vi Debby og Larry Myers, Geir Strandbakke, Michael Myers, Ana, Peter Myers, Steve Box, Martin Myers (foran), Nikki, Molly og Corey Box samt Karianne Rustad.

Foreldrene Debby og Larry Myers bor i Minnesota og har oppfostret barna Michael, Molley og Peter til å like å gå på bortoverski. Barna var glad i å konkurrere og deltok i forskjellige skolekonkurranser. Larry har vært instruktør for såkalte High School team. Mor Debby er nok ikke så glad for at familien er så spredd, men ny teknologi har gjort det enklere. Det er kontakt flere ganger i måneden på Facetime og Skype.

Hvorfor Geir Strandbakke er med i gjengen skal vi komme tilbake til nedenfor.

Familien Steve og Molly Box med barna Corey og Nikki bor i Juneau, Allaska, mens Peter bor med kjæresten Ana i New Zeeland. Ana er fra Argentina.

Karianne Rustad og Michael med sønnen Martin bor på Sjusjøen hvor Karianne driver Rustad Hotell og Fjellstue.  Karianne er fjerde generasjon av driverne på Rustad Hotell og Fjellstue og kan i år feire 85 år-jubileum.

Her er historien!

Michael hadde bodd i Montana i mange år da han kom til Lillehammer for å gå Birkebeinerrennet i 2007. For dem som kan sin Birkebeinerhistorie var 2007 det året rennet ble avlyst pga av dårlig vær. Skuffelsen var stor, men den skulle ikke vare lenge for skjebnen ville det slik at fordi rennet ble avlyst traff han Karianne på Rustad på Sjusjøen.  Søt musikk oppsto og etter en stund flyttet han til Norge og Sjusjøen og snart kom Martin til verden.

I 2008 var Michael med i en gruppe som skulle delta i det Amerikanske utgaven av Birkebeinerrennet. I gruppen var Bjørn Dæhlie, Gus Kaeding (senere trener for det amerikanske langrennslaget), Geir Strandbakke og Michael Myers.

Forundringen var stor da Geir og Michael møttes i Birkebeinerrennet året etter. Da bodde Geir på Biri, men han er nå bosatt på Sjusjøen og er nabo til Rustad. Michael forteller at de nå er gode venner og trener sammen -  Geir er nok en annen kaliber enn meg, men det går fint å trene sammen likevel.

Sørdalskarusellen er en fin utfordring!

Michael synes det er veldig hyggelig å delta i Sørdalskarusellen. Han har fullført karusellen 5 ganger og i fjor tok han alle ti. Å stå på startstreken ved siden av en olympisk mester og føle at konkurransen er for alle uansett nivå er veldig stort.

Michael takker for måten familien hans ble tatt i mot på. Det var store smil fra alle sammen.

Norgestur

I helgen ble det Norgestur på familien. Turen gikk til  Dombås, Åndalsnes, Gerianger og Lom og vi er ganske sikre på at den sympatiske familien fikk en tur!

Søskenparet Molly og Michael spurter i mål. Michael var godt fornøyd for dette var første gang han slo sin søster i en spurt. Det ser ikke ut som varmen plaget dem nevneverdig. (Foto: Hans Adolfsson)

Molly (Box), Larry og Michael deltok i Mesnaelva opp og fullførte i fin stil. Spesielt imponerende var det at Larry med sine 77 år, fullførte. Han var nesten upåvirket der han passerte målstreken.

Om Larry får utnyttet uttrekningspremien han mottok etter målgang skal være uvisst. Han vant lunsj for to personer på Egon. Fornøyd var han i alle fall.

Sønnen Martin har deltatt i flere av løpene i Sørdalskarusellen. Har er han i fint driv i fjorårets Vegmuseumsløp. Bildet er også med i kollasjen av bilder vi har satt opp på det nye Litrim-teltet. Foto: Jørgen Skaug.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.