Deltakerrekord i tidenes varmeste Mesnaelva opp!

Postet av Litrim den 31. Mai 2018

High five sa disse gutta som fullførte Mesnaelva opp. I dag var det en prestasjon bare å fullføre. Det ble målt nærmere 30 grader i startområde og selv om Mesnaelva kjølte litt i skogen, var det en varm opplevelse for de spreke deltakerne. Til tross for dette stilte 327 opp på startstreken, Kristin Størmer Steira slo sin 8 år gamle rekord og Per-Christian Lysaker Torgersrud tok sin tredje seier på rad bare 5 sekunder bak sin egen rekord fra i fjor.

Alle kom helskinnet opp uten, noen litt varmere enn andre, men alle i godt humør og det var bare blide ansikter å se. Noen tok det nok litt rolig under veis noe jeg tror de tjente på. Opp langs løypa var det mye folk som heiet løperne fram. På Lilletorget viste bilistene løperne respekt og vi håper alle var fornøyd.

Resultatene finner du her!

Jørgen Skaug på Kondis.no: 327 deltakere løp Mesnaelva i tropevarme

Mange fine bilder på Facebook    Jørgen Skaug    Hans Adolfsson

NRK Østnytt var til stede under løpet. Her ser vi Geir Randby intervjue debutant Elise Røer Drabløs, fra Bækkelaget Skiklubb. Hun flyttet til Lillehammer på tirsdag, fikk vite om løpet av en venninne og stilte på startstreken i dag.

Direkte kl 18:50 se intervju rett før start! Her er hele sendingen

Fra sendingen kl 20:55- Intervju med Elise Røer Drabløs og Kristin Størmer Steira.

De fleste var lettkledde i det fine været, men det la ingen demper på innsatsen. De aller fleste hadde brukt dagen godt til å drikke og forberede seg på en varm økt. Det viste en håndsopprekking i startfeltet. Foto: Jørgen Skaug!

Per-Christian Lysaker Torgersrud, som representerer Team Sportsmanden var igjen raskest oppover bakken mot Kanten Kro og var kun 4,3 sekunder bak sin egen rekord fra i fjor. Bak Per-Christian fulgte Øystein Ulekleiv fra Dombås og Kjartan Helland fra Moi/Mizuno. Dette var Per-Christians tredje strake seier og den femte totalt i Mesnaelva opp!  På bildet til høyre får Per-Christian bestemannspremien av Juni Stavne fra kveldens løpssponsor Lillehammer Tannhelse.

Foto: Hans Adolfsson (tv) og Finn Olsen

 

Tre generasjoner Størmer Steira - Asta Isabel på armen til mor Kristin og mormor Anne. Alle blide og fornøyde med innsatsen. Kristin var litt forskrekket over å løpe inn til ny rekord med tiden 20:05,7.  Den gamle rekorden ble satt i 2010 da hun ennå var aktiv. Anne vant sin klasse på en tid som hadde holdt til seier også i klassen over.

Kristin Størmer Steira hadde ikke tid til å ta i mot bestemannspremien for kvinner i kveld. Her får mor Anne premien hennes av Juni Stavne og Ingvild Gulling.

Larry Myers var kanskje den som imponerte mest. Han og andre familiemedlemmer hadde tatt turen fra USA for å besøke sønnen Michael Myers på Sjusjøen og benyttet anledning til å delta i Mesnaelva opp. Her ser vi Larry i midten sammen med Molly Box og sønnen Michael. Michael har deltatt Sørdalskarusellen i mange år og har fullført karusellen 5 ganger. Larry ble også trukket ut som vinner av en uttrekningspremie fra Egon og lunsj for to.  

Dagens comback - Kristen Kankerud gjorde comeback under Mesnaelva opp i dag!  Han har fullført Sørdalskarusellen hele 17 ganger, siste gang var i 2010. 134 er også en veteran - Børre Storhagen har fullført karusellen 11 ganger. Foto Hans Adolfsson

Morten Eide Pedersen kjenner varmen, men langløperen på ski var uberørt ganske raskt etter målgang. Morten synes det er moro å være med selv om han nok liker flatere løyper bedre. Av de tre løpene han har deltatt på i år var det nok Hovemoenløpet det han var mest fornøyd med. God trening og det å bryne seg mot andre gir god motivasjon i en hard treningsperiode.

Kveldens spurt - Christian Halsa, fra Brøttum må se seg slått av Kristine Skistad fra Drammen i spurten. Kristine stilte i en pulje sener 3 så marginen ble litt over to minutter på de to. (Foto Hans Adolfsson)

Kjærsti Kultorp, Ingunn Rønningen Kleven og Merethe Pladsen serverer drikke. I dag var det Birkebeinerløpet som sto for serveringen.

Arrangør i kveld var Litrim selv med mange gode hjelper. Her er det Ragnar Gorseth og Erik Smidesang som får opp sponsorflagget til Sparebanken1 Gudbrandsdal. Begge to er veteraner og har vært med i mange, mange år! Takk til alle sammen som stiller opp!

Har du lyst til å være frivillig så gi oss beskjed gjerne gjennom fana i toppen på nettsiden "Kontakt oss"

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.