For en kveld! Rekordvarme, rekorddeltakelse, friske dueller og ny fin løype!

Postet av Litrim den 23. Mai 2018

Morten Eide Pedersen og Geir Steig kom inn på oppløpet sammen og det ble en real spurt som Steig avgjorde til sin fordel. Kristin Størmer Steira tok igjen en klar seier blant kvinnene, denne gangen foran Maiken Caspersen Falla. I alt var det 306 deltakere som fullførte løpet, noe som er ny deltakerrekord for Hovemoenløpet. Den forrige var fra i fjor. Løypa var tema i praten etter løpet og mange var enige om at løypa var veldig bra og det bør en satse på neste år. 

Arrangementet gikk prikkfritt uten nevneverdige problemer og fortjener ros for det. Det var fin stemning og mange blide deltakere og publikum som koste seg i det fine sommerværet.

Jørgen Skaug på Kondis.no: Rekorddeltakelse og tropevarme i Hovemoenløpet.

Her er resultatene

Bilder på Facebook: Jørgen Skaug   Hans Adolfsson


Parkeringsplassen på Gausdal Land egnet seg godt som arena, selv om det var litt uvant for Habil og Litrim og ha så mange biler å forholde seg til. Foto: Hans Adolfsson.

Det var et stort felt som la ut fra start. 306 fullførte løpet. Vi var litt spente om hvordan det skulle gå i de trangeste delene av løypa. Det virker som det gikk bra for vi har ikke fått så mange negative kommentarer. 

Geir Steig og Kristin Størmer Steira fikk hver sin bestemannspremie av løpssponsor Trofé, her representert med Inger Hjorthol og Morten Thorsrud.

Ved sin spurt sikret Geir sin 3. seier i årets Sørdalskarusell. Det er 3 av 3 mulige. Han sto over Strandtorgetløpet for å være med på Norgescup i motbakkeløp i Bergen. Kristin syntes det var en fin løype, men tørken den siste tiden har gjort støvplagen litt lei i Hovemoen spesielt nær områden en tar ut sand og grus. Ellers var det en varm tur gjennom Hovemoen i dag.

Anne Størmer Steira som har vært aktiv med i Sørdalskarusellen i mange år og nå når hun har fått begge døtrene sine til Lillehammer er det naturlig at Kristin og Bente også stiller opp. Det er ingen tvil om at det er mor Anne som er pådriveren for å få med døtrene på løp. Både Kristin og Bente har vært med, men i år har Anne meldt på seg selv og Bente på hele karusellen og Kristin har blitt med på de to siste løpene.

Kristin var opptatt at hun skulle fortest mulig hjem til datteren sin, men det var lettere sagt enn gjort. Bilen var innesperret og hun måtte vente. Dermed var hun tilstede og kunne motta førstemannspremien.  

Alle i klasse 0-11 år fikk medalje av løpssponsor Trofé. Tydelig at de satte pris på det.


Martine Løvseth Nordengen kom for sent til å få premie med de andre, men medalje fikk hun og vi fikk tatt bilde. Her med mor Marthe og speaker Jørn, Morten og Rolf i bakgrunnen.

Juni Stavne ble strukket ut som vinner av startnummer til Oslo-mila. Trofé er sponsor for Oslo-mila og for Oslo Maraton og hadde med seg startnummer som ble trukket ut blant deltakerne i Hovemoenløpet.

Løypa ble diskutert blant deltakerne og mange var reaksjonene på at løypa var fin. Denne må Litrim /Habil satse hørte vi fra veldig mange. Jørn Breili har gjort en formidabel jobb med å tilrettelegge stier og kjerreveger for løpet etter vinterens snømasser og hogst. Enkelte steder er det trangt som her i det løperne forlater parkeringsplassen og deltakerne måtte ta seg forbi biler som sto litt i veien og som arrangøren ikke klarte å få flyttet.

Tre blide jenter etter endt løp i kveld. Mille Marie Storlien (t.v.) var ikke helt fornøyd etter å vunnet sin klasse både på Kringsjå og på Maihaugen. Mor Beate Carolin mente nok at datteren burde være fornøy for vinner Julie Jeistad er tross alt året eldre. Beate var godt fornøy selv om tankene kanskje gikk til morgendagens ekseman. Eivor Løkken tryna underveis og var spent på hvordan det går med kneet. Neste uke venter Mesnaelva opp og da regner vi med å se alle på startstreken igjen!

Jentene fra Lillehammer Tannhelse stiller opp i Sørdalskarusellen. Vi har ikke talt opp hvor mange de var i dag, men her f.v. ser vi Hene Afseth, Kari Syversen og Marie Afseth på oppløpet. Neste onsdag er Lillehammer Tannhelse løpssponsor for Mesna elva opp! Vi vet de er klare for oppgaven.  Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.