Feiret 50-årsdagen med Strandtorgetløpet

Postet av Litrim den 9. Mai 2018

Jørn Gunnar Kleven feiret sin 50-årsdag med å løpe Strandtorgetløpet i kveld. Morten Thorsrud visket oss i øret om den store begivenheten. Jørn Gunnar mente at den beste presangen han kunne få var å slå Morten i kveld. I et anfall tenkte nok Morten på at han kanskje skulle forære seieren til jubilanten, noe vi ikke trodde helt på.  Og ganske riktig det ble en 8.plass på Morten og 9. på Jørn Gunnar.

På spørsmål om hvorfor Jørn brukte 50-årsdagen til å løpe Strandtorgetløpet var svaret hans ganske klart. Han har løpt karusellen i mange år og spesielt Strandtorgetløpet. Han har bare stått over en gang pga skade. Jørn alt har han fullført Sørdalskarusellen 7 ganger. Gunnar er glad i å løpe og da var det naturlig for han å løpe også i kveld på bursdagen sin. Gratulerer med dagen!

Vant i kveld gjorde Kristian Græsli og Kristin Størmer Steira.  For begge var det 2. gang de deltok i Sørdalskarusellen. Kristian var med for ei uke siden på Maihaugen hvor han løp inn til andre plass totalt. Det er mange år siden Kristin var med forrige gang. Hun har fremdeles rekorden fra Mesnaelva opp fra 2010. Vi kommer tilbake med intervju i morgen. Kristin løp inn til 9. beste tid totalt og imponerer stadig med joggesko på bena.

____________________________________________________________________________


Se videoen med Kristian Græsli og Kristin Størmer Steira. Beklager problem med lyden. Vinden var litt problematisk.  

Den 10,5 km lange løypa var hard og delvis kupert noe vinnertidene antyder. De ble 37:30,0 og 39:32,2

Her er alle resultatene.

Les Jørgen Skaug på Kondis.no: Kristian Græsli og Kristin Størmer Steira raskest i Strandtorgetløpet.

Se mer enn 200 bilder på Facebook Foto: Jørgen Skaug

Det var folksomt på sletta sør for Strandtorget i kveld med mye folk. I tillegg til de 293 som fullførte var det en stor samling av ungdommer som priste sommervarmen på forskjellig vis. De var med og skapte stemning og lagde en fin ramme rundt arrangementet. Mange blide fornøyde deltakere satte pris på den fine sommerkvelden og arrangementet. Bildet er tatt ved Litrims nye telt der startnumrene ble hentet.

Starten har gått og de beste er allerede i tet. Martin Kristiansen (81) Ros IL er i tet foran Petter Stakston, Søre Ål IL. 68 er Sigurd Lunde Røer, Bækkelaget SK og 65 dagen vinner Kristian Græsli. Martin Kristiansen ble også nummer to på Kringsjå og 5 på Maihaugen og liker tydelig å delta i Sørdalskarusellen. Foto Jørgen Skaug

Yngste klasse 0 - 11 år startet et minutt etter hovedfeltet og løp til Mosodden og tilbake igjen en distanse på 4,5 km. Imponerende temp på alle sammen. Her ledes feltet an av Ane Melbø, Vingrom IL og Ole Ludahl Lagethon, Øyer-Tretten IF. Det var nok noen som hadde ønsket å løpe den lange løypa. Foto Jørgen Skaug

Inger Liv Bjerkreim, Lillehammer OK ble nummer to blant jentene og her ved Mosodden var hun nesten i hælene på Kristin Størmer Steira. I mål var hun litt lenger bak, men holdt nummer tre godt bak seg. Hanne Mjøen Maridal, LIF som vant både på Kringsjå og på Maihaugen ble nummer 3. Startnummer  70 er Stig Moland fra Brøttum IL. Lars Berger (136) som har avsluttet sitt trenerengasjement, har fått bedre tid og har blitt en ivrig deltaker i Sørdalskarusellen. For tiden er står bygging av en garasje mest på programmet.

Birk Strand Rønnestad vant gavekort fra Strandtorget. Jannike Berg Leonhardsen fra Litrim deler ut gavekortet.

Aina Killingmo og Berit Høyvik, to av Litrims gode hjelper som sørget for at startnummer ble delt ut og drikke servert. I varmen gikk det med stor mengder drikke og alt gikk med. Takk til alle sammen for flott innsats.  Til alle som leser dette så har vi behov for enda flere. Ta gjerne kontakt.

Et lite hjertesukk til slutt. Sletta sør for Strandtorget var fylt med folk i går kveld og vil sikkert også fylles i dag. Toalettene er fortsatt stengt til tross for at vi skriver 9. mai. Riktignok er det ikke lenge siden snøen gikk, men Strandpromenaden brukes hyppig og da bør toalettene være klare.

Et hjertesukk til - det er tydeligvis moro å ta bort merkebånd like etter de blir satt opp. To ganger måtte vi etterfylle med merkebånd. Vanskelig å forstå.

Likevel - takk til alle for godt humør og stor innsats og velkommen til Hovemoenløpet 23. mai som har start og mål ved Gausdal Landhandleri sine lokaler. Da skal vi løpe deler av Hovemorunden!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.