Ny trasé for Maihaugenløpet - en bedre løype?

Postet av Litrim den 26. Apr 2018

Ennå ligger det store mengder med snø på Maihaugen og Litrim har valgt å legge om løypa. Start og mål blir på samme sted dvs at starten går utenfor Prestegården og mål blir på Telthusplassen hvor også startnummerutdelingen foregår. På mange måter løper vi litt motsatt vei fra det vanlige.

Last ned løypekartet i PDF-format her!

  Her kan du melde deg på Maihaugenløpet

 

Alt om Maihaugenløpet

Litrimstyret her ved Ivar Hjelmseth, Bente Hamnes, Jørn Breili og Finn Olsen, hadde befaring på Maihaugen i går kveld og kunne konstatere at våren er sein med mye snø der vi hadde løypa i fjor.

Løypesjef Jørn Breili mener vi har fått til en bedre løype enn tidligere hvor vi blant annet slipper den bratte kneika før mål. Melkesyra kommer kanskje ikke så fort da det er flere flate strekninger.

Løypa er 2,4 km

Løypebeskrivelse

Starten går utenfor Prestegarden og følger veien sørover forbi Skjåktunet tar opp til venstre rett etterpå, runder Skolestua og følger veien på oversiden av Nordre Tjern, løper rundt Gardmo kirke og opp forbi administrasjonsbygget op oversiden av Kirkestuen og deretter på oversiden av byavdelingen.  Deretter følger traséen 1900 - tallsbygningene og helt opp til veien overfor setergrenda og følger den sørover så langt den går. Deretter ned veien langs Nuggla (tjernet) og mot Breisjøen ned bratta og tar inn på veien ovenfor Øygarden, videre over Knutslykkja og ned og forbi Søndre Tjern, forbi Bjørnstad og ned bakken sør for Bjørnstad ved Lensmannsarresten, forbi Maihaugenrestauranten og veien mot Inngangen til Maihaugen, bryter av mot høyre og løper over Prestegarden og i mål på Telthusplassen.

Har du lyst til å løpe gjennom løypa, kan du bli med på det mandag kveld hvor vi skal lage en film som beskriver løypa. Egen invitasjon kommer på Facebook i løpet av dagen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.