Store byggearbeider for ny skole - Kringsjåløpet er under 2 måneder unna!

Postet av Litrim den 21. Feb 2018

Forholdene rundt Kringsjå skole preges av store byggearbeider for den nye Nordre Ål skole hvor store områder er gjerdet inn . Politiets leder for Kringsjåløpet Ingvild Teksle Gurigard var på befaring på skolen for å se hvordan løpet kan arrangeres mens byggearbeidene pågår.

Gamlegutta på kammeret har overlatt arrangementsskuta til ungjenta Ingvild fra Ål i Hallingdal som ble ansatt som politibetjent på Lillehammer for to år siden. Selv om hun ikke har vært med på arrangementet tidligere er hun klar for oppgaven. Gudbrandsdal Politi IL har arrangert løpet siden 1984 så her skal hun få hjelp fra en dyktig arrangementsgjeng. 

Kringsjåløpet får målområde som tidligere i den gamle skolegården hvor startnummer kan hentes. Starten skal gå i Gamle Kringsjåveg slik vi hadde det i fjor, men arbeidene med en ny kulvert sperrer i dag vegen. Vi er litt usikre på om vegen kan åpnes før løpet den 18. april.   Løypa ut fra start og inn til mål blir noe endret og lengden på løpet blir kanskje litt lenger enn tidligere.  Den nye Nordre Ål skole skal stå ferdig til skolestart 2019.

Parkering blir nok den store utfordringen for løpet og en må regne med at en må gå et lite stykke til start og målområdet.

Påmeldingsportalen åpner 1. mars for Kringsjåløpet.

Se Trafikksikringsplan for utbyggingen

Grunnarbeidene har startet opp på den gamle fotballbanen og det vil bli mye transport av masse i tiden som kommer.

I løpet av uka vil det bli etablert en stor toetasjes brakkerigg med kontorer, møterom, garderobe og oppholdsrom. Her forteller Jan Roger Solberg fra Ramirent om riggen som blir 28 meter lang og 6,5 m høy.

Gamle Kringsjåveg slik den ser ut i dag. Vegen er stengt pga bygging av en stor kulvert. Arbeidet startet i januar og skal være ferdig før byggearbeidene kommer skikkelig i gang. Dette er det planlagte startområdet.

Ingvild Teksle Gurigard tror det skal gå fint å arrangere Kringsjåløpet 18. april, men det er kanskje snøen som volder størst bekymring. Det er lenge siden det har vært så mye snø på Lillehammer.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.