Våte myrer og mye vann i naturen da Flømyrløpet ble arrangert i fint augustvær!

Postet av Litrim den 16. Aug 2017

Det ble et vått og ekstra tungt Flømyrløp  i kveld.  Myrene var våtere og vannputtene hadde ekstra mye vann akkurat som her bare noen hundre meter fra mål.  Nattens regnvær hadde tydelig satt sine spor, men heldigvis ble det en fin augustkveld for øvrig. Kjartan Helland, MOI hadde føringen som han beholdt helt inn til mål, tett fulgt av Asbjørn Wold som er fra Vik i Sogn. Wold syntes navnet Flømyrløpet var en riktig betegnelse på løpet Det holdt hva det lovet. (Foto Jørgen Skaug)

Sigrid Jøranli Sundgaard var best blant jentene. Dette var hennes første totalseier. Hun har flere klasseseire tidligere.

Det ble ikke noen rekordtider på dagens løp. Til det var forholdene for tunge til at det var mulig. Vinnertidene var et godt stykke bak rekordene.

Resultatene finner du her!

Les også Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no

I alt var det 150 som fullførte Flømyrløpet. Selv om deltakerantallet faller litt på høsten, var det et stor felt som la av gårde. Bare i 2015 har det vært flere med på Skurvbrua.

Isak Skari Berger vant sin klasse - her ser det nesten ut som han skal ta seg et bad. Isak ble klassevinner i yngste gutteklasse og tok sin 6. seier for sesongen og er dermed vinner av klasse M0-15 år sammenlagt. (Foto: Jørgen Skaug)

Sigrid Jøranli Sundgaard, Søre Ål IL  løp inn til seier som beste kvinne.  Her løper hun forbi Julie Aspesletten som måtte bryte i kveld fordi den ene skoen hennes satt fast i myra.  Hun måtte bruke mye tid på for å få skoen opp igjen. Jeg trodde ikke jeg skulle få løs skoen sa hun da hun kom gående tilbake til målområdet. Neste uke er hun på plass igjen på Vegmuseumsløpet.  Bak følger Gunnar Jensen i fint driv.

To blide vinnere Kjartan Helland, Moi IL /Kh Sport Support og Sigrid Jøranli Sundgaard, Søre Ål IL

Det var sleipt i siste bakken ned mot mål. Det fikk flere erfare blant annet Erik Toftaker som her går over ende og må se Geir Strandbakke passere seg inn mot mål.En annen som måtte ned i gresset var Lars Ivar Skårset, Søre Ål, men han var lynraskt oppe igjen og beholdt plassen sin etter en flott spurt.


Hanne Monica Storhagen ble belønnet med en uttrekningspremie etter at mannen Børre måtte dra og passe på kuene sine som beitet nær noen hytter ved Mesnasaga. Han ble trukket ut først, men Litrims regel sier at du må være til stede for å få uttrekningspremien. Dermed fikk han ingen premie, men det gjorde altså kona som ble trukket ut rett eter. Hanne Monica er en virkelig veteran i Sørdalskaruselln. Hun var 9 år da hun første gangen deltok i Maihaugenløpet. Da fikk hun var lov til å være med på de korte løpene.

I dag stilte vi med løypesoper - med startnummer tok Litrims Jannike Leonhardsen på seg oppgaven. Dette er et ledd i at Litrim har hjertestarter på sitt løp.

DNB BIL var dagens arrangør. Her er det Erik Sjue og Kathrine Hauglund som deler ut startnummer til Ole Amund Øvstehage.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.